evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 13, 2026, 12:45:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 43
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 43

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Chessboard Clinics aimed at Retirees and Staying Alert & Engaged
[Паническо разстройство]
Jasondendy
Януари 15, 2026, 10:15:43

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 233314 пъти)
Lil
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #330 -: Януари 24, 2010, 10:42:51 »

Тия дни имах доста напрежение и кръвното ми се покачи. Даже като видях, че се е кротнала горната граница на 140 така ми се разтуптя сърцето, че си викам край, умира се. Решила съм да мина на диета, дали ще ми помогне. Дайте акъл?
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #331 -: Януари 24, 2010, 02:03:25 »

Здрасти, Lil ! Зависи за каква диета говориш. Ако това е диета за отслабване, не мисля, че идеята е добра, особено в тези месеци, когато организмът ни е изтощен като цяло. Ако става въпрос за изключване на храни и напитки, които провокират покачване на кръвното ( кафе, кола, сол и др.) и включване на такива, които го понижават (примерно чесън  Smiley), мисля, че можеш да опиташ. Аз обаче останах с впечатление, от това, което си написала, че проблема ти с кръвното е свързан с някакво напрежение. Ако това е така, в момента, в който напрежението ти отмине ще се нормализира и кръвното ти. Мисля, че именно натам трябва да насочиш усилията си - да противодействаш, доколкото ти е възможно, на самото напрежение. Да речем с някакви техники за отпускане и релаксация или нещо друго, което ще ти донесе приятни емоции. Желая ти бързо справяне с проблема!
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #332 -: Януари 24, 2010, 03:06:22 »

Напълно съм съгласна. Когато кръвното се покачи от нерви напрежение или притеснение не трябва да се прилагат хапчета или диети, но да се премахне виновника.
Аз имах високо кръвно след подобни проблеми, но сега нямам, защото се опитвам да се предизвиквам чак повишаване на кръвното и да си навредя.
Успокой се и ще се успокои и кръвното ти.
Успех и не се тревожи  Kiss
Активен
daisy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #333 -: Януари 24, 2010, 07:21:46 »

Здравейте. За първи път се включвам във форум. От няколко дни чета вашите коментари и търся между изреченията нещо, което да ми даде нова информация как да се справя с ПР. Случайно разбрах за една хранителна добавка 5-нтр-аминокиселина, която помага произвеждането на серотонин в мозъка. Някой от вас пробвал ли е?
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #334 -: Януари 24, 2010, 08:06:05 »

daisy, приветr! Разкажи, ако обичаш за тази киселина?
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #335 -: Януари 24, 2010, 08:08:05 »

здавейте.Четири дни бях добре и не съм влизала във форума,но днес съм с едно скапано главоболие >:(при мен така започват атаките/чак тялото ми трепери.До лексотан или ривотрил не съм стигнала/държа се вече седем дена /но имам чувството че ще лудна Shocked.Напоследък се чудя дали да не се подложа на хипноза. ;DТова което съм чела за този метод е доста обнадеждаващо.daisi не съм чувала за тази добавка,но и аз ще се поровя да намеря нещо,а имам и позната аптекарка и дистрибуторка на някакви добавки -ще питам и нея.Желая на всички ви успех в битката и и ми стискайте палци да не посегна към лексотанчето/чесно казано дяволски ме искушава/
Активен
daisy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #336 -: Януари 24, 2010, 10:08:08 »

Здравейте. За първи път ми поставиха диагнозата ПР през 2003-та год. Лекувах се около 8 месеца с Ципралекс, ходих всяка седмица при психиатър и от 2005г. до началото на 2008г. всичко беше наред. За съжаление нещата пак се активираха, отново ходих на психиатър, пих Сероксат с Ривотрил, ужким се стабилизирах, но... Сега ходя при психолог, който ме лекува с хомеопатия, ходя и при две лечителки и горе-долу нещата са добре. В момента изживявам доста тежък момент в личния си живот и знам, че ПР се активира от проблемите, но не ми се иска отново да почвам с лекарствата /но за сега през ден пия по 1/ или 2/4 ривотрил, за да издържа/ Както и да е. Ровейки из интернет попаднах на тази аминокиселина и ми направи впечетление, че основната цел е производството на серотонин. Знаете, че липсата на този хормон отключва всички гадни усещания, които наричаме ПР. Аз вече съм го поръчала /зет ми е фармацевт/ и от утре ще пробвам. Като ви песах се надявах някой да е чувал или пробвал.
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #337 -: Януари 25, 2010, 05:11:46 »

Момичета, и аз подобно на вас години наред смятах серотонина за основен виновник за ПР и ПА, защото по думите на психиатрите там е нашият проблем...Затова и изписват лекарства, които уж действат на нивата му в мозъка ни. Има обаче една малка подробност, но тя е много важна. В основата на ПА стои не серотонина, а адреналина и това мисля, че го знаят повечето от вас. Ако става въпрос за депресия, тогава лекарствата, които повлияват серотонина биха могли да бъдат от полза, но когато говорим за чисто ПР каква е тяхната роля? Тук става въпрос не за серотонин, а за адреналин... Помислете над това! Моето лично мнение е, че тук тези лекарства са абсолютно излишни.
Активен
daisy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #338 -: Януари 25, 2010, 08:39:39 »

Здравей, Ru. Мисля, че не си много права относно серотонина. Доказано е, че всички проблеми в организма на един човек са свързани с хормоните. При понижено количество на серотонин човек не усеща радост, не контролира агресията, апатичен е... и като вземеш в предвид живота, който всеки води и лошите неща, които са ни са се случвали през годините, ето ти предпоставка за паник атака. Ако четеш симптомите на хората с ПР, те са горе долу идентични. Факт е, че голяма част от лекарствата, които пием, ни повлияват добре и поне сиптомите на ПР отслабват, дори и изчезват /макар и временно/. Ясно е, че решението не е само в лекарствата. Трябва да променим мисленето си, живота си ако щеш, за да успеем да се справим с проблема. Но това е много трудно, изисква много време, подкрепа, търпение, воля и желание. Когато си под натиска на атаки и още не си осъзнал за какво става въпрос, трябва да се търси баланс да си помогнеш "отвън" /имам предвид лекарства/, за да се справиш с нещата "отвътре". Сигурна съм, че всеки ще признае, че като стартира лечение и се почувства добре, почва да води стария си начин на живот и спира да решава проблема. А той е временно подтиснат. С две думи, вярвам, че всеки от нас трябва да работи върху себе си, за да пребори ПР и ако има някакво природно, не правещо ни зависими, лекарство, което да носи баланс - защо не?
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #339 -: Януари 25, 2010, 11:51:02 »

Здрасти, daisy! Напълно разбирам всичко, което си написала и съм съгласна с по- голямата част от него. Запазвам си обаче особеното мнение за серотонина и ПА. Точно изречението ти, че серотонина е "виновник" за неприятните усещания на ПР ме провокира да пиша, защото всички тези усещания са базирани на "неуместното" и неконтролируемо изливане на адреналин. Адреналина стои зад всяко едно от неприятните усещания на ПА. Серотонина е виновник за неприятните усещания при депресията. Често ПР и депресията вървят ръка за ръка, но не винаги. Психиатрите обаче винаги изписват антидепресант, макар че за чистото ПР той е направо ненужен. Но на тях така им е по-лесно - хвърлят ти рецептата и те пращат да си оправиш нивата на серотонина... Smiley А това, че много хора започват да се чувстват по-добре от лекарствата е абсолютно вярно, но  точно толкова  вярно е и, че много хора започват да се чувстват доста зле от тях, изпитвайки не ползата , а само страничните им ефекти. Аз съм от тези, които не пият лекарства, но споделям мнението ти, че ако човек намери нещо, което да му е от полза, непременно трябва да опита. Желая ти успех и дано бързо да откриеш твоя начин за справяне с проблема, защото при всеки той е различен!
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 11:56:21 от ru » Активен
lu
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #340 -: Януари 26, 2010, 09:24:55 »

здраейте искам да попитам когато имате па ходи ли ви се по голяма нужда мен много ме плаши това незнам защо ще бъда благодарна ако  на някой  му се е слу4вало същото да сподели Embarrassed
Активен
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #341 -: Януари 26, 2010, 10:30:06 »

Здравей LU, не че съм с особено голям опит в ПА още, от месец е, но ми прави впечатление, че докато имам ПА ми се ходи до тоалетна по голяма нужда. Отивам и след това сякаш ПА отслабва или изчезва. То пак може всичко да е от "мозъчетата" ни де, но...
Обърни си внимание за това!

Приятен ден
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #342 -: Януари 27, 2010, 09:43:25 »

Позивите за ходене по голяма нужда или бунт в червата са симптом на ПР. Аз също ги имах преди, сега вече много рядко. И аз бях забелязала, че когато се изходя нещата се успокояват, но е само временно. Всичко е в мозъка:)
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #343 -: Януари 28, 2010, 05:03:05 »

http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%EE/%D1%E5%F0%EE%F2%EE%ED%E8%ED_-_%F5%EE%F0%EC%EE%ED_%ED%E0_%F9%E0%F1%F2%E8%E5%F2%EE._20071218588/

http://www.evropea.com/serotonin.html

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BD
Активен
malkata_silviq
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #344 -: Януари 29, 2010, 06:13:43 »

В момента се чуствам много зле вартиме главата имам сърцебиене сърцето ми ще се пръсне много съм неспокоина  пих половинка ревотрил  много съм самотна ако ниякои иска скаипа ми да си пишем
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА