evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 17, 2025, 08:28:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 53923 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #165 -: Януари 27, 2011, 11:48:08 »

Да, незнанието поражда страх. Но вие много добре знаете от какво ви е страх. Това все пак е на повърхността но имате идея.
Всичко започва от тревожността. Тя не е свързана с някакъв обект или ясна причина. За да се случи това, тази тревожност трябва да се "материализира", т.е. да бъде насочена към нещо. Когато това се случи тази тревожност се превръща в страх. Това е механизма на всяка една фобия. Дори да заобясняваме, колко нелеп е този страх във вашият случай и да си казваме "как може да ме е страх от такива неща?" това не помага. Това е така, защото страха е следствие на онази тревожност, която няма как човек с "невъоръжено" око да разбере. За да спре да изпитва необоснован страх към нещо човек трябва да се занимае със своята тревожност. Всеки така, или иначе го е направил, тъй като психиката не поддържа идеята да е постоянно тревожна. Фобията е нейния начин да се спаси от тревожността. Но то става като оня виц:

Двама алкохолици се срещат и единия казва:
- Знаеш ли, отказах пиенето -  а другия:
- Как успя?
- Ами минах на наркотици.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #166 -: Януари 27, 2011, 06:16:45 »

todorov, аз съм съгласна да премина към друг тип фобия, ако успея да си покажа нещастния нос навънка Grin
Секс, наркотици и рокендрол е по-добре от агорафобия - има ли някакъв начин да отменя фобията и да я заменя с друга - например страх от змии, какъвто повечето хора имат, а аз нямам - просто няма да ходя, където има, но ще мога да излизаааам.... Ако ще и да съм къркана, друсана или не знам и аз кво, само да не ми пука и да съм ОК. Съгласна съм да имам фобия, която да не ми пречи да живея...

Две приятелки си говорят и едната казва на другата:
- Моля те, кажи ми как да се отърва от вредния навик да си гриза ноктите на ръцете... нищо не помага...
- Много просто - запиши се на йога - така ще се успокоиш и ще ти мине.
Срещат се след време и мацката мн благодарна на приятелката си й казва:
- Страхотна си! Йогата наистина ми помогна - спрях да си гриза ноктите на ръцете - вече мога на краката  Grin Grin Grin
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 06:21:32 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #167 -: Януари 27, 2011, 07:11:13 »

" има ли някакъв начин да отменя фобията и да я заменя с друга - например страх от змии"
Не.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #168 -: Юни 21, 2011, 01:51:21 »

До колкото виждам май тази тема се е изчерпила Smiley някой да е направил някакви открития Grin (това беше жалък опит за шега)
Активен
Stareternity
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 332

Профил
« Отговор #169 -: Юни 23, 2011, 06:29:00 »

Откритията предстоят!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #170 -: Юли 23, 2011, 10:40:30 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 02:55:02 от track » Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #171 -: Юли 23, 2011, 11:43:57 »

защо ли това ужасно ми напомни на сцена от "Бар Наздраве", когато Сам Малоун реши да посещава групова терапия за безразборен секс. Всички седят и си разказват историите, той разказа и своята история за секса, след което всички му изръкопляскаха бурно, че иска и е готов да се откъсне от тази сексуална зависимост. След него една мацка разказва как мисли постоянно за секс, как иска да го прави на всеки час и е готова да направи всичко, за да го получи и той се протегна някак уж лежерно и я попита дали вечерта е свободна Cheesy Не знам защо се се тих за това, четейки последния пост.
А случайно някой да търси под вола теле, нужно е на всяка цена някакво обяснение за поведението ни в един по-зрял живот ли. Да цитирам ли онзи, който не е лекувал с лекарства и е считал, че проблемите на всеки човек изхождат от детството - Понякога цигарата е просто цигара.
Не може във всяка гола глава на мъж да виждаме фалически символ и сексът е проекция на емоционалността на един човек, а не следствие от детски травми (изключая насилничество, блудство и други посегателства, които не включват нормално детско израстване)
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #172 -: Юли 23, 2011, 12:00:33 »

. Ако ще и да съм къркана, друсана или не знам и аз кво, само да не ми пука и да съм ОК. Съгласна съм да имам фобия, която да не ми пречи да живея...

замислих се, че едва ли има хора с панически разстройства, които да са склонни да се отдадат на някакъв порок, който да притъпи самото им страдание. Не е ли най-същественото на това заболяване, че не искаме да губим контрол, а за мен паническото разстройство е точно това, опит на съзнанието да му отпусне края и понеже най-трудно се контролира подсъзнаваното, тялото алармира и ти казва - ясно е, че несъзнавано не се контролира, но ето ти тялото - каша  от буря, страдание и симптоми мъчителни, айде де, контролирай и се успокой! Да те видя. Нали искаш контрол, нали от това те е страх, да не изгубиш контрол - ето ти тялото, бъди си капитан!
Хубаво, но колко хора могат и искат сами да управляват кораба, нима родителите не са направили всичко възможно да ни приобщят към колективното мислене, дето заради липсата му в човечеството си отишли и маите Smiley
Мисля, че фобията без съмнение е материализиране конктретно на тревожността и ако сега ти се струва, че да се боиш от змии е нещо, което няма да ти попречи на живота, значи наистина си мислиш, че като започнеш да си гризеш ноктите на краката, поне ще си пуснеш маникюр на ръцете. Да, ама не. Защото елемента на гризене ще остане, ти ще знаеш, че си заменила едното с друго и ще си казваш - и все така пак не съм нормален човек като всички!
Но много хора, когато останат сами гризат различни неща, просто не ги виждаме - някои гризат нокти, други си дъвчат косата, трети гризат партньора си или децата си, а някои гризат и неимоверно количество храна, което после повръщат... Когато човек остане насаме - най-лесно е просто да си избере фобия, която да оправдае някое негово нежелание в живота за конкретика в действията.

п.с. много говоря, бе! Cheesy
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #173 -: Юли 23, 2011, 01:32:08 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 02:55:15 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #174 -: Юли 23, 2011, 08:08:50 »

Цитат
"Лекуване" на ПР със секстерапия.   Предвид датата, от която са тези постове, някакви резултати ще споделите ли?  

Резултатите от форумния секс са основно положителни  Cheesy Grin
Секстерапията е успешна, но не е достатъчна.

Цитат
замислих се, че едва ли има хора с панически разстройства, които да са склонни да се отдадат на някакъв порок, който да притъпи самото им страдание.

Има и това е нормално, тъй като се търси някакъв отдушник на напрежението. Дори се води, че хората с тревожни разстройства са по-рискови да се отдадат на опасни пороци. И все пак те отново са само начин да изместим проблема, не и да го решим. Включително и чрез секс. Ама той поне е приятен и не вреди.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #175 -: Юли 24, 2011, 10:26:49 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 02:55:38 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #176 -: Юли 24, 2011, 02:44:36 »

Цитат
Някой ще сподели ли подробности, че ме заинтригувахте    Клюкарските ми наклонности взеха да се събуждат малко по малко 

Мога да споделя, ама ше ме бият, затова се ограничавам само с положителните отзиви. Какви подробности очакваш да чуеш, не знам Cheesy Секс като секс. Важно е да се прави и да не се прекъсва, за да не откачат хормоните. Това поне малко допринася за баланса им.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #177 -: Юли 24, 2011, 05:18:57 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 02:54:39 от track » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #178 -: Юли 24, 2011, 09:06:42 »

Цитат
Пикантните естествено   Групова ли беше терапията, защото ако не, значи е било скучно   Поне аз останах с впечатление, че тука се готвите за "масово шествие" 

Не си падам по групови терапии, предпочитам индивидуалните - дори и да има нещо групово, за мен другите са статисти Grin Иначе ние тука взаимно просто си се надъхвахме, голямо въображение имаш... Wink
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #179 -: Юли 24, 2011, 09:32:20 »

Smiley
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 02:54:21 от track » Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА