evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 24, 2025, 03:33:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за лекарствата при ПР  (Прочетена 75201 пъти)
kadife
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #120 -: Септември 28, 2011, 09:57:02 »

О.К. Макар че от време на време ме "зачопля" една гадинка - да не би от Золофта и тези билки да не се образува някоя "взривоопасна" смес. Хората казват "луд умора няма". Аз бих го променил на "страх умора няма". Ама пък каквото ще да става, б* м* му; сега остава да се юрна за "информация" и по това. 

Така написано, вече е "юрване за информация", но някак лежерно, инкогнито. Небрежно акцентиране с надеждата някой да отговори, ей така между другото - дали има взаимодействие между Золофт и билките, събрани в Страшниче. Аз не съм специалист, но мисля, че единственият начин човек да не се пита подобни неща (а аз пиша това, защото не мога да изпия и витамин С, преди да бъда сигурна, че няма да влезе в комбинация с нещо друго... например ягодовото сладко laugh), е да вдигне телефона и да попита лекарят си за въпросната комбинация. Ако, например в това Страшниче има жълт кантарион, а то вероятно ще има, с антидепресант няма ли да дойде вповече.
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #121 -: Септември 28, 2011, 01:45:33 »

О.К. Макар че от време на време ме "зачопля" една гадинка - да не би от Золофта и тези билки да не се образува някоя "взривоопасна" смес. Хората казват "луд умора няма". Аз бих го променил на "страх умора няма". Ама пък каквото ще да става, б* м* му; сега остава да се юрна за "информация" и по това. 

Така написано, вече е "юрване за информация", но някак лежерно, инкогнито. Небрежно акцентиране с надеждата някой да отговори, ей така между другото - дали има взаимодействие между Золофт и билките, събрани в Страшниче. Аз не съм специалист, но мисля, че единственият начин човек да не се пита подобни неща (а аз пиша това, защото не мога да изпия и витамин С, преди да бъда сигурна, че няма да влезе в комбинация с нещо друго... например ягодовото сладко laugh), е да вдигне телефона и да попита лекарят си за въпросната комбинация. Ако, например в това Страшниче има жълт кантарион, а то вероятно ще има, с антидепресант няма ли да дойде вповече.
Точно това и смятам да направя! Допреди малко пак размислях над темата Информация - ала Ботев - "кръвта се в жили ядно вълнува"-ше; Извода, който си направих, бе - здрав разум, повече здрав разум, само здрав разум! Действително, снощи не се стърпях и потърсих инфо за хапчета и билки. Къде ли? Хах - в Интернет... Не че не се намира и в него нещо читаво, ама... Естествено, въобще не се учудих, когато се оказа, че съществуват полярни мнения - АД и билки - йок! - или пък - психиатър! ми каза, че няма проблем... Оппа, на кого ще се хванем? Никой не желае да прави от себе си опитна мишка, оше повече че наистина в листовката на един АД пише да не се взима с жълт кантарион.
Просто достатъчно е да си намисля някакъв "обект", за който ми е нужна информация - следва пълна бъркотия. Да речем човек се нуждае от информация за кафето. Смятам, че достоверна информация може да бъде получена единствено от специалист, от учен/-и, с емпирични факти. Да, естествено някой писач с друго становище, ще почне - ама тези учени са платени от производителите и т.н., и т.н. Като казвам учени, нямам напредвид някой "член" на барбалейския филиал на барбаронския институт... Един простичък въпрос към "писача" би бил - а ти, защо смяташ така? Какви данни имаш? Нещо лаборатория вкъщи ли имаш? Или пък ако пишеш за някоя историческа личност - да не би да си й "светил"? Едва ли е правилно да се прави извод, че всички тези писачи и "разбирачи" са част от някаква негласна команда, целяща да ни "омота", да ни "подлуди". Просто си търсят трибуна за словесата си, издават книги... Неприятното е, че човек (разбирай аз) е доверчив и наивен... Бих определил тези писачи и тям подобни със следната перифраза: Може да ги разделим на три групи; към първата са тези, които имат известни "мисловни" проблеми; към втората - откровени манипулатори; за третата не искам и да говоря...
Изводът - нека всеки добре да подбира източниците си на информация, нека здравият разум да го води в избора му!
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #122 -: Септември 28, 2011, 05:54:58 »

Говорих с психиатъра - че няма проблем - Золофт с чай от страшниче, босилек и т.н. Че иначе се касаело за лекарства с екстракт от жълт кантарион, тогава вече - прекаляване със серотонина. Поне така го разбрах, все пак не правя разпечатка на разговора си. Тъй че пия - пък каквото ще да става. То и от това ако почна да се боя... Grin Grin Grin
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #123 -: Септември 29, 2011, 12:45:16 »

Говорих с психиатъра - че няма проблем - Золофт с чай от страшниче, босилек и т.н. Че иначе се касаело за лекарства с екстракт от жълт кантарион, тогава вече - прекаляване със серотонина. Поне така го разбрах, все пак не правя разпечатка на разговора си. Тъй че пия - пък каквото ще да става. То и от това ако почна да се боя... Grin Grin Grin

Аз не, че нещо... но защо ти е чай Страшниче, като пиеш майка му Безстрашниче - Золофт?  Smiley
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #124 -: Септември 29, 2011, 08:23:29 »

Аз не, че нещо... но защо ти е чай Страшниче, като пиеш майка му Безстрашниче - Золофт?  Smiley
Много просто - защото пия "безстрашничето" от една година, а както гледам, все си я карам... да, по-добре, май... Скоро пак ще ми намалят дозата - до половин таблетка дневно. След това какво - всичко отначало ли - фу, фу, фу... Още повече след разни сведения тук и там за хапчетата; въобще не съм убеден какво точно ми има, а и не знам дали разните спецове, при които съм ходил преди също са съвсем наясно (иначе моите уважения). Достатъчно е да се погледне на различните термини - паническо разстройство, тревожно разстройство, невроза, неврастения, вегетативно разстройство, да не почвам да изброявам фобиите и т.н. Един спец ще ти каже, че всичко това са примерно, хм, да речем неврози, или пък част от наименованията са за едно и също? състояние. Един ще ти каже - върви пий хапчета, друг - не, на психотерапия. Трети - тези хапчета не стават, четвърти - тази терапия не е "баш", пети - не си попаднал на правилен терапевт, шести - не е трябвало да ходиш на лекар, не си "болен", седми - ... Представи си само група хора да реши да строи самолет, ама мнения най-различни... Та идеята ми е лека-полека да изоставям хапчетата. На когото му помагат - супер, аз се "влача" вече повече от година. Колко още да ги пия - 2, 5 години, нови ли ще ми предписват? И на психотерапия нямам намерение да ходя с месеци, години. Щом като не е и болест, то какво е това нещо, дето с години трябва да го влачиш?! А и честно казано, не е съвсем безплатно;  лично не бих се оплакал за последното. Днес на връщане от работа отидох при една жена, която прави масажи. Поговорихме си доста; когато й споделих накратко за "патилата" си, тя зацъка с език. Направи ми масаж на гърба и на раздяла ме изпрати с думите, че ще ме оправи. Аз предварително знаех, че е запозната с някакво учение, поислих да не се касае за някаква телепатия на разстояние, нещо, за някакви внушения, и заявих, че не вярвам на такива неща. Тя добави, че не е нужно да вярвам. Макар че като се връщах, по едно време се "хванах", че провеждам вътрешен диалог с нея, все едно ми казва разни неща, опитвайки се да ме убеди; рекох си - "айде, почна се", не искам никой да ми се "рови" из главата, постреснах се, току виж се уплаша и почне ПА. Разумът ми ми подсказа, че си правя мисловна еквилибристика, проектирайки собствените си "вариантчета" върху образа на жената. Ще видим какво ще излезе от цялата работа. Ако ли пък всичко опира до един или няколко масажа, знам ли, то, да чукна на дърво, да не се заричам, ама ни на доктор ще стъпя повече, ни...
« Последна редакция: Септември 29, 2011, 08:25:43 от Stareternity » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #125 -: Септември 29, 2011, 09:49:11 »

Цитат
Ще видим какво ще излезе от цялата работа. Ако ли пък всичко опира до един или няколко масажа, знам ли, то, да чукна на дърво, да не се заричам, ама ни на доктор ще стъпя повече, ни...

За терапевтични приемам само един вид масажи, ама тя едва ли ги прави тях Grin
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #126 -: Септември 29, 2011, 10:03:12 »

И това ще стане, Скорпи, и това ще стане . Някой ден ще се получи, това което искаш и всичко друго ще потъне в миналото...Просто  не е настъпил истинския миг..
Някога, когато живеех все още сам, си пожелах много силно да имам семейство, да имам работа, която ми харесва, да бъда щастлив...Всичко се сбъдна...
Пожелавам ти го и на тебе от сърце!! Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #127 -: Септември 29, 2011, 10:05:42 »

Мерси. 
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #128 -: Септември 29, 2011, 10:13:42 »

Иии, Скорпе, пак твоите...  Cheesy Cheesy Cheesy Като ти се оправи агорафобията, представям си каква фурия ще "плъпне" по света.  Cheesy Cheesy Cheesy
Какво мислиш за тези три понятия - Билки; Мед; терапевт, който е Човек?
 laugh laugh laugh
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #129 -: Септември 29, 2011, 11:12:24 »

... много ме е срам, но четейки този пост... у мен узря спонтанно спомен за виц - как било пчела на унгарски : Бере-мед, а оса - Не-бере-мед, а търтей... Ебе-не-бере-мед.

Аз това мисля за тези три понятия :laugh:За Скорпи, предстои да разберем!
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #130 -: Септември 30, 2011, 12:08:31 »

Ха-ха-ха, по градация терапевтът трябва да е търтеят. Аз все пък се "боя" като ида при моя да не ме подхване да му казвам първото, дето ми идва на ум след въпроси - ха-ха-ха. Сигурно ще рече "тоя само за търтеи мисли".
А сериозно - какво е виновно търтейчето, че се е родило такова? И ролята му е специфична - който иска, да види в Уикипедията.
Иначе медът е хубаво нещо - по-добре от разни "сладости", блъскани с рафинирана захар. По-добре природни продукти, отколкото химии. Преди няколко дена се загледах в една безалкохолна напитка - поне чест први на производителя, че беше си написал Е-тата - направо туш... Пък човек ако се загледа в един шампоан от какво е изготвен - леле... Ама няма как, мръсни не може да ходим. Макар че в един филм някаква финландка-дивачка твърдеше, че хората извън нейния край боледуват, щото все се къпят. Нашите прадеди дали са влизали по веднъж на месец в баня, не знам; от друга страна пък римляните все по баните са висели, ама техните май са били минерални - ей това са си живи търтеи - робите пчелички се трудят, а онези - дай им приказки и зрелища. То сигурно и нас заедно с гърците, в Европа ни смятат за търтеи - поне южните ни съседи често се събират да "жужат". Има и оси - навярно англичаните. Интересно кои ли са оводите и стършелите?
.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #131 -: Септември 30, 2011, 12:22:07 »

Цитат
Иии, Скорпе, пак твоите...     Като ти се оправи агорафобията, представям си каква фурия ще "плъпне" по света.

Що мислиш, че сега не съм? Към мед съм алергична, билките ми се струват слаби, лекарствата - твърде силни, аз съм по средата... масаж не отказвам  Wink
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #132 -: Септември 30, 2011, 12:34:50 »

Тъкмо преди малко си мислех - кое е обединителното название на всички тия сродни хапчета - "антидепресанти", нали? Е, ако аз пия антидепресант, то "депресия" ли имам? Нещо не ми се връзва цялата работа. Или вариант две - тревожно ми е, "страшно" - съответно хапче, което би трябвало да неутрализира, потуши това, към състояние може би, което наподобява, хм-как да го нарека, безстрастната тъпота на депрсирания - парадокс?! Изводът е, че явно не се касае за антидепресанти, погрешно наименование?! И още - коя е тази болест, която се "лекува", поне при мене, година и нещо? Не се сещам за такава, освен за т.н. хронични. Като добавим и становището, че де факто "болест" няма, то какво сочи логиката? Гаднички, доста гаднички изводи си правя... Припълзява ми червеят на съмнението, че вместо по доктори, е трябвало още в началото да ида при някоя бабичка - нещо - демек, стреснал си се, сега туй-и-туй... Колкото и на пръв поглед ирационално да звучи; всеки - нищо ти няма, нищо ти няма... А що съм като подпийнал, що...? Та такива ми ти работи за лекарствата ми и аз към  тях.                         
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #133 -: Септември 30, 2011, 01:34:02 »

Stareternity, основателни са ти въпросите, но едва ли ще им намериш отговора. Затова обикновено хапчетата ги изписват в комбинация, да си тушират ефектите и накрая да се получи състояние, близко до нормалното. Но спокойно, то вече никой не знае кое е това "нормалното". Я вземи тръгни по млади жени, не по баби, може и повече ефект да има. Според мене всеки трябва да си открие правилното хапче конкретно за него или комбинацията от такива, за да поддържа някакво ниво и оттам нататък да наблюдава кое как му влияе и да си го набавя, за да се чувства добре, да елиминира каквото го дразни и мисля, че никой друг вместо тебе не знае кое е то.
Активен

Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #134 -: Септември 30, 2011, 04:43:00 »

Абсолютно си права. Същото, поне в една приказка се твърди, е смятал Авицена. Просто в няколко реда си обобщила огромен обем информация. Действително, не питай старило, питай патило. 
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА