evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 19, 2025, 12:12:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Страхът от телесните симптоми  (Прочетена 5117 пъти)
Student_21
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« -: Септември 09, 2010, 11:35:28 »

Цитирам директно от сайта:
"Най-важното нещо, за да се излекувате от паническо разстройство е да загубите страха от симптомите"
В тази връзка можете да споделите своя опит. Ако сте изгубили страха от тях - как точно сте го постигнали, ако пък още не сте - как по-лесно ги приемате. Ясно е, че с откриване на първопричината, симптомите изчезват, но докато дойде този момент, мисля че ще бъде полезно да обменим опит, свързан с тях.
Аз лично съм забелязал, че колкото повече им се съпротивлявам, толкова повече се засилват. Обратно - когато се опитам да ги приема (което е доста трудно), автоматично се редуцират наполовина. Ето например категорично мога да кажа, че загубих страха си от един конкретен симптом и той е замайването. Почти всеки ден се появява, но не успява въобще да ме уплаши, пък какво остава да ме вкара в някаква паника (както преди). Дори смея да кажа, че си лягам на леглото и му се наслаждавам докато отмине. При това положение не само че се явява много по-рядко от преди, но и отминава много по-бързо и е много по-слаб по интензивност.
Засега най-плашещият симптом, с който още не мога да се справя е плиткото и накъсано тревожно дишане, което ме съпътства почти постоянно. Може би "борбата" с него е трудна, защото на подсъзнателно ниво всяко живо същество се стреми да диша и се бори за въздух. При замайването например си лягаш на леглото, гледаш си телевизия и то отминава. Но когато чувстваш, че не можеш да дишаш нормално и да си поемеш въздух до край, нещата са различни. Лично аз мисля, че всеки момент мога да се задуша и симптомът да се изостри до такава степен, че дори да не мога да си поема глътка въздух. Ясно ми е, че това няма как да стане, но въпреки това пак ме е страх.
"Симптомите могат отново да се появяват, но вие няма да се страхувате от тях"
Очаквам коментарите ви. Мисля, че ще е полезно за всички нас, за да можем по-лесно, бързо и успешно да изживеем това изпитание.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #1 -: Септември 09, 2010, 11:55:33 »

Ако продължава така всеки ден да има земетресение, скоро ще претръпна съвсем откъм световъртеж Grin
Сега сериозно - преборването на симптомите е все едно да свалиш температурата, без да си излекувал инфекцията. Нали тя ти сигнализира и те ориентира, че нещо не е наред... Според мен по обратния път трябва да се тръгне - от корена на проблема към неговите разклонения. Да загубиш страха от симптомите на практика означава ПР да изчезне. Което би направило наличието на симптомите абсолютно безмислено. Те стават неефективни. Нали знаеш, вече ще плашат гаргите Grin
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #2 -: Септември 10, 2010, 07:10:17 »

Според мен универсална формула за справяне със страха от симптомите няма! Всеки сам намира начин!
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #3 -: Септември 10, 2010, 07:57:36 »

Всеки човек е различен и се справя по собствен начин със симтомите.
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Септември 10, 2010, 09:09:53 »

Какъв е вашият начин за справянето с тях
Активен
Neli_princesss
Гост
« Отговор #5 -: Септември 10, 2010, 09:33:25 »

Ami az sam sa6tata Student21.......edva di6am i si mislia vseki put,4e 6te se zadu6a,no za 6tastie vse o6te ne sam....hahahaha.....az moga da kaja,4e kakto si se spravil sas zamaivaneto,taka 6e se spravi6 i s di6aneto,sa6toto e.I az kato se zadalbo4avam v di6aneto,stavam po zle i po zle,no kogato se uspokoia i zapo4na da di6am ravnomerno i si povtarqm,4e az di6am pravilno i ravnosilno,ili puk se zagledam nqkade vtora4eno,bez da mislia za ni6to,za moment se opraviam,primerno v tv. :DZapo4na li postoianno da si poemam vazduh,toi vse pove4e ne mi dostiga.Az pravqi drugo,primerno polegna i zaspivam,sled koeto se 4uvstvam po spokoina,i drugo ne6to koeto sam pravila,pieh asperin protekt,mnogo e dobur.Vsiaka ve4er,toi razshirqva kravonosnite sadove i si di6ah superrrr....samo 4e skoro ne sam si go kupuvala i misla da otida dnes Cheesy......uspeh.
Активен
bebe
Гост
« Отговор #6 -: Септември 10, 2010, 09:53:19 »

Ами то този проклет страх идва и си отива,но трудно се издържа на физическото напрежение,било ти недостиг на въздух,треперене и мн други такива  :'(уфффф.Вече знам ,че не съм само аз така и почти всички симптоми се припокриват с всички други като мен и се успокоявам.Важното е да не мислим в момента на ПА а за нещо друго,абе съвети лесно се дават,ама като ме хванат не мога място да си намеря и ходя ,като приял кон Grin,ами и въздуха не стига и става манджа с грозде УЖАС Cry Cry Пием си хапчетата ,но този звер все след нас и докога така и аз не знам Undecided
Активен
Neli_princesss
Гост
« Отговор #7 -: Септември 10, 2010, 01:06:34 »

A puk na men sega mi se slu4i drugo ne6to,dokato hodehme po ulicata s malkata,mi pri4ernq pred o4ite stra6no mnogo,4e vijdah horata na polovina,nomerata na kolite,koito minavaha po 6oseto gi vijdah,pak taka,ednoto vijdam,drugoto do nego na petna,ujas.......opitah se da zapazq samoobladanie,za6toto vse pak sam s deteto mi,samo si povtaqh spoko,tva e kravnoto,sega 6te spre6 6te se otbie6 nqkade i 6te ti pomine.Stiskah ra4i4kata na detenceto mi i barzah kam ka6ti,a tq vika,mamo po bavno moliate.....abe ujas,otbih se v edno kafee,tam raboti moia priqtelka,kazah i 4e mi e zle i tq mi dade edna kola sas 6okolad,posedqhme malko,poizbistri mi se pogleda i pak tragnahme barzo kam ka6ti,sega v momenta,me boli otpred 4eloto,qvno ebilo naistina kruvno(nisko),taka si mislia.No sega sme samo dve4kite vka6ti,a zapo4va da me hva6ta strah,dano da se stegna i da ne se otpuskam...
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #8 -: Септември 10, 2010, 01:14:04 »

Здравей, Нели. Получила си пирстъп на очна мигрена и аз имам такава. Получавам я по няколко пъти в годината не е страшно. Причернява пред очите,намалява се силата на зрението и има петна пред очите. Не е ясен произхода й, но лекарите предполагат, че се получава вледствие на промна на нивата на серотонина в мозъка.Много хора с ПР я изпитват. Нели моля те ,опитай да пишеш на кирилица, защото трудно се чете.
Активен
Neli_princesss
Гост
« Отговор #9 -: Септември 10, 2010, 01:37:00 »

Ami nemoga da si smenq ezika ne6to,opitvam na bg,no neiska da se smeni...sajaliavam,za6to vi e trudno,to e vse edno 4etete sms ot tel. :)Ami neznam dali e tva Ari,na men 4esto mi pada kravnoto,az si misla 4e e tva,neznam,no me e malko strah...
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #10 -: Септември 10, 2010, 02:19:45 »

Честно ти казвам, Нели, прескачам ти постовете и аз заради езика.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #11 -: Септември 10, 2010, 02:59:43 »

Ami nemoga da si smenq ezika ne6to,opitvam na bg,no neiska da se smeni...sajaliavam,za6to vi e trudno,to e vse edno 4etete sms ot tel. :)Ami neznam dali e tva Ari,na men 4esto mi pada kravnoto,az si misla 4e e tva,neznam,no me e malko strah...

Натисни  Shift+Alt и ще ти се смени езика. А ако не е инсталиран български  отиди на  Start menu - Control Panel - Regional and Language option  и там добави български език.
Активен
zany
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 25

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Септември 10, 2010, 07:04:40 »

Доста полезно за нас е физическата активност.
Аз горе - долу всеки ден ставам рано, към шест часа и правим с баща ми една разходка в планината за около час.Ходя също да пазарувам, помагам понякога на майка ми, раздаваме писма, ходиме вечерта често с баща ми до парка, през градският център.
Пробвайте приятели, така мисля, че се изразходва част от натрупаният адреналин, привиква се към градската среда и нейната непредсказуемост.
Така напримерно имам по малко мускулни болки, замяност и прочее гадост.
Също така на нас ни помага и хранителния режим, богата на Омега три храна - риба и морски дарове, също много.Много е важно да имаме нещо, с което да се развличаме и същевременно да бъдеме полезни - на мен писане.Е, сега сте вие...
Човек е само човек, когато споделя.
Поздрав:?)
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #13 -: Септември 10, 2010, 09:24:55 »

Стремя се по време на ПА. да се овладея самата аз,ако не съм в движение скришом от хората взимам ривотрил,а ако съм в движение се концентрирам върху себе си,като си повтарям,че след малко и помен няма да има от атаката.Но поне съм си набила в главата,че наистина не съм болна от нищо(както преди си мислех),защото знам че съм здрава.Претесняваме мисълта дали след толкова години ПР. няма да избие на някаде.
Активен
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: Септември 11, 2010, 10:59:51 »

при мен основното е световъртежа но от три дни имам нещо като сърцебиене и тежест в гърдите  .Какво правите в такива ситуации защото изпих сумати валидоп и валериан.
Активен
Страници: [1] 2 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА