evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 25, 2022, 01:56:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: СТРУВА МИ СЕ ,ЧЕ И ПРИ МЕН Е ПАНИК-АТАКА.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ  (Прочетена 1934 пъти)
alegra
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


Профил Ел. поща
« -: Август 06, 2010, 11:17:43 »

          Искам да попитам- съвсем накратко за съвет относно здравословен ПСИХОСОМАТИЧЕСКИ проблем-централно място в който заема стомаха; тоест имам проблем състоящ се в странна паник-атака, появяваща се при смяна на ежедневните ми дейности с друг вид. Тоест- един от примерите -в последните 4-5 години,винаги преди пътуване за ваканцията ми през лятото!Никога в останалото време- свързано с трудовото ми ежедневие! Симптомите ми са - горещи и студени вълни,разбъркване на стомаха, гадене и повръщане,неспасяема нужда от дефекация- която в рамките на ден-два е под формата на диария. След което имам 10-ина дни на възстановяванер защото по  време  на тези оплаквания нямам  особено апетит и ям малко,не пия течности- заради което се чувствам отпадналал Особено рано сутрин се събуждам от остра стомашна болка, която за кратко спира след като хапна. Но после киселините продължават и се чувствам като „заспала”!Всъщност, имам чувството,че като изчезнат описаните по-горе оплаквания , остава в ме някакъв "страх от страха" да не ми се случи нещо ,тъй като като описах накрая за около 10 дни си остават някакви "стомашни киселини"-главно сутрин и една отпадналост.Страхувам се дали няма да припадна от безсилие,въобразявам си,че слънцето не ми понася, затова прадпочитам да си стоя у дома - легнала..... Винаги,когато се откажа от ситуацията или мероприятието, което , очевидно, е причината за това състояние - на секундата всичко изчезва.Казват,че това се дължи на смяна на ежедневен режим и хората свързани с него- тоест семейсто и колеги.
Посещавам психиатър и той ми изписва Коаксил и Симпатил по съответна схема.Ходя и на психотерапевт от известно време.Там са ме съветвали -смяна на компанията за почивка,но смятам за не са прави защото тъкмо от смяната се получават тези оплаквания! Искам да подчертая,че това е един от случаите при които получавам тези оплаквания; но  съм имала и други ситуации –различни от трудовото ми ежедневие, при които съм получавала същото- например „отиване на купон”,”прекарване някъде навън на (част от ) уикенда и прочие.
                ПРАВИЛА СЪМ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ГАСТРО-ИЗСЛЕДВАНИЯ И ЛЕЧЕНИЯ!ВСИЧКИ ТЕ ОТХВЪРЛЯТ НАЛИЧИЕ НА ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ!ЕДИНСТВЕНО -НАЛИЧИЕ НА КОЛИТ ПРИЧИНЕН ИМЕННО ОТ ТЕЗИ ПАНИК-АТАКИ!Въпреки ,че досега не съм получила окончателен и твърд оговор какво  става с мен и на какво се дължи. Така,че –ОЧАКВАМ НЕ ТЕОРЕТИЧНО РАЗЯСНЕНИЕ( ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ ГО ИМАМ) И ПРАКТИЧЕСКО- ЗА ТОВА КАК ПО-БЪРЗО ДА СЕ СПРАВЯ С ПОЛОЖЕНИЕТО, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО ДОКАТО ПОСЕЩАВАМ ПСИХИАТЪР( ОТ МЕСЕЦ Април Т.Г.) И ПСИХОТЕРАПЕВТ ( ОТ   ЯНУАРИ-ФЕВРУРИ),ПОЛУЧАВАМ ТЕЗИ АТАКИ.А ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ НЕ МЪРДАМ ОТ НАЧАЛНАТА ТОЧКА, ВЪПРЕКИ ПРЕКИТЕ ИНТЕРВЕНЦИИ НА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ; ИЛИ ПЪК ,ЧЕ ТЪПЧА НА ЕДНО МЯСТО.
Ще съм безкрайно благодарна, ако получа- ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ! На теория всичко ми е ясно, но не знам всъщност  какво е-наименованието му. Предполагам,че става дума за ПАНИК-АТАКА  или ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО. Специалистите при които ходя , все още не са го назовали, а всеки здравословен проблем си има име. НАЛИ? Опитвала съм индивидуално и различни-ЙОГА, РЕЛАКСАЦИЯ, ТЕХНИКИ НА ДИШАНЕ , ИМАМ ЧУВСТВОТО НЕ САМО ЧЕ НЯМА ПОЛЗА,НО И ЧЕ НЕ "СЕ ПРИЕМА ОТ ТЯЛОТО МИ". ТОЕСТ ТЕЗИ ТЕХНИКИ ИЗОБЩО НЕ "ВЛИЗАТ В ТЯЛОТО МИ". А що се отнася до специалистите(инструкторите) практикуващи тези техники; те ме третират  не като човек изискващ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ , а кото човек , който просто”си уплътнява свободното време практикувайки техниките” , или е от СНОБИЗЪМ, СУЕТНОСТ и т.н.
Активен
bebe
Гост
« Отговор #1 -: Август 06, 2010, 12:11:01 »

На прав път си мила,това са симптоми ,които са свързани с психическото състояние ,на човек,който е по- чуствителен,Това състояние е психисоматично,и дебелото черво реагира по този начин,лекарите му казват -синдром на раздразнено дебело черво има и много др. симптоми,а също и др.диагноза колон иратабиле,когато отшумят психическите проблеми и това неусетно спира.Това ,което се мъчат в момента да променят в теб е,че те тетоварят още повече и то не се получава на практика,а в дебелите книги не знам как е ;)Желая ти успех
Активен
alegra
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Август 06, 2010, 02:46:58 »

Обаче, вместо ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ непрекъснато получавам ПОВТОРЕНИЕ НА ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ДО КОЕТО СЪМ СТИГНАЛА ОТДАВНА. НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ДЕТАЙЛНО А САМО "ХВАЩА" ТОВА КОЕТО ГО ИНТЕРЕСУВА. ГЛАВНОТО, КОЕТО ВСЪЩНОСТ ПИТАМ СЕ СЪДЪРЖА В ПОСЛЕДНИТЕ РЕДОВЕ НА ПИСМОТО МИ- С ГЛАВНИТЕ БУКВИ:ОТНОСНО НУЖДАТА МИ ОТ ПРАКТИЧНИ (ПРИЛОЖНИ) СЪВЕТИ- нещо по-лесно, което би било изпълнимо за мен;препоръка за подходяща литература която да чета, адреси на специалисти- по различните техники,но като се има пред вид какво съм написала в писмото.
За  жалост нямам нужда от Укуражаване и от "преливане от пусто в празно" с повторения на неща които съм споменала в писмото си като заключения.Опитвала съм индивидуално и различни-ЙОГА, РЕЛАКСАЦИЯ, ТЕХНИКИ НА ДИШАНЕ , ИМАМ ЧУВСТВОТО НЕ САМО ЧЕ НЯМА ПОЛЗА,НО И ЧЕ НЕ "СЕ ПРИЕМА ОТ ТЯЛОТО МИ". ТОЕСТ ТЕЗИ ТЕХНИКИ ИЗОБЩО НЕ "ВЛИЗАТ В ТЯЛОТО МИ". А що се отнася до специалистите(инструкторите) практикуващи тези техники; те ме третират  не като човек изискващ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ , а кото човек , който просто”си уплътнява свободното време практикувайки техниките” , или е от СНОБИЗЪМ, СУЕТНОСТ и т.н.

 
Активен
bebe
Гост
« Отговор #3 -: Август 06, 2010, 03:37:42 »

Какво очакваш,че тука има хора,които с магическа пръчка и са излекувани Angry :'(Аз лично съм така 10 години,и аз като теб съм минала по много пътища ,но резултата идва трудно за съжаление.Не че съм напълно добре ,но симптомите понамаляха,на което и съм доволна,..Не се сърди,никой,не е виновен за това наше състояние,а за хората около нас ,какво си мислят си е тяхна работа :-\НЕ смея да пиша повече,за да не те разсърдя,но не ме упреквай,не съм аз виновна,за каквото и да е Kiss
Активен
bebe
Гост
« Отговор #4 -: Август 06, 2010, 03:59:34 »

Нямам точен съвет,съществува ли проблем ,като паника и тозо проблем ще върви за ръчичка с него,по-простата причина,че,първото предизвиква второто :'(А йога и там всички други терапии,ако не са помогнали,не са и навредили.Аз лично мога да кажа за себе си,че ме натоварват,и всичко около нас е комерсиално и всеки да си прави извод как да се лекува Kiss
Активен
alegra
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Август 06, 2010, 04:24:43 »

Нямам точен съвет,съществува ли проблем ,като паника и тозо проблем ще върви за ръчичка с него,по-простата причина,че,първото предизвиква второто :'(А йога и там всички други терапии,ако не са помогнали,не са и навредили.Аз лично мога да кажа за себе си,че ме натоварват,и всичко около нас е комерсиално и всеки да си прави извод как да се лекува Kiss
ПРАВА СИ. НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТОЧЕН СЪВЕТ,  И ВСЪЩНОСТ НЕ ЗНАМ ЗАЩО ХОРАТА ВИСЯТ ПО ФОРУМИТЕ .ПРИ ВСЕКИ  СЪС СЪЩИТЕ ОПЛАКВАНИЯ-ВСИЧКО ПРОТИЧА РАЗЛИЧНО, НЯКОИ БЪРЗО СЕ ПОВЛИЯВАТ ОТ НАМЕСА ПОЧТИ ВЕДНАГА А ПРИ ДРУГИ Е ПО-ДЪЛГО. В ТОЗИ СМИСЪЛ  НЯМА КАК „ПО-ЛЕКИТЕ СЛУЧАИ” ДА СЪВЕТВАТ ПО”ТЕЖКИТЕ”. ПРИ МЕН НЯМА КАК ДА Е НЕЩО ДРУГО , ОСВЕН ПСИХО-СОМАТИКАТА ДА Е ПОРОДИЛА СТОМАШНИТЕ ПРОБЛЕМИ(ИЛИ КОЛИТ), КАКТО И СТОМАШНАТА НЕПОНОСИМОСТ ПОНЯКОГА КЪМ ХРАНИ И НАПИТКИ- ПОДОБНО НА ЯЗВАДЖИИТЕ И Т.Н .ОСВЕН ТОВА  И ДОСКОРОШНИЯТ МИ  УЖАСЕН ПМС( ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ)  ИЗЧЕЗНА ПРИ НАМЕСАТА НА АНТИ-ДЕПРЕСАНТИТЕ КОИТО ПИЯ ПО ПРЕДПИСАНИЕ НА ПСИХИАТЪРА. ЗНАЧИ  ВСИЧКО Е В ПСИХИКАТА( НЯКОИ ДАЖЕ КАЗВАТ,ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е В ГЛАВАТА- НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ И ЕМОЦИИ И Т.Н)
Активен
bebe
Гост
« Отговор #6 -: Август 07, 2010, 09:40:58 »

Добро,утро! Много си права,даже Smiley при всеки е различно и лечението и симптомите.Едни се повлияват от едно други от друго и така.Аз не мога да си хапвам какво и да е.ограничена съм,защото после не се търпи от болка.Трябва да ти пасне АД и от там на сетне нещата се оправят от само себе си,дано да дойде тоз момент по-скоро и при теб!Лек ден и кураж Kiss
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: Август 16, 2010, 04:55:29 »

Похвална е вашата теоритична подготовка. Все пак има доста митове и залитания в тази посока. Най-общо за да започнем от някъде психосоматика е способността психиката чрез тялото да се справя с преживявания и реакции. Това означава че за психологичен проблем се мобилизира тялото, за решаването му. Само по себе си това няма как да стане. За да напреднете в терапията си трябва от симптомите, които имате, колит и стомашни неразположения да преминете към психологичният проблем. Това разбира се с помощта на вашият терапевт. Успех. Не забравяйте че психотерапията се занимава с личността и никога с нейните симптоми, каквито и да са те. Успех.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1