evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 08:56:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: "Искам да си хвана гадже с ПР"  (Прочетена 51669 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #120 -: Април 01, 2011, 04:39:06 »

Цитат
от коя дата са и колко време е минало от тогава  Становищата се менят....

Ок, обоснови се тогава... какво се е променило? Личен опит ли имаш вече? Grin

Цитат
А, ако случайно разберете, че гаджето ви има ПР,без то да ви е инфоримрало за този факт, какво правим тогава:  ?

Аз вече имам чувството, че всеки има някаква форма на ПР едва ли не... "сбарах" едно бивше гадже, че има такъв проблем, но не му казах нищо, за да не му заострям вниманието и да не го доразвие още повече. Щото засега не му пречи на живота. Писала съм и за един друг, дето се притеснявах да му кажа истината, и накрая като се осмелих, и той си призна какви хапчета пие Cheesy Grin Grin
Толкова бях заета със себе си, че тогава не забелязах страха в неговите очи. И такааааааа, ами бих го разбрала, ако не ми е казал, защото знам какво е чувството на срам и страх от отхвърляне...
Когато получих агорафобията си за първи път, си имах гадже от мноу време, обаче така и никога не му казах, че ми има нещо... той знаеше само за физическите проблеми, с никого не говорех по темата. Спомням си колко пъти сме ходили по улицата и сърцето ми се е свивало и съм се гушвала в него от страх, а той сигурно го е приемал като израз на любов... интересното е обаче, че на мене ми мина, след като се разделих с него, а мислех, че той ме спасява... Сега сама се спасявам Cheesy Grin Но сред хората с ПР намерих доста ценни... наричайте ги както искате - гаджета, приятели, или по малко и от двете. За мен това няма значение. Въпросът е как се чувствам в компанията им - ами, чувствам се добре.  Smiley
Обаче не с всеки с ПР. Както всички останали хора, и тези с ПР са различни... Не с всеки си допадаш и ти е приятен и симпатичен. Аз харесвам най-много позитивните. Те ме зареждат с енергията, която ми е нужна. Cheesy
« Последна редакция: Април 01, 2011, 04:42:47 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #121 -: Април 05, 2011, 07:37:58 »

Искам да питам колко от вас имат или са имали гадже с ПР.... споделете впечатления.  Wink
Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #122 -: Април 06, 2011, 11:21:15 »

На мен ми се е случвало. В началота, както всяка връзка, беше добре, но желанието на партньора ми да черпи от връзката за себе си, бързо  разруши  доброто начало. Да си призная малко се стреснах от егоизма на моя партньор. Досега не бях имала мъж приятел подобен егоист.От позицията на времето ми се струва вече, че подобна връзка е трудна, въпреки че преди време не мислех съвсем така. Възможно е някои хора с ПР да развиват егоизъмт в по-голяма степен, за да оцеляват по свой начин. Скорпи, твоя опит какъв е тази посока?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #123 -: Април 06, 2011, 11:46:27 »

Цитат
Скорпи, твоя опит какъв е тази посока?

За съжаление, ще се съглася с теб.

Цитат
Възможно е някои хора с ПР да развиват егоизъмт в по-голяма степен, за да оцеляват по свой начин.

Признавам, това не го очаквах и предвиждах, обаче и моят опит показва същото. Мислех си, че дори напротив, хората с ПР са в много по-малка степен егоисти и съчувстват, разбират, отдават се... ама др път  Grin
Ето ти и още един "изненадващ" факт: изтормозените от ПР хора се стремят да компенсират със забавления, запои, излизания и нататъка да не продължавам... Малко са им размити границите, или пък нарочно си ги прекрачват, не знам... Твърде заети са да спасяват себе си, че да мислят и за теб - това е като да имаш един проблем два пъти... много им идва. Такива се негативите, които поне аз видях. Не значи, че няма и хубави страни. Все пак зависи и от конкретния човек, всички сме различни. За едни е приемливо дадено нещо, докато за други е направо немислимо... истината - въпрос на гледна точка Grin Cheesy

delicacy, ти от началото ли знаеше, че е с ПР или разбра впоследствие?
« Последна редакция: Април 06, 2011, 11:51:38 от skorpi » Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #124 -: Април 06, 2011, 12:54:53 »

Знаех от началото, иначе сигурно бих се притеснила от "странностите" му като поведение, които не бяха малко, като рязко смяна на настроението, нежелание за разговори, бягства от проблеми. Харесвах в него емоцинолнастта му и интелектът. Но явно за една връзка, сътрудничеството между двамата е от по-голямо значение или по-точно да го нарека - партнирането. Възможността да обменяш енергия, да даваш емоция, а не само да получаваш. Връзката ни беше изградена върху неговото моментно настроение, ако аз пожелаех да привлека вниманието към себе си с някакво желание, той бягаше начаса. Нищо друго не го занимаваше освен личните емоции и благоденствие. Ти би ли поискала отново да имаш човек до себе си с ПР?Наистина страданието променя хората не само в положителни посоки, мисля.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #125 -: Април 06, 2011, 05:19:21 »

Цитат
Ти би ли поискала отново да имаш човек до себе си с ПР?Наистина страданието променя хората не само в положителни посоки, мисля.

Ми не знам, ама едва ли ще го избирам по този критерий само... слушам сърцето и тва е... с ПР, без... както дойде. Като обичаш, всичко приемаш... или поне при мен е така.  Smiley Те затова и ми се катерят по главата ;
delicacy, зависи кой какво разбира под "човек до себе си" - може да е приятел, може да е приятел, с когото си говорите за ПР и понякога правите секс, може да е само секс, може да е някаква друга форма на връзка, не човек, за който ще се жениш и ще си прекараш целия живот... аз вече мислите за последния тип връзки ги отбягвам, карам ден за ден... нито знам какво ще е утре, нито искам да знам.  Smiley Wink
Гледам за момента да ми е добре и да получавам това, от което имам нужда - ето че и в мен проговори егоизмът, ама пък крайно време беше Grin

П. С. Абе ние двете ли сме любовчийките на форума Cheesy
« Последна редакция: Април 06, 2011, 05:29:46 от skorpi » Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #126 -: Април 06, 2011, 07:27:24 »

Май така излиза,Скорпи, че ние двете сме любовчийките Grin Grin Grin. Интересно защо друг не се включва по темата. Явно на повечето хора тук не им до любов, ама не ми се вярва.Може би не са свикнали да споделят интимни неща.
Скорпи, аз пък бих искала да създам продължителна връзка. Ден за ден ме натоварват и объркват, или съм с един мъж или,не съм.Защото връзката за мен е ангажимент и за двете страни. Ако си гледала снощи в шоуто на "Иван и Андрей", имаше един господин, които си е общувал с близо 250 девойки през Интернет, такъв мъж, честно казано, не бих искала да разговарям, освен от чисто любопитство, пък камо ли да "употребя" за един път Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #127 -: Април 06, 2011, 08:01:15 »

Цитат
Скорпи, аз пък бих искала да създам продължителна връзка.

И аз исках, ама ми мина Grin Поогледах се, видях за какво става въпрос и не, мерси! Някой ден, ама не и сега... макар че тия неща трудно се планират.

Цитат
Ако си гледала снощи в шоуто на "Иван и Андрей", имаше един господин, които си е общувал с близо 250 девойки през Интернет, такъв мъж, честно казано, не бих искала да разговарям, освен от чисто любопитство, пък камо ли да "употребя" за един път

Гледах го тоя, това си е друга диагноза... "общувал" беше меко казано, той с толкова е спал, но не им знае имената.. спомнял си 20-30. Аз предпочитам да помня 2-3, ама да има с кво... Иначе интернет запознанствата отдавна са си нещо нормално, и при мене една част са такива Wink Забелязала съм, че промяната в статуса ми в личния живот има пряка връзка със симптомите и състоянието ми, затова и го обсъждам тук.

А, и още нещо - ако искате качествен секс, не си избирайте някой, който пие АД или др. лекарства, които потискат либидото и повлияват на сексуалната функция - особено Ривотрил - убиец и враг номер 1 на секса Wink Просто ще останете разочаровани...  Undecided
« Последна редакция: Април 07, 2011, 12:23:14 от skorpi » Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #128 -: Април 07, 2011, 04:31:45 »

Скорпи, не само антидепресантите са убийци на секса, мисля си, че самите тревожни разстройства и високат емоционалност , правят хората  сексуално немощни. И антидепресантите влияят, но като че ли основното нещо е страхът да не се изложиш, мъжете които имат този страх, имат и проблеми със секса.
Скорпи, по-лесно е да се справиш с ПР, отколкото с проблемите между  мъжете и жените. Казвам ти го от опит Grin Grin Grin При ПР има ред, в който можеш да се ориентираш, при общуването между двата пола е тотален хаос, където оправия няма, и май няма и да има Grin Grin Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #129 -: Април 07, 2011, 05:54:35 »

Цитат
Скорпи, не само антидепресантите са убийци на секса, мисля си, че самите тревожни разстройства и високат емоционалност , правят хората  сексуално немощни.

Може, аз си споделям моите наблюдения и опит. При мен ефектът е обратен към по-висока сексуална активност, в сравнение с периода преди ПР. Това отдавам на промяната в хормоните, със сигурност има такава. Но ако пия лекарства, сигурно няма да е така. Не знам и не искам да знам.

Цитат
Скорпи, по-лесно е да се справиш с ПР, отколкото с проблемите между  мъжете и жените. Казвам ти го от опит

Както казах, мисля, че при мен нещата са навързани - единият проблем подхранва другия и обратно, взаимно си влияят, помагат или пречат, защото там някъде е причината за състоянието ми. И с промяната в обстоятелствата се мени и интензивността на симптомите ми, понякога и до пълна ремисия.

Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #130 -: Април 07, 2011, 07:42:30 »

Скорпи, напълно те разбирам. Нека споделя, относно сексуалността, че и при мен тя се засили след като развих ПР. Но това може да бъде разглеждано и по отношение на факта, че жените засилват или по-скоро развиват сексуалността, колкото по-големи стават, за разлика от мъжете, когато техния пик е някъде около 20-22 годишна възраст, така поне пише в книгите. Някой мъж може да добави от свои личен опит, как стоят нещата.

Не твърдя, че не съществува връзката :удоволетворителен сексуален живот=удоволетворителна психофизическа кондиция.
Дори бих казала, че аз изпитвам депресия по тази линия. Но тук, за жалост малко неща зависят от нас, защото  има и друга страна. Като казах, че по-лесно се преодолява ПР, имах пред вид,че за да се преборим с ПР, трябва да променим нещо в себе си,а за да имаме удоволетворителен сексуален живот, партньорът ни трябва да промени нещо в себе си, но промяна в партньора е трудна работа, ако той не прецени, че иска да го направи. Това имах пред вид.
Все пак се чудя, че само ние двете си говорим на тази тема. Вероятон всички други са си решили тези въпроси, поне да споделят опит как са го постигнали. Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #131 -: Април 07, 2011, 07:48:40 »

Цитат
че жените засилват или по-скоро развиват сексуалността, колкото по-големи стават, за разлика от мъжете, когато техния пик е някъде около 20-22 годишна възраст, така поне пише в книгите.

И ми съвпадна точно с ПР? МНеее, със сигурност ПР ме направи по-чувствителна и в добрия, и в лошия смисъл - просто мисълта ми много по-бързо се превръща в телесни усещания, може това да ми е бягство или начин да разтоваря адреналина, не знам какво е, може и да е от това, че съвпадна с промяната в семейния ми статус - все пак едно е да живееш с някого постоянно, друго е да имаш гадже отвреме навреме... и като не знаеш кога ше е пак, е като за последно Grin Grin Всичко чувствам по-силно отпреди, сетивата ми са изострени, в готовност съм Smiley За какво - не е мн ясно Cheesy А посочената възраст съм я минала май май...

Цитат
трябва да променим нещо в себе си,а за да имаме удоволетворителен сексуален живот, партньорът ни трябва да промени нещо в себе си, но промяна в партньора е трудна работа, ако той не прецени, че иска да го направи. Това имах пред вид.

Или направо да подменим партньора за по-лесно Cheesy

Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #132 -: Април 07, 2011, 07:54:41 »

Ами, да подменим партньора, но не е сигрно, че и другия няма да е същия :-\Предпочитам  да обменям мисли и действия с един и същ, като му дам възможност да изяви напълно качествата си Wink  Ама де ги такива Cry
Мъжете, май нещо се шашнаха от това, когато им показваш открито сексуалност, стигнах до тоя извод. Мъжете изглежда, предпочитат да виждат асексуална жена, представяйки си сериозна връзка и сексуална-представяйки си несериозна Grin Grin Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #133 -: Април 07, 2011, 08:04:07 »

Цитат
Ами, да подменим партньора, но не е сигрно, че и другия няма да е същия

Ми не е сигурно, ама си струва да се опита... и аз преди мислех като теб, но вече не ми се занимава, уморих се да се боря да променям някого. Или приемаш какъвто е и той теб, или следващият...

Цитат
Мъжете, май нещо се шашнаха от това, когато им показваш открито сексуалност, стигнах до тоя извод. Мъжете изглежда, предпочитат да виждат асексуална жена, представяйки си сериозна връзка и сексуална-представяйки си несериозна

Което обяснява положението ми Cheesy Който го е страх от мечки, да не ходи в гората... като си асексуална, няма ли да те обвинят, че си пасивна? Или че не те бива? То явно не може да им се угоди. Вече не смятам и да опитвам.
Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #134 -: Април 07, 2011, 08:09:31 »

Ако се правиш на асексуална много добре се приема Huh? Huh? или по-друг начин казано, приемат те по-добре ако си асексуална от колкото сексуална. Сексуална за повечето от тях значи нимфоманка, а това е убиец за мъжкото съзнание.
Но и на мен ми омръзна, често казано, омръзна ми да се боря, така че ако някоий се появи, които да ме приеме така каквато съм, ОК, ако няма, няма и да си тегля куршума, поне ще знам причините от къде всичко  е идвало Grin Grin Grin
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА