evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 06:11:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Психолози и психиатри - търговци :)  (Прочетена 4076 пъти)
Student_21
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« -: Декември 04, 2010, 06:04:29 »

Колко грозна и груба е обективната действителност в България - сигурен съм че над 70 % от психотерапевтите и почти 90 % от психиатрите са просто едни бизнесмени, които успешно развиват своя бизнес,хвърляйки прах в очите на хората и работейки на базата на сугестията. Куцо, кьораво и сакато стана психотеравт. Освен че тези персони са пълни некадърници, не си дават сметка че вместо да помагат на своите клиенти, те усложняват положението и ги объркват още повече. Какво пък да кажем за психиатрите - умишлено правят така, че да имаме периодични посещения при тях и да ни зарибяват до живот. Цитирам репликата на един психиатър "Не се притеснявай относно паническото разстройство - просто цял живот ще пиеш Ксанакс и всичко ще е наред". Оставям без коментар казаното, по очевидни причини. Мога да изпиша тонове по тази тема, но засега ще спра дотук.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #1 -: Декември 04, 2010, 10:31:33 »

Цитат
quote]"Не се притеснявай относно паническото разстройство - просто цял живот ще пиеш Ксанакс и всичко ще е наред".[/quote]

Този да не е от моите, че имах такъв един, добре че ми беше поредния, а не първия, че иначе сигурно щях да му повярвам... след дозата, която ми беше изписал, ми казаха, че ако спазя схемата му, ще изпадна в медикаментозна кома... и ако под "всичко ще е наред", има предвид, че ще взимаш завоите на лакти и ще живееш в просъница, мерси от такъв живот.
Иначе нека като нормални хора с незасегната мисловна дейност (не се шегувам Cheesy) си дадем сметка, че в психотерапията има 2 страни: терапевт и клиент. Ние се водим клиентите и би трябвало да помислим добре и да проучим дали господинът или госпожата са в час, къде и какво са учили и най-важното - имат ли право да прилагат психотерапия.
Като своя грешка аз отчитам провеждането на психотерапия при психиатри и заклеймих психолозите, особено по-младичките - щом е секси, значи не е добър Grin, така си мислех. За първи път в живота си преди няколко седмици се докоснах до истинската психотерапия, която съм виждала само по филмите и точно така съм си я представяла винаги. Само ще ви кажа, че е мн по-лесно да си намериш гадже, отколкото добър терапевт Wink Затова, мислете му и си отваряйте очите и ушите на 6. Не вярвайте на бързите и лесни начини, които ви се предлагат. Работа се иска и то много. Повечето от нас са наслагвали проблемите си с години...
Давам и още един пример: маникюристката, която ми лакира ноктите, учи психология в един от частните ни университети. Тая мацка по цял ден е в Молла да клепа ноктите на мадамите, които пазаруват дрешки и на лекции ходи от дъжд на вятър, да не кажа никак. След няма и 3 години обаче ще нарече себе си "психолог" и животът на някой като нас ще бъде поставен в ръцете й... нарочно я подпитах и останах потресена от незаинтересоваността й и слабите й познания, но смята да практикува. В сравнение с нея аз и вие (сигурна съм!) сме истински енциклопедии! Не е и чувала, че психотерапевтите също трябва да се подлагат на психотерапия, може би не е и чувала за ПР (за което искрено й завиждам). Но какво ще стане утре, когато някой ще й се довери?
Ох, направо мога да напиша статия относно грешките при избора на терапевт, така и така съм тръгнала... още една основна е да се довериш на известно име, само заради името или опита - много е важно той да е добър не в психологията по принцип, а конкретно за ПР. Никого не искам да обиждам, обаче не едно и две известни имена клекват буквално пред подобни проблеми. Грешно също така е да изпадаш в двете крайности - или да командваш терапевта и да се браниш от него по всички възможни начини, държейки контрола през цялото време, или пък обратното - да му се довериш сляпо и да чакаш "да те оправи". И в единия, и в другия случай, психотерапията е обречена на неуспех. Аз дълго време бях по-скоро първото, гледах на терапевта като на авторитет, който трябва да подчиня, но правилната позиция е на партньор и съюзник в процеса.
Друга грешка: бързането! Дълго време си давах зор, сякаш съм на норма и трябва да се вместя в конкретни срокове, то така си беше де, но резултатът не ми хареса. Не може сега и веднага и не може всеки ден и през ден. Трябва да има паузи. Обикновено те се определят от терапевта. Докато не се навлезе в същинската работа, не е мн ясно защо така, но като почнат да се появяват разни "прозрения" между сесиите, нещата почват да се избистрят.
И една много съществена, кардинална и грандиозна грешка е да се прекъсва терапията, когато се "почувстваш зле" - пак от опит ще кажа, че точно това означава, че е успешна. Трябва от самото начало да бъдете готови, че ще ви е зле и то много зле, но нямам предвид физическите симптоми. Просто ще сте сринати емоционално, може да се почуствате отново като деца, сами и беззащитни, може всичките ви системи на сигурност да откажат, да се изправите пред самите себе си и факти от живота ви, които сякаш ще видите за пръв път в нова, коренно различна светлина. Това ще ви уплаши, ужаси, нарани... ще ви се наложи да преживеете неща, които сте искали да забравите. Докосвайки се до това, може да решите, че терапията не ви понася и да я прекратите, но това пак ще поднови старите схеми за справяне, от които искате да се отървете. Така че най-вероятно ще ви се наложи да минете през болката, за да изчезне тя от живота ви.
А най-голямата от всички грешки е да решите, че по вашия случай няма какво повече да се направи, защото вече сте обиколили няколко пишман специалиста. И да спрете да се опитвате. Или пък без през живота си да сте стъпвали на психотерапия, да робувате на предразсъдъците си спрямо нея.
А, да не забравя и въпросът със заплащането - не винаги скъпоструващият терапевт е най-добрият. Добрият терапевт не изпитва нужда да ви говори за биографията си, да ви показва дипломите си, да ви навира в лицето авторитета си. Той просто ще ви даде това, от което имате нужда и за което му плащате. Това, че не се интересува много от симптомите ви, може да ви шокира, но това значи, че наистина ще работите. Не просто ще потушавате последствията от проблемите си. Нали затова сте там? В кабинета му... Не е зле да вярвате и на инстинктите си. Понякога просто не се получава сработването и обикновено се усеща още на първата среща. Ако не ви харесва, не се насилвайте за втора. Рано или късно ще успеете, стига наистина да го искате!
« Последна редакция: Декември 04, 2010, 10:53:27 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Декември 04, 2010, 11:32:16 »

Най-малкото към Ксанакса има пристрастяване и не може да се пие цял живот ,освен ако не искаш да станеш наркоман. Каква доза ти е била предписана?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #3 -: Декември 05, 2010, 10:50:04 »

И към Ривотрила, както и към всички останали бензодиазепини. Но това не пречи да те "абонират" за тях и да си чукаш главата после. На мен ми харесва да усещам себе си, независимо дали ми е добре или зле, поне съм си аз. И като ми е лошо, поне знам, че е от мен, а не от хапчетата. Гледам как се влачат другите, постоянно им се спи, вие им се свят и пр. и се питам какво всъщност лекуват те? С какво точно им помагат? Аз разбирам поне да се чувстваш ОК и да имаш някакво основание, тогава сигурно и аз бих пила, ама повечето май пият просто защото вече не могат да спрат...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Декември 06, 2010, 04:38:58 »

Понякога почитаемите господа психиатри умишлено изписват неподходящите точно за нас лекарства, за да може да се налага по-често да ходим при тях и да ни ги сменяват, а колкото повече посещения,толкова повече печалба. Друг е въпросът че някои аматьори сред тях дори не могат да предпишат правилния медикамент.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА