evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 12:52:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 74488 пъти)
Mari
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #30 -: Януари 22, 2011, 07:02:54 »

Lemana,нормално е стимулотона да дава стр. ефекти в началото ,потърпи 2 седмици докато се натрупа в организма. Писала съм в по преден пост за него! Не мен ми подейства мн. добре само,че  ми го изписаха в комбинация с ривотрил. Стимулотон е аналог на золофт.Дано да е твоето хапче Wink,и да се почувстваш по добре.Мен специално много бързо ме измъкна след рецидива,пих го зимата ,а пролетта вече работех а лятото ходех на плаж Smiley.Но ми е чудно защо са ти го изписали със деанксит? Обикновено с АД изписват ривотрил или ксанакс!
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #31 -: Януари 23, 2011, 02:47:12 »

Здравей Mari, наистина много си права, че трябва да мине време, усещам че сега се чувствам много по-добре и мисля, че това е моето хапче, не знам дали си внушавам,но важното е че се усещам по-добре. Нямам представа защо ми каза да го пия с деанксит, но тя каза, че много работи с него и че давал добър ефект. Каза, че ще го пия известно време и после ще си остана само със стимулотона.
Последния път като бях при нея, тя ми каза, че очаква следващия път,който е след около 2 седмици да отида сама до кабинета, мисля, че малко избързва, но ще видим, силно се надявам да успея. Пожелавам успех на всички и дано с всеки изминал ден да се чувстваме всепо-добре и по-добре! Smiley
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: Януари 24, 2011, 07:46:34 »

По добре ,че не са ти изписали ривотрил или ксанакс! Стимулотона и деанксита не водят до зависимост и се спират без проблем! Сама ще се убедиш след известно време колко добре ще се чувстваш,а и ти сама казваш ,че вече си по добре. И е напълно възможно да отидеш сама до кабинета на пси. :)Успех!
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #33 -: Януари 24, 2011, 12:05:33 »

Благодаря ти Mari, пожелавам успех и на всички вас и приятен и усмихнат ден! Smiley
Активен
коко
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #34 -: Февруари 12, 2011, 06:47:20 »

здравейте,случайно попаднах тук и съм много доволен за това.разбрах,че има много хора като мен.преди 2 год.както си седях на компа и получих страхотно сърцебиене придружено със задух и изтръпване на ръцете,схвана ми се 4енето.помислих си че умирам.при посе6тението ми при невролог ми поставиха диагноза ,,разтройство на вегетативвната нервна система,,изписаха ми стрезам.кризата отшумя но пак се върна.постоянно си мисля че имам проблеми със сърцето и 6те получа инфаркт искам да знам от това някой дали се е излекувал или 6те си живея с ПА.
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #35 -: Февруари 12, 2011, 11:48:34 »

Лекарствата ги изписват за временно стабилизиране на положението.От там нататък моят съвет е -психотерапевт.ПР не е физическа болест,а психическа,така че и такъв трябва да бъде лекарят.Може и сам да се опитваш,но е доста сложно и иска много постоянство- аз го наричам "промиване на мозъка".Иначе излекували се има много,къде с лекар,къде сами...всеки си знае цената,която е платил.Казваш,че се страхуваш от инфаркт...,а за 2 год.ПА дали нямаше вече да си получил...?Едва ли има нещо по-страшно от това,което си преживял,да ти се случи занапред.Аз ти казвам,че ще се оправиш,въпроса е след колко време.
Активен
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Март 03, 2011, 11:53:20 »

Здравейте! Вчера бях при мойта психиатърка и към стимулотона тя ми  прибави и Лирика (не го бях чувала преди), но като прочетох за него разбрах, че дава много странични ефекти , много хора се оплакват от него. Вярно е, че при всеки различно действат лекарствата, но исках да ви попитам ако някой го е пил да сподели как се е чувствал.
Активен
ana19754
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #37 -: Март 04, 2011, 11:11:14 »

Мари, пиши ми кога видя ефекта от неолексана пия го вече 10 дена и не усещам още някакъв ефект и затова те питам. Исписаха ми го с ГРАНДАКСИН - и за него ако някой знае нещо да ми пише.Досега който е писал във форума не го е споменавал.А иначе не съм пила много лекарства -Стрезам -от който видях ефект но не много,Ксанакс - временно доволна после доста билкови тоест жълт кантарион и Седатив и сега тези които споменах по горе . Дано да има някакъв ефект от тях - храня големи надежди .Благодаря на всички за всичко ! Kiss
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: Март 05, 2011, 08:10:17 »

Незнам по колко ти е изписан! След 2 седмици ще започне да действа.
Активен
ana19754
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #39 -: Март 05, 2011, 08:50:23 »

Благодаря. Исписан ми е 3 пъти по 1 таблетка.Много се надявам тези хапчета да смекчат нещата поне малко.Колко време ги пи
и доколко видя полза от тях.
Активен
simeon
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

Профил
« Отговор #40 -: Март 05, 2011, 04:17:19 »

Здравейте,

възможножнолие някой да ми обясни какво става с мен .... значи ще започна от начало ... преди година и малко след лежане в болница ми беше поставена диагноза ПР защото нямаше никакъв физически проблем .. та така от началото всичко си беше в норма смисал през отделни моменти си получавах ПА и сичко нормално за ПР след това много от симтомити и оплакванията ми се сменяха но не бях постоянно зле бях на моменти ... след това се появи едно сърцебиене с висок пулс но някакси него го овладяхме и спря а молко преди това почнах да пуша ставаше ми кофти след вяка цигара но до там ....преди около 3 4 месеца се появи една тежест която с течение на времето се увеличаваше от малко повече от месец се почна с едно необяснимо за мен ударно сърцебиене и голяма умора която вече още от сутрин се мъча да сам на крака и едвам издържам ... на всякаде пулсирам и ми бие толкова тежко сърцето че го усештам как удря в ушите ми и сякаш вече бие уморено .. а след цигара още по лошо става :X ....вече толкова сам зле че имам прескачания смисал аз ги определям така защото след почти секи удар сякаш спира дишането ми и ми става лошо вече ттрудно правя какъв то и да е физ труд защото ми става все по тежко почват болки и стягания на мусколи и стомах придружено с парене вече по гардите , сякаш от ден на ден се уморявам физически и само лежа и дори в леглото се мъча и всичко сякаш от доста време но сега дойде момента на пълна немощ ....на кардиолози няколко бях сичко ок снимка на сърце и бели дробове ок ... също тка и на ендокринолог за щит. жлеза невролог, пълна кравна картина хормони всичко ок ... моля за някакъв савет само на 18 сам а с секи изминал ден става по лошо  Cry възможно лие да е от от всички резки смени на лекарства през целия период ... смисъл от резките почвания спирания на лекарствата.. и може ли това да е симтом на някоя болест .... веч незнам какво да правя
Активен
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #41 -: Март 25, 2011, 12:09:15 »

Здравейте и от мен! Аз бях при специалист и той ми изписа- велаксин по едно сутрин, флуамиксол-сутрин, обед и вечер по 1/2, след третия ден по едно сутрин и обед, деанксит-по едно сутрин и обед и ривотрил по 1/4 сутрин и на обяд и по1/2 вечер. Може би не съм написала правилно имената на първите два медикамента, но така ги разчитам от рецептата. Моя проблем е пречка в дишането, за това са ми изписани, другите характерни симптоми за ПР при мен отминаха. Кажете ми вие взимали ли сте тези медикаменти, как ви действат...Благодаря!
Активен
дидо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

ONLY GOD CAN JUDGE ME

Профил Ел. поща
« Отговор #42 -: Април 11, 2011, 09:29:15 »

moje li sled kato mnogo vreme si s PR vsledstvie na nego da se razboleesh ot drugo psihichno zabolqvane da izperkash ot hapcheta i paniki az imam chustvo che pri men se poluchava neshto takova mislq che se pobarkvam...mislq kak vseki moment shte otkacha i nishto nemoga da napravq i nikoi nqma da mi pomogne
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #43 -: Април 11, 2011, 10:10:44 »

Може, но докато се притеснявате от това няма да се разболеете. Така че бъдете спокоен, от ПР не се полудява, ако това имате предвид. Все пак потърсете специалист и започнете психотерапия. Хапчетата не са вариант.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #44 -: Април 12, 2011, 11:25:52 »

понякога се налага да се вземат хапчета за съжаление.. Sad аз започнах да пия сеталофт и флуанксол за сега имам само странични ефекти моите паник атаки са много чести и силни ...надявам се да отминат за сега сам още на 7 ми ден ! успех
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА