evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 19, 2025, 03:13:55 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18
  Изпечатай  
Автор Тема: СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 54253 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #150 -: Януари 23, 2011, 08:12:17 »

Цитат
ескалиращо сексуално желание в отговор на ежедневния стрес и депресия.Тогава психиката се стреми да компенсира неприятните усещания на депресия и стрес със сексуални изживявания.

Вижте на какво попаднах днес, не знам какво ще кажат психолозите по въпроса, но според мен има нещо вярно - може би искаме да компенсираме недостига на серотонин и др. хормони, които влияят на настроението и намаляват стреса. При мен ефектът е като при цяла опаковка валидол, обаче действието е за няколко часа, най-много ден и после отново ме хващат "лудите".  Grin
А иначе стремежът ми е да "изключа" поне за момент неприятните си усещания и да се почувствам здрава, нормална и... щастлива.

Давам ви и един линк - на който му е интересно, да чете... и може би да се разпознае  Grin - http://www.evropea.com/sexaddition.html
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 08:45:21 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Vuicho Ceco
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #151 -: Януари 23, 2011, 09:37:07 »

Въпреки, че след като излезна от нас, непрекъснато усещам, че всеки момент ще дойде гадната ПА, когато съм със съпругата си, но само в нас, нямам такива усещания. Докато пак с нея, ако карам кола и попаднем в задръстване, ПА-то е гарантирано. Интересното е, че, когато си легнем и си направим охо-бохо, след това отново започвам да се радвам на ПА, защото, както е всеобщо известно - пулсът се ускорява... Чудя се аз ли съм повреден, защото след всеки акт тичам като гламав из нас, поради причината да не ми спре сърцето, или да да не полудея, или трябва просто да го приема.......Даже не знам защо го пиша това, но все пак, малко-от малко ме разтоварва.........Желая ви на всички щастие!!!!!!
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #152 -: Януари 23, 2011, 10:32:37 »

И аз да кажа нещо по темата. Имала съм ПА по време на секс, като съм си мислела, че не мога да се измъкна от ситуацията, ако поискам. Не ми се случвало непрекъснато, но съм имала такива преживявания.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #153 -: Януари 23, 2011, 10:40:13 »

Аз пък получавам деперсонализация почти всеки път - и какво? Това няма да ме откаже Grin Cheesy Просто написаното в материалчето твърде много се отнася до мен и така като гледам, вече ми се проясни картинката кое защо и т. н. И моето сърце се разхлопва бясно, но тогава не ме е страх, не го приемам като нещо неприятно, даже ми харесва да си чувам пулса... това значи, че съм жива и че се събуждам за живот... ушите ми пищят, главата ми се мае, краката ми треперят... ами нормално е! От хубаво е все пак... поне тоя път. И да припадна, си е заслужавало Cheesy Grin Пък и кой ще забележи в тъмното Wink
Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #154 -: Януари 24, 2011, 04:03:22 »

Имаме попълнени редици. Друго си е като свериш мнението си с повече хора. Май всички изпитваме или сме изпитвали познатите симптоми и по време на секс.
Мислила съм си, че това може да се дължи и на наша неувереност или по-скоро , на страх да се оставиш в ръцете на другия.
Vuicho Ceco, искам да те поздравя, че споделяш с нас интимни неща. Явно ти си един от най-смелите участници  от мъжки род във форума, който споделя интимни неща.
Искам да кажа също така, че откритостта ми, и споделянето във форума много ми помогнаха да се почувствам по-уверена в себе си. Споделянето е вид действие, 90 процента свършено нещо, останалото се прилага на практика.
А, Скорпи, това че деперсонализацията не те отказва говори, че вече си изградила система за справяне и за на вън. Защото сексуалното общуване е едно от най-трудните общувания от всякакъв род. Човек, успял да се справи с притесненията си в сексуалната сфера, то за него другите страхове са двойно по-лесно преодолими.

Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #155 -: Януари 24, 2011, 04:39:35 »

delicacy, голямо развитие си претърпяла тук за времето, откакто те чета - съвсем сериозно ти го казвам, браво! Smiley Направо вече като експерт ми звучиш! И аз искам да поздравя малкото мъже, които се включват за смелостта да споделят - разбирам, че това е предимно женска черта и за вас е по-трудно - момченцата от малки ги учат погрешно да потискат чувствата си и възпитани по този начин, те не смеят да си кажат какво им е на душата...

Цитат
Искам да кажа също така, че откритостта ми, и споделянето във форума много ми помогнаха да се почувствам по-уверена в себе си. Споделянето е вид действие, 90 процента свършено нещо, останалото се прилага на практика.

А на мен ми помогна и да обогатя сексуалния си живот Grin На мъжете като им споделиш нещо такова, го възприемат като покана и се чувстват длъжни да се отзоват...  Wink

Цитат
А, Скорпи, това че деперсонализацията не те отказва говори, че вече си изградила система за справяне и за на вън.

Ами освен да почна да правя секс навънка, да видим какво ще стане, може и да ми се изпарят страховете, ама не сега, че е мн студено, пък съм зиморничава.... Току-виж чудото се случило. Минавало ми е през ума. Колкото до деперсонализацията, получава ми се най-вече когато ми пука за мнението на въпросния човек, защото искам да му дам най-доброто от себе си и почвам да се чувствам като на изпит... за да се харесам и да получа одобрението му, да го впечатля. И разбира се, че ефектът е обратен, защото вместо това се получава тъкмо обратното - издигнала съм стена... и тази стена ражда деперсонализацията. Виж как са навързани нещата...  Wink Но не ми пука, щото печеля и хубави моменти, от които не искам да се откажа.  Smiley

П. С. Може ли някой от психолозите, на който му се пише, да ни обясни простичко това за контрола - интересува ме кое е по-здравословно за един човек с ПР - да поеме нещата в свои ръце или да се остави да бъде воден от другия? Или пък контролът да се разпределя по равно? Как би се отразило това на останалите аспекти от живота ни, ако да речем се оставим да бъдем водени и контролирани в секса или пък обратното - ако ни се даде абсолютния контрол и свобода да правим каквото си искаме?
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 04:59:13 от skorpi » Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #156 -: Януари 25, 2011, 09:46:11 »

delicacy, голямо развитие си претърпяла тук за времето, откакто те чета - съвсем сериозно ти го казвам, браво! Smiley Направо вече като експерт ми звучиш!
Благодаря, Скорпи! Звуча ти като "експерт", защото като разбрах, че лекарите няма да ми помогнат, осъзнах, че единствената надежда е в мен и в това, което е наумила Великата сила за мен. Взех се в ръце и започнах да разплитам кълбото и се самонаблюдавах, и като резултат започнах да звуча като "експерт". Шегувам се със себе си, разбира се.
Станах като Де Ниро "В анализирай това". Сега съм ужасна, в разговори с приятели, анализирам всяко действие Grin. Е, мисля си, че това е по-добрата страна на страха- анализирането, отколкото самото му преживяване.
Но в реда на мислите на темата за сексуалният ни живот,смятам, че страхът има много общо със секса, страхът нараства, подобно на сексуалната ни възбуда и утихва по същите правила - има пик и релаксация.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #157 -: Януари 25, 2011, 10:18:49 »

А нима нуждата от анализиране не е породена от страха, "какво ли е това" и от нуждата да бъде превърнато в нещо познато, т.е. подлежащо на контрол за да настъпи усещане за сигурност  Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #158 -: Януари 25, 2011, 10:49:31 »

И аз получавам атаки по време на секс ама от удоволствието не зная каде съм това на което викаме деперсоналисация  Grin най хубавата ми атака е свързаната сексуално а най редовно след секс започвам да плача и да ми става адски тъжно даже приятелят ми ме е питал какво става и аз ... миии не знам ... и още не зная защо е така но последният път не се раплаках даже се усмихнах
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #159 -: Януари 25, 2011, 10:54:18 »

delicacy, започнала си да звучиш като психолог явно Grin Майтапа настрана, наистина може да прекаляваме с анализа и да пропускаме живота, мн на сериозно се приемаме един вид, а това никак не е полезно за хора с ПР... да се отпуснем трябва... Wink

todorov, не е честно да отговаряш на въпроса с въпрос! Иначе със сигурност е вярно. Но си чакам отговор на поставените от мен въпроси Smiley
Смятам ги за мн важни и доста свързани с цялото състояние и контрола. Да го дам ли тоя контрол или не? И ако реша да го дам, това не е ли пак вид контрол - щото аз така съм го решила... трябва ли винаги решенията да са мои, за да ми носят спокойствие и сигурност? Понеже темата е за секса, разсъжденията са в тази посока, но засягат и останалите сфери на живота ни според мен...

Цитат
миии не знам ... и още не зная защо е така но последният път не се раплаках даже се усмихнах

butterfly, краткият отговор на този въпрос е, че е от хормоните - при жените се отделят малко по-различни хормони по време и след секс, които водят до такъв ефект - плачлив, понякога, особено пък при такива чувствителни души като теб.  Wink По същия начин се чувства и жената след раждане, когато се просълзява при контакта с бебето - от умиление - е пак от същите хормони е това, макар и ситуацията да е различна... ефектът е един и същ. Заради въпросните хормони (няма да ги изреждам кои са и кой до какъв ефект води) на теб ти се иска да те гушне, а на него - да се обърне на другата страна и да захърка моментално, щото при мъжа нещата се случват малко по-различно. Незнанието за тези неща може да породи спорове и неразбирателство... цупене, сърдене и пр. пак хормонални женски истории... и мъжка неадекватност, ама да не навлизам в подробности. Има доста книги на тази тематика, на достъпен език са...
Кажи му на приятеля ти да не се притеснява - женски работи са това и че всъщност плачеш от щастие. Wink
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 11:12:57 от skorpi » Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #160 -: Януари 26, 2011, 12:47:42 »

"todorov, не е честно да отговаряш на въпроса с въпрос! Иначе със сигурност е вярно. Но си чакам отговор на поставените от мен въпроси"

Да си чакаш отговорите е, като да си контролираш отговорите. Не мислиш ли? А човек може да си контролира само въпросите. А какви отговори и дали ще получи .... божа работа.  Smiley
Какво можем да контролираме и какво не?
Активен

skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #161 -: Януари 26, 2011, 02:06:43 »

ОК, схванах, не мога да те контролирам. Не се даваш Cheesy
Еми значи ето го моят отговор - контролирам до там, докъдето ми е позволено. Като ме отрежат, значи другият е поел контрола и на мен ми остава да слушам  Wink
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #162 -: Януари 26, 2011, 03:22:33 »

"... значи другият е поел контрола и на мен ми остава да слушам"

И какво се случва с несигурността, която връхлита в такива моменти?
В какви други ситуации контрола се явява основен компонент, освен в контакта?
Активен

skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #163 -: Януари 26, 2011, 03:38:00 »

Цитат
И какво се случва с несигурността, която връхлита в такива моменти?

Убиваме я в зародиш Cheesy Всъщност, би трябвало да е по-лесно от поемането на контрол. Ако прехвърлиш контрола на някой друг, му прехвърляш и отговорността - ако има провал, то той ще е негов, а ти просто си жертва на обстоятелствата Grin Ако жената легне и чака мъжът да свърши цялата работа, а той не се справи според очакванията й, чий провал е това? Негов или неин? Или и на двамата? Кой решава чий е контролът? И този, който взима решението, не е ли контролиращият Wink

Цитат
В какви други ситуации контрола се явява основен компонент, освен в контакта?

Според мен във всички ситуации има контролиращи и контролирани. Където и да се обърнеш все някой от някого и нещо зависи... някой някого командва, някой властва над другия... който му се подчинява. Може би преди хората са приемали на готово ролите си, без да разсъждават. В някои страни все още е така... там просто знаеш, че нямаш избор. Ние обаче имаме. И не винаги знаем какво да правим с правото си на избор... пораждат се конфликти, фобии... и ПР Grin Както и доста ситуации, в които се борим кой да поеме контрола и кой да се остави да бъде контролиран...

« Последна редакция: Януари 26, 2011, 03:40:17 от skorpi » Активен

delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #164 -: Януари 27, 2011, 11:14:11 »

А нима нуждата от анализиране не е породена от страха, "какво ли е това" и от нуждата да бъде превърнато в нещо познато, т.е. подлежащо на контрол за да настъпи усещане за сигурност  Smiley
Може и така да се приеме!
Но нали е казано: "Незнанието поражда страх"? Grin
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 18
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА