evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 22, 2025, 05:26:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Агорафобия и компенсации  (Прочетена 8646 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #30 -: Септември 20, 2010, 02:34:51 »

Това значи ли, че си се отказала? Според мен никога не е късно да се промениш. Може и да не мисля така като остарея, де  Но мен това, че ме чакат още много години, ме плаши, колкото и да е нелепо. Писна ми да чувам колко съм млада. Е, и?
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
bebe
Гост
« Отговор #31 -: Септември 20, 2010, 03:45:57 »

Не съм се отказала,не завиждам и на никого,радвам се,когато чуя или видя човек без проблеми.Разбирам те,имала си проблеми,но се надявам всичко да се оправи с времето,нека не те дразни твоята младост Wink
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #32 -: Септември 20, 2010, 05:00:58 »

Скорпи,да не чувам такива изрази,че те чакат много години за напред.Това са ти най-хубавите години за това си ги живей,със или без ПР.Колко млади хора са болни от най-различни болести и продължават напред(инвалиди,диабетици...все страшни работи),приемат се каквито са.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #33 -: Септември 20, 2010, 05:09:02 »

Аз предпочитам да живея дълги години с П,отколкото с някоя друга болест! Веси,е права много млади хора боледуват от нелечими болести нямам представа как се справят Huh?.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Септември 20, 2010, 07:44:27 »

Ами ако никога не се оправим от това ПР. и я караме цял живот така,няма да легна да умирам,приела съм си това състояние.Аз скептично съм настроена за моето състояние,защото за 11 години се наслушах на обещания от страна на психиатри,че ще ме излекуват,но уви,не им вярвам,вярвам повече в мен отколкото на тях,но пак до тях допираме.Живея си,приела съм се такава,мъжът ми ме е приел,семейството ми съдейства винаги(знам че много им е омръзнало от моите хленчиния),но са до мен,има моменти ,в които им писва,но е за кратко.Не се отчайвате,може пък с времето всичко да отшуми,дай Боже.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #35 -: Септември 20, 2010, 08:31:51 »

Аз пък съм оптимист,знам че ще намеря изход и този път!На пси  за сега нямам намерение да ходя,но последното което ще направя за себе си е да си изследвам нервно-вегетативната система,по тая причина ще пътувам до София.Дано лекарите в София са по компетентни Wink.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Септември 20, 2010, 08:52:05 »

знаеш ли как протича това изследване?
Активен
portmonnaie
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #37 -: Септември 20, 2010, 09:35:14 »

може ли повече инфо за изследването?  Huh?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #38 -: Септември 20, 2010, 10:04:53 »

Не съм сигурна, че ме разбрахте съвсем правилно. Не само заради агорафобията го казах... а и по принцип за мен светът се промени, защото не си представях живота без моя любим човек. И да прекарам толкова време без него, тук, сама, ме плаши.

Цитат
Живея си,приела съм се такава,мъжът ми ме е приел,семейството ми съдейства винаги(знам че много им е омръзнало от моите хленчиния),но са до мен,има моменти ,в които им писва,но е за кратко.

Ето това е, вас са ви приели, имате близки, които са до вас, оженили сте се, родили сте. Аз обаче тепърва имам да ги правя тия неща, бях ги започнала, едно по едно градих всичко и то взе, че рухна. И сега не знам накъде. Не мога да разграничавам тези проблеми от психичното си състояние, просто защото са навързани. Започвам живота си от начало. Сама. С фобия. Това е.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
bebe
Гост
« Отговор #39 -: Септември 20, 2010, 10:32:37 »

SKORPI,света е шарен,и хората и цветята и ти и аз и те и това ни прави различни.Всеки има различна съдба,а ако може да е променим,бихме върнали времето назад,за да сме с хората ,които сме обичали,но сме ги загубили  Cry Cry Нека не се натъжаваме,а да мислим,по-позитивно Kiss Тях не можем да ги върнем и никой,не може да ги замести Sad Sad Имаш добра и любима работа,ежедневието ни среща с много хора,в офиса ,на улицата,в таксито Wink и това ни прави щастливи,но понякога страхливи Wink Wink Съвети има много,но трудно се изпълняват,но лесно се дават Embarrassed Да бъдем добри към себе си ,да се обичаме и щастието ще ни се усмихне,въпреки годините Wink Успех Kiss
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: Септември 20, 2010, 11:45:09 »

може ли повече инфо за изследването? 

Компютърното изследване на вегетативна нервна система/ВНС/ се препоръчва при:

невро-вегетативна дистония,
невроза,
депресия,
страхови и тревожни състояния,
повишена раздразнителност и възбудимост,
отпадналост,
сърцебиене,
главоболие и др.
Вегетативната нервна система/ВНС/ осигурява инервацията на вътрешните органи и системи, съдовете и жлезите в организма. Тя осигурява двигателната и психичната дейност, дейността на сърдечно-съдовата система и обменните процеси в организма по време на психическа и физическа активност. Компютърното изследване на ВНС се прави докато пациентът е в легнало положение - по тялото се поставя система от датчици и електроди. Те регистрират сърдечните и мускулни импулси. Едновременно се измерва и кръвното налягане в различни интервали, при промяна положението на тялото /седнало, легнало, изправено/ и при натоварвания. Така получените резултати заедно с антропометричните и анатомични данни на пациента се обработват от компютър. Диагностицира се състоянието на симпатиковата и парасимпатикова нервна система.

Предимства:

+ безболезнено и безвредно
+ обективно и с висока диагностична стойност
дава едновременна оценка на сърдечната дейност и вегетативната нервна системa

Това е изследването което ще си правя!

Активен
portmonnaie
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #41 -: Септември 21, 2010, 12:42:28 »

Супер! това изглежда обещаващо! само в софия ли го правят ?
Активен
bebe
Гост
« Отговор #42 -: Септември 21, 2010, 07:54:20 »

Добро ,утро на всички! Абе вие не се ли ровите в нета,защо сляпо се доверявате на новаторски неща!?Ако беше това лечението,ние тука щяхме,за любов да говорим Grin,а не за страх!Ако има положителни отзиви,ще бъда мн щастлива ;)Човек е длъжен да пробва,ако има сила и воля-УСПЕХ!!
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #43 -: Септември 21, 2010, 08:43:04 »

Mari дай адрес в софия.Какви ли не изследвания не съм си правила на главата и тялото,та това ли ще пропусна,нищо не пречи да се опита.Може и само за пари да е направено.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Септември 21, 2010, 08:54:56 »

Който иска да вярва ,който не иска да не вярва! Аз съм решила и ще си направя това изследване! Все пак 21 век сме ,bebe,медицината напредва Grin! Защо мислиш,че са новаторски неща? Това ,че сега сме прочели за това не означава ,че такова изследване се прави от скоро.Напротив, защото се ровя в нета и предполагам(да не кажа сигурна) от къде ми идват проблемите затова ще се доверя НЕ "СЛЯПО",а съвсем оптимистично. Wink.Да имам волята и силата за това.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА