evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 03:03:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: По кое време на деня получавате панически атаки?
Сутрин след сън - 33 (22%)
Около обяд - 28 (18.7%)
Между 14 и 16 часа - 19 (12.7%)
Между 16 и 20 часа - 49 (32.7%)
През нощта - 21 (14%)
Общ брой гласове: 142

Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 59
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство  (Прочетена 210464 пъти)
Mari
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #420 -: Септември 23, 2010, 01:57:43 »

Охо,сега  пък съм инспектор Grin. Скорпи пак се изказа Grin. Никой не гоня,всички са добре дошли.Вратата  на ЕВРОПЕЯ-форум е отворена за хора с проблеми като нашите.

Персифедрон,пиши си спокойно.Тук така или иначе никой не те познава. Понякога да пишеш е по лесно отколкото да го кажеш на някой.
Активен
дидо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

ONLY GOD CAN JUDGE ME

Профил Ел. поща
« Отговор #421 -: Септември 24, 2010, 08:56:33 »

Случва ли ви се да усетиш как паниката идва като вълна от страх и неможеш да направиш нищо няма къде да се скриеш,говоря в буквалния смисъл всичко в мен започва да набира скорост и имам чуството че ще се пръсна.....това е най ужасното ми състояние и най плашештото всичко друго просто бледнее Cry
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #422 -: Септември 24, 2010, 09:17:13 »

Да разбира се.Чувстваш се като в капан и искаш да избягаш където и да е,само за да спрат симптомите.Това състояние е напълно обяснимо с процесите,които се случват в организма(чела съм ги,но не мога да ги обясня).Тогава няма разум,няма разсъждение.За това точно тогава трябва да вземем решение,че бягането в момента не е спасение,а трябва запазване на самообладание и изчакване на симптомите да намалеят(което със сигурност става след няколко минути).Лично аз малко пъти съм успявала да устоя,но като успееш удоволствието е огромно.
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #423 -: Септември 24, 2010, 10:20:54 »

Охо,сега  пък съм инспектор Grin. Скорпи пак се изказа Grin. Никой не гоня,всички са добре дошли.Вратата  на ЕВРОПЕЯ-форум е отворена за хора с проблеми като нашите.

Персифедрон,пиши си спокойно.Тук така или иначе никой не те познава. Понякога да пишеш е по лесно отколкото да го кажеш на някой.
хората плашат с теб,
иначе аз имам горчив опит от лошият ти характер, преживях тежко изгонването ми от форума, мислих че сте ми приятели особено теб мари разочарова ме и ме предаде
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #424 -: Септември 24, 2010, 12:17:31 »

Цитат
хората плашат с теб,
иначе аз имам горчив опит от лошият ти характер, преживях тежко изгонването ми от форума, мислих че сте ми приятели особено теб мари разочарова ме и ме предаде

Я, стига сте се връзвали Grin Големи мъже ше ми се плашат тука от една жена, срамота! Кой на кого може да забрани да участва във форума? Освен администратора, друг не може да ви изгони. А Мари че е тежък характер, тежък е. И аз съм. Много сме така. И какво от това? Закачаме си се от време на време и това е. Много се вживявате, като че ли животът ми зависи от тоя форум. Wink
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #425 -: Септември 24, 2010, 01:00:55 »

"хората плашат с теб,"

Ах, сладура ми той. И теб ли изплаших? Grin.Спокойно си пишете. Аз излизам от форума като излекувана.Само ще ви навестявам от време на време Wink.
Активен
Христо Ботев
Гост
« Отговор #426 -: Септември 26, 2010, 02:51:16 »

Случва ли ви се да усетиш как паниката идва като вълна от страх и неможеш да направиш нищо няма къде да се скриеш,говоря в буквалния смисъл всичко в мен започва да набира скорост и имам чуството че ще се пръсна.....това е най ужасното ми състояние и най плашештото всичко друго просто бледнее Cry

А ако има някой който те гледа от страни и все пак е поне малко запознат,със това което ти се случва,само те гледа и нищо не прави!
Повечето "НОРМАЛНИ ХОРА" странят от хора като нас,понеже си мислят най често,че сме "ЛУДИ" или сме "НАРКОМАНИ".....Което е много тъжно!
Уви на мен съм би били по 3 инжекций Диазепам на ден,в период който бях много зле,и когато Диазепама те дрогира,защото точно това прави,ти си разкашкан и едвам движиш.
А когато нямаш с какво да се успокоиш,някакъв медикамент,понеже си далеч от вкъщи,точно тези пристапи те карат да приличаш на "НАРКОМАН"............
Извинете че пиша такива неща,но искам да ви отворя очите за някои неща,ако мога и надявам,се че някой ще отвори мойте!    Lips Sealed
Активен
Saturn
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #427 -: Декември 15, 2010, 08:27:31 »

Здравейте!
Аз преодолях ПР си. Бях толкова зле, че не можех дфа си покажа носа навън без придружител. Този кошмар е зад гърба ми, благодарение на един много добър доктор и прекрасен човек, чието име не мога да спомена тук в нета.
ПР не е болест и не се лекува с лекарства!!! Голяма грешка е да се взимат лекарства при ПР- лекарствата само хронифицират нещата. Не се лъжете по лекарствата.
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #428 -: Декември 15, 2010, 09:47:30 »

Браво, Saturn. Сподели как точно се излекува, какво направи, че иначе много мистериозно звучи.
Активен
gotin28
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #429 -: Декември 16, 2010, 12:07:26 »

здравеите на всички.и аз бях като вас с тези ужасни симптоми.една година се мъчих с тях обикалях по лекари питах и разпитвах относно състоянието ми но никои не ми помогна.пих какви ли не лекарства от които се чувствах още по зле.един ден реших да ги спра и да пробвах нещо съвсем различно.започнах да се поставям в ситуации които преди ме плашеха и ме докарваха до ПА .сега вече се излекувах напълно и съм много добре.искам да ви кажа че на първо време трябва да повярвате че сте напълно здрави и ви няма нищо.аз например като се замислех преди за нещо лошо и ми ставаше зле.старая се да мисля само за работа и семеиството.игнорирам всички лоши мисли.всички вие можете да го постигнете.не се предаваите.оставям скаипа си-bezstra6en ще се радвам ако мога да помогна на някои.успех на всички
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #430 -: Декември 16, 2010, 03:14:51 »

усещам се все едно съм увряла и не живея в реален свят постоянно сънувам кошмари не излизам от нас все едно не съществувам и с всеки ден ставам много по зле
Активен
Saturn
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #431 -: Декември 17, 2010, 10:36:22 »

Какво направих ли? Първо, отказах да взема лекарства от гп-то, знаех някак интуитивно, че няма да ми помогнат. Второ, знаех, че ще ми мине рано или късно и имах амбицията и вярата това да стане - да не губиш духа си! Трето, знаех, че не мога да го наяравя сама, и потърсих някой, който да ми бъде ръководна светлина, ходих при психотерапевт, специализиран в ПР - един от най-добрите в България. След 3-4 месеца, вече не само че нищо ми няма, а съм по-стабилен и спокоен човек отпреди да получа ПР.
Няма нищо случайно. ПР е просто резултат. То идва, за да научим ние нещо. Не се предавайте. Бъдете спокойни. И се изправяйте срещу страховете си- търсете ги, а не бягайте от тях Smiley Първо, трябва да се разбие омагъосаният кръг на мисли и телесна реакция. Второ, трябва си технологично време, за да се нагоги тялото и ума към новото положение. Трето, на мен лично ми помогна психотерапевтът,  да се справя за 3 месеца, а не години, ако трябваше сама да се боря. И знайте едно- това не е болест, напълно здрави сте Smiley
Активен
Saturn
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #432 -: Декември 17, 2010, 10:40:20 »

И още нещо  -ПА е реакция "борба или бягство". За да я "победиш", не трябва нито да бягаш, нито да се бориш. Борбата е от друго естество.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #433 -: Декември 20, 2010, 03:58:54 »

Според мен невинаги причините за ПР трябва да се търсят в детството или поне, не при всички хора. Едно кошмарно преживяване може да е предизвикало ПР и то да не е било в детството, а в по нататъшния живот на човека. Затова, според мен   всеки страдащ трябва да започва оттук, да се опита да си припомни дали не е преживял някое стресиращо събитие. И нито за миг не трябва да се колебае, ако има такова стресиращо събитие, че то е предизвикало ПР. Така си мисля.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #434 -: Декември 20, 2010, 04:40:07 »

Със сигурност е добре да се направи внимателна разлика между понятията причина и повод. Както казвате вие, много често има стресиращо преживяване, което отключва ПР. Това е поводът. А причините са далеч назад в детството най-често, или в първата възрастова криза, или във втората, като се има предвид, че първата е от 2-4г. а втората от 4-7г. Тогава се зараждат причините. За да има човек ПР трябва да
се срещнат причини и повод, за да се развие. Нещо като семенце, което само при определени условия може да стане някакво растение.
Терапевтично се тръгва винаги от повода, или какво в актуалната ситуация е подействало "благоприятно" на "семенцето" да се развие в "растение" и как се е появило това семенце.
Самото подробно анализиране на първата криза или ПА, на ситуацията в която е бил човек непосредствено преди нея, дава информация за причините от миналото, които се изследват в следващият етап.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 59
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА