evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 10:06:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 8
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 8

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210381 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #495 -: Май 16, 2011, 03:32:39 »

Наистина, някои емоционални "храни" са "трудносмилаеми".
Активен

http://ttodorov.alle.bg
didi
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #496 -: Май 21, 2011, 08:09:32 »

Загубих мама  Cry Cry :'(Животът ми отново се преобръща....Много ми е тежко....Опитвам се да бъда силна,но незнам докога.Страх ме е ПА да не се завърнат отново.................
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #497 -: Май 21, 2011, 11:15:26 »

Диди, моите най-искрени съболязнования! Това е един от най-тежките моменти в живота на хората. Болката никога не отминава, но хората казват, че човек се научава да живее с нея. Силата на болката  няма да ти позволи да изпитваш ПА.Ням да се завърне ПР, мозъкът сега е зает с болката. Бъди силна!
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #498 -: Май 21, 2011, 10:38:30 »

Ари благодаря ти за подкрепата.Объркана съм,просто немога да повярвам че нея вече я няма.Някак си е нереално.Немога да мисля и разсъждавам нормално,постоянно плача......и май ще  имам нужда да говоря с някой стига да мога да вкарам мислите си в ред Cry Cry Cry Cry
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #499 -: Май 22, 2011, 02:04:59 »

Диди, някъде тука във форума бях написала за етапите на скръбта, през които се преминава. Аз ги минах няколко пъти, понякога пак ми се завъртат... ако искаш, ще видя къде точно беше, ако може с нещо да ти помогне. Обикновено ПР не се появява веднага, а след като се отърсиш от шока, ако изобщо се появи. Просто преди това мозъкът ти е зает с етапите, за които става дума. Колко време ще продължат е индивидуално. На мен ми помагаше това да мисля, че има и друг свят, че това тук е временно. Както и ходенето на църква. Не знам, ти ще си намериш кое да те успокои. Но не си потискай емоциите, изживявай си ги. Така по-бързо ще премине най-тежката част.  Kiss
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Ioan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 16

Профил Ел. поща
« Отговор #500 -: Май 22, 2011, 08:50:32 »

Диди, съжалявам за загубата Ви! Надявам се да бъдете силна и да нямате ПА!

Иска ми да Ви попитам, дами, по време на ПА, имали ли сте изтръпване или болка само в лявата, или в дясната страна на тялото. Аз почти постоянно имам болка в ляво, която ме кара да се плаша за сърцето, но тъй като ме боли почти целия гръб отляво, както и задника, започвам да се успокоявам, поне до следващата ПА Smiley.
 Не знам защо кризите сякаш се подновяват, дали е от променливото време, то ми влияе много, по принцип. От три месеца съм на Феварин, след 50-тия ден допреди седмица почти нямах кризи, сега пак всичко е кошмар.
 Желая на всички пълно оздравяване!
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #501 -: Май 23, 2011, 07:54:41 »

Ioan, тези болки в лявата и дясната страна са често срещано явление при доста от нас, но те са по-скоро невралгични отколкото нещо сериозно.

Диди, спокойно можеш да споделяш болката си, така тежестта от огромната загуба ще бъде приета малко по-леко от съзнанието.
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #502 -: Май 24, 2011, 08:27:35 »

Благодаря ви за подкрепата преятели.Скорпи,намерих фазите на скръбта.При мен тази първа фаза е нещо по различно,не точно"защо това се случва точно на мен",а по-скоро"защо се случи това подяволите".Освен това има моменти /много чести /когато си мисля че това въобще не се е случило,че е плод на някакво мое болно въображение,че е кошмар и като се събудя всичко ще бъде наред.
Ари,искам и имам нужда да говоря да говоря и то много и за мама като цяло/какво сме преживели,какви хубави моменти сме имали......./и за загубата, и за болката,и за празнотата......,но не искам да натоварвам никой с това и постоянно водя един вътрешен диалог със самата себе си....и тогава плача.........плача до изтощение.....докато сълзите свършат...

Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #503 -: Май 24, 2011, 01:23:00 »

Цитат
Благодаря ви за подкрепата преятели.Скорпи,намерих фазите на скръбта.При мен тази първа фаза е нещо по различно,не точно"защо това се случва точно на мен",а по-скоро"защо се случи това подяволите".Освен това има моменти /много чести /когато си мисля че това въобще не се е случило,че е плод на някакво мое болно въображение,че е кошмар и като се събудя всичко ще бъде наред.

Отрицание - на първата фаза си, а това "По дяволите" е напиращият гняв - втора фаза. Фазите са важни не за друго, а просто да знаеш, че това, което се случва с теб в момента, е нормално и естествено, да не се плашиш, че полудяваш. Така реагира здравата психика. А за фазите аз имах предвид не толкова общата информация за тях... а по-скоро това: http://strahove.evropea.com/index.php?topic=504.msg7284;topicseen#msg7284
Прочети дългия ми пост - давам ти го, защото ми се иска тогава да имаше кой да ми каже ето това, вместо да ми говори обичайните глупости. Надявам се да откриеш в него нещо, което да ти помогне...
« Последна редакция: Май 24, 2011, 01:28:42 от skorpi » Активен

didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #504 -: Май 24, 2011, 10:52:57 »

Благодаря,Скорпи.Прочетох поста ти и сигурно ще го прочета поне още няколко пъти.Преди единадесет години загубих сестра си,незнам през какви фази минах,но се сдобих с ПР,а и все още немога да приема че я няма-говоря за нея сякаш е все още сред нас.......и сега мама.....незнам как ще се справя.Притеснявам се и за татко......Въобще пълна каша...
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #505 -: Май 25, 2011, 01:13:00 »

Диди, точно заради това ти обърнах внимание на фазите - важно е да не заседнеш в някоя от тях - например в отрицанието, както явно е станало със сестра ти... аз също заради отрицанието получих ПР. Елиминирането на онази част от действителността, която е твърде болезнена, за да я приемем, може и да ни спестява болката за момента, но ражда другите симптоми - нали все някъде трябва да избие... Понякога човек реагира странно хладнокръвно не защото не му пука, а защото твърде много му пука... тези, които изразяваха силно страданието си и се тръшкаха, са добре, аз обаче съм заседнала.. Но всичко е индивидуално, при теб може да не стане така. Сега е каша, нормално е. С времето ще се поизбистри. Мисли за себе си.  Kiss
Активен

didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #506 -: Май 25, 2011, 08:57:37 »

Скорпи,аз за пред близките си се правя на мъж,че приемам кръговрата на живота за нещо нормално......но когато остана сама/а това е почти целия ден/ се сривам и немога да мисля за нищо друго.Може би трябва да подновя старото си хоби-цветята ,те ми действаха добре,но май още не съм готова.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #507 -: Май 25, 2011, 09:10:38 »

Най-важното в този момент е дадете воля на скръбта си, гнева си и изобщо чувствата си. Поплачете, дори и пред някой. Силните хора не бягат от емоциите си, каквито и да са те, а ги изразяват. Бъдете силна и посмейте да се покажете пред света като скърбящ човек. Всъщност това е ролята и на траура, да извади човек от ситуацията на социална желателност и да легитимира неговата скръб.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #508 -: Май 25, 2011, 10:19:40 »

Знам, че това е първото нещо, което ти идва да направиш - да избягаш и от фактите, и от чувствата ти, и от болката, и от теб самата най-вече. Това показно за пред другите не е в твоя полза. Така си бавиш справянето. Прави каквото ти се прави, когато си готова. Запуши си ушите за всички доброжелатели, които ще ти надуят главата със съвети и мъдрости. Колкото и тъпо да ти звучи, това е моментът да бъдеш егоист. todorov е прав, показвай, че си зле, не се прави на герой, не гледай "философски" - гледай, като обикновен човек, който изпитва обикновена, нормална, здравословна дори болка. Не стискай зъби, не се стягай, не се взимай в ръце. Разпадни се, а после като си готова, събери се и продължи напред.... Наистина много ми се иска да имаше кой да ми го каже...
« Последна редакция: Май 25, 2011, 10:22:08 от skorpi » Активен

didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #509 -: Май 26, 2011, 10:37:11 »

Скорпи ,неискам да плача пред близките си за да не ги травмирам и тях,а и ако го направя ще започнат да ме прегръщат ....утешават......обръщат прекалено много внимание......и тогава наистина ще се разпадна и може да немога да се събера отново......Чувствам се изгубена в мъката си и незнам кога и дали въобще ще намеря отново пътя към себе си....Объркана съм Cry
Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА