evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:00:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: [1] 2 3 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 208805 пъти)
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« -: Февруари 19, 2009, 12:24:05 »

Може ли някой да сподели как се справя с паническото разстройство. Имам чувството, че много лекари не знаят как да лекуват това състояние. Всеки лекар,които съм посетила ми обяснява различни неща за ПР.Едни ми говорят, че ще взимам лекарства доживотно, други ми обясняват, че като сменя начина си на живот всичко ще се успокои. Тези разсъждения малко ме объркват.
Активен
Lil
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #1 -: Март 05, 2009, 10:08:44 »

Ари, и на мен ми казаха, че ще взимам лекарства доживотно. Взимам серопрам, веднъж дневно вече половин година. Паническите атаки намаляха и имам усещането, че като че ли малко започнах да управлявам живота си по-добре.Дано лекарствата нямат странични ефекти, иначе се чувствам добре от серопрама.
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 35

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Март 11, 2009, 06:51:42 »

Казвам Здравей на всички сродни души,много се радвам че намерих хора като вас със които могем да си поговорим и да обменим опит за тази ГАДНА болест ако мога да я нарека така. :(Аз съм така от много години и постоянно съм под напрегение дане получа криза ,постоянно смяна на медикаменти и всичко е веменно.Пила съм КСЕНАКС.СЕРОПРАМ, СЕГА ПИЯ ЕДНО ДРУГО И пак всияко е временно.Сега си записах час при ХОМЕОПАТ казват че имало голям еект давидим какво ще излезе.Моят проблем е че като съм така аз спирам да се храня защото всочко ми се стяга и имам чувството че ще се задавя и немога да преглътна. Ако има някой подобни симтоми моляви пишете ми.Страх меме да карам  вече и кола, и да патувам на дълги разстояния. Cry
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Март 11, 2009, 07:08:15 »

Здравей, Tonitos1, една от първите ми панически атаки беше в момент,когато не можех да преглътна глътка кафе. Гърлото ми блокира и аз изпаднах в ужас,че съм в безспомощно състояние.Побягнах, завими се свят, сърцебиене страхотно получих, знаех че умирам. Това състояние премина.Мисля,че това състояние, което предизвиква атака се казва кардиоспазъм. Като си пия лекарства не изпитвам този ужас. Особено ми е напрегнато, когато имам сухота в устата, че няма да успея да преглътна храната.
Активен
bonni
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #4 -: Март 12, 2009, 11:29:04 »

Здравейте и от мен. За мен това състояние е ново. Случи ми се преди двайсетина дни за първи път. Започнах да се задушавам, сърцебиене, изтръпване на лявата ръка,беше ужасно. Извикахме личния лекар и той ми каза че това е криза на тревожност. Оттогава съм все така. Сега чувствам че гърлото ми е стегнато, затворено, главата ми тежи, краката ми се подгъват. Получавам болки в областа на сърцето и отзад в плешката, сухота в устата. Искам да ви питам дали вие сте се чувствали така и възможно ли е това състояние да продължава 20 дена? Препоръчват ми лечение с Ципралекс.
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Март 12, 2009, 11:53:07 »

Бони, привет! Напълно е възможно да имаш тези симптоми непрекъснаот през тези 20 дни. Това са симптомите на тревожността. Това са физическите и психически симптоми на тревожността и страха. За да премахвам сухотата в устата си винаги имам до себе си шише с минерална вода. Даже си нося мъничка бутилка в чантата. През нощта на нощното шкафче до мен също има вода, за да  мога да овлажнявам устата , която на моменти е залепнала. Искам да ти кажа, че от антидепресанта сухотата намалява, но от транквилантите се увеличава. Така е при мен, но това е индивидуално. Възможно е след като започнеш лечение с антидеперсанта сухотата да намалее, пък и другите симптоми да изчезнат.
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Март 14, 2009, 07:52:32 »

Зравей Лили ти откаде си,аз от няколко седмици съм отноо много зле главата ми се мотай стах натрапливи мисли ,незнам какше се кара така занапрет.Аз в момента 2дни вече съм на хомеопатични лекарства давидим съсъ тях какво ще стане.ти какаво вземаш.
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Март 14, 2009, 10:18:01 »

Здравей, мила,tonitos1. Аз съм от София. А ти откъде си?
Искам да ти кажа, че антидепресантите не са страшни  и ако имаш такива симптоми посъветвай се с твоя психиатър за подходящия антидеперсант и транквилант, ако трябва, разбира се. Те ще те стабилизират, за да не се засилва тревожността и паническите атаки. Ще се почувстваш по-добре, повярвай ми. През пролетта винаги симптомите са по-силни. За хомеопатията - не зная дали нашите проблеми са подходящи за лечение чрез нея. Поздрави!
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: Март 14, 2009, 12:55:45 »

Здравеи мила аз съм от Шумен,много години съм пила антидепресанти и последно пих СЕРОПРАМ от който напълнях 10кг. всичко при тях е временно във началото се чувствах много добре аз го пих 3г.но когто организма свикне ,антидепресантите само претапяват чувството но нелекуват поне аз така мисля.Ти какави медикаменти вземасш.Аз имам голям мерак да отида на хипноза казват че затакива проблеми като нашите много помагало.ти поне си там във софия имате много лекари които прилага Хипноза ти защо непробваш.Ние тука нямаме.Ако искаш можем да си пишем по скаип за по лесно.ти наколко си години
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Март 16, 2009, 10:31:31 »

Права си за антидепресантите, но има пероди, през които е трудно без тях. Аз също съм пила Серопрам. Сега при нужда взимам ривотрил. Що се отнася до хипнозата и аз съм чувала, че има добър ефект ,но не съм опитвала. Не познавам и добри хипнотерапевти.На 35 години съм.
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Март 16, 2009, 03:55:55 »

Здравей мила аз съшо съм на 35г.имам син на 7г .той е моето съкровище и само той ми е стимола във живота.Незнам дали ти бях соменала че ще ходя на хомеопат ,ходих и останах очерована от вниманието на лекарката.Дадеми 9 бр.малки зрънца хапчета които се смучат под езика дадеми за 3 дена и след 15 дни пак пиятсе по някяква схема,трябва да ти кажа че имам голямо подобрение.Вече 3 дни съм без никакви медикаменти не че неми минава пак тази мисъл през главата но  поне го няма този страх,    това безспокойство , и сутрин като стана стомахами не е на топка.Моляте писхи ми какви са твоите симптоми.
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Март 16, 2009, 05:55:31 »

Ние сме наборки значи! Grin
Разкажи по-подробно за тези семенца, за хомепотията, какво представляват.
Питаш ме за симптомите. Ами сутрин се чувствам изморена, вие ми е свят, повдига ми се, всичко тава ме кара да се напрягам още повече и да си мисля,че ще получа паническа атака.Ако до обяд издържа без пристъпи е добре, след обяд обаче ми е по-сложно. Особено в късния след обяд - не мога да се концентрирам, губя контрол, залитам, ако случайно се храня и се случи така,че немога да преглътна, започва истинската атака и ми се ще да бягам от мястото където съм, получавам сърцебиене, трудно дишам, някои части от тялото ми изтръпват, замъглява ми се погледа. Глезам  да не забележат околните хора. В началото си мислях,че ще полудея, но сега не ме е страх от това, колкото от безпомощното състояние, което ме привежда една паническа атака.
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Март 17, 2009, 09:59:54 »

Здравей мила ,сега дойдох на работа и бързам да ти отговоря,моите симптоми са същите особенно със яденето съм много зле,като ми се стегне гърлото и постоянно си мисля че нвщо ще ми заседн във гърлото ще се задавя и ще умра.Направо незнам как да се справя със тази фобия.но и при мене сутрин ми е най зле,ставам съсъ един страх.Но сега вече ми е определено по добре,влез във нета и ще прочетеш подробно за хомеопатията.Ти иначе занимаваш ли се със нвщо.много се радвам че се запознахме и си пбменяме опит.
Активен
Lil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Март 17, 2009, 11:36:56 »

И на мен ми е приятно, че си споделяме. Smiley
Усещането със задавянето е много гадно. Винаги като се храня ми напомня за себе си. Ти първата паническа атака по време на хранене ли  я получи?
Аз работя, макар че от време на време ми е трудно. Занимавам се с административна дейност.
Активен
tonitos1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: Март 17, 2009, 02:40:02 »

аз имам страхова невроза още от ученичка ,но със течение на времето беше поотшумяла .И преди можеби 10г бях във едно нощо заведение и пиех джин и реших да изям лимона ,ипоедни време усетих че нещо ми драши на гърлото .усещането беше много неприятно .И аз си помислих че семката от лимона ми е заседнала някаде във гърлото.Много се оплаших и от тогава започна кошмара аз спръх да се храня поемах само мляко чай кар.пюре и т.н от страх да не ми заседне нещо във гърлото.И за 2м.смъкнах 20кг.и така със моя кошмар и до днес .А при тебе как започна всичко.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА