evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 07:48:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Виртуалната реалност  (Прочетена 3699 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« -: Декември 05, 2010, 08:32:00 »

Тук съм от февруари месец миналата година - помня точно кога и защо се регистрирах, но идея си нямах, че ще изпъкна по някакъв начин и в никакъв случай не ми е било поставено като цел... чух различни мнения за себе си - от крайно положителни до свръхнегативни, даже по едно време не знам как, но се озовах в някакви интриги. Те обаче ми показаха ясно колко силно впечатление съм оставила, че да ме обсъждат и коментират, и изобщо да се занимават с мен. Не знаех дали това трябва да ме притеснява или радва... Както и да е. Една част от форумците виждаха в мен човек, от когото да се учат и попиваха всяка моя дума, а за други бях многознайка. Във всички случаи обаче не останах незабелязана. Без да искам си създадох някакъв виртуален образ, който хем съм аз, хем не... да обаче след реалното ми запознанство с някои от хората тук те останаха изумени от несъответствието на представата, която са си създали за skorpi от evropea.com и това, което стоеше срещу тях. Независимо, че се бях сприятелила вече виртуално или пък имахме помежду си вражда, всички казваха горе-долу едно и също - че в действителност съм много по-нежна и лъчезарна, отколкото съм демонстрирала тук. Нямала съм наставнически тон и все неща в моя полза, но последваха и упреците, че като напиша нещо еди как си, хората, които не ме били виждали, щели да го изтълкуват погрешно...
Давам себе си като пример, но това, което ме интересува, всъщност е вие покривате ли се с образите, които сте си създали тук? Такива ли сте и в реалността? Самата аз се замислих това ли съм, което ви показвам? Докъде съм себе си и къде точно започва и свършва skorpi? Коя изобщо съм аз?
Сигурна съм, че имате и някакви впечатления, мнения, подозрения, симпатии или неприязън към някои от хората тук (сега да не вземете да се изпокарате Cheesy) Хрумвало ли ви е, че извън форума може да са мноооогоооо различни? Лично аз останах изненадана (приятно, слава богу) от разминаването на собствените ми представи с реалността... но част от мен продължава да живее във виртуалната реалност с виртуалните образи... ами така става, като се лепнеш за компютъра. Cheesy

Ей такива въпроси си задавам, в неделя вечер Cheesy
Радвам се, че вече имаме къде да ги обсъдим.

« Последна редакция: Декември 05, 2010, 08:41:44 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Декември 06, 2010, 04:36:25 »

Моят виртуален образ напълно се припокрива с реалния ми, или поне аз не успявам да видя някаква разлика за момента. Неприязън е силно казано, но има някои юзъри, които ме впечатляват (не винаги положително) с постовете си. Това е toni-d, който честно казано не знам защо е редовен посетител на форума ни, като дори няма ПР. Постовете му в повечето теми са лишени от особен смисъл, но това е друг въпрос. С интерес следя и постовете на нашия психотерапевт t.todorov, който отрича абсолютно всички други методи за справяне, освен този, който следва той самият.
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Декември 07, 2010, 04:15:32 »

редовен съм защото ми е интересна тематиката пр,не смятам че трябва да се дискриминира човек според това какво има и какво няма, научих много и сега когато приятел познат или непознат ми каже че има пр и получава па, няма да се отдръпна и да се дистанцирам, а ще му помогна и ще поговоря с него, много хора незнаят за пр и вие  се затваряте в болестта си от срам и хората като разберат  че някой е в това състояние и веднага се отръпват защото им е странно и непознато, но те не са виновни, че не са информирани, едно време хората са демонизирали и визуализирали най-обикновенните настинки а сега дори не се замислят. в едно напреднало общество не е нормално когато някой получи па или има пр всичко около него да го помислят за луд или че е заразно и да се дистанцират от него.всеки който е различен от нас бива заобикалян вместо да бъде разбран и да му се помогне -беден аутист получил па епилептик сакат с недъг пиян дрогиран, всеки извърта глава и е нормално защото незнае/или е негативно информиран от злобни затворени в проблемите си и състоянията си хора/, а хората с проблеми винаги крият от срам голяма черта на българина да не разбере съседа. сега хората се информират интересуват се разбират за много неща от интернет и не се плашат/вместо да не се говори-сексуално съзряване, разочарования депресии и тн/, не крият проблемите си а ги дискутират, вместо да се радвате че човек който не е във вашето състояние иска да се ограмоти и да разбере повече, вие го нападате, криете се щом ви изнася.
едно напреднало общство би се  информирало и образовало  - какво е това пр и па, и хората да не се стряскат, а да реагират нормално и хора като вас да не се чувстват като под карантина изолирани и в срам.да ви разбират, защото човек когато не е разбран се озлобява социално и физически
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #3 -: Декември 07, 2010, 05:32:53 »

toni, похвално е желанието ти да бъдеш сред нас, но ако наистина ни разбираш, знаеш от какво се опасяваме - ще ти го кажа директно - защото не изключваме възможността някой да се подиграва с нас, да си прави гаргара, да гледа сеир или още по-лошо - да има скрити цели, да е някой прикрит психиатър, който иска да си набави лапнишарани или неща от този сорт. Освен това различният в групата винаги се приема по различен начин и се отлъчва от нея - такива са законите на вътрегруповите процеси. Също така всяка група си има лидери, които командват и ръководят масата, и смакчват такива като теб Cheesy
Какви са личните ти мотиви да си тук е твоя работа, но ние, които имаме този проблем, се дразним на другите, дето го нямат Cheesy Волно или неволно е така.
Колкото до отношението към различните, немощните, и пр., то си е до човек. Аз например никога (слава богу) не съм била аутист, епилептик и пр., обаче живях с епилептик 2 години и се опитвах да го разбирам максимално, опитвала съм се да разбирам и други неща, които съм нямала - това се нарича "емпатия" - принципно и в университета те учат на нея в първи курс, но нямаш ли я в сърцето си, трудничко ще си я вкараш там. Трябва или да си си такъв по начало, или да преживееш нещо наистина разтърсващо, за да се променят коренно нагласите ти.  Wink Аз съм и двете.
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 05:36:24 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #4 -: Декември 09, 2010, 09:56:12 »

Ехее,Скорпи пак надмина себе си Grin. Това ,че на теб ти е в кръвта да пишеш ти го признавам, а направи впечатление във форума защото по едно време само ти пишеше Wink. Всеки е направил впечатление по някаъв начин тук Smiley.Всеки е индивидуален с историята си.

За себе си мога да кажа ,че не се различавам виртуално и реално. Каквато съм в действителст такава съм и тук. Винаги казвам каквото мисля. Веднъж Тони беше ме описал като бабичка която стои по цял ден на компа ,защото нямало кой да ми обърне внимание. Smiley  Това не е така . Имам социален живот,приятели,развлечения...и др. Имам ПР но какво от това? Спрях да му робувам и да се съобразявам с него,достатъчно години ми отне от живота тая гад.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА