evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 02:47:38 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Сепване и разтърсване на тялото  (Прочетена 3580 пъти)
Andro
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« -: Април 18, 2009, 08:51:56 »

Досега само четях. Сега и аз искам да попитам нещо. Аз съм Андро на 27 год. съм. Вече 5 години имам ПР. Горе-долу съм овладял паническите атаки, вече не изживявам такива страхотии както преди.Остана ми обаче едно разтърсване на тялото като от електрически ток.Това ми се случва когато се сепвам от нещо, например от силен шум, внезапна мисъл за заплаха, абе все едно залитам на някъде.Питането ми е някой знае ли лекарство, което му е повлияло на този симптом?. Успех на всички.
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2010, 10:20:12 »

Здравейте. За да не пускам нова тема, реших да пиша в тази, тъй като запитването на автора е много сходно с моето. Искам да попитам относно един симптом, който е сравнително нов за мен и го получавам от около 2 седмици. Интересува ме най-вече дали това е паническа атака или както я наричам аз - мини паническа атака.
Какво се случва:
Когато съм много напрегнат (а понякога и без да съм), получавам едно много интересно "стряскане". Описвам го така, защото много наподобява истинското стряскане, предизвикано от някакъв внезапен шум. То продължава не повече от 4-5 секунди, като по това време чувствам нещо като минаване на ток през тялото, силен световъртеж и чувство на ужас. Когато съм спокоен почти не се появява, а най-често възниква в ситуации, които ме плашат. Появява се през няколко минути, докато не напусна плашещото място. Никога не е продължавало повече от 3-4 секунди и не мога да определя паник-атака ли е. Според вас какво е? На мен много ми прилича на мини-паник атака.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2010, 12:11:58 »

Стряскаш се от шум,или нещо друго? Да това чувство за преминаване на ток по тялото и аз го имах от ПР е.Но за това стряскане не мога да те разбера,то всеки го усеща по различен начин.Обясни го по точно-стоиш си и изведнъж потреперваш,или какво? Защото аз като се стресна от нещо чак подскачам Smiley.
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2010, 11:25:39 »

При мен нещата седят така :
- скачам като опарена или пронизана от ток
- както си седя кротко и някой звук ме кара да треперя дори болезнено
...изобщо цялото ми тяло трепери болезнено. Дори когато спя подскачам или се треса  Embarrassed
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2010, 06:34:21 »

В сайта прочетох за мини-паническите атаки и мисля че нашите оплаквания се отнасят до тях.
Активен
Lola777
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2010, 04:17:13 »

Здравейте!От една седмица получавам бодежи по цялото тяло, по точно нещо като разстърсване, все едно имам ток по цялото тяло.Страдам от ПА и ПР, но тези сиптоми не ги бях получавала досега.Това паническа атака ли или нещо друго.Благодаря ви предварително приятели, ако мога така да ви наричам?Искам да добавя че спрях преди 20 дена употребата на бензодиазепини, които употребявам от 15г. и дали това не е резултат на спирането им.Нямам към кого да се обърна тъй като живея в малък град и нямаме психотерапевти, а и в момента съм безработна и не мога да си позволя психотерапия.

p.s.По подробно за моето състояние ще напиша в темата за паническите атаки, и с енадявам да намеря приятели сред вас, защото аз нямам такива за голямо  съжаление.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА