evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:12:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство ли имам?  (Прочетена 1633 пъти)
generation
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« -: Март 10, 2011, 07:32:45 »

Здравейте!
Това е първото ми мнение във форума. Момче на 19г съм от София. От известно време забелязвам проблем с мен. Появява се всеки ден, изразен е в леко замайване, сърцебиене, което поражда известен страх. Напоследък откривам, че навън не се чувствам добре, напрегнат съм, притеснен, обаче няма причина за това. По принцип съм/бях доста силно момче, но може би семейната среда в която израстнах е предпоставка за това положение. Чувствам, че не мога да се справя с нищо, и много се притеснявам от сърцебиенето и замайването и за целия проблем който се появи. Понякога изпитвам затруднения и в дишането, или ме заболява главата. Ходих на лекар направиха ми рутинни изследвания, според тях съм напълно здрав. Пиша в този форум, защото забелязах, че тук обсъждате подобни проблеми. Ще съм ви много благодарен да ми кажете, разстройство ли имам и как да се справя с проблема, преди да е станал по-сериозен.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: Март 10, 2011, 08:19:32 »

Посетете психолог. В София избора е голям.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #2 -: Март 10, 2011, 08:28:01 »

здравей,generation!
симптомите,които описваш са присъщи на паническото разстройство,но най-добре това може да ти каже лекар (в частност психотерапевт)...моят личен лекар предположи това след като ми направи кардиограма ,изследвания и всичко физически беше добре...психотерапевтът потвърди ПР!
желая ти успех!млад си,ще се справиш!
Активен
generation
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Март 10, 2011, 09:01:10 »

Благодаря ви за съвета, и аз си мислех да посетя такъв специалист. Попрочетох във форума, че много хора имат по-сериозни симтоми и искам да се опитам още сега да ги потуша в началото. Интересно ми е само какви са причините за поява на тези разстройства? Насъбрали се неща от живота може би? При мен мисля, че това е проблема. Искренно ви съчувствам на всичките, сигурно ви е доста трудно, но е хубаво че се борите.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Март 10, 2011, 11:45:33 »

Много сложен въпрос. Защото няма само един отговор. При всеки причините са различни.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
generation
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Март 14, 2011, 07:16:13 »

Пак съм аз Smiley Изникна ми в главата нещо... не знам дали е по тематиката във форума, но се замислих дали нямам депресия? Чувствам се неработоспособен, по-малко ми се излиза не говоря много с хора и получавам проблемите които описах и нищо не ми се прави. 2 дена излизам навънка, разхождам се, видях се с някои хора, чувствам се много по-добре и симптомите ми намаляха драстично за тези 2 дни. Има ги но определено са много по-леки и много по-кратки. Почти не са се случвали. Дали случайно не става дума за депресия?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #6 -: Март 15, 2011, 12:23:10 »

Цитат
не знам дали е по тематиката във форума, но се замислих дали нямам депресия?

Нали не очакваш диагноза във форума Grin
Иначе, специалистите наричат депресията "опашката на тревожността" и се приема, че върви ръка за ръка с ПР, а обикновено и с агорафобия, но може и да имаш само ПР, или само агорафобия (последното е рядкост, но аз съм пример за това). Т. е нещата са свързани и взаимно се подхранват, което не бива да те плаши - отървеш ли се, отърваш се от всичко накуп  Wink
Затова и се третират с една и съща група медикаменти в общия случай (АД).

« Последна редакция: Март 15, 2011, 12:24:41 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
хриси
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #7 -: Март 15, 2011, 08:34:16 »

Тук всички сме така, с подобни симптоми. Препоръчвам ти да посетиш психиатър без това да ти звучи плашещо. Хубаво е, че си направил всички тези изследвания за да се изключат други заболявания, най-вероятно ще ги правиш често тези изследвания. Аз имам такива симптоми вече пета година и скоро след като изпаднах в паника пак ходих на изследвания и естествено нищо ми няма. Пожелавам ти успех!!!
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА