evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 02:30:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 75059 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #90 -: Юли 07, 2011, 11:30:19 »

От разговорите с моя терапевт знам, че ако се приеме вариант с лекарства, то психотерапията трябва да тече заедно с хапчетата. След това хапчетата се спират и продължава само психотерапията.

И друго - ако имаш доверие на терапевта си имай го до край!

Не питай за странични действия, защото те при различните хора могат да са различни. Всеки ако сподели своите си, ти много бързо можеш да си внушиш какво ли не. И да усложниш още повече нещата (в смисъл да зациклиш и да не напреднеш към преодоляването на проблема). И не само ти, всеки е доста лесно податлив на внушения. Не се раздвоявай между терапевта и мненията във форума.
Ако не се получат нещата с този терапевт, сменяй с друг.

Поздрави!
Активен
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #91 -: Юли 07, 2011, 12:23:45 »

....... Не се раздвоявай между терапевта и мненията във форума.
Ако не се получат нещата с този терапевт, сменяй с друг.

Това е много точно казано. Не е важно терапията да протича както се разказва тук. Важно е как се чувстваш след като излезеш от терапевта и какъв ти е напредъка.

Студент 21, темата е твоя, какво става с теб? Не си споделял отдавна.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #92 -: Юли 07, 2011, 01:16:08 »

здрасти веси,само на бързо ще ти нахвърлям -преди четири години когато ми започнаха па ми предписаха въпросната асентра.до тогава никога не бях чувала за ад и пр....и съвсем с лекота си купих хапчетата и си мислех че е като аналгина-пиеш и след половин час минава всичко но..........пих асентрата и някъде след час /работя в хранителен магазин на касата/ усетих все едно съм в безтегловност и много сънливо и отпуснато.казах си -а почва да ме успокоява и тогава както си седях на касата и започна да ми се причува че някой ме вика,толкова силно извиках-даа че се стреснах от собствения си глас и осъзнах че съм сама в магазина и няма никой.много се уплаших.....не ме питай как изкарах деня-беше ми трудно и ръцете да си движа камо ли краката....прибрах се и спах като заклана....на другия ден си казах-никога повече няма да пия такива боклуци и наистина но ден днешен-влача се като парцал прилошава ми и тн но не съм пила нищо абсолютно нищо.дори днес бях на кардиолог и ми изписа деанксит и много ама много ме е страх да го почна макар че тя каза че няма нищо страшно и нямало да има странични ефекти.....така че сама си преценявай само ти казвам за моя опит с асентрата
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #93 -: Юли 07, 2011, 01:32:12 »

Днес по същия начин изпаднах от анафранила,преди съм го пила,но сега направо щях да пукна.Обадих се за днес,че няма да ходя на работа.Обадих се на доктора и каза да го спирам.Вчера като бях при него,реши втория вариант да е асентрата.От утре ми каза по малко да го почвам и до няколко дни ще преценим.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #94 -: Юли 07, 2011, 02:18:09 »

незнам какво да ти кажа веси....и на мен днес ми изписаха деанксит и моного ама много се чудя дали да го почвам...обаче пък вече четири години това замайване и страх ако знам че ще помогне ще го пия само дори и за един ден да имам пълноценен живот
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #95 -: Юли 07, 2011, 03:26:12 »

Не се страхувай от Деанксита много лек и мек антидепресант е. Пил съм го, добре ми е действал, нямал съм никакви странични ефекти. Спиш спокойно от него и нямаш тая постоянна тревожност.Мога да кажа, че даже съм имал лечебен ефект от него.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #96 -: Юли 07, 2011, 07:30:38 »

благодаря ти за отговора димчо!от утре го почвам и ще пиша как се чувствам.....
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #97 -: Юли 11, 2011, 12:28:19 »

Ема, благодаря за загрижеността. Самият факт, че вече не влизам и не пиша тук е достатъчно красноречив за състоянието ми Smiley Не мога да кажа че съм се оправил на 100 %, но на 90 - ДА. Все пак личностната промяна е трудоемък и бавен процес, но напредвам осезаемо, не се отказвам и не допускам крачки назад.

Понеже темата е посветена на медикаментите, държа да подчертая, че нито взимам такива, нито дължа възстановяването си на тях. Взимал съм инцидентно и при нужда и то съвсем леки неща. Просто не е в тях изходът, а в промяна на мисленето.
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 12:29:58 от Student_21 » Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #98 -: Юли 29, 2011, 04:03:51 »

Пил ли е някой флуаксол и дали е доволен.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #99 -: Юли 29, 2011, 04:13:08 »

Драга vesi2003,

по-горе и аз и Ема ти дадохме една насока - не търси мнения на други относно хапчета. Всичко е прекалено индивидуално, но най-важното - всички хапчета за ПР са просто опит да изкопаеш дупка в морето.

Аз мога да ти кажа нещо много страшно за флуанксола и нещо много хубаво. Но съм сигурен, че ти ще го пречупиш през собствената си призма и ще постигнеш много по-голям ефект от внушенето си (добро или лошо) от колкото от самия медикамент.

Виждам, че се въртиш в омагьосан кръг с хапчетата. Искам да те попитам - смяташ ли, че цената си заслужава? С парите, които ще дадеш за хапчета до края на живота си ще можеш да си купиш кола. Ефект, разбира се, няма да постигнеш.

Защо не помислиш за психотерапия?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #100 -: Юли 29, 2011, 04:37:10 »

Драги ми приятел,това ми е изписано в момента временно да пия,вече го вземам няколко дни.Исках някой да сподели мнение за него,аз сама по себе си ще преценя да ли ми действа.Знам че не лекуват АД.,а само притапяват симптомите,толкова години съм го разбрала.Психотерапията ми върви с лечението.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #101 -: Юли 29, 2011, 04:44:39 »

ОК  Smiley
радвам се, че си в процес на промяна. Защото психотерапията е начин да се промениш.
Искрено ти желая промяната към добро да стане бързо. И се надявам да се похвалиш с много добри резултати тук.
Още веднъж УСПЕХ! Smiley
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #102 -: Юли 30, 2011, 06:04:42 »

Съгласна съм, че лекарствата не са изхода и трябва да направим всичко възможно да не ги пием. Аз доста време пих лекарства, но малко на собствена глава реших изведнъж да ги спра, като знаех, че може и да не се почувствам добре, но си казах, че трябва да се стегна и вече някакси успявам да преодолявам кризите, само в краен случай пия някакво лекарство за моментно успокоение. Вярно е, че не при всеки ще подейства тази тактика, не го правете на своя глава, аз просто исках да спра вече с тези лекарства. Надявам се и ви пожелавам скоро да не пиете нищо и да се чувствате добре Smiley
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #103 -: Септември 22, 2011, 03:26:34 »

Преди години пиех анафранил 3год,имах разбирасе подобрение.От 1 година не пия АД.,само ривотрил,само че той не лекува,а притапява симптомите,на мен ми действа добре,въпреки че съм зависима от него,сигурна съм.От няколко месеца не се чувствам добре,пробвах много лекарства на билкова основа,но ефект нулев.Принудих се да потърся психиатър,беше ми ясно,че ще ми предпише АД.,така и стана,но повечето не ми понесоха.Беше принуден да ми изпише нещо,което съм пила и това беше анафранил.Не го взех.Но положението става по лошо,мисля да го почвам.Много съм против АД.,борих се доколкото можах,но ще пробвам.Вече не съм толкова безтрашна,като преди,страх ме е от тях.Знам,че като го спра пак изникват симптомите,всичко ми е ясно.От доста време съм объркана,но нищо не ми пречи да пробвам.Хубавото е че мойто пси говори много в процес на лечението,когато го посещавам и се чувствам много спокойна след срещата си с него.В момента пия от 1 месец и половина неолексан,на много хора е помогнал,но уви при мен някак не се получава.Много съм против АД.,защото не лекуват,а притапяват симптомите,но явно понякого се налага.А колко ме е страх от страничните ефекти ужас. Embarrassed 
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #104 -: Септември 23, 2011, 09:02:05 »

Започнах да пия анафранил.Сега ме е страх от странничните реакции.Вече втори ден,но усешам леко изтръпване на главата и тялото.Мисълта ми е само там.Знам,че трябва да се стегна,но се чувствам слаба.Ако знам,че ще летя след няколко седмици,ще изтърпя всичко.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА