evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 02:57:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: трудна комуникация  (Прочетена 4909 пъти)
zlatkogbg
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« -: Декември 02, 2010, 07:27:25 »

Здравейте,аз съм едно момче на 29 години и проблемът ми е такъв ,че съм трудно комуникативен,когато съм сред хора не знам какво да говоря.може ли някой да ми помогне,благодаря ви предварително.
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #1 -: Декември 02, 2010, 07:43:01 »

здравей zldtkogbg,може би си прекалено стеснителен или просто не си в свои води. Smiley
Активен
L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #2 -: Декември 03, 2010, 12:16:44 »

Здрасти приятел, позната ми е тази история, да не кажа направо че и аз съм попадал в подобни ситуации често  Smiley Само дето съм малко по-малък от теб - на 20.

За помощта - има една опция - казва се 'Not Giving a f*ck!' - http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq8

Хех, като изключим веселото клипче от горе, според мен психолог/психотерапевт може най-добре да ти помогне. И наистина да не ти пука/ да имаш желязно самочувствие би трябвало да реши проблема, другото е въпрос на практика - а като не ти пука ще можеш да се упражняваш колкото искаш. Разбира се това е само в сферата на теорията... и звучи по-лесно така Wink Иначе ако искаш сподели нещо конкретно/случка?

И поглеждай отвреме другата тема за групите за комуникативност, може пък там да се заформи нещо полезно  Smiley
« Последна редакция: Декември 03, 2010, 12:25:16 от Lioneye » Активен
danisha
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Декември 03, 2010, 07:06:01 »

Тук сме се събрали май доста хора, имащи твоя проблем Smiley) Така че, идеята е да се намери някакво решения. Дано наистина се съберат повече желаещи за група и такава да се сформира по някакъв начин. Мисля, че би имало ефект. Можеш да разкажеш за какво точно усещаш и какво те притеснявя в някоя от подходящите теми и да прочетеш, че грижите на всички тук са малко или много сходни. Успех!
Активен
zlatkogbg
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Декември 03, 2010, 07:59:21 »

Благодаря ви първо  за отговорите.вярно ,че малко съм стеснителен,но се опитвам да го преодолея.За конкретна случка не мога да се сетя ,но определено се чувствам дискомфортно ,неосвободен и подтиснат.Отскоро започнах да медитирам ,а това дето казахте да не ти пука май наистина помага,мисля ,че това е номера.Ще се радвам някой ден да се видиме и да се запознаеме.
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Декември 06, 2010, 04:40:41 »

Трудната комуникация се преодолява с много комуникация Smiley Както и да звучи, това е истината. Опитвай се постоянно да влизаш в контакти с хора от различни среди. В началото ще е трудно, но след това нещата ще се подредят.
Активен
zlatkogbg
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Декември 08, 2010, 07:38:54 »

Благодаря ти
Активен
pet_plus_pet
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Юни 01, 2012, 08:39:10 »

Здравейте, проблема с трудната комуникация ми е до болка познат, днес седях и отново се самообвинявах, че не ми се получава общуването, а имам огромно желание да се отпусна и да "бъда себе си", каквото и да означава това, защото дори вече и това ми се губи като понятие. Има моменти когато всичко е нормално, но напоследък другото ми аз се проявява все по-често и ме замества. Това е едно кухо същество без мисли и чувства. Когато съм сама със себе си всичко е наред- мисълта ми тече свободно и спокойно, мога да мисля и разсъждавам като всеки нормален човек, но появи ли се някой друг до мен направо блокирам, сякаш губя чувствителност и изобщо не знам какво да кажа, как да дам мнение като просто го няма, празнина, никаква идея, а когато да речем човека си тръгне и остана пак сама всичко си идва на мястото и вече имам толкова много неща, които искам да кажа, но човека вече го няма... и така си ги казвам на себе си.
Толкова мразя тези периоди от живота си, тогава нямам никакъв контрол и просто потъвам. Отчайвам се ужасно много и почвам да чета в интернет или да мисля вариант за психолог... ставам все по сама, затворена и направо ме е страх да излезна, гледам някой тъжен филм, от което става по-зле, а така ми се иска точно в тези моменти да има с кой да разговарям точно за това, който е в подобна ситуация.
Идеята за група е повече от страхотна, много пъти съм си мислила, че трябва да намеря хора като мен, малко като Моцарт и кита, но осъзнавам, че дори и да има такава група трудно ще се накарам да отида, най-трудна пак се оказва първата стъпка. А аз изобщо не искам да признавам на първо време, че имам такъв проблем...Как да се преборя със самата себе си не зная:/

Активен

Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА