real_sparky
Newbie
Рейтинг: 0
Неактивен
Публикации: 1
|
|
« -: Февруари 12, 2011, 05:23:02 » |
|
Здравейте, аз имам подобен на всички тук проблем - социална фобия, или нещо такова...Трудно общувам с непознати, не се чувствам комфортно сред хора, имам чувството, че всички ме гледат и преценяват и тн. Въпроса ми е дали едни по-леки антидепресанти биха помогнали в случая? Знам, че с хапчета само, като с вълшебна пръчка, няма как да стане, но идеята е, че това би помогнало да се отпускам по-лесно сред непознати, както и за по-добро настроение, макар и изкуствено (също както след няколко глъдки;). Това би повлиало доста положително според мене Но не знам какви ще са отрицателните страни на антидепресантите? -Наистина ли човек се пристрастява към тях? -Вредят ли на черния дроб? -Гадене, повръщане, безсъние и умора? -Нещо друго?
Питам, защото имам един приятел, който също беше доста стеснителен и затворен в себе си, но отиде на психиатър (е, имаше и други проблеми- крадеше табели, събираше всичо за авторични сурвини - от болчета от дограмите в училище, до всякакви опаковки и шиишета, даже от кофата е вадил, защото всичко отивало на сметището и той "да спаси сурвината", което е меко казано наивно, както и да е, не беше съвсем в ред....), психиатърът му предписа някакви хапчета и за година и нещо стана нормален човек, беше по стеснителен и от мене, а сега говори свободно с непознати, запознава се непрекъснато с нови хора, от другите му проблеми също няма и следа, не знам какви са тия хапчета, ама направо съм изумен! Та, за това и аз се замислям дали да не отидя на психиатър. Какво мислите?
|