evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 15, 2025, 12:48:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 211097 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #510 -: Май 27, 2011, 12:29:02 »

Най-полезно и за тях ще е да ги "травмирате" та и те да поплачат. Не случайно по селата на погребение старите жени викат сърцераздирателно та да могат да повлекат мъката на тези, на които им е трудно да скърбят. Способността да се складират емоциите, а не да се изразяват импулсивно никак не е щадяща за човека, който я притежава.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
didi
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #511 -: Май 27, 2011, 12:58:08 »

Т.Тодоров,май наистина ще имам нужда да дам свобода на емоциите си,защото колкото и да си плача скришом имам чувството че не ми е достатъчно.
Активен
DeNiro
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #512 -: Юни 02, 2011, 10:20:20 »

Аз дори съм убеден, че не повечето, а нито един лекар не знае какво точно е чувството да страдаш от ПР, ако не го е изпитвал върху себе си разбира се. От моят опит, мога да споделя следното. При мен ПР се провокира само от мисълта, че паниката, ще настъпи всеки момент(това ви е ясно). Другото, което съм забелязал, че го провокира, това са преяждането и стресът. При мен ПР се характеризира с повишаване на кръвното налягане и ускоряване на пулсът...тоест не изпитвам задух. Относно съветите на специалисти да дишаш дълбоко през носът и да издишваш през устата, да запазиш самообладание....пълни глупости. Ако ставаше, нямаше да си пишем тук сега. Какво обаче съм забелязал, че действа при мен. Едно от нещата е прочистването на организма чрез лечебен глад, много спорт и билки, но на ПЪРВО МЯСТО ТОВА, ЧЕ СПРЯХ ВСЯКАКВИ МЕДИКАМЕНТИ(почти). Оказа се, че точно те ми вредят. Вземах бензодиазипин(ксанакс)...беше кошмарно. Ако само за минутка закъснеех с дозата, организмът ми започваше да изпитва глад и веднага изпадах в пристъп. Това е омагйосан кръг от който няма излизане. Пиеш ли го, си добре(макар и абсолютно неадекватен), но трябва да увеличаваш дозата за да действа, спреш ли го идва паниката, защото си убеден, че лекарството ти помага. Антидепресантите пък вятър работа, слабо ми действаха и не ми понасяха. Въобще всички медикаменти за мен са абсолютна "отрова" и вярвам, че в близко бъдеще това, ще се докаже. От известно време обаче започнах лечебно гладуване и си правя чай от няколко вида билки. Това вече е друго. Чувствам се нов човек, леко ми е, приятно ми е и се чувствам щастлив. Все още вземам по един ксанакс от 0.25 мг сутрин, защото се убедих, че изведнъж не можа да се спре. Но на фона на 2,5 мг, които вземах преди е добре. Та за мен това е правилната формула.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #513 -: Юни 02, 2011, 11:00:21 »

А какво става със стреса? Чаят променя ли го по някакъв начин? Каквъв е за вас този стрес? Ако трябва да го "разбиете" на съставните му части кои неща ви стресират най-много, в какви ситуации се чувствате напрегнат и стресиран?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #514 -: Юни 02, 2011, 01:37:30 »

здравейте и от мен!отдавна не съм писала но всеки ден влизам във форума и ви чета.....искам да кажа че и при мене действа системата на дениро...значи храненето има голямо значение-наистина чайовете и здравословната храна помага много при па.от една седмица се храня по този начин и наистина някак си атаките ми минав много по лесно и въобще ги няма.не казвам че хранейки се така ще се излекуваме напълно ,но все пак и това помага...а някой усети ли днес "мощното изригване"?при мене кръвното ми се покачи и получих много силна атака,поплаках си доста и ми олекна....
Активен
дидо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

ONLY GOD CAN JUDGE ME

Профил Ел. поща
« Отговор #515 -: Юни 02, 2011, 06:11:28 »

лечебния глад лекува пр?странно ако може някой да сподели нещо повече по този въпрос струва ми се интересно това не съм го пробвал
Активен
ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил Ел. поща
« Отговор #516 -: Юни 03, 2011, 09:29:51 »

Zdraveite,savsem slu4aino popadnah tuk i mi stna interesno kato vliazoh vav foruma.Az sa6to kato vas si imam niakoi strahove i sam izpitvala psihi4eska ataka sled koeto se pravarna v depresia .biah na dosta silni lekarstva  i prez cialoto vreme samo spiah ,bez da moga da stana ot legloto .togava brat mi mi dade da 4eta edna poredica ot knigi na Valeri Sinelnikov.ot tiah razbrah 4e vsi4ko v givota si predizvikvame nie samite i 4e kakvoto ni e v mislite tova i polu4avame ''Van6noto otraziava vatre6noto''.promenete se vie i vsi4ko 6te se opravi.ako iskate da si pomognete sami kupete si knigata na Ivan Petarni6ki ''ТЕС'''Tehnika za emocionalna svoboda.tova e lekarstvoto za vsi4ko.blagodarenie na tova sega sam dobre i sam polezna kakto za sebe si taka i za okolnite.mogete da vlezete i vav foruma na emozdrave.info . 6te se radvam ako sam vi pomognala
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #517 -: Юни 03, 2011, 03:30:09 »

Але, би ли ни разказала по-подробно за това как точно си се справила с ТЕС? Прави ми впечатление следното нещо: когато някой е зле, той е много подробен в описанията на симптомите си, на състоянията, в които изпада и във фактологията, довела го до ПР. В същото време обаче "излекуваните" (слагам го в кавички не от ирония, а защото се спори по въпроса дали е болест) ни споделят общи неща от сорта на "променете се и всичко ще се оправи"- ами ние знаем, че трябва да се променим и искаме, ама как? Едно не мога да схвана - трябва да се променя, за да бъда каквато искам да съм или трябва да приема което съм в момента? И тогава как ще се променя? Пак ще съм си същата, но няма да ми пречи, ще си се харесвам? Оттук следва, че трябва да се работи върху самочувствието и самооценката?
Искам да помоля всички, които смятат, че са решили проблема си, като споделят, че са добре, да ни изяснят какъв път са изминали - само така могат да са ни полезни. Благодаря!
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #518 -: Юни 03, 2011, 05:27:00 »

Ne sam podrobna v opisaniata si ,za6toto ne iskam da se polu4i taka 4e tarsia sagalenie.no 6te ti kaga biah na 19 godini kogato rodih deteto si .tvarde mladi ,za da poemem cialata otgovornost za edno semeistvo.poradi tazi pri4ina ba6tata na deteto mi napravi 2 opita za samoubiistvo,neuspe6ni az biah 6okirana ,za6toto biah savsem sama na 250km. ot blizkite si i niama6e koi da me podkrepi.sled tova se razdelihme . varha za men be6e kogato po4ina diado mi.ponege sled vsi4ko pregiviano nervite mi biaha dosta razklateni az go pregiviah dosta trudno.togava izpadnah v depresiata za koiato pisah predi tova.imah 4uvstvoto 4e se pobarkvam i 4e i az 6te umra vseki moment.blagodarenie na podkrepata na blizkite si i nai ve4e na knigite koito pro4etoh razbrah,4e vsi4ki tezi lo6i misli koito imam v glavata si triabva da iz4eznat ,za da sam dobre.ne triabva da izpitva6 gniav,qd,omraza,a triabva da si sas 4isti misli kato dete,koeto iska da razbere vsi4ko za sveta.triabva da obarne6 vnimanie na nai-malkite ne6ta i da im se radva6.za ''тес''razbrah minaloto liato i go izprobvah ,ostanah iznenadana.hvarliaite hap4etata i pravete tec.ako ne mi viarvate posetete foruma.otkriha mi vazel na 6titovidnata gleza minalia mesec,sega rabotia varhu nego .sled 6 meseca sam na ehograf i sam sigurna 4e vazela niama da go ima.
Активен
ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #519 -: Юни 03, 2011, 05:33:01 »

http://www.youtube.com/watch?v=srB02RWXHeM
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 05:41:44 от ale01.1980 » Активен
ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #520 -: Юни 03, 2011, 05:40:47 »

Skorpi neznam kakva literatura 4ete6 ,no ima edna kniga ''secret'',a sa6to ima i film sas sa6toto zaglavie.nameri go v zamunda,6te razbere6 za kakvo ti govoria
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #521 -: Юни 03, 2011, 07:30:34 »

Але, аз нямах предвид да си разказваш случая, а да кажеш как точно си се справила. Самата фактология не е толкова важна, при повечето от нас е аналогична. Въпросът не е в това какво точно ти се е случило, а какъв е бил твоят емоционален отговор... защото на много хора им се случват много неща, но само някои от тях развиват ПР. И при мен имаше смъртен случай, но от всички единствено аз получих този проблем...

Цитат
a triabva da si sas 4isti misli kato dete,koeto iska da razbere vsi4ko za sveta.triabva da obarne6 vnimanie na nai-malkite ne6ta i da im se radva6

По тази логика аз трябва никога да имам имунитет срещу ПР, защото винаги съм била такава - дечко, който се радва на дреболиите Grin И много любопитна.

Цитат
Skorpi neznam kakva literatura 4ete6 ,no ima edna kniga ''secret'',a sa6to ima i film sas sa6toto zaglavie.nameri go v zamunda,6te razbere6 za kakvo ti govoria

Като повечето тук, и аз съм запозната със "задължителната литература" за хора с ПР, така че за съжаление не ми казваш нищо ново.

Имам обаче няколко конкретни въпроса относно ТЕС и ще съм ти благодарна, ако ми отговориш на тях:
1. Колко време го прилага, преди да почустваш резултат?
2. Какви Декларации си използвала? Ползвала ли си допълнителни техники - ТКФ, визуализации, положителни утвърждения, Предизвикателството... изобщо разкажи повече за това. Тук има и други, които прилагат метода и може да им е полезно да чуят.
3. За хапчетата - "хвърляйте ги" нито е лесно, нито безопасно. Това дори и в книгата за ТЕС многократно е подчертавано Smiley
4. Какво се промени за теб и прилагаш ли все още ТЕС? При теб възелът на щитовидната може да е свързан със състоянието...
5. От написаното от теб не разбрах поставяна ли ти е диагноза ПР и пробвала ли си други методи за лечение?

П. С. Това на снимката ти ли си? Видя ли, че съм любопитна Cheesy Grin

« Последна редакция: Юни 03, 2011, 07:34:39 от skorpi » Активен

ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #522 -: Юни 04, 2011, 08:30:50 »

Zdravei Skorpi,moiata diagnoza za sastoianieto mi be6e ,4e az trudno priemam ne6tata koito sa se slu4ili.Pi6a go taka ,za6toto ne pomnia to4no medicinskia termin.Az nosih navsiakade hap4etata Deanxit,za6toto si misleh ,4e ako gi niama v mene niama da moga da se spravia s problema.Pila sam i Xanax i kakvo li o6te ne,no 4rez tezi knigi az sama za sebe si razbrah ,4e ne moga da se izlekuvam s tezi hap4eta,za6toto te ne go premahvat napalno,toi problema si ostava niakade dalboko v men i samo az moga da go premahna.Be6e mi trudno v na4aloto bez tiah ,no uspiah.Zatova go kazah.Po tova vreme ne biah 4uvala za ТЕС .Pri men stana sas knigite na Valeri Sinelnikov,kogato use6tah ,4e zapo4va da mi stava zle zapo4vah da si povtariam tova koeto sam nau4ila ot knigite.I taka misalta mi otiva6e na drugo miasto i sled malko az si biah spokoina i vsi4ko praminava6e.Az ne misleh za problema.Tova sastoianie postepenno zapo4na da ot6umiava i sega go niama.ТЕС sam prilagala konkretno za slu4aia okolo 1-2 dni,no za tazi 1 godina otkakto pro4etoh za nego dosta pati i vse za razli4ni ne6ta.Pri man ima efekt nadiavam se i pri vas da e taka.Deklaraciata mi e tova ,koeto pi6e v knigata ni6to ne sam promeniala.Pri tova ,koeto 4eta razbiram ,4e ne ti e nepoznato i se 4udia ,za6to vse o6te ne si se opravila.Za sebe si moga da kaga ,4e prominata q usetiaha vsi4ki okolo men.Nai -ve4e v tova ,4e az ot 4ovek ,koito postoianno se strahuva i misli,4e e sam na tozi sviat i vsi4ko e protiv nego,stanah mnogo gizneradostna,vinagi usmihnata i 6tastliva.Prosto se radvam i na nai -malkoto ,koeto imam.Tova na snimkata ne sam az  prekaleno e hubava Grin .Opitah se da otgovoria na vaprosite ti dano sam uspiala tozi pat da sam po to4na.V ob6ti linii tova e .
« Последна редакция: Юни 04, 2011, 08:35:19 от ale01.1980 » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #523 -: Юни 05, 2011, 06:33:33 »

Але, благодаря ти за отговорите, аз съм така подробна във въпросите си, защото от написаното от теб оставам с впечатление, че си добре и си се оправила, но не разбирам от какво точно си се оправила - т. е. не съм сигурна дали си имала ПР или е било нещо друго.
За Декларациите пак не ми стана ясно, то в книгата няма готови за ПР, питам защото при мен ТЕС е имала ефект, но не по посока на този ми проблем - не и с директното ТЕСане на симптоми... при ТЕСане на емоциите са ми се променяли други неща, но не и агорафобията. Т.е работейки върху едно, съм чистила друго. Променяла съм Декларациите многократно, била съм и на курс при Петърнишки. И до ден днешен поддържаме контакт. Говорили сме много конкретно за моя случай - мисля, че депресията я пооправих, макар другото повече да ме тормозеше. Както и да е. Исках да науча от някой, който се е оправил, точно как го е постигнал, за да си сверя часовника, така да се каже. Но май повечето не са наясно точно как са го направили...
Аз не казвам, че нищо не се е променило. Напротив, промени се, но не ми е достатъчно. Докато не се почувствам свободна да ходя навсякъде, няма да съм доволна от резултата. Колкото до детето ти, сигурна съм, че не съжаляваш. Станало е каквото трябва, когато трябва.  Wink
Активен

ale01.1980
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #524 -: Юни 06, 2011, 07:25:37 »

Ne sam 4ela ni6to za PR ,no sastoianieto v koeto biah mislia ,4e be6e tova.Tova ,koeto si mislia ,4e mi e pomognalo v slu4aia e samovnu6enieto.Neznam kak se 4uvstva6 ti ,kakvo ima6 predvid po tova ,4e ne moge6 da hodi6 nikade.Imam blizka ,koiato ne moge da izleze izvan grada v koito se namira,za6toto se strahuva ,4e 6te i se slu4i ne6to po patia i triabva da ima bolnica ,za da i pomognat.Pri i tebe sa6toto li e?
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА