Как действат антидепресантите ? Чувстваш ли се различно ? Аз искам да си бъда себе си , без значение колко ми е зле . Един доктор ми каза че имам много добър мозък , но с малки грешки при функционирането му . ами можеби това съм си аз . Понякога мисля че ако се излекувам ще загубя себе си .
Усещам че се изкушаваш какво ли правят антидепресантите, как ли действат. Това са доста пресилени неща че като се почнат няма да могат да се спрат, и се отнася по скоро за бензодиазепините. В това има някаква истина относно антидепресантите, само ако се взимат много дълго време. Един месец е напълно достатъчен да си задоволиш любопитството дали действат, разбира се ако е оправдано взимането им в твоя случай, това не е точно мое мнение а на водещи психиатри за единия месец че е достатъчен за преценка за ефективността им.
За един месец не могат да ти навредят с нищо, разбира се спирането е пак по схема с намалявания......дори и да ги спреш изведнъж пак може нищо лошо да не ти се случи в зависимост какво конкретно пиеш. И ако не виждаш промяна според мен можеш да ги отсвириш като начин на лечение. Това е нали ако все пак решиш да опиташ, изкушена от ?положителните? мнения за тях.
kasanena, това че известен български лекар пие антидепресанти не е критерий че са безопасни.
Опасни са както всички лекарства продавани в търговската мрежа при дългосрочна многогодишна употреба - антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, стероидни такива, бензодиазепини и някои други... А на някои не им трябва многогодишна употреба за да са опасни, а дори само няколко дена - като стероидните противовъзпалителни.
Всеки човек в живота си преживява кризи, просто се използват различни начини за справяне, хапчетата и ВЯРВАНЕТО в генетичния химичен дисбаланс са твоя начин. Хубаво е че има и други начини.....
EvaRAngel не претендирам да съм запозната с цялата ти история, но от това което чета не мисля че имаш нужда от сериозни хапчета в момента, а по важното е че това е и твое усещане.
Не противопоставям хапчетата на психотерапията. Ходенето на психотерапия не е панацея. Психотерапевтът е само инструмент за психичната промяна, дали тя ще се осъществи чрез него или по друг начин е личен избор на страдащия според разбиранията и усещанията му. Та в тази насока мисли в момента според мен със или без психотерапевт.