evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 02, 2024, 07:29:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: "Искам да си хвана гадже с ПР"  (Прочетена 51838 пъти)
Bella
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

Профил
« Отговор #45 -: Ноември 17, 2010, 09:56:28 »

Аз знам, че жълтият кантарион е билката, която се препоръчва за лечение на страхова невроза и други подобни тревожни състояния. Много е важно обаче приемът му да не се смесва с антидепресанти.
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 10:02:26 от Bella » Активен

Животът е като огледало - ако му се усмихнем и той ще ни отвърне със същото!
Нека се опитаме заедно!
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #46 -: Ноември 17, 2010, 04:26:11 »

Не се връзвайте на тая реклама за билките на brinko! Прие ме в скайп и въобще не ми пише. Да знаете и вие. Wink Ей,сега ще го блокирам.

Белла,аз пък знам за билката страшниче,тя е точно за страхова невроза.  А жълтия кантарион не се смесва със АД ,защото той самия е такъв.
Активен
brinko
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: Ноември 17, 2010, 08:03:45 »

мари по спокоино бе 4овек отговорих ти биах на работа ниама6е как и не правиа никаква реклама нее хубаво така  4ао и сас здраве на които мога да помогна 6те се радвам от сарце
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #48 -: Ноември 18, 2010, 08:01:15 »

Е, да беше писал ,че си на работа. Видях ,че си на линия и ти писах. Не си ми отговорил !
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #49 -: Ноември 30, 2010, 10:55:57 »

Аз искам да се върна на темата и да питам агорафобиците, на които им е проблемно излизането, как се справят с това при срещите си с гаджето/приятеля или каквото е там? Разбират ли ви, казвате ли истината или търсите оправдания? Какво правите, за да не ви писне само вкъщи и как издържате навън? За мен точната дума е "издържам" - трябва да издържа!!! И се връщам каталясала, откъдето и да е, ако ще и само да съм седяла. Ако цял ден съм скитала, после непременно се налага да почивам, да се възстановявам.............. е познайте как ще изляза с гадже. По-скоро ще се завра в миша дупка  Cheesy
Може ли изобщо човек да има нормална връзка в това положение??? Вие имате ли?
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #50 -: Декември 01, 2010, 04:32:04 »

сигурно е много уютно и приятно при теб скропи, подредено чисто и т.н...иначе за излизането пиини една чаши вино за да се отпусниш:) аз така бих направил
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Декември 02, 2010, 01:58:32 »

Не се и съмнявах, че точно ти ще ми отговориш Grin Grin Grin
Така е, уютно е или поне се старая - моят дом, моята крепост. Но винаги си е било така, и като съм излизала, и като съм нямала такива проблеми. То си е до човек. Пиенето също се опитвам да го вкарам в програмата, макар че не съм много по него. Но всичко се променя. В края на терапията може сама да не мога да се позная, чистак нова Cheesy
Активен

toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #52 -: Декември 03, 2010, 12:25:00 »

скорпи е домошарче по природа а:))) пожелавам ти да си чистак бърсак нов човек да неможе да те познае никой, да станеш някоя натокана мацка уверена със самочувствие и да не ти пука от нищо, ей това ако го видя ще се спукам от радост
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Декември 03, 2010, 12:54:24 »

И как ще го видиш бе, Тонка, да не би да се познаваме?
За самочувствието: то не е нещо, което може да се види отстрани, аз си знам как ми е отвътре, но демонстрирам обратното доколкото е възможно, та даже и преигравам, разбира се, не и пред вас. Но за незнаещите за проблема ми нещата изглеждат мноооооогоо различно, повярвай. Те мислят, че живот си живея, че всичко си имам, че съм суперсилна, суперяка и всичко супер  Smiley Представа си нямат какво ми е в сърцето. Играя го докрай. Нямам избор.
Активен

dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #54 -: Декември 11, 2010, 02:51:04 »

Аз мисля, че нашето скорпи е точно такава мацка...така че, Тони вече можеш да се пушкаш от радост Grin

Аз па не искам да си хващам гадже с ПА, че ще бъде тотален цирк у нас, хахахахаха. Дори вече си представям доста картинки и започвам истерично да се смея Grin Grin Grin Grin Grin
Най добре да си хванем кардиолог за гадже или мъж, но и за него почва да ме хваща жал...май кандидат не мога да намеря Roll Eyes Roll Eyes
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 02:53:31 от dolcetopolina » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Декември 11, 2010, 06:14:43 »

Цитат
Аз мисля, че нашето скорпи е точно такава мацка...така че, Тони вече можеш да се пушкаш от радост

Даааа, точно такава съм Grin Мерси, dolcetopolina Kiss

Цитат
Аз па не искам да си хващам гадже с ПА, че ще бъде тотален цирк у нас, хахахахаха. Дори вече си представям доста картинки и започвам истерично да се смея

Това не е верно, или поне не е задължително да е. В началото ще се наприказвате най-вероятно надълго и нашироко по темата, ама после всичко си е както при всяка др връзка. Просто имате нещо, което ви свързва и една обща тема в аванс. Но пак всеки си се спасява поединично. Wink

Цитат
Най добре да си хванем кардиолог за гадже или мъж, но и за него почва да ме хваща жал...май кандидат не мога да намеря

Оо, това го пробвах, освен да ти измери пулса след секс, няма много с какво да ти е полезен...  Cheesy Grin

Активен

Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: Декември 21, 2010, 10:23:15 »

Здравеите,непознати приятели...и ако мога така да се изразя "братя и сестри по оръжие"!
 Grin

...в смисъл,че се "борим" с подобни проблеми:))))))))

ПР е мно-о-о-го широко и общо понятие.Може да е проявява под всякаква форма,дори при един и същи човек.Занимавам се с този свой проблем вече повече от 15 години...Светли периоди,в които се чувстваш на седмото небе и да ги наречем рецидиви - тежки,непоносими сривове до самото дъно....
Определено съм много "вътре в нещата".
Коренът на ПР определено е духовен.Но това е цяла отделна тема.

Темата е дали е добре човек с ПР да си намери гадже с ПР.
Според мен тази тема,отворена от skorpi,е много важна за страдащите от ПР!

Като за всичко в живота има и "за" и "против".
Гледам,че повечето споделящи проблема си с ПР са жени.Това е напълно разбираемо...Но съм сигурен,че мъжете с разл.форми на ПР са не по-малко на брой от жените.Мъжете просто не искаме и не можем да си позволим да си признаем слабостта и страха си.
Доста различно е да си жена с ПР или мъж с ПР като начало...В очите на т.нар.нормални мъже, една жена с ПР може да изглежда доста атрактивно - уплашена,нуждаеща се от закрилата му.Може да се изживее даже като Герой-спасител с нея!
А един мъж с по-тежко,и особено генерализирано тревожно разстройство,обикновено се явява в очите на т.нар. нормални жени като една от най-жалките и отблъскващи картини.Вероятно и повечето алкохолици са хора с ПР,които се "лекуват" медикаментозно с Гроздомицин! Grin Grin Grin Grin.........или Cry Cry Cry Cry

Тук ще споделя,че работя като лекар и много често(ежедневно даже) виждам жени в т.нар. нервна криза или истерия,ако предпочитате.Мъже в това състояние се срещат много рядко,но затова пък много често(ежедневно даже) ги виждам пияни до безпаметност.В интерес на истината,мъжете,които съм виждал в нервна криза,по една или друга причина са били трезвеници...не употребяват алкохол.А алкохолът на практика не е нищо друго освен общоприет,стар като света и масово ползван еквивалент на Лексотан,Диазепам,Ривотрил и още какви ли не "чудодейни" хапчета,последен писък на науката,с които масово се тъпчат много жени...

Абсолютно всеко индивидуален случай е уникален! Уникални божии творения сме всички на този свят и универсално правило  няма и не може да има!Това,което пиша тук,си е мое мнение,оформено от горчив личен опит.
За някои точният човек може да е с ПР,а за други - нормален(между другото нормалността е доста разтегливо и условно понятие).Това,което е решаващо,според мен,е човекът(мъж или жена) да те приема такъв,какъвто си,без да те съди,без да вижда в теб "болен" и е ежедневието...а да не говорим за периодите на обострянията(или кризите,ако щете).

Има обаче една поговорка  "Сит на гладен не вярва"!
И тя практически е много,ама много вярна...за всичко в живота!

Не виждам как някой,който не е изживявал или не изживява лично вътрешния ад на тревожното разстройство(ПР),било той мъж или жена,ще може да прояви такова разбиране и приемане...............Обикновено "нормалният" партньор или кандидат-партньор,рано или късно ти "врътва" една ръка,обявява те за луд/луда и заминава да си търси някой "нормален"!
Може да те изтърпява известно време,но дотолкова не е в състояние да разбере нелогичността и същността на страданието ти,че и при най-добро желание(в идеалния случай) се уморява и се оттегля...Най-често бързо се "ориентира" в обстановката,слага ти етикет "поредната откачалка" и ти бие дузпата.И пак си оставаш сам,като преди...Даже е по-зле от преди - сега върху проблема ти се стоварва и негативният ефект на чувството,че пак си неразбран,отхвърлен,дефектен,за нищо не ставащ...Често такава развръзка става повод и за пореден рецидив на ПР!
Аз например сега съм в такова положение...ама не ми сефте,ще се оправям пак някак си.

Според мен точният партньор е най-добре да е с ПР,т.е. себеподобен.Тук обаче отварям една голяма скоба - трябва да е на степен осъзнаване и приемане на собствения си проблем.Да е разбрал/а,че трябва да работи сам/а върху себе си и решението не е в ръцете на никой идеален мъж или жена,идващ отвън като Месия...Това трябва да е човек,който работейки върху себе си и своите проблеми,ще те разбира,приема и привества дори като възможност за взаимопомощ и духовен растеж...и помагайки на теб,ще помага и на себе си...или обратното - помагайки на себе си ще помага и на теб!

Тук из форумите видях мненията на доста хора,които от години са с тревожно разстройство.С много личен опит.много мислили,много преживяли,"напипващи" полека с много опити и грешки верният път.
Пътят е труден,няма трайно и крайно решение.Няма никога гаранция,че си се "излекувал" напълно...

Няма начин да спреш по Пътя,колкото и да е мъчително понякога...но много по-леко е когато не вървиш сам!

Не знам дали знаете,но това е основата на високата ефективност на груповата терапия.
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 10:36:58 от Vetero » Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #57 -: Декември 21, 2010, 11:31:20 »

Здравей,Vetero! Уцели десятката! Това, което споделяш, често съм си го мислила и аз - за мъжете с ПР, за алкохола, за това как, ние жените, търсим закрила в мъжа, а мъжът с ПР често не може да ни я даде по разбираеми причини. Много познато и преживяно! И все пак искам да кажа, че мъжът, които е изпитвал ПА е с много фина чувствителност и необикновена емоционалност, затова да имаш приятел с ПА на моменти е необикновено преживяване. Разбира се, в други моменти може да има и голямо нараняване, но пък ние жените имаме нужда от емоции. Разбира се, когато имаш приятел с ПР, силните емоции са гарантирани, но сигурността, която повечето жени я чувстват като ясно осъзната потребност, трудно може да бъде задоволена, по известни причини. Но все пак, да имаш приятел с ПР си е бурна емоция Wink
Активен
Vetero
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #58 -: Декември 21, 2010, 11:49:35 »

Това да търсиш сигурност в другия,мъж или жена,си е чисто опит да лекуваш някаква форма на ПР за чужда сметка.
 Grin Grin Grin Grin
Какво означава да търсиш сигурност от другия...значи я нямаш у себе си! Sad
Това си е чиста форма потребителско мислене - да излезеш на пазара и да си "купиш" най-ефективното външно лекарство.Да вземеш другия като хапче...Да,става...ама и ефектът е като от хапчетата...за известно време,като все повече отслабва с времето...докато започне съвсем да не действа...И тогава какво?Друго "хапче"?!?! Smiley

Със сигурност и най-стабилният "друг" няма да може да ти даде вярата в себе си и собствената ти сигурност.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #59 -: Декември 21, 2010, 04:14:18 »

Vetero, не ставаше дума за търсене на сигурност за чужда сметка. Аз лично не търся сигурност от ПР във връзката ми с един мъж. Говорех за сигурност като екзистенциално понятие в една връзка мъж-жена. Повечето жени на подсъзнателно ниво виждат в мъжа закрилник, покровител, защитник - всяка жена ще го формулира различно. Това е нещо подобно, както мъжът търси в жената нежност или красиво тяло. Аз не търся в мъжа закрилата, за да го използвам едва ли не, това си е заложено в пола ми. И пак искам да кажа, че в справянето ми с ПР, мъж няма роля.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА