evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 06, 2025, 02:30:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 14
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 14

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210733 пъти)
Mari
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #75 -: Май 02, 2009, 08:41:41 »

ЗДРАВЕЙТЕ ,RU I TONITOS1.ПИША ВИ ЗАЩОТО И АЗ ОТ 15 Г. СЪМ С ПР.НЯМА ДА СЕ ДАВАМЕ МОМИЧЕТА.ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ.МИСЛЕХ ЧЕ СЪМ СЕ ИЗЛЕКУВАЛА,НО СЛЕД 11 Г.ПОЛУЧИХ КРИЗА ВСЕ ЕДНО МИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ.ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА СИ ПИШЕМ Smiley
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #76 -: Май 03, 2009, 08:57:35 »

Здравейте, момичета! Съчувствам ви и ви разбирам проблема. Той е общ. Марияна, някакъв стрес ли провокира връщането на паническото при теб?
Здравей и ти, tzveova! А при теб от колко време е паническото? Няма да се предаваме момичета, смело напред!
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #77 -: Май 03, 2009, 11:34:05 »

ЗДРАВЕЙ LIL.ДА ТОЧНО СТРЕС ГО ПРОВОКИРА.ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ ЩЕ СМЕ ТАКА?ХАПЧЕТА.ЛЕКАРИ...ПАНИКИ Sad
Активен
Rambo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #78 -: Май 16, 2009, 08:35:52 »

Абе, хора не мислите ли че си внушавате тия страхове.Е така просто да си търсите некво извинение за проблемите които имате.Требва просто да се стегнете като чета виждам че сте наясно с нещата, тогава не мога да вдена откъде е тоя страх.Хем ви е ясно кво вие хем  не може да го разкарате. Ясно че не ви кефи и пак продължавате, това не мога да го разбера.....
Активен
didkata
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

Профил
« Отговор #79 -: Май 17, 2009, 01:39:22 »

Rambo qvno ne si go ispital i zatova neznaesh za kakvo stava duma...Tova sustoqnie e ujasno gadno...az sum s PR ot pochti 5 meseca no imam hus i volq ne se otkazvam i imam podobrenie...pri men problema e che si mislq che sum bolna ot neshto drugo a ne ot PR...ili imam surcebiene,ili zaduh,ili treperq kakvo li ne,praveni sa mi vsichki isledvaniq i mi kazvat che imam vegetativna distoniq...demek dokolkoto razbrah tova e PR...no si prav za tova che si vnushavame do nqkade e taka...
Активен
Rambo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #80 -: Май 17, 2009, 10:17:33 »

Верно е,че не съм го изпитвал ама така като ви чета взех да си мисля такива неща. Ма човек знае ли какво може да му дойде до главата...
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #81 -: Май 20, 2009, 06:30:18 »

Здравейте на всички.
Пиша за първи път. Диагнозата ПР си я поставих сама днес. Чувствам се така почти 2 месеца, просто не знаех как се нарича. В началото всеки ден се събуждах с надежда, че всичко е свършило и всеки ден беше труден, защото се чувствах по същия начин. Някои дни съм по-добре, а в някои по-зле. Вече започвам да губя нядежда, защото като прочетох във форума как някои от вас с години не са успели да се преборят с болестта, просто си мисля, че няма да издържа. Донякъде ме успокоява мисълта, че тези, които са се излекували, просто вече не пишат по форумите и затова тук сме се събрали само измъчени души.
Аз също така от години страдам от компулсивно-обсесивно разстройство и мисля, че това подсилва паниката ми много. През тези два месеца почти непрестанно чувствам дисоциация. Утре съм на психиатър за първи път в живота си, дано да ми помогне, защото има горчив опит с лекарите от всякакви области (не за психически проблеми) и освен това мисля, че хормоналните лекарства, които пих една година и вече спрях, защото ми съсипаха здравето, допълнително помогнаха за отключването на състоянието, тъй като ми прилошаваше с месеци и това естествено ме натовари и психически. Катализатор според мен беше доста силен стрес, който преживях и тогава се почувствах така за първи път. Първите няколко дни след случката се чувствах нормално и след това изневиделица започна всичко. Случката, която провокира състоянието ми (поне според мен, защото не съм говорила със специалист все още) ми докара агорафобия. Днес за първи път се престраших да потърся информация и видях, че всички неприятни усещания, които имам има медицинско наименование и първоначално се успокоих, че поне не съм луда все още, но колкото повече чета, все повече се отчайвам, защото просто не мога да си представя, че това ще продължи с години. Единтсвеното, което ме успокояваше беше, че всичко ще свърши един ден като се събудя, а явно пътят е дълъг и труден.
Обнадеждава ме и фактът, че като бях малка имах един такъв период, който продължи няколко месеца и после като си спомях за това ми се струваше, че не се е случило на мен, въпреки че оттогава ми остана депресивното състояние при мрачно време. Сега отново се чувствам така и това много ме плаши. Жалко, че не помня как се оправих тогава.
Надявам се някой да ми вдъхне надежда и това скоро да свърши. Ще се радвам, ако някой, който се е излекувал сподели опит и обясни как се е оправил и как се чувства сега. Дали се чувства безвъзвратно обременен.
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #82 -: Май 20, 2009, 06:43:04 »

Мила Валя, здравей! Не се притеснявай има спасение от ПР!Добре е, че в самото начало си успяла да разбереш за какво става дума, това е първата крачка. Втората крачка е да не се изолираш от света, Третата крачка е да вземаш подходящи лекарства, четвъртата крачка е психотерапията и разкриване на причинителя на ПР. На мен тези крачки ми помогнаха и сега се чувствам добре. Не съм единичен случай. Ще се оправиш, вярвай в това! повече от 75-85 процента от хората успяват да се справят с паническото разсторйство и ти ще успееш!Организмът има механизъм да се пребори, както е успял да създаде това разсторйство, така и може да го премахне! Тук във форума винаги ще намираш подкрепа и разбиране!
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #83 -: Май 20, 2009, 07:10:42 »

kasanena, благодаря ти за бързия отговор. Както писах, аз съм явно в началото на болестта и имам много въпроси. От всичко, което изчетох, само се отчаях още повече. Просто имам чувството, че това няма да свърши и че дори да се чувствам по-добре, тов няма да е скоро и най-вече, че никога няма да съм същия човек и да изпитвам истинка радост от живота, който ми се струва толкова безсмислен в момента.
Дано не е така.
Да видим какво ще каже утре психиатъра, че все попадам на едни "специалисти"  Wink
Активен
fen 1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« Отговор #84 -: Май 20, 2009, 07:14:46 »

валя,първо искам да ти кажа,че няма място за отстъпление що се касае до ПР.самото заболяване е такова,че колкото повече му се даваш и отстъпваш толкова повече то ще се настанява в съзнанието ти.второ,не съди по другите за това колко време ще се мъчиш.при всеки е различно и зависи от мотивация,лични проблеми,начин на живот и не на последно място начин на лечение.запомни едно-хапчетата само замазват положението.човек трябва да се разбере сам със себе си за да се излекува от ПР,а най-добрият и ефективен начин за това е психотерапията.казваш,че като малка си преживяла нещо подобно на това,което ти се случва сега.психотерапията и по конкретно когнитивно-поведенческата се занимават с спомените на човек от самото му раждане и разнищва негативните вярвания и преживявания,които са те довели до това състояние. не е вярно това,че излекуванете не пешат във форумите,иначе би било прекалено егоистично спрямо нас.
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #85 -: Май 20, 2009, 08:08:47 »

Силно се надявам, че всичко ще свърши бързо. Просто ми е трудно да се доверявам на лекари и това може би ще ми попречи да се справя с проблема. Както казах, утре съм на психиатър, ще видим какво каже и пак ще пиша.
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #86 -: Май 21, 2009, 08:45:12 »

Психиатърката ми изписа стимулотон за разстройствата и атаракс за безсънието. Оносно стимулотона искам съвет, защото прочетох доста негативи за него в интернет и не иска да задълбочи състоянието ми още. Ще се радвам, ако някой, който има наблюдение,  сподели мнение.
Благодаря предварително.
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #87 -: Май 21, 2009, 10:05:54 »

Миля, Валя. Някои от антидепресантите е възможно в началото на лечението да дадат странични ефекти, тъй като организмът се настройва към тях . Затова повечето лекари изписват по схема първоначално по-ниски дози и постепенно повишават дозата. Възможно е, НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО някои от симптомите да са по-силни, които след седмица-две затихват.Това не трябва да те притеснява. Въоръжи се с търпение и не се страхувай , ако почувстваш нещо такова, знай, че състоянието ти не се влошава , а усещането е временно и ще отмине. Ще се справиш, ние съфорумците сме насреща за подкрепа!
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #88 -: Май 22, 2009, 01:58:20 »

Благодаря ти искрено.
В такива моменти човек има нужда най-вече от вяра. Радвам се, че в този форум хора като нас могат да открият подкрепата и разбирането, от които се нуждаят така силно. Надявам се всичко да се развие добре и пожелавам късмет на всички.
Активен
Valq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #89 -: Май 29, 2009, 02:25:52 »

Искам да споделя, че от два дни се чувствам доста по-добре. След като изкарах няколко дни на абсолютни кризи и имах ПА денонощно и дори не можех да спя. Мисля, че това беше реакция към лекарствата. Сега може би се чувствам както преди лекарствата, но на фона на ужаса, който изживях, ми се струва, че съм много по-добре. Не знам дали от това, че приех диагнозата си или от лекарствата, но някак си се обнадеждих, че нещата ще се оправят. Пия стимулотон и ривотрил, но в малки количества. За ривотрила дори не прочетох листовката, защото като прочета за страничните ефекти и започвам да си въобразявам,че ги изпитвам. Почти бях спряла да се храня, но пия витамини и апетита ми започва да се връща. Все още се чувствам много отпаднала и неконцентрирана, но пък от два дни не съм имала ПА. Това, което ме притеснява е, че дори да се излекувам, никога няма да забравя този ужас и най-малкия стрес ще върне ПР. Но засега първо да се излекувам.
Искам само да вдъхна малко кураж на всички, че след най-трудните моменти идват по-хубави и трябва да вярваме, че ще се оправим. Това бяха най-ужасните дни в живота ми и сърцето ми биеше като лудо без да спре, чувствах сякаш през мозъка ми минаваше ток. Най-важното е да човек, който да ни подкрепя и разбира. Естествено никой, който не го е преживял, не може да го разбере. Майка ми е човекът, който ме крепи и въпреки, че не е имала ПР и дано да не разбере какво е, е преживяла достатъчно, за да знае какво е човек да се чувства на дъното. Всеки ден благодаря на Господ, че тя е до мен. Много е важно да намерите някой на когото да може да си излеете болката.
Вярвам, че всички ще се оправим. В началото може би стресът е най-голям, но с времето всичко ще си дойде на мястото.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА