evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:20:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: PR + agorafobia +uchilishte.. pomosht!  (Прочетена 2128 пъти)
portmonnaie
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« -: Септември 16, 2010, 01:22:36 »

Zdraveite! Iskam da poiskam suvet.Imam panichesko razstroistvo ot 8 meseca.Hodih predi 2,3 dni na psihiatur i toi mi predpisa hapcheta i mi kaza estestveno da ne razchitam na tqh, a sama da se spravq s problema.suglasna sum, az trqbva da go napravq.no problemut mi e, che kusno otidoh na psihiatur,moje bi trqbvashe da ida v nachaloto na lqtoto kato bqhme vuv vakanciq .sega sum 12 klas i tazi godina mi e vajna.a az izpitvam ujas da ida na uchilishte.imam agorafobia, ujasqvam se ot tova,che ne moga da izlezna vednaga ot chas,ako mi stane losho, moga samo da ida do toaletna za 2 min.chuvstvam se zle sred horata i sum na 3 etaj imam chuvstvoto , che ne moga da izlqza vednaga ako se naloji.trevojno mi e. naistina iskam sama da se spravq s problema kato izlizam sred hora i taka natatuk, no ne sam podgotvena izvednuj da otida na uchilishte s tolkova mnogo hora i poznati, uchiteli.. neprekusnato navsqkude hora.iskam postepenno da stava, vseki den da izlizam na po-golqmo raztoqnie , a ne vsi4ko da stava taka izvednuj.edvam otidoh na 1-viq ucheben den sled polovin chas plakane i panik ataki, nishto ne mi stana ,no vseki den se borq otnovo i otnovo i cqla vecher se pritesnqvam za utreshniq den ..pomosht Sad
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Септември 16, 2010, 01:42:10 »

Оххх,толкова познато звучи всичко...Аз съм майка и не ме питай как висях да чакам да свърши днешния празник...А как изкарвам род. срещи..все отивам в последния момент и гледам да съм права до вратата.
Правилно си разбрала,че правилния път е в постепенното излагане на застрашените места,но наистина вече е у-ще и нямаш време за това.Аз скоро ходих на един курс,който беше 6 ч. дневно.Получавах страшни ПА,но накрая си казах-ако ще прпадам пред хората,да припадам..това е положението.,просто ми писна!Пукнах се от нерви и треперене,но така и не припаднах.Излизах честичко до тоалетната,за да се съвзема...постоянно бях разконцентрирана...но в крайна сметка го завърших и то с пълно 6!
Незнам какво да те посъветвам...От страни лесно се дават акъли,но като дойде ПА забравяш съвет и разум и всичко.
Успех!
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #2 -: Септември 16, 2010, 02:00:33 »

Милата,ти си още в началото .Още си млада и силна трябва да намериш сили да се измъкнеш.Живота е пред теб,не оставяй П да ти съсипе живота.Знам , че е трудно ,но не се отказвай.В началото пий лекарства .Говори с пси за всичко което чувстваш.Успех ти желая! Smiley
Активен
portmonnaie
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Септември 16, 2010, 09:31:57 »

Благодаря ви!! ето какво - 2 учебен ден - успешен! Smiley дано да продължавам в същия дух !
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Септември 16, 2010, 11:07:53 »

И моето е горе-долу от толкова време. Това, което мога да те посъветвам е освен хапчета, да започнеш и психотерапия, както и да не спираш да се излагаш постепенно на местата, които те плашат. Това е пътят към успеха и късането на оковите, в които ПР ни поставя. Колкото по-успешно преодоляваш плашещите те места, толкова по-самоуверена и по-малко тревожна ще се чувстваш. Ако трябва ходи на училище, но излизай често на "почивки". При вас, жените, е по-лесно - ще измислиш че си в цикъл или че те боли корем. В никакъв случай не се затваряй вкъщи, защото разочарованието ще усложни още повече ситуацията.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #5 -: Септември 16, 2010, 11:55:11 »

Цитат
При вас, жените, е по-лесно - ще измислиш че си в цикъл или че те боли корем.

Я си гледай работата Cheesy Grin

Ела да видиш колко е лесно да си в цикъл Tongue
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
portmonnaie
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Септември 17, 2010, 12:07:54 »

Student_21, съветваха ме да ида на психотерапевт, само че в моя град до колкото съм разбрала няма.аз също бих предпочела да ходя на такъв.  Huh? психиатърът ми е в софия и ходих специално заради него там. продължавам сама, пък ако науча за някой психотерапевт веднага ще ида.
Активен
Sh3me7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 25

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Септември 17, 2010, 01:07:29 »

Давай си кураж постоянно особено когато се сдухаш Smiley когато си помислиш че нещо може да ти се случи не го мисли а веднага си смени мисълта и захвани нещо друго знам че е трудно да избягаш от натрапчивите мисли да не говорим за страха който е обийствен Sad 3-4 месеца не съм излизал от нас знам какво е но постепенно нещата се оправят сега вече спокойно излизам с приятели навън ходя насам натам без страх и когато страха ме обземе гледам да не му обръщам внимание и когато той разбере че не може да ме уплаши си заминава , предпочитам да е така защото преди мислех за него мислех какво може да стане най-различни варианти и страхът се хранеше и ставаше по силен от всякога телесните симптоми се засилваха и винаги бях в очакване че краят е близо... Smiley най-неприятното е когато си някаде и усещаш че няма изход ,заключено е затворено е и не виждаш път за бягство , това все още не съм преодолял Smiley Сигурен съм че ще се справиш то друг вариант няма Smiley просто си давай сили мисли позитивно и нещата тръгнат ли веднъж на добре за напред ще е още по добре гарантирам ти това че ще има тежки моменти е ясно без тях не може ! :)Преодоляваи всичко с усмивка пък каквото ще да става
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Септември 17, 2010, 04:56:16 »

Цитат
При вас, жените, е по-лесно - ще измислиш че си в цикъл или че те боли корем.

Я си гледай работата Cheesy Grin

Ела да видиш колко е лесно да си в цикъл Tongue

Скорпи, не съм казал че е лесно да си в цикъл, а че благодарение на него може да се измъкнеш някой път от нежелани ситуации (с този предтекст) Tongue
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #9 -: Септември 17, 2010, 05:00:10 »

Не ме закачай, в цикъл съм.  Grin
И ако мислиш, че е предтекст, опитай да ми кажеш "здрасти" първите 3 дена и гледай кво става Cheesy
Според вас това част от ПР ли е? Бушуването на хормоните, ПМС-а, болките?? Айде, оплескахме и тая тема... както и да е.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
portmonnaie
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Септември 17, 2010, 11:34:51 »

абе да ви кажа май цикъла помага на ПР. поне според мен.и получавам ПА по-често тогава.каже , бе , момиченца ? как е при вас  Grin Grin
Активен
bebe
Гост
« Отговор #11 -: Септември 18, 2010, 07:55:54 »

Какво знаят,мъжете?А какво усещат като болка,мъка!Жената има цикъл,бременност,раждане,кърмене,др задължения Wink.....После бабешки истории..... Cry ХАЙДЕ да се посмеем,то това ни остава Grin Grin Wink Wink
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА