evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:37:06 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 14 15 [16]
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 34946 пъти)
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #225 -: Юни 29, 2013, 01:30:32 »

Как действат антидепресантите ? Чувстваш ли се различно ? Аз искам да си бъда себе си , без значение колко ми е зле . Един доктор ми каза че имам много добър мозък , но с малки грешки при функционирането му . ами можеби това съм си аз . Понякога мисля че ако се излекувам ще загубя себе си .

Усещам че се изкушаваш какво ли правят антидепресантите, как ли действат. Това са доста пресилени неща че като се почнат няма да могат да се спрат, и се отнася по скоро за бензодиазепините. В това има някаква истина относно антидепресантите, само ако се взимат много дълго време. Един месец е напълно достатъчен да си задоволиш любопитството дали действат, разбира се ако е оправдано взимането им в твоя случай, това не е точно мое мнение а на водещи психиатри за единия месец че е достатъчен за преценка за ефективността им.
За един месец не могат да ти навредят с нищо, разбира се спирането е пак по схема с намалявания......дори и да ги спреш изведнъж пак може нищо лошо да не ти се случи в зависимост какво конкретно пиеш.  И ако не виждаш промяна според мен можеш да ги отсвириш като начин на лечение. Това е нали ако все пак решиш да опиташ, изкушена от ?положителните? мнения за тях.

kasanena, това че известен български лекар пие антидепресанти не е критерий че са безопасни.
Опасни са както  всички лекарства продавани в търговската мрежа при дългосрочна многогодишна употреба - антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, стероидни такива, бензодиазепини и някои други... А на някои не им трябва многогодишна употреба за да са опасни, а дори само няколко дена - като стероидните противовъзпалителни.
Всеки човек в живота си преживява кризи, просто се използват различни начини за справяне, хапчетата и ВЯРВАНЕТО в генетичния химичен дисбаланс са твоя начин. Хубаво е че има и други начини.....

EvaRAngel не претендирам да съм запозната с цялата ти история, но от това което чета не мисля че имаш нужда от сериозни хапчета в момента, а по важното  е че това е и твое усещане.
Не противопоставям хапчетата на психотерапията. Ходенето на психотерапия не е панацея. Психотерапевтът е само инструмент за психичната промяна, дали тя ще се осъществи чрез него или по друг начин е личен избор  на страдащия според разбиранията и усещанията му. Та в тази насока мисли в момента според мен със или без психотерапевт.
Активен
nomorefightme
Newbie
*

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 27

Профил Ел. поща
« Отговор #226 -: Юни 07, 2015, 10:38:36 »

Антидепресантите не са необходими все пак паническите атаки са върха на айсберга и най-леката форма (паническо разтройство) депресиите и шизофрениите са далеч далеч по-сложни.Нужно е силна воля,самовнушение,откъс на вниманието и заниманието,хоби,приятели.В случаите когато не отмине само,потърсете много добър психотерапевт,от антидепресантите може да се получи ефекта на отнемането,след спирането болежки леки тук и там.Помагат временно докъто главната причина заобикаля след време и се впива с по-голяма сила във Вас.Класически хомеопат може частично или цялостно да ви извади от това състояние.
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #227 -: Юни 07, 2015, 12:51:27 »

Антидепресантите спират сърцебиенето при паническите атаки, затова някои хора ги вземат. Всеки сам чувства, кое е добро за него. Ако му е добре без антидепресанти, не ги взема, но когато те му помагат при тежки кризи и лекарят ги е предписал, няма проблем да ги пие.
Активен
KristinaIvanova
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #228 -: Септември 19, 2016, 11:29:16 »

Здравейте! Не съм чела всички коментари, дано да бъда полезна. Искам да кажа 2 думи в връзка с паническо разстройство, имам успешен опит в лекуване с помощта на психологическите консултации.
Паническо разстройство-това е неосъзнат конфликт между нашето природно "аз" и задължения, които налага социален живот. Така че може да се каже, че рано или късно повечето от нас ще се срещнат с този проблем. Медитация, контролиране на емоции, спортуване и подобни техники могат да облекчат симптомите, обаче няма да ги излекуват завинаги. Също и лекарствата. Паническо преживяване-това е ключ към проблемите, хапчета могат само да попречат на терапия и да удължат агония. Да, наистина възможно да се излекувате сами, обаче процес ще се забавя с години (без да преувеличавам), с опитен психолог (психотерапевт) - месеци. Проблеми, които предстои да се осъзнавате по време на терапия са шокиращи и най-вероятно без специална подготовка (като психологическо образование) психиката ще почне да ги потиска, което много ще затрудни лекуването. Бъдете здрави!

Активен
meri021
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #229 -: Септември 24, 2016, 08:50:05 »

здравей те .Някой може ли да ми препоръча добър психиятър в София.Боря се с това   П.Р.мн време и вече неиздържам.
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #230 -: Септември 25, 2016, 09:03:06 »

Здравей Мери, ходила ли си при д-р Анета Аничкина ?
e-mail:
aanichkina@yahoo.com
телефон:
+359/ 2/980 41 62 GSM: +359/ 88/873 49 61
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА