evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 02:57:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 74483 пъти)
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #60 -: Май 05, 2011, 07:28:32 »

- "всичко започна с виене на свят, задушаване, изтръпване на краката и ръцете, замъглен поглед, сърцебиене и то от нищото.След един милион изследвания, които бяха в норма GP-то ми изписа Ремотив- ефект нулев и ме прати на психиатър."

И от мен Здравейте, приятели!
Много са комбинациите, които могат да се използуват при лечението на ПР, но най-добрите са Ципралекс + Ривотрил, като ривотрила се спира. При по-сериозно ПР, придружено с Депресия и тревожност- Анафранил + Ривотрил. Лекарството, което подтиска симптомите на ПР е ривотрила, но тъй като е бензодиазепин и се привиква към него, антидепресанта премахва влиянието на ривотрила и "стимулира" мозъка с обратното захващане на серотонина. Но при всеки човек най-добрата комбинация от лекарства може да е различна!! Единствено добрият лекар- Психиатър /не невролог/ може да създаде тази комбинация. Не забравяйте, че понякога 2-3 месеца са необходими, за да се върне радостта хот живота...
Активен
helios27
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #61 -: Май 05, 2011, 07:57:36 »

Благодаря за отговора Smiley До сега никога не съм пила ривотрил, от много хора чувам че го пият...на мен ми дадоха ксанакс 0,25мг и карбамазепин, вече 1 месец ги пия, но няма ефект Sad
Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #62 -: Май 05, 2011, 08:02:12 »

:)Мила Хелиос, ксанакса е бензодиазепин, но без антидепресант едва ли ще имаш подобрение. Карбамазепина не е антидепресант и действието му не е напълно проучено.
Просто иди при друг лекар - Психиатър-психотерапевт Smiley
Активен
helios27
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #63 -: Май 05, 2011, 08:10:36 »

Заедно с "коктейла" от ксанакс и карбамазепин пия и по 1/2таб. ципралекс.
А относно психиатрите- до сега съм сменила 4....вече и аз не знам къде да отида, имам чувството, че не могат да ми "налучкат" дозата и правилните медикаменти. Все още не съм се отчаяла, че ще се оправя, но е факт, че не съм излизала от почти месец  Sad
Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #64 -: Май 05, 2011, 08:18:30 »

Добра комбинация са трицикличен антидепресант /Венлафаксин/+ тетрацикличен /Еспритал - по 1/2 вечер/ + ривотрил. Действува перфектно. Но явно при тебе трябва да се уцели най-подходящата комбинация.....Също дозата играе голяма роля /постепенното качване в началото, стигане на някакъв апогей, задържане и намаляване постепенно - целия процес трае около 5-6 месеца/..... Smiley
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #65 -: Май 05, 2011, 08:31:53 »

zdraveite..otdavna ne sam vlizala az piq fluanksol i sertralin i mnogo dobre mi deistvat imam pani4esko raztroistvo s agorofobiq no osven lekarstva hodq na psiholog Wink
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #66 -: Май 05, 2011, 10:33:27 »

Хелиос,Ципралекса го спирах по схема която ми даде пси-то.Не съм почувствала някакви симптоми на отнемане/спрях го ноември месец/Сега се намирам в много тежка ситуация,под голямо напрежение и стрес съм,но нямам ПА и се надявам да не получавам Smiley
Активен
helios27
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #67 -: Май 05, 2011, 11:10:33 »

Диди благодаря за отговора, значи при мен е проблема.. знам че не е по темата за лекарствата, но може ли да ми препоръчате добър психиатър от София- ако може пишете на лични, за да не се спами в темата.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #68 -: Май 06, 2011, 12:14:59 »

Добрия психиатър е толкова добър, колкото е напреднала фармакологията. И тъй като всеки психиатър разполага с едни и същи медикаменти този въпрос е несъстоятелен.  Еднакво добри са, защото всички могат да предпишат еднакви медикаменти и толкова. Въртят се 10-15 лекарства, които са с различни имена и еднакви съставки и това е.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #69 -: Май 06, 2011, 06:15:38 »

Много сте прав, г-н Тодоров, но освен схемата от лекарства, тук е необходим и личният подход на лекаря /на който сте привърженик/. Точно това имах впредвид - лекарства + психотерапия. Но за съжаление ще се повторя - много малко са специалистите, които имат комплексен подход към пациента, които наистина вникват в проблема и се стремят /дават всичко от себе си/ да му помогнат, да го излекуват, а не като някои "търгаши", които гледат да вземат парите, назначават някакво си там лечение и по-вече не се интересуват от състоянието на пациентите.
Активен
mariela88
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #70 -: Май 08, 2011, 06:07:41 »

Здравейте! Имах паническо разстройство 2 пъти и тези два пъти се спасих с едно и също лекарство Стимулатон. Сега пак ме хвана тази паника и има дни в който се чувствам добре в други немога да си намеря място. Предишните два пъти ходех на психотерапевт но слд всеки сеанс се чувствах по зле,затова сега мисля да не ходя вобще. Отново започнах да взимам Стинулатон от преди 5 дена заедно с ривотрил,но все още няма резултат. След полувин месец трябва да замина за САЩ и ми се ходи стршно много но не искам и там да изпадам в такива паники. Искам да ви попитам след колко време действат антидепресантите, тъй като аз вече съм забравила? Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите   Huh?
Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #71 -: Май 08, 2011, 06:24:10 »

Различно. Понякога са необходими 3-4 седмици, понякога 2-3 месеца. Всичко зависи от причината за ПА. Не забравяй, че сега е пролет /от най-неприятните сезони - дъждовната пролет/, обострят се не само психичните разстройства, но и всички други хронични заболявания, организма е изтощен и физиката и психиката на човек са много уязвими.....
Активен
mariela88
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #72 -: Май 08, 2011, 06:36:20 »

Да когато времето е дъждовно направо се скапвам, немога да излеза никъде. Аз си давам стимул с това че искам да замина за Америка и да се оправя по- бързо но за сега все още няма резултати. Вчера се чувстваж страхотно имах чувството че съм се излекувала но днес пак съм на дъното. Аз имам страх от болести и това ми предизвиква ПР. Скоро ми откриха аденом на хипофизата,но ми казаха че не е страшно и не е голям и не расте,но аз така се уплаших че отново изпаднах в това състояние. Страх ме е и от това че от антидепресанта може да ми порасне аденома,никоий не ми го е казвал но аз си го внушавам и само чета за това  Cry Единственото му успокоение е когато влезна под душа, там мога да стоя с часове защото се чувствам спокойна там. Искам спасение  Embarrassed
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #73 -: Май 25, 2011, 10:09:40 »

От 7 месеца съм спряла АД.,нонапоследък симптомите се засилиха ужасно.Моля ви споделете някое лекарство на блкова основа,от което сте доволни.Знам,че всичко е много индивидуално,но дайте съвет.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #74 -: Май 26, 2011, 12:25:45 »

Веси, през пролетта сме по чувствителни, заради динамичните атмосферни процеси и това провокира хроничните болести, засяга и ПР. Възможно е това да е причината за зачестилите ти оплаквания. Лекарство на билкова основа, което на мен ми е помагала е страшниче и жълт кантарион. При второто не трябва да се показваш много на слънче, защото кожата става по-чувствителна и може да провокира образуването на тъмни петна.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА