evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 17, 2025, 03:28:22 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 212516 пъти)
ева_д
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил Ел. поща
« Отговор #795 -: Август 25, 2013, 09:42:19 »

май съм за бой,наистина....на антидепресанти съм,да...откъде да го изкопая добрия психолог....ще се разтърся из форумите..... Wink
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #796 -: Август 25, 2013, 10:01:38 »

Ти откъде си?
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
ева_д
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #797 -: Август 25, 2013, 10:07:21 »

Варна,морето,сините вълнииииии.....хаххаха 
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #798 -: Август 25, 2013, 10:15:35 »

Ха - ха, ми пробвай г-н Тодоров. Този, от форума. Малко го гони форумна параноя, ама съм чувала хубави неща за него.  Grin Е и лоши, ама от човек, който не се е срещал лично с него, което пречи на реалната преценка. И ако не друго, поне е симпатяга.... 
После, може и да пишеш отзиви за него.  Tongue
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ева_д
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #799 -: Август 25, 2013, 10:18:33 »

УАУУУУУ щом е сладък ще отида tease1.....не знаех ,че е от Варна...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #800 -: Август 25, 2013, 11:34:20 »

Виж, до шест месеца при правилна терапия трябва да преминат атаките. От това, което съм чела и с хората, които съм разговаряла, ПР, когато е в чист вид, както в твоя случай, се лекува в рамките на шест месеца. Даже, ако не се лъжа, самият г-н Тодоров е писал това. ?
Имаш втори вариант. Да търсиш специалист, който практикува краткосрочна поведенческа терапия. Ако не се лъжа, така се казваше. Едно момче, хпджон/редджон в последствие тук във форума, се е лекувал с нея./Но също така Ема и други/. Когато си писахме с него, защо толкова много защитава един специалист - психиатър, той ми сподели, че не защитава директно него, а терапията, която провежда. Сподели ми също така, че много лекари протакват ненужно лекуването на ПР, за да направят пари. Сподели ми също, че ПР се лекува за шест месеца. Аз съм склонна да му вярвам. Склонна съм също да вярвам, че много лекари не си гледат работата усърдно. Не може за нещо толкова елементарно като страха от смъртта, да си на антидепресанти три години, ако не ме лъже паметта, пишеш..
Щом нямаш здравословни проблеми, замисляла ли си се какво причиняват хапчетата с техните странични ефекти?
Поговори с психиатъра си да изготви план за спиране на АД. Няма да ти е лесно, защото това си е пристрастеност. Но ще издържиш. Намери подходящ психолог или психотерапевт и ще видиш, че ще ти мине. Иначе, когато имам време, ще ти пиша аз как се справям.... през повечето време.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #801 -: Август 25, 2013, 11:46:27 »

И друго исках да те питам. За три години, откакто пиеш АД, психиатъра не ти ли е споменавал за психотерапия? За среща с психолог?

На тебе проблема ти е, както на много други, че се тревожиш за бъдещето. Единственият начин да се справиш е като живееш в днешния ден, тук и сега. И не мислиш за възможни лоши събития, докато не се случат. Разбираш ли, когато започнат да ти се въртят в главата лоши мисли, просто трябва да започнеш да мислиш за друго. Да ги отхвърлиш като възможност и да продължиш да се занимаваш с това, което вършиш в момента.
Трябва да се примириш с това, че живота във всеки един момент може да сервира лоши неща. Но дори да се тревожиш затова, нищо не можеш да промениш. Единствено остава да се надяваш, че си късметлийка и нищо лошо не може да ти се случи. Това е.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #802 -: Август 25, 2013, 01:02:56 »

И друго исках да пиша.. Най - вероятно с последните си постове може да съм ви накарала да се засрамите от себе си. Но не ми беше това целта.
На всеки човек собствените му проблеми му изглеждат най - големи. Обикновено обаче може да бъдете разбран от някой друг, само ако е минал през същото.
Иначе, ако нямаш ПР, ОКР, БАР или каквото и да е друго психично състояние или болест, по - скоро ще ти стане смешно, ще се изсмееш на човека отсреща при описание на симптомите му.
Аз, когато се оплаквам на някого, рядко търся само съчувствие. Понякога ми е хубаво да се оплача, олеква, но гледам да е пред някой, който би ми дал реални варианти как да се оправя. Иначе, особено ако е в моето положение, ще настане едно голямо оплакване, съчувствие и... задълбаване в симптомите.
Затова такива шушумиги като мен мисля са нужни понякога.  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #803 -: Август 25, 2013, 01:17:15 »

А и също и една известна доза хумор над собствените симптоми нищо чудно да е хубава терапия. Човек не трябва да се взема твърде насериозно.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
sladkymeche
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« Отговор #804 -: Август 25, 2013, 02:53:51 »

Здравейте,
Днес съм 6 ден на АД.Странното е,че получих остри бодежи в сърцето.През няколко минути са.Все едно с нож ме пробожда някой.Минава и след малко пак.Това много ме притеснява.Пих Валидол и като,че ли малко се поразредиха тия бодежи.Трябва ли да ходя на лекар и нормално ли е това?На вас случвало ли ви се е?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #805 -: Август 25, 2013, 02:56:39 »

Нямам представа от какво е, защото не съм пила АД. Обаче не е зле да прочетеш за страничните ефекти на АД и да видиш дали не е от тях нещо, а също и да се обадиш на психиатърката си.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
sladkymeche
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил Ел. поща
« Отговор #806 -: Август 25, 2013, 03:04:18 »

Сърдечни нарушения /сърце и кръвоносни съдове/:
Нечести: ускорена или неритмична сърдечна дейност /аритмии/,
Много редки: ускорен пулс /тахикардия/
нарушения на сърдечния ритъм/QRS-интервал и QT удължаване, камерно мъждене, камерна тахикардия включително torsades de pointes

Мислиш ли,че може да е от тях
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #807 -: Август 25, 2013, 03:18:14 »

Ами съвсем сериозно си го мисля. Обаче не съм лекар, че да ти кажа какво да правиш. Обади се на лекарката и недей пи АД повече днес. Но пак твоя отговорност е всичко, нали разбираш.
Толкова ли е зле положението, че трябва да пиеш АД?
Нямаш ли възможност за психолог или психотерапевт?
Тук някъде във форума не намери ли нещо, което да ти е полезно?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ева_д
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #808 -: Август 25, 2013, 04:42:35 »

DG...опитах преди известно време, заедно с психиатъра ми да ги спрем по схема без АД изкарах десетина дни и пак ме тресна чудесна атакичка.Знам,че не лекуват,но с тях живея пълноценно,не ме е страх,спя спокойно,не се събуждам в ужас,не си тревожа семейството.Естествено това,че съм зависима от някакво си хапченце ме подлудява.Мисълта,че не мога да се справя със собствените си мисли също.Чувствам се прекрасно с АД и ме е страх  да ги спра.А лошите неща не мога да избегна,това го знам и го осъзнавам и въпреки всичко някакво си ПР управлява живота ми,а и този на любимите ми хора,които се тревожат за мен.Започнах да се крия ,когато ми е зле............в банята....там си треперя,докато отмине.Знам,че ще прозвучи смешно на много хора,затова споделям само с такива,които са го преживели.От "нормалните" хора вече съм чувала...."вземи се в  ръце....млада си,всичко ти е наред....какво искаш....и т.н.".Тъпото е,че не ми помагат така...Оф,много писах....поздрави...
Активен
ева_д
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #809 -: Август 25, 2013, 04:46:37 »

sladkymeche...това са нормални сиптоми,не се тревожи....трябва да издържиш докато започнат да действат АД...ако са правилните.Ако си от Варна ти препоръвам доктор Войнов.....психиатър,прекрасен е.....ноооо аз не мога да ги спра АД,все  още се опитвам....
Активен
Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА