evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:19:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: КАКВО ОТ ЖИВОТА МИ ДА СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ ПР?  (Прочетена 5578 пъти)
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #15 -: Март 11, 2011, 11:09:10 »

"От тези нерви с години вече наистина получавам нетърпимо сърцебиене и факта че знам, че има някаква дори и малка физическа причина ме кара да се чувствам безсилна! Така в крайна сметка ме посъветваха да предприема тази крачка, за да се чувствам пълноценна...."

Бела ще ти стискам палци всичко да мине нормално! Но нали знаеш, че нашите проблеми са на писхическа основа, така че и сърцебиенето се появява  пак по същата причина. Премисли ли възможността, че ако психическия проблем си стои, тй може да предизвика пак сърцебиене?
Активен
lemana
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #16 -: Март 11, 2011, 11:27:17 »

Bella- Искам само да ти кажа, че и на мен ми откриха този козметичен дефект и аз имах проблеми със сърцебиене и отидох на кардиолог, направиха ми всякакви изследвания и накрая се оказа това. Този проблем , ако така може да се нарече го имат много голям процент от хората и половината от тях дори не знаят, че го имат и си живеят цял живот така без проблеми. Самото сърцебиене не идва от този проблем ,както казваш то идва от притеснение, от това, че се случва нещо необичайно и ти го усещаш. Моя лекар ми изписа едно лекарство за сърцебиенето и мога да кажа , че от тогава нямам такъв проблем и го взимам при нужда само, когато много се засили. Щом си решила да пристъпиш към тази манипулация добре, но все пак помисли още веднъж, дали си струва да го направиш, знаеш, че всичко идва от ПА, ако си напълно сигурна, че го искаш го направи, но все пак премисли отново нещата и виж дали няма друг начин, по безобиден, който пак ще ти помогне. Давам ти само съвет, не ти казвам какво да правиш, знам че е ужасно чувство и сме готови да прибегнем до какво ли не, за да не го усещаме. Пожелавам ти да се оправиш , много скоро да нямаш тези проблеми и вярвам, че ще стане така!
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #17 -: Март 11, 2011, 10:10:56 »

Аз също мога да се "похваля"с пролапс на митралната клапа на сърцето.Когато положението не се търпи вече пия атенолол. Лекарите казват,че този"дефект"го имат много хора и дори не подозират че го имат.Дъщеря ми също го има и тя пие хапчета само при нужда.Те потушават неприятните усещания.
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: Март 12, 2011, 09:10:03 »

Отностно въпроса какво трябва да се промени,за да изчезне ПР....Доста мислих за симптомите си.....какво ме карат да правя?Всъщност когато получа ПА,веднага трябва да направя нещо-ако съм на закрито-да изляза,ако съм седнала-да стана,ако съм права-да седна...просто нещо да се промени,но в никакъв случай не мога да стоя на едно място.Как мислите,дали скрития смисъл на ПА е да те провокира да действаш-да бъдеш по-деен в живота си.Честно казано аз я карам по течението и съм се усещала за това,но... Roll Eyes
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #19 -: Март 12, 2011, 11:13:49 »

Цитат
веднага трябва да направя нещо-ако съм на закрито-да изляза,ако съм седнала-да стана,ако съм права-да седна...просто нещо да се промени,но в никакъв случай не мога да стоя на едно място.Как мислите,дали скрития смисъл на ПА е да те провокира да действаш-да бъдеш по-деен в живота си.

E, то това е напълно естествено, имайки предвид високия приток на адреналин, който отива в крайниците, за да се движим - да се бием или да бягаме - и двете са свързани с активност за защита от "заплахата". Нищо ново не казвам, но явно се забравя... така че няма какво да му се чудим и да гадаем по тоя повод.
На въпроса дали целта на ПР е да ни направи по-дейни, аз смятам, че е точно обратното - преди да го имам (или поне да осъзная, че го имам) се натоварвах много и мислех, че мога да издържа всичко - учене, работа, излизания, лишаване от сън, от храна и то системно, плюс още 1500 ангажименти и нито минута свободна насаме със себе си. Единствено физическото ми разболяване беше в състояние да ме извади от този ритъм и то за дълго. Оттогава вече живеех с едно на ум, но никога вече с предишния хъс и енергия... дори когато се оправих напълно за няколко години, пак не забравих съвсем какво съм преживяла и се стараех да намирам време и за почивка.
Така че за мен ПР е нещото, което ме сваля на земята - буквално и преносно и ме кара да си обръщам внимание, да не се отнасям към себе си като към робот, който може винаги всичко, а като човек, на който му трябва и релаксация. Да ми каже: "Чакай малко, спри се, не си от камък и не си толкова силна, колкото си мислиш. И ако ти не намериш време и начин да си починеш, аз ще ти осигуря такъв принудително"...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
хриси
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #20 -: Март 14, 2011, 01:07:04 »

Какво според теб трябва да се промени и как да го разпознаем това,което предизвиква ПА така, че да се излекувам от ПР. Защото на теория всички знаем какво представлява ПР, но на практика е друго.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Март 14, 2011, 01:24:36 »

Я да видим какво знаете на теория  Smiley
Това да се научи физиологиният механизъм при ПР не е теорията за ПР, а само функционалните промени, които настъпват в следствие на симптомите. Ама не това е теорията.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Март 15, 2011, 12:16:14 »

Цитат
Какво според теб трябва да се промени и как да го разпознаем това,което предизвиква ПА така, че да се излекувам от ПР.

Предполагам, това беше към мен. Мисля, че дори психотерапевтите трудно биха се самоанализирали, то иначе ПР твърде лесно би се предало, а знаем колко е упорито... Нещата винаги се виждат много по-добре от страни, от безпристрастен и опитен наблюдател, като терапевта например. С негова помощ може да се стигне до осъзнаване на причините за появата на състоянието- често това е много болезнено, защото това са неща, които упорито сме се опитвали да забравим, изкривим, изтрием, загърбим... искаме да гледаме напред, но те упорито ни преследват, без дори да подозираме. Не се изненадвайте ако влезете самоуверени като големи хора и си тръгнете като уязвими дечица... понякога това е цената на свалянето на фасадите. Боли... Чувстваш се разголен и съсипан. Обаче е временно. После се успокояваш, оглеждаш перспективите и си набелязваш къде какво трябва да промениш в живота си, за да мирясаш Grin Аз с това второто все още имам проблем, но правя някакви опити, макар и плахи. Но нещата се нижат едно за друго, тръгне ли се, все ще се стигне някъде. И никаква теория не е това, а личен опит. Няма го в учебниците.  Smiley
Активен

хриси
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Март 17, 2011, 10:00:10 »

Мисля, че и при мен е същото. Преди да получа първата ПА се чувствах точно така. Като че ли някой ме беше впрегнал в някакъв хомот. Нямах право на избор, бях зависима и не можех да правя нещата които исках. И това стана не от нещо друго, а просто от факта, че се омъжих, имам дете и трябваше да се съобразявам с съпруга ми и детето. И това естествено продължава и вместо да се чувствам сигурна, закриляна, щастлива, че съм намерила сродна душа и господ ме е дарил с едно прекрасно дете, аз се чувствах зависима, без право на избор. Живота ми се изпълни само със задължения и аз вече никога не се почувствах свободна, както преди да се омъжа. Не зная дали някой от вас се е чувствал така, но това много ме тормози и не зная какво да правя. Лишила съм се от дребните неща, които съм правила преди това и това ме тормози.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #24 -: Март 17, 2011, 10:19:58 »

И ПА ви напомня, че така ще "умре" вашият Аз и вашето щастие, като ви кара да се чувствате така, че все едно умирате по време на всяка ПА.
След като правите тези взаимовръзки, какво смятате да промените?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
хриси
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Март 17, 2011, 08:39:09 »

Например преди да се омъжа спортувах много активно и поддържах спортна форма въпреки, че това ми се отдава трудно, а сега от 8 години не съм спортувала и съм качила 30 килограма. Това стана основно след раждането и не успях да ги сваля и сега съм 87 кг. Това ме мъчи много, че изглеждам като тромав мечок и нищо не правя за да не е така. Не зная защо, дали защото се оправдавам, че нямам време за спорт или защото нямам стимул и мотивация за да искам да отслабна. не се събирам както преди с приятелки в компания, а съм се отчуждила от всички, като вълк единак съм, а имам желание да е като преди. Иска ми се да ходя на прическа и маникюр поне веднъж в месеца, което да ми създава настроение и самочувствие, но отново няма време, пари и т.н. Не зная как да се мотивирам за да правя това което искам и което ще ме върне към Живота с главно Ж. Постоянно съм депресирана, в лошо настроение, с ниско самочувствие а и тези ПА не ме оставят въздух да си поема. Дайте ми съвет! Искам да стана човека който бях преди ПР.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Март 17, 2011, 09:18:46 »

Цитат
Искам да стана човека който бях преди ПР.

Аз ще ти дам съвет точно заради това изречение - съвет, който няма да харесаш. Обаче ще ти е нужен: не се опитвай да бъдеш човека, който си била ПРЕДИ ПР, защото това няма да се случи... не се шашкай от този факт. Не само че не можеш, но и не бива да си този човек. Защото ПР се появява, за да ти покаже, че нещо в този предишния човек не е било както трябва и ще изчезне, когато поправиш "грешката в системата"... ще ти напомня за проблема отново и отново, дотогава докато не го разрешиш. Изброените от теб неща само до известна степен се дължат на липсата на пари и време, но ти сама знаеш, че има и други, по-съществени причини. Не обвинявай обстоятелствата за това.
Никога не е късно човек да почне отначало. За каквото и да се отнася. Просто започни.  Smiley

П. С. Когато нещо в живота ни се промени и размести, или разбърка, у нас се задейства инстинктът да го върнем на мястото му. Обаче стигнало ли се е до там, по-добре е вместо това да му намерим ново, по-добро място. Промяната е плашеща, но само в началото. После може да сме доста по-доволни от резултата.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 09:33:08 от skorpi » Активен

хриси
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Март 17, 2011, 10:41:34 »

Благодаря за съвета ти скорпи! Като се замисля много си права. Най-вероятно никога няма да бъда тази която бях, но и не трябва. Осъзнавам, че нещата трябва да се случват едно по едно, стъпка по стъпка. Но как да се намери пътят, който е толкова индивидуален за всеки?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #28 -: Март 18, 2011, 08:34:52 »

Защо не можем да бъдем като преди?Толкова много ли искам от живота?Искам да съм си като преди.Май годинките не могат да се върнат,едно е да си на 15,друго на 30,човек е с повече отговорности и задължения.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #29 -: Март 18, 2011, 10:14:46 »

Защо не можем да бъдем като преди?Толкова много ли искам от живота?Искам да съм си като преди.Май годинките не могат да се върнат,едно е да си на 15,друго на 30,човек е с повече отговорности и задължения.

Веси, не става дума да изчезнат симптомите и чевек да се чувства здрав. Става дума ,че поведението на човека, което го е имал преди появата на ПР трябва да не е същото, в този смисъл той никога не може да е същия, защото ако продължи със същото поведение, то и симптомите ще продължават...
Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА