evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 08:42:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: "Искам да си хвана гадже с ПР"  (Прочетена 51718 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« -: Август 20, 2010, 09:24:33 »

Местя темата тук за тези, които наистина са сами и се притесняват, че така ще си останат, защото никой няма да ги разбере с проблема, който имат, или живеят изолирано, но имат нужда от топлина и любов. Слагам в това число и себе си. Щом за всеки влак си има пътници, значи е време да отидем на гарата. Вие сте...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Август 21, 2010, 01:20:32 »

И аз скоро мислих по този въпрос. Според мен ще е хубаво и гаджето да има ПР, или по-точно да е имало и да се е излекувало, защото в противен случай постоянно и на двамата ще ни е зле - тъкмо на единият ще му мине, пък другият ще бъде връхлетян от поредната ПА. Хубавото е, че ще бъдем 100 % разбирани от отсрещния човек, защото той ще е абсолютно наясно какво точно изпитваме и колко мъчително е за нас. Защото човек, който не е изпитвал ПА, никога не може да те разбере пълноценно. Освен това, гаджето няма да гледа странно на това, че понякога ще се налага спешно да си тръгнем от кафенето, да не минаваме по площади и още хиляди, характерни за ПР, действия. Освен това постоянно ще се мотивираме взаимно да се борим и да се стремим към преодоляване на ПР.
Но дори да не става въпрос за гадже, едно чисто приятелство между двама, страдащи от ПР, е много полезно и красиво. Ще обсъждат състоянието си, ще се насърчават взаимно, ще се "потапят" контролирано в новите и плашещи ги ситуации и т.н.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2 -: Август 21, 2010, 08:11:43 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:23:18 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #3 -: Август 21, 2010, 08:33:14 »

За гадже с П не съм съгласна!

Представям  си следната картинка!

-стоим си с гаджето по цял ден в къщи(защото примерно и двамата ни е страх да излизаме)

-няма да можем да работим

-ще си разменяме апарата за кръвно,валидола,.....и др.

-100% ще се караме кой да отиде до магазина-защото едия ще уверява другия колко му е зле

-темата на разговор ще е на кой как му се е разтуптяло сърцето,как има топка в гърлото и не му стига въздух и т. н и т.н

О-о не,това ще ми дойде в повече.

Много може да се пише по темата.Предпочитам човека до мен да е без П. Така се мотивираме и виждаме ,че нещата които ни плашат не са чак толкова страшни!
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #4 -: Август 21, 2010, 10:00:50 »

Имала съм гадже с ПР. Честно да ви кажа изобщо не се чувстваше. Единствено прекалената му загриженост за здравето показваше, че има проблем и ако лично не ми беше казал, че получава ПА,нямаше да разбера. Разбирахме се добре, излиза ли сме заедно и кризи не е имало, може би защото сме си давали заедно сигурност. Пред мен нито веднъж не е получавал ПА, или ако е имало, просто не ми е казвал. Затова приветствам идеята. Но към идеята може да се включват  и хора без ПР, просто няма ограничения Wink Wink Wink
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Август 21, 2010, 10:15:56 »

"Предпочитам човека до мен да е без П. Така се мотивираме и виждаме ,че нещата които ни плашат не са чак толкова страшни!"

И аз така смятам! Аз си имам мъж и слава Богу е здраво стъпил на земята.Ако не беше той,отдавна да съм затънала още повече.Той уважава това,че имам моменти на "неразположение",но в никакъв случай не им придава първостепенна важност.Какво искам да кажа:когато трябва да ходим някъде,не ме пита"-А дали ще ти стане зле?",а направо тръгваме и "ако" ми стане зле,тогава вече се опитва да ме успокои.По този начин знам,че навсякъде(поне с него),ще съм на сигурно място.
Аз също имам приятелка с ПР,но гледаме да се виждаме по рядко и сме се разбрали,да си говорим само за някой нов начин за подобряване.Разликата при нея е че разчита само на лекарства и темата за форуми и позитивно мислене и се струва,че е  за "съвсем чалнати хора".Искам да кажа,че методите ни са коренно различни и ще видим какъв ще е края... Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Август 21, 2010, 10:42:26 »

Не знам доколко схванахте идеята. Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега. А просто да имаме някаква връзка с човек, който ще ни разбира, докато сме така. Освен това на мен фактът, че знае какво е, ми действа успокоително. Иначе се удрям в стена, която не успявам да преодолея. Разбирате ли, не мога да обясня на един мъж защо няма проблем да дойде у нас и да правим секс, обаче не и да отидем на ресторант или на кафе. Знам, че ще настъпи моментът, когато и това ще мога, но дотогава ... на нормален човек това ако го кажа, ще се завърти и да си тръгне. А дори и да ме разбере, скоро ще му писне от ограниченията, които ще му налагам. Не искам да съсипвам живота на здрав човек. Затова търся някой, който така или иначе е като мен и е самотен и депресиран, защото не може да има пълноценна връзка. Може и нещата да се обърнат, ако видим, че  и така ставаме за нещо.  Wink
Ето че си отговорих и на въпроса защо правих секс с мъж, към когото нямам чувства - исках да си докажа поне за момент, че все още съм жена и съм и нещо друго, освен припадничава. Мисля, че трябва да си го напомням това по-често, като получавам и други преживявания в живота си. Така се надявам да изместя лошото и да оставя място за хубавото.
Активен

Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Август 21, 2010, 01:41:52 »

Според мен трябва човек да е наистина загрижен и добър по душа, за да ти предложи тази подкрепа искрено и безвъзмездно. Макар и рядкост, има такива хора, затова те трябва да се оценяват, но за съжаление често дори не се забелязват от другите. Останалите могат да дадат своята подкрепа, но  под условие, което пък от своя страна да бъде секс или някаква друга изгода. Аз искрено съм твърдо "ЗА" такова искрено отношение и подкрепа. Дори да нямам ПР и ПА, винаги бих подкрепил човек, който е в техния плен. Казвам отношение, защото може да бъде под различна форма - приятелство, връзка, неангажиращ секс и др.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #8 -: Август 21, 2010, 07:20:45 »

Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега.

Е добре...нали темата е "Искам гадже с ПР"   Huh? Huh? Huh?

Ако става въпрос само за приятели и аз имам такива които са с П.
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #9 -: Август 21, 2010, 08:22:06 »

Предпочитам гадже без ПР.,че ако и двамата се тръшнем незнам,темата ще ни бъде почти една и съща,ще се надпреварваме кой да се оплаче,да благодаря.Ако мъжа до мен ме обича истински винаги трябва да ми влиза в положение,или почти винаги,да ме разсее,а не като мен да си мисля глупости по цял ден.Обича ли ме трябва да приеме факта за ПР. е аз за сега съм обичана,но времето ще покаже.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Август 21, 2010, 09:34:25 »

Не става дума да се женим и да имаме сериозна връзка поне засега.

Е добре...нали темата е "Искам гадже с ПР"   Huh? Huh? Huh?

Ако става въпрос само за приятели и аз имам такива които са с П.

Мари, става дума за "секстерапия" - идеята беше на едно от момчетата тука и понеже установихме, че има връзка между състоянието ни и секса, решихме, че за да се подобрим, трябва да си намерим по едно гадже.  Cheesy

На някои обаче им е трудно да излизат по срещи и са се опитали да имат връзка с хора без този проблем, но не се е получавало заради любимите ни симптоми Undecided, а сега са още по-отчаяни и депресирани, че не се е получило, имат нужда от мъж/жена до себе си... достатъчно самотни и изолирани се чувстват. Така стигнахме до заключението, че трябва да си намерим някой като нас и че в момента на нас това ни е единствената опция. Ето аз днес отклоних покана за кафе, обаче един път, втори път и накрая ще ме отрежат, нали се сещаш. А сам като стои човек, задълбава все повече и повече в състоянието си. Всеки има право да бъде щастлив...
Активен

bebe
Гост
« Отговор #11 -: Август 21, 2010, 10:28:06 »

Интересна тема Wink,но все пак нека единия от нас да е добре,че ще забелим очите :'(Аз съм тази ,която се паникьосвам повече и затова съм тука Sad Wink.......Един стига ,нали другия,ще дава кураж Kiss..
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Август 21, 2010, 10:37:45 »

Да, докато не му писне и не си намери някоя мацка без ПР, която няма да му припада в ръцете всеки ден Undecided Lips Sealed
Активен

bebe
Гост
« Отговор #13 -: Август 21, 2010, 11:08:20 »

Ами ,като си помисля,то мойто ПР е от него,Той си имаше сериозни проблеми със сърцето,а аз какво мога да направя за него,освен да давам кураж и да го водя до София на доктор.Но преживях огромен стрес,още в болницата и това ми се отрази на психиката ,усещах,че нямам с какво и как да му помогна и изпаднах в това състояние.Живеех с един постоянен страх Cry,и ето ме тука,за съжаление,но имам толкова много ПРИЯТЕЛИ по ПР и ПА Grin
Активен
орлин баев
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #14 -: Август 21, 2010, 11:58:27 »

Разбирате ли, не мога да обясня на един мъж защо няма проблем да дойде у нас и да правим секс, обаче не и да отидем на ресторант или на кафе. Знам, че ще настъпи моментът, когато и това ще мога, но дотогава ... на нормален човек това ако го кажа, ще се завърти и да си тръгне.
А кога ще настъпи този момент. Сам ли ще дойде някакси или ти ще му помогнеш? Smiley
Казваш, ако кажеш на нормален човек, ще си тръгне. А ти не си ли нормална? Smiley Нормална си повече от въпросния хипотетичен нормален човек. Мислиш ясно, умна си колкото десетина блондинки вързани накуп Smiley . Това, че видите ли, мнението на българина Х можело да бъде негативно по отношение на П.Р. има ли нещо общо с твоите качества? Няма! Би се дължало на невежество! Паническото разстройство е доста разпространено и ако хората с П.Р. не разкажат на света наоколо какво е то и че всъщност е признак на сила и борбеност, кой да го направи? Е, и терапевтите също се стремят д апроменят общественото мнение...  Ако някой не би те приел със ставащото в теб, такава каквато си, защо ти е той? Нали дълбинните чувства са важни, иначе има вибратори, но... Мъжете между другото си умираме да защитаваме жените и въобще не ни писва, а ни харесва да го правим - така си се себедоказваме Smiley ! Може би не е толкова до приемането на другите, колкото до собственото неприемане, идващо от мъничко повечко перфекционизъм Wink . Другите ни приемат така, както ние приемаме себе си. Има си и предимства за един мъж гаджето му да има П.Р.:
- Стои си в къщи - тоест "не шава", не изневерява Smiley
- Подхранва мъжкото его с потребността си от присъствието на мъжа
- Кара го да се чувства важен, защото в неговите очи тя е слабата и има нужда от защитата му
- Тъй като тя се чувства виновна, че го ограничава, му разрешава да ходи с приятели където иска
- Тъй като тя преживява толкова мъки, винаги ще го разбере когато и той страда и ще го утеши, за разлика от друга жена
- Жената с П.Р. има дълбок емоционален живот, може да обича силно, когато е с някого тя е дълбоко емоционално "преплетена" с него - това е най-честия профил при жена с п.а. Има и други, разбира се.
- Тя обикновено не обича да бъде сама, има много "скъсена" проксемика, тоест е гушкава, обича да бъде прегръщана и милвана. От друга страна има маса жени, които са студени и дистанцирани и ако мъжът е позамръзнал при връзката си с такава, просто ще се разтопи в прегръдките на жена с п.а.

Днес видях една двойка, веднага биеща на очи. И двамата имаха подобни деформации на лицето, явно от някакво автоимунно заболяване. бяха се събрали, за да споделят живота си. И в това има резон! При П.Р. обаче положението е друго - хората, които го преживяват, СА ЗДРАВИ! Това, че имат различно ниво на невромедиаторите, са само хипотези, както и да е.

Има още нещо. жените с П.Р. само изглеждат слаби. Всъщност са прекалено силни, прекалено борбени, контролиращи, идеалистично и перфекционистично настроени - като цяло, като общ профил (има всякакви изключения). Когато имаш такъв перфекционизъм, ти автоматично го проектираш като очаквания от мъжа до теб като справяне, можене, решимост, мъжественост. Ако си хванеш гадже с п.а., отначало можете да имате добро кликване, но вероятната развръзка би била "бум, тряс и чао" Smiley . Защото и мъжът с п.а. има същата перфекционистична психика и също автоматично би се дразнил от жена с п.р. до себе си. Тоест, и двамата биха автоматично проектирали собственото неприемане на себс и заедно с п.а. в другия. Както когато се ходи по мост в еднаква стъпка, мостът може да се срути, така и мостът на подобна връзка едва ли ще издържи дълго. Разбира се, това са само общи разсъждения - има всякакви нюанси, а профилът на хората с п.р. не е еднозначен.
   И все пак ми се струва, че една жена с П.Р. би била разбирана, приемана и обичана дълго и щастливо от един силен и спокоен, но и характерово по-толерантен и благ мъж. Има ги, споко! Smiley
« Последна редакция: Август 22, 2010, 12:08:10 от орлин баев » Активен

Smiley Smiley Smiley
Страници: [1] 2 3 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА