evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:32:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Симптомите - приятели, или врагове?  (Прочетена 12637 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #30 -: Февруари 14, 2011, 09:56:26 »

Тук темата е, какво е значението на симптомите, а не точно коя химия ги притъпява.
Загуба на време е да се лекува ПР с лекарства, ако целта е да се върне старото функциониране. Това просто е невъзможно, така както човек не може да стане пак дете. ПР е част от развитийната стълбица, която трябва да извърви човек. Единствено борбата със симптома е крачка назад в справянето.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
ddiddi
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #31 -: Февруари 16, 2011, 10:56:26 »

Здравейте! Искам да Ви попитам за симптома недостиг на въздух, чувство, че не можеш да си поемеш достатъчно въздух и чувство на постоянна тежест или пречка върху гърдите, корема. При мен остана точно това след другите симптои на паническото разстройтство, които вече отминаха, те бяха: страх, чувство, че умирам, неспособност да излизам на вън, тресене на тялото и т. н. Сага трябва да си поемам дълбоко въздух, за да изпълня дробовете си, тъй като при нормалното дишане, което правя имам чувството, че е недостатъчен. В резултат на това се прозявам много често. Как да се справя с този проблем. Другите симптоми на ПР отминаха за 9 месеца, въпреки че бяха много тежки,  а проблема с дишането ми е вече от 1,5 година. Как се повлиява и лекува ли се напълно, тъй като пречката в дишането ми е постоянна, понякога силна и с кризи, понякога по- слаба, но все си я има...
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #32 -: Февруари 16, 2011, 12:15:06 »

Оставам с убеждението, че вярвате в съществуването на "каталог", чрез който да се интерпретира вашият симптом. Такъв обаче няма, защото ако пет човека имат симптом "задушаване", значението и посланието, което носи той ще е различно за всеки. За да може да се претълкува симптома на някой трябва да се работи с преживелищният му опит и фактология.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2011, 09:45:45 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:57:13 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2011, 05:42:22 »

Благодаря Ви за отговорите!  Да съсредоточла съм се върху дишането и му обръщам повече внимание, просто защото там е проблема ми в момента. Не медитирам, но идеята е добра за което ти благодаря! Всичко, което правя е лечение с нетрадиционна медицина, смяна на средата и много рисуване, защото ми помага да " не мисля " толкова за проблема си...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #35 -: Февруари 20, 2011, 06:27:55 »

яя,и аз рисувах,ама преди...някой ден може би пак ще рисувам  Smiley опитай се,ако не си успяла,да направиш рисуването си работа.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Февруари 20, 2011, 06:33:54 »

макар че ти докато рисуваш,може би медитираш малко или много.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #37 -: Февруари 20, 2011, 08:23:49 »

" .. смяна на средата и много рисуване, защото ми помага да " не мисля " толкова за проблема си..."

Как ли точно не-мисленето за проблема го решава? Как решавате останалите проблеми, с които се сблъсквате?
Активен

ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: Февруари 20, 2011, 08:55:57 »

Да то рисуването ми е и работа!:)  Ами другите проблеми преди ги решавах много трудно, да не кажа никак, но тагава имах други симптоми като страх, странност, треперене и т. н. Сега основния ми проблем е дишането, въпреки че свиках с него вече.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2011, 11:18:08 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:57:37 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #40 -: Февруари 21, 2011, 09:18:53 »

"Сега основния ми проблем е дишането, въпреки че свиках с него вече."
Аз мисля че това, което поражда поредният за вас симптом, в случая с дишането, е основният ви проблем. Ама кое ли е то?
Активен

butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #41 -: Февруари 21, 2011, 01:15:50 »

здравей Диди!
така като чета защо не нарисуваш картина в която даизразиш с каквото пожелаеш нещата които мислиш, че ти "тежът" и в последствие те задушават и си помисли докато рисуваш какви емоции ще изпиташ и кога преди си изпитвала нещо подобно..Много ми е любопитно каква ли ще е картината ти ? успех Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #42 -: Февруари 21, 2011, 03:47:56 »

Цитат
Как ли точно не-мисленето за проблема го решава? Как решавате останалите проблеми, с които се сблъсквате?

todorov, немисленето за проблема не го решава, но фиксирането в него не само че не го решава, ами и го задълбочава. Имало е моменти, в които съм се отпускала и съм забравяла за фобията си и съм се разхождала преспокойно, все едно нищо не е било, но те винаги са били, когато не съм мислила за агорафобията,  а за далеч по-приятни неща и съм концентрирала силите и енергията си в тях. Аз веднъж излязох от състоянието сама и макар, че имах рецидив, изкарах няколко спокойни и щастливи години, в които можех да се радвам на живота не както преди, а много повече отпреди. Това са безценни години - кой ти ги дава? Тогава съм се чувствала добре и това е важното. Докато сега рових ли рових в душата си, и да, много неща си изясних, научих... но от практическа гледна точка се закопах, защото загърбих хубавите неща, лиших се от тях... Хорат с ПР имат тази склонност да се фиксират върху лошото, да им правят впечатление новините, драмите, тъжните събития... и така ги викат и в живота си. А определени действия, ако се правят достатъчно дълго и упорито, променят светогледа и оттам носят спокойствие и помагат на духа да укрепне отново... лошото е, че един път като си тръгнал да се мразиш, ти е трудно да се заобичаш...  Undecided
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 03:50:09 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #43 -: Февруари 21, 2011, 04:18:35 »

Цитат
Аз веднъж излязох от състоянието сама и макар, че имах рецидив, изкарах няколко спокойни и щастливи години, в които можех да се радвам на живота не както преди, а много повече отпреди. Това са безценни години - кой ти ги дава? Тогава съм се чувствала добре и това е важното.

Скорпи, какво се случи през тези години, когато успя да се справиш със страха? Защо не използваш същите промени, които са настъпили тогава и при сегашната ситуация?

« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 04:28:46 от delicacy » Активен
Vuicho Ceco
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #44 -: Февруари 21, 2011, 04:23:46 »

Поне при мен симптомите не са нито приятели, нито врагове, а поредният повод при най-малък симпром на предстоящо събитие, ако съм в службата си, да отида при началника си и да го излъжа за пореден път, че спешно трябва да излизам и беж на "безопастно" място, ако съм в магазин - дим да ме няма от там, а ако съм на улицата - в първото кафене. Но най-най лошото е, когато шофирам. Тогава бягане няма и, ако попадна в задръстване, а такива неминуемо има из цяла София, жална ми майка. Валидоли се гълтат, цигари се пушат, а след това като излезна от колата - все едно съм карал Париж-Дакар. Най-интересното е, нещо, което забелязах много скоро - реших да сменя маршрута си за и от работа - пак с кола. На идване към работа - много кратък - 10 мин, почти без задръствания преди 8 часа, но на връщане - след 17:30 има навсякъде задръствания, минавам по един доста по-заобиколен път, където пак има задръстване и то сериозно, но нищо, въпреки, че удължавам пътя си с около 1-2 км. Интересна работа. Аз лично си го обяснявам, че във втория вариант на връщане, се минава предимно по малки улички, където поне можеш да отбиеш и да спреш, докато при първия - на бул.България, няма отбиване, няма спиране.....
 Малко се отплеснах, но сега по темата, въпреки, че съм некомпетентен в сравнение н други личности тук. За мен, най-удачно, честно казано би било да ги няма тези симптоми. Ето, гаден симптом е примерно треперене на ръцете. Смях в залата, като се съберем на събиране с колеги по повод нещо, аз никога не наливам напитки в чашите на другите, дори и в своята. Чакам някой друг да го направи. Обикновено чашите са пластмасови, мен ме е страх да си вдигна чашата, да не я разлея, та го правя като не ме гледат, а как си правя наздраве, само аз си знам. Колегите си мислят, че съм алкохолик и за това ми треперят ръцета, а в това няма нищо вярно. Пия си като всеки нормален човек, но те не го разбират.....Гаден симптом, но не можеш да кажеш приятел или враг. Пак казвам, най-добре хич да ги няма.... Wink
Активен
Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА