evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 04:30:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 8
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 8

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: "Искам да си хвана гадже с ПР"  (Прочетена 51702 пъти)
Vetero
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #60 -: Декември 21, 2010, 09:41:38 »

delicacy,

O.K. разбра ме правилно...и аз разбрах отговора ти.Благодаря за уточнението ти.Беше нужно и на място.

Ти говориш за нормалните полово свързани житейски съображения като цяло.И си права - много от мъжете с по-тежки и генерализирани форми на тревожни разстройства се инвалидизират социално по един или друг начин и стават върло неподходящи като осигурители на социална стабилност в най-общ смисъл.
Много от алкохолиците от мъжки пол,особено започнали в по млада възраст,са един от най-ярките примери за гореспоменатото социално пропадане.

Сериозните форми на ПР,поради много социално обусловени причини, довеждат мъжете до категориите "неудачник" или "мухльо" в най-различните им по-вид и тежест изяви.
Впрочем,интересно защо не съм чувал изразите "мухла" или "неудачница"...факт!
Просто на жените в социален контекст се гледа по друг начин и те не се състезават в тези категории...Ако "успеят" в живота е допълнителен плюс,но ако са около дъното на социалната стълба,това рядко или никак не им отнема сериозен и значим брой точки в очите на мъжете.
Хе-хе...Дори понякога успехът носи минуси в този смисъл. Grin

Мъжете с тежки ПР хич не са за завиждане!
...не че на жените им е по-леко,но тях поне не ги декласира така категорично социалната "месомелачка".

Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то.
Иначе околните,и мъже и жени,бърже ни пращат в "трета глуха" и ни "е...т майката"...с извинение.

Номерът е да не ти личи,независимо как се чувстваш отвътре...но и това преструване,отгоре на всичко друго,струва още повече нерви!

Как да не се напиеш терапевтично!Ей така,за отпускане!
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Ха наздраве!
 Tongue
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #61 -: Декември 21, 2010, 10:54:14 »

" Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то..."

Не някои, а почти всички Smiley
Какво ли е страшното на това да си с ПР и да ти личи? Каокво означава останалите да разберат за ПА? Защо ли за пред хората са така прилежно скрити и овладяни?
Хубави въпроси.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #62 -: Декември 21, 2010, 11:23:33 »

Какво ли е страшното на това да си с ПР и да ти личи? Каокво означава останалите да разберат за ПА? Защо ли за пред хората са така прилежно скрити и овладяни?
Хубави въпроси.
[/quote]

страх има винаги и за всяко нещо!Относно страха да ти личи и х хората да разберат ... едва ли те ще разберат че имаш паническа атака по скоро ще си помислят че ти е зле ниско кръвно или нещо около прилошаването но едва ли ще са наясно с конкретнвата ситуация.. а лично за мен страха идва от срама че си различен че си друг и може да останеш грешно разбран. Това друг да знае за състоянието ти е все едно да се съблечеш гол.. няма как да стане
Активен
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #63 -: Декември 22, 2010, 01:04:28 »

"...все едно да се съблечеш гол.. няма как да стане..."

Хе-хе-хе! Grin

Сещам се за нудистите...как си ходят голи пред всички и не им пука!
Интересен факт за размисъл,а Бътерфлай?

Поздрави!
Активен
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #64 -: Декември 22, 2010, 01:21:20 »

" Добре поне,че някои от нас сме се научили добре да се преструваме...та обикновено не ни личи отстрани ПР-то..."

Хубави въпроси.

Да-а-а,непознати ми приятелю!
 Smiley
Наистина хубави въпроси...

Защо хората крият разни неща от другите хора...ПР в случая.
Отговори за възможни причини мога да ти предложа веднага няколко варианта,но ще ти избера за начало една от безбройните причини,която има много сериозна тежест на практика.

А именно безкрайно ТЪПА...и безкрайно практически ЕФЕКТИВНА!!!
Просто е императивна като валяк за болшинството членове на социума.

Ето я и нея:
ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО
(или "Защото така правят всички" в леко изменена редакция)

Гаранция,че няма да се зарадваш на такъв отговор...но с гаранция ще се съгласиш,че е страхотен мотиватор за ежедневния ни Маскарад...за какво ли не...в случая за ПР и подобните му състояния.
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Поздрави!

П.С.Все пак хубав отгово,нали? Wink

« Последна редакция: Декември 22, 2010, 01:27:04 от Vetero » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #65 -: Декември 22, 2010, 08:59:18 »

А, какво ли би се променило ако хората, обкръжението и приятелите разберат?
"ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО"
Как човек за себе си знае, какво ще бъде прието и какво не? Кога го е разбрал? Кой го е учил на "хубавите" трябва и на "лошите" - не трябва? За някои тези норми са едни, а за други различни. Какво прави човек, когато иска едно, но "трябва" да направи друго? Как преживява това да загърби искам, заради "трябва"? С какво запълва празнотата между едното и другото?

Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #66 -: Декември 22, 2010, 11:44:05 »

Моята теория за страхът ни да не показваме, че имаме ПА, е желанието ни да изглеждаме в очите на другите съвършени. Всъщност ние  и за миг не можем да допуснем, че другите могат да разберат, че при нас може да съществува някакъв "дефект". Това е водещото  и при създаването на връзки - ние сме претенциозни и към себе си, и към човека до нас. Крайният ни перфекционизъм и желанието за съвършенство не могат да позволят на останалите дори да си помислят, че нещо ни има, което намалява нашата стойност. Това е моето мнение, защо упорито крием проблемите си. Затова крием и наличието на ПР, а не само защото могат да ни помислят, че може да не сме наред. Wink
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #67 -: Декември 22, 2010, 01:33:09 »

Да, но какво кара човек да има нужда да е съвършен? Какво би спечелил от това ако другите го смятат за перфектен?
Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #68 -: Декември 22, 2010, 03:03:01 »

За да бъде уникален, единствен и неповторим. По този начин ще спечели или по-точно, ще заслужи обичта на своите родители и на хората около себе си. Ще го оценят, ще му гарантират вечна обич, ще му се възхищават, ще го обожават, ще му предоставят вечност, а вечността спасява от смъртта. Това вероятно е водещото. Любов, сигурност, вечност.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #69 -: Декември 22, 2010, 04:55:58 »

Вечната обич ... как звучи само. Т.е. ако е перфектен ще накара другите да го обичат вечно. И понеже това е просто утопия, какво се случва по пътя за спечелване на вечната обич и признателност?
Активен

skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #70 -: Декември 22, 2010, 09:32:20 »

Леле, 2 дни ме няма само, а как сте ми овършали темата  Grin
Хммм, много теми за размисъл сте дали... delicacy, каква е тая вечна обич, няма нищо вечно на тоя свят, аз вече и на временна не се надявам, но не спирам да си я искам, де, човек съм все пак Wink
Искам да кажа, че vetero е мн прав за това, че жената с ПР изглежда супер привлекателна в очите на нестрадащите от ПР мъже, дори и те да не знаят за проблема й, усещат по някакъв начин, че нещо в нея е различно. И да, инстинктивно се втурват да помагат и да предлагат закрила (пък и да намажат нещо друго покрай това Cheesy - нали се сещате, че жената с ПР много не подбира, защото не се знае кой ще я иска шантава Wink, та възможности не бива да се изпускат).
В моя случай - агорафобията, е добре човекът до мен ако има ПР, да е по-добре, в смисъл не аз да се грижа за него, а по-скоро обратното. И да няма той проблем с излизането, за да ме извежда навън и поне той да е спокоен, че ако вземем да затреперим заедно, кой кого ще спасява не е мн ясно Cheesy Е, за мен остава разбирането ако нещо не му е добре на човека някой път, да вляза в положение (ама като съм чувствителна, може и да не вляза - двама чувствителни на едно място никак не е лесно!)
Такаа... пак искам да се върна на мъжа-закрилник. Откакто съм с ПР, аз си промених вкуса за мъже, като започнах да харесвам по-едри, големи, силни, здрави, бееееееееее яки мъжаги, които първо могат да ме носят, ако припадна (щото и това си го мисля, хахах) и второ, по-надеждни ми се струват някак си. Друго си е да ти ударят една здрава прегръдка! Това ме кара мен да се чувствам едновременно малка и защитена. Обръщам внимание и на заниманията им - добре е да имат власт (дали ще са мн пари, или висок пост, или някаква рискова, отговорна професия... важното е ВЛАСТТА.) Тогава аз съм по-малко властна и характерът ми леееекичко се пречупва. Чувствам, че имам силен съюзник. Не че при повечето жени не е така, просто аз започнах да забелязвам тази си промяна от година насам. И мисля, че най-вече се дължи на ПР.
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 09:39:28 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #71 -: Декември 22, 2010, 10:56:25 »

Скорпи-и-и! Smiley

Замирисваш ми на терапия с "мъж-хапче"!
 Grin Grin Grin Grin Grin
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #72 -: Декември 22, 2010, 11:17:39 »

Цитат
Скорпи-и-и!

Замирисваш ми на терапия с "мъж-хапче"!

Че аз отдавна на това мириша, ама който надушил, надушил Cheesy
Ама нали знаеш, хапчетата, за да действат, трябва да се сменят от време на време... нова година, нов късмет!
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #73 -: Декември 22, 2010, 11:36:11 »

Grin
Скорпи!

Попрочетох ти критериите за Хапчетата от мъжки пол...и установявам,че не се класирам по основните показатели,което,може би парадоксално в случая,вместо да ме засегне,някак даже повече ме радва!
 Grin
Защо ли?
Защото,във връзка с тената за ПР,много повече предпочитам да се възприемаме не като ролево ограничени Мъже или Жени,а равнопоставено просто като Човеци!
 Smiley  

Между другото мисля,че и мъжете,които често сменят партньорките си,го правят по подобни причини Grin...и жените ставате за Хапчета!
Smiley))))))))))))))))))
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 11:47:24 от Vetero » Активен
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #74 -: Декември 22, 2010, 11:43:21 »

Не знам за Тодоров подробности,но той определено ми "мирише" на професионалист!!!

Пихолог,психотерапевт или нещо от сорта!
Познах ли???

Много тарикатски,без да дава мнение,прикарва с въпросите си другите да достигнат мислейки до неговите изводи!!!

Комплименти,за което! Smiley

Като техника е супер в сравнение с директния опит за налагане на мнение отвън наготово!
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА