evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 09:05:19 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 16 17 [18] 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 74478 пъти)
vanotty
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 43

Vanotty

Профил
« Отговор #255 -: Февруари 17, 2012, 09:14:02 »

В началото на терапията е така. Докото привикне организмът с антидепресантите има известно неразположение. Важно е да се нацели и дозата. Аз пиех Сероксат и докато се натрупа в организма и започне да действа все не се чувствах добре. После се оправих, но организма ми се беше пренаситил със Сероксат и започна проява на странични ефекти. Сега пия Бифлокс. В началото ми се гадеше от него,но сега съм добре. Пак казвам важното е да се нацели правилното лекарство и доза. Също така трябва да се довериш на психиатъра. При всяка консултация да му казваш как се чувстваш и какво изпитваш. Трябва да се използват и правилните думи за описание на състоянието иначе може да не ви разбере правилно и оттам да ви предпише неправилното лекарство в завишени дози. Аз попаднах на много добра психиатърка, която даже ми даде мобилният си телефон при проблеми да я търся. А що се отнася до Ремотив той е на билкова основа с жълт кантарион и действа много бавно чрез натрупване. Зависи от състоянието на пациента,но това не е антидепресант и е много слабо действащо.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #256 -: Февруари 17, 2012, 09:16:13 »

Дано да е период,а не да си остана така.Ти пиеш ли АД?А Ремотива нямам представа,само това не съм пила. Smiley
Веси, за съжаление има такива периоди Sad Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 09:20:44 от vesi2003 » Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #257 -: Февруари 17, 2012, 09:19:36 »

В началото на терапията е така. Докото привикне организмът с антидепресантите има известно неразположение. Важно е да се нацели и дозата. Аз пиех Сероксат и докато се натрупа в организма и започне да действа все не се чувствах добре. После се оправих, но организма ми се беше пренаситил със Сероксат и започна проява на странични ефекти. Сега пия Бифлокс. В началото ми се гадеше от него,но сега съм добре. Пак казвам важното е да се нацели правилното лекарство и доза. Също така трябва да се довериш на психиатъра. При всяка консултация да му казваш как се чувстваш и какво изпитваш. Трябва да се използват и правилните думи за описание на състоянието иначе може да не ви разбере правилно и оттам да ви предпише неправилното лекарство в завишени дози. Аз попаднах на много добра психиатърка, която даже ми даде мобилният си телефон при проблеми да я търся. А що се отнася до Ремотив той е на билкова основа с жълт кантарион и действа много бавно чрез натрупване. Зависи от състоянието на пациента,но това не е антидепресант и е много слабо действащо.
Много добре се чувствах от серопрама,даже почти нямах странични ефекти.Пия го вече два месеца и половина,но от седмица нещо не мидобре.Дано да се пооправя.
Активен
vanotty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Vanotty

Профил
« Отговор #258 -: Февруари 17, 2012, 09:22:14 »

В момента пия Бифлокс по 1 таблетка от 20 мг. сутрин в комбинация с Тегратол и Атаракс. Не се притеснявай ще ти подействат лекарствата и ще се почувстваш по-добре. Обаче всичко,което пиеш трябва да е по схема и под лекарски контрол. Аз имам ПР от 5 години и имам опит с тези неща,ако имаш въпроси или искаш да поговориш с някой можеш винаги да ми пишеш. В такива моменти човек има нужда да поговори с някой и аз съм на разположение.
Активен
vanotty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Vanotty

Профил
« Отговор #259 -: Февруари 17, 2012, 09:33:51 »

Другото,което искам да споделя с вас НИКОГА да не четете странчините ефекти в листовката на лекарството. Там пишат страховити неща,които в никакъв случай не се отразяват добре на психиката.Мойта психиатърка ме предопреди още в началото,когато бях най-зле въобще да не чета листовката и аз я послушах. Докото не се оправих значително не бях прочела нито една листовка.
Активен
vanotty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Vanotty

Профил
« Отговор #260 -: Февруари 17, 2012, 09:42:08 »

Веси, за съжаление има такива периоди Sad Явно биохимията в мозъка има своите реакции, които ние не можем да контролираме.
Някой знае ли какво влияние оказва "Ремотив" - едно също добро /поне в листовката/ лекарство? Има ли ефект от него?
Ремотив е на билкова основа с жълт кантарион и действа чрез натрупване. Това не е антидепресант и действа много слабо.
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #261 -: Февруари 19, 2012, 06:09:51 »

В момента не пия никакви лекарства - АД. "Изписах" си неолексан и поне за сега повдига тонуса. Някъде четох, че АД могат да се пият цялживот - не се привиква към тях. Имам познати, които от 4-5 години пият АД /с известно прекъсване/, но като спрат  лекарствата, отново се появяват симптомите на  замаяност, тревожност, безсъние и пр.... Ето и vanotty е на същото мнение, може би....
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #262 -: Февруари 19, 2012, 07:35:29 »

Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране.
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #263 -: Февруари 19, 2012, 10:29:14 »

Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране.
Малий! 11 години! Ти от какво точно страдаш? Ако е тревожно или паническо разстройство май си световния рекордиор. Като казвам това в никакъв случаи не искам да те обидя, напротив много ти съчувствам. Искрено! Ако ми позволиш да ти препоръчам Доктор, специалист прихиятър. Дамата е доктор по призвание, тясно специялизирана по психофармакология. А хобито и е ... психофармакология  Grin . Видяла е и е излекувала всичко (лечимо). Също така е много състрадателна и разбираща. Ако съм те заинтересувал пиши ми!
Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #264 -: Февруари 20, 2012, 07:41:34 »

"Аз съм така с АД.,спирам-почвам,така от 11 години.Незнам къде ще му излезне края.Няма спиране."
Не се притеснявай, Веси, познавам един човек, който е от 40 години със страхова невроза - започва, спира лекарствата, следват периоди на ремисия,после пак от начало. Още е жив /в момента е добре/ и така я кара, вече е на 75 години...Така,че няма страшно, важното е да сме в кондиция, по-малко да страдаме...
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #265 -: Февруари 20, 2012, 09:13:12 »

Cristo,знам че е така.Spider,никой от нас не е застрахован,че ПР. няма да му продължи дълго време.Трябва да се науча да го контролирам,но явно не успявам.За токова време съм намерила двама лекари,от които съм доволна.Те не са магьосници,за да ме излекуват с лекота,от мен зависи в по голяма степен излекуването ми.
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #266 -: Февруари 20, 2012, 01:04:22 »

Далеч съм от мисълта да правя реклама. Аз няма да съм облагодетелстван по никакъв начин, ако така съм бил разбран! Имам голямо желание да помогна на, който има желание да потърси помощ от мен. Събрал съм доста знания и искам да ги споделя с вас. Ако вие имате желание разбира се!
Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #267 -: Февруари 20, 2012, 01:07:18 »

Трудно се контролира нещо, което е извън областта на психиката - например намаленото ниво на серотонин - как да го контролираш, това да не е да изпиеш чаша в вода?
Много хубаво би ило да се отърве веднъж завинаги човек от страховата невроза, но в 90% е почти невъзможно. При някои има пълен успех, но те, макар и единици - браво на тях!!
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #268 -: Февруари 20, 2012, 01:17:48 »

Затова тези лечения не ТРЯБВА да се водят от психолзи. А от психятри, които имат медицинско образовение. Първо се започва лечение медикаменти за да се възтановят нормалните нива на серотонин и други елементи. След това психотерапията се води за да се усмилят тези страхове и да бъдат преработени адаптивно, ако не да изчезнат поне да бъдат в контролируеми граници.
Активен
enchito81
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #269 -: Февруари 21, 2012, 03:47:42 »

Zdraeite iskam i az da pi6a.Dnes se regstrirah tuk i sam nov no sam bolen ot Pane4esko razstroistvo ve4e 7-8 godini.Ot samoto na4alo mi izpisaha ksetanor i rivotril i za nqkolko meseca si stapih na krakata.Sprqh rivotrila,no ksetanora ne sam no predi godina pak napravih golqma kriza i zapo4nah otnovo rivotrila.posledno vreme mi za4estiha krizitie i ne moga bez da piq rivotril mislq 4e ksetanora ni6to n mi pomaga ve4e,kakvo da napravq ne znam,6te se pobarkam.Psihiatara mi kazva da ne se pla6a kriziite ne bili stra6ni a az pri vsqka edna ot tqh mislq 4e umiram.Dokato deistva rivotrila vsi4ko e nared sled tova stava stra6no.Bqh sgoden i priqtelkata me izostavi zaradi bolestta mi.Sega sam napalno sami4ak samo s ba6ta mi koito mi govori kak 6te umre vseki den i zasilva straha v men.Molq vi daite mi nqkakav savet!!
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА