evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 27, 2025, 09:37:07 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 212631 пъти)
DeNiro
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #525 -: Юни 06, 2011, 11:01:43 »

Здравейте отново. Преди няколко дена писах за моят опит с ПР. От няколко дни си правя чай от страшниче и ефектът е невероятен. Атаките изчезнаха. Единствено тази сутрин получих една, но е възможно да има и някаква магнитна буря - на мен ми влияят много силно. Определено обаче страшничето забави атаката с около 10 минути. В смисъл, че преди тя започваше веднага след като почувствах първите и признаци, които при мен са световъртеж и чувство, че кръвта ми "завира", последвани от моментално повишаване на кръвното налягане, а днес успях да запазя самообладание за известно време въпреки неразположението което чувствах. Накрая обаче страховете победиха. Започвам гладуване за няколко дни. Ще ви споделя ефектът и от него. Също пия и по една супена лъжица с мед, разтворен в чаена чаша вода три пъти дневно.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #526 -: Юни 06, 2011, 11:46:51 »

Аз съм се напълнила с най-различни неща вече вкъщи и нищо от тях не почвам. Някой ми казва, чувам отнякъде, купувам и до там. Просто не знам с кое да почна. Не говоря за "тежката артилерия"... това страшниче доста пъти съм чувала, че помага, но не съм го пробвала. Не знам дали е по-добре то, или при билкар индивидуално да се отиде. Просто ми писна да ходя където и да е. Бих отишла, ако знам, че ще има реална полза, ама как да знам предварително?  Wink Писна ми, разбирате ли, ей до тука ми е Smiley)))
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #527 -: Юни 06, 2011, 03:19:24 »

skorpi, не се отчайвай...Няма лесно има ли ПР, важното е да не се предаваме. Знам, че това го знаеш, но все някъде има светлинка в тунела. И аз съм пила билки за ПР и ми помагаха, сега пия лекарства, защото билките неможаха да оправят задуха ми. Та мисълта ми е че щом нестава с едно нещо търсим варианти... Успех и мисля, че ти самата можеш да почувстваш кое ще ти помогне. Smiley
Активен
DeNiro
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #528 -: Юни 06, 2011, 05:19:06 »

А какво става със стреса? Чаят променя ли го по някакъв начин? Каквъв е за вас този стрес? Ако трябва да го "разбиете" на съставните му части кои неща ви стресират най-много, в какви ситуации се чувствате напрегнат и стресиран?
При мен стресът не е голям. Но когато се притесня или ядосам определено изпадам в пристъп на паника. Това имах предвид. Откакто пия чаят(близо седмица) не съм изпадал в подобна ситуация, така че не мога да твърдя дали помага при такава.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #529 -: Юни 06, 2011, 06:01:59 »

А какви неша ви притесняват или ядосват обикновено? Какво правите когато сте ядосан?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #530 -: Юни 06, 2011, 07:29:11 »

diddi, не съм се отчаяла, по-скоро имах предвид, че не ми се занимава и искам да си почина от чертаенето на стратегии и да се занимавам с нещо друго поне за момент.  Wink Искам да имам и други неща в живота си с ПР. Колкото и да са малко те, искам да ги усещам и да знам, че заради тях си струва да се справя и с останалото.
Активен

DeNiro
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #531 -: Юни 07, 2011, 02:08:51 »

А какви неша ви притесняват или ядосват обикновено? Какво правите когато сте ядосан?
Глупавите въпроси. И аз искам да питам нещо. Ще ви помоля да ми отговорите само с "а" или "б":
1. В кои методи на лечение вярвате, в тези на хомеопатията или в тези на традиционната медицина?
2. Кое лечение смятате, че е адекватно за лечение на ПР: терапия, проведена от психолог или медакаментозното лечение проведено от психиатър?
3. За или против използването на ваксините сте?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #532 -: Юни 07, 2011, 02:32:51 »

1. Медицината. Няма емперични доказателства, че хомеопатията и нейните принципи за постигане на състоянието здраве са валидни.
2. Лечението на ПР и целият спектър тревожни и депресивни разстройства, които не са патология се лекуват с психотерапия, която не се провежда нито от психолог, нито от психиатър, а от психотерапевт. Лекарствата биха могли да са помощно средство към психотерапията, само ако това се налага. /това не е въпрос на вяра, а на изследвания/
3. Мисля, че третия въпрос няма никаква връзка с този форум.

П.С: ПР е проблем с емоциите и преживяванията.
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 02:34:29 от t.todorov » Активен

DeNiro
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #533 -: Юни 07, 2011, 09:54:17 »

1. Медицината. Няма емперични доказателства, че хомеопатията и нейните принципи за постигане на състоянието здраве са валидни.
2. Лечението на ПР и целият спектър тревожни и депресивни разстройства, които не са патология се лекуват с психотерапия, която не се провежда нито от психолог, нито от психиатър, а от психотерапевт. Лекарствата биха могли да са помощно средство към психотерапията, само ако това се налага. /това не е въпрос на вяра, а на изследвания/
3. Мисля, че третия въпрос няма никаква връзка с този форум.

П.С: ПР е проблем с емоциите и преживяванията.
Да, последният въпрос няма общо с форума. Всъщност отговорът на първият въпрос отговаря автоматично и на третият. Исках просто да разбера в какво вярвате, тъй като от прочетеното виждам, че хората в този форум ви вярват и разчитат на помоща ви. Аз вярвам, че единственото вярата, щастие и природата(в лицето на хомеопатията)могат да победят това състояние. Ако човек е щастлив то последното за което ще мисли е паническото разстройство. Разковничето се крие в следното:ПР се провокира от мисълта за ПР. Просто не мислете за него. Не му отделяйте никакво време и то само, ще си отиде. Желая успех на всички в борбата с това ужасно състояние. Помислете и за страшничето. На мен ми помогна.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #534 -: Юни 07, 2011, 11:21:05 »

Пиенето на билки съвсем не означава лечение с хомеопатия. Повечето лекарства са всъщност билки. Хомеопатията има радикално различно виждане. Там една билка се разрежда с вода 1:100 и повече, като идеята е активната съставка от билката да е на минимум /един атом!/. Така се пият разтвори на билки които обострят симптома, като идеята е организма да си изгради имунитет по този начин. Така че ако се избере хомеопатията, трябва да се пият билки които предизвикват ПА, но в концентрация където активната съставка да е нищожна и на практика все едно си пиете една хомеопатична, бистра водица.
Проведени са много изследвания, в които освен плацебо ефект няма други резултати. Аз лично се ръководя от резултатите, а не от вярванията. Ако човек изгради силна вяра, че например пресният лук ще му помогне, това ще стане. Именно за това "леченията" с плацебо ефект се представят с много украсени ритуали, за да засилят този ефект, като изградят вяра в действието. Иначе самото действие липсва. А това което казвате звучи, като едно красиво пожелание, което всеки иска да чуе, но по никакъв начин не променя неговото състояние. Ако човек можеше да не мисли за ПР едва ли щеше да чака, някой да му го каже.
ПР е част от тревожните разстройства. То си има причина, повод, корен, функция, роля и носи определена психологична печалба, за това се е появило. Човек не може да си зарови главата в пясъка и стиска палци че няма ПР, защото има и всеки път като го направи то ще напомня за себе си. Така че тук няма особени загадки, нито в неговата поява, нито в неговото действие, нито в подходящото лечение.
Давам линк за обща информация,какво всъщност е хомеопатията:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 11:33:22 от t.todorov » Активен

skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #535 -: Юни 08, 2011, 01:24:18 »

Цитат
Разковничето се крие в следното:ПР се провокира от мисълта за ПР. Просто не мислете за него.

Нищо не ме вбесява повече от това някой да ми даде подобен съвет Undecided Undecided  Angry Angry

Има ли някой, който желае натрапливите си мисли и ако можеше да ги контролира, щеше ли да има тревожно разстройство? Също толкова дразнещо е да ми се казва да :"Вървя напред и да не мисля за миналото" - това е един също така безполезен съвет, който не може да бъде спазен. По простата причина, че замазани нещата отвън, те си остават гнили отвътре. Въпрос на време е да избият и като това стане, честито - имаш си ПР!!! Така че всички знаем какво "трябва", единственото, което не знаем е "как" да се случи.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #536 -: Юни 09, 2011, 10:44:18 »

Ами, добре би било да опитаме да се научим как да разкарваме тая натраплива мисъл за страх, която задейства ПА.
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #537 -: Юни 11, 2011, 08:50:56 »

Бях на кунг-фу, бях на акупунктура, четох Шчербатих, четох Мишел Фройд, "методът Линден", какво ли още не... Сега следва методът Силва, обмислям Йога. Проблемът е, че съм доста ленив и от М. Фройд например нищо не упражнявам. Има някакъв странен скепсис у мен, не знам как е при вас. Казват ми, че луната е кръгла, ама аз си се опитвам да й меря правия ъгъл. Smiley
То от това постоянно усещане на замайване и сякаш съм изпил 3-4 силни кафета и "съветниците" биха започнали да мерят правия ъгъл... Grin
Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #538 -: Юни 14, 2011, 06:25:39 »

Здравейте мили хора. Не можах да прочета всичко по темата, защото информацията е много ,а мозъка ми за момента не може да обработва толкова. И аз като вас си докарах НЕЩО,което още не знам точно какво е. Вече бях на ендокринолог, правих хормонални изследвания, всичко е ок. Той обаче ми изписа Тритико по 100 мг на ден. Изпих едно и щях да пукна. Зави ми се свят, легнах, заспах, не можах да стана. Бях като дрогирана,но не бях спокойна. Реших, че няма да я бъде тази и отидох на психиатър. Симптомите ми са ви на всички до болка познати- залива ме вълна на тревожност,страх, че умирам, в началото беше страх от инфаркт сега вече преминах на страх от инсулт, понеже ми става лошо на главата едно такова и аз не мога да го обесня. Все едно налягането се качва в нея. Нямам задух, сърцебиенето го превъзмогнах някак си.Реших, че щом ходя на аеробика,няма как да имам болно сърце, но мозък? Не знам,страха е огромен,непреодолим Sad Психиатъра ми предписа Ципралекс по схема. Пия го 5-ти ден и всичките ми паники и страхове се засилиха:( Изпитвам ужас от това,че след малко няма да ме има вече,че всичко ще свърши Sad Някой има ли опит с тези хапчета?Моля пишете Sad Отчайвам се,страх ме,имам чувство,че ако не умра,то в най добрия случай ще превъртя .
Благодаря предварително
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #539 -: Юни 14, 2011, 07:06:17 »

Маруся, не се притеснявай, това усещане е от антидеперсантът. Получава се през първите дни на приемането на лекарството. След седмица-две ще се почувстваш по-добре. Ципралексът е добър антидеперсант и лекува паническите атаки. Нито ще умреш, нито ще превъртиш, както ти казваш. Изпитваш симптоми на силен страх и затова се чувстваш така. След като се понятрупа антидепресантът симптомите ще намаеят, а може и напълно да изчезнат.Не се отказвай, ще се подобриш!
Активен
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА