evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 01:17:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за агорафобията  (Прочетена 4144 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« -: Февруари 23, 2011, 10:29:51 »

Тук можете да слагате всякаква информация за агорафобията. Интересувам се дали някой знае колко са засегнатите от нея в България - струва ми се, че отсега знам отговора, но все пак не знам някой събира ли такива данни, има ли организации, занимаващи се с този проблем - говоря не за ПР, а в частност с агорафобията... знаете ли някакви световни статистики? Чели ли сте по темата?
Прави ми впечатление, че в почти всеки американски сериал или филм има паник атаки, които се приемат за нещо напълно нормално и естествено едва ли не за всеки човек. Също така има документални филми, особено в Испания... правят се репортажи, съобщава се в новините, имат статистики... затова - ако сте попаднали на някакъв интересен материал, свързан с проблема, независимо в бг или където и да е, можете тук да дадете линк или да го обсъдите.
Като начало аз ще ви дам едно видео: http://www.youtube.com/watch?v=QRaDWATy6Kg&NR=1
в youtube има още мн такива, във фейсбук има ужасно много страници и групи, има и филми. Последният, който гледах, беше излязъл съвсем наскоро... В сериала "Частна практика" имаше серия, в която агорафобичка не можеше да отиде на сватбата на дъщеря си и се скри в гардероба на терапевтката  Grin По-късно самата терапевтка получи паническа атака, научавайки, че е бременна.
В серия на "Сексът и градът" Миранда получи паник атака след едно задавяне - страхуваше се, че ще умре сама вкъщи.... има и др. примери, разчитам и вие да ми дадете такива, бих искала да видя нещата отстрани.  Smiley

Още малко:
http://www.youtube.com/watch?v=l4e-dUdWvis&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BL2RP0Ojgnw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uxM9D1t4Ocg&feature=related
- този като гледам е с ОКР с ритуали за успокоение, де Wink Всичко прави по 3 пъти... Моите са валидол в левия джоб, телефон в десния, ключове - в ръцете, избран маршрут и навънка Grin
http://www.youtube.com/watch?v=71mv2nzpeyI&feature=related
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 10:49:59 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Бамби
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2011, 01:08:16 »

Брой ме мен:) аз имах ПР, обаче се превърна в агорафобия и това е ужасно
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #2 -: Декември 13, 2011, 09:12:26 »

И какво правиш, как живееш, излизаш ли? Как я преодоляваш? Разкажи...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #3 -: Декември 13, 2011, 09:21:24 »

Да, въпросната Миранда получи паническа атака след задавянето и я обзе натрапчивата мисъл, че ще умре и никой няма да я открие, а котката й след време ще я изяде. Въпреки, че с така представеното приятелство между жените в сериала, това бе напълно невъзможно. Колкото до моят котарак...  Grin

А иначе, аз, когато имах преди девет години ПР, развих и агорафобия в търпима степен. Лекарят, който тогава ми назначи лекарствата ми предложи една неделя да отидем заедно до един пазар в друг град, където се събират адски много хора, глъч, гадост и какво ли още не. Верно отидохме, само аз зная какво ми костваше, но само в началото... после някак ме отпусна, пък и знаех, че той е някъде зад мен, така се разбрахме. После бях адски горда и сълзите ми течаха от радост, че съм направила нещо, което за стотици хора е нещо елементарно. Но той знаеше, че сме направили голяма стъпка:) След това нещата бързо се нормализираха и изчезнаха за период от години. Сега няма агорафобия, но и нямам желание бурно за нищо... просто ПР премачква всичките намерения, мечти, очаквания... от време на време се случва нещо, което инжектира интерес във вените и после е пак по старому. Но лекарства няма да пия, защото съм здрава. Аз съм здрава. От тази вечер ще практикувам положителното мислене, честно Smiley И други неща ще направя... някой път, сега нямам време за това. И Утре е ден!
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА