evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:24:00 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88861 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #585 -: Октомври 21, 2014, 11:12:44 »

Grin Тодоров, ето ти пример за комбинирана терапия....
 Grin Grin Grin
"Пийте, яжте и веселете се", пък може и да попушвате от време на време, човещинка си е, но... не забравяйте от време на време и да постите, че тук тези набожни люде около мен така са наблегнали на "пийте, яжте", че и подагра си ги гони, цирозата на черния дроб им "чука на вратата", а мен ми чука на гърлото хроничен бронхит. Който обаче терапевтирам години на ред доста успешно, без да си посещавам личния лекар.
Явно трябваше да завърша или медицина, или психотерапия. Щях да съм сред най - добрите и спазващи Хипократовата клетва. Между другото, 19 бил празник на лекарите. Г-н Тодоров, ти за мен си лекар на душата ми, та... с малко закъснение да те поздравя за празника и да ти пожелая да си ми здрав и щастлив дълги, дълги години. 
 Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Рейтинг: -26
Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Профил
« Отговор #586 -: Октомври 23, 2014, 08:23:33 »

Чудесно сте наместили етичният кодекс от БАП, разбира се докъдето са ви стигнали силите. Защо не опитате да се приобщите към Българската асоциация по психотерапия? Вратите са отворени.
В тази работа самоопределението не може да те прави специалист. Има стандарти, модели, научни доказателства.
Това, че има лекар, или психолог сред вас, съвсем не е способ да се пледира за легитимност. Има общоприети стандарти.
Няма как да се смеси психология с енергийно вярване. Психологията не работи с вярвания, както и всяка една наука. Разбира се психологията би могла да даде някаква научна "одежда", на меридианните глупости. Но дори и така контекста в който се използва е далеч от науката.
Психологията, като инструмент за практическа помощ на хора, се използва в две направления - консултиране и психотерапия.  Трето няма. Тези две практически умения се изучават и придобиват по определен начин, при определени стандарти и от определени организации, които покриват определени критерии.
В заключение - неетично е да баламосвате хората, които страдат. Иначе в подобна идея има доста търговски нюх.

Здравейте! Да слагате етикети и оценки е непрофесионално. Видях, че сте психолог, но явно само се титуловате така. Няколко въпроса:
1. Защо да се приобщаваме към БАП? - нима ви трябва допълнителна членска маса, която да плаща внос и да обслужва десетина човека?
2. Какво ви дава основание да твърдите, че сме ""наместили кодекса на БАП"? нАли това е етичен кодекс - етиката и морала не може ли да са сходни?
3. Интересно как предпоставяте пледирането на легитимност... личи някакъв изблик от ваша страна, защо ли....?
4. Вие лекар ли сте?
5. Как разбрахте, че се "смесва психология с енергийно вярване"? Въобще какво влагате под енергийно вярване? Вие вярвате ли в електричеството или ежедневно го ползвате?
6. Употребата на етикети не описва ли точно качеството на използвалият ги? - визирам "глупости"
7. Достигайки края на съобщението ви си обясних агресията ви - става въпрос за това, че не ви върви в работата и се ядосвате, че не сте успял да предложите адекватна психологическа помощ като нашата, нали? Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #587 -: Октомври 24, 2014, 02:11:19 »

Здравейте, напротив! Ще се учудите, че голяма част от професионализма в момента е самият професионализъм, да се опитва да слага граница между себе си и пошлите, модерни, псевдонаучни "глупости". Даже тези дни учените от БАН се заели да започнат кампания, разяснителна, между наука и псевдонаука. Да започвам по точките:
1. В света има няколко НАУЧНИ организации, които се грижат за стандартите за психологична помощ. БАП е единствената, за България. В общата тенденция е казано че е " задължително да се осигури богатство и разнообразие на практикуваните психотерапевтични методи" и БАП е задължена да осигури това. Разбира се стига да има доказателства че даден метод е научен. За вас ще е трудна работа Smiley
2. Кодекса за етика е писан през 2000г. Той е взаимстван от чуждестранният опит, но главното е че е писан както устава в армията - след "кървави грешки". Понеже вие няма как да имате терапевтичен усет и поведение, вие сте попроменили точно тези части, които сте разбрали някак. На финала звучи трагично, като оная поговорка "Видял щъркела, че магарето го подковават и от тогава клечи на един крак".
3. Легитимността отдавна е известна, регламента също, правиата и нормите също...в световен мащаб. Питайте, ще ви обясня.
4. Не съм лекар. Аз съм магистър психолог, психотерапевт по психодрама, психотерапевт по позитивна психотерапия. И двата метода са признати от световната и европейска асоциации по психотерапия.
5. Под енергийно, мередианно, почукващо,  светлинно, братско и трансперсонално,  и други влияния аз слагам общият знаменател "псевдонаука". В уикипедия има много материали за това явление.
6. Няма употреба на етикети. Има разграничение. Психология И ТЕС имат толкова общо, колкото и астрономия и астрология. Едното е наука, другото .... вие го назовете, да не слагам етикети.
7. Вие изобщо не сте наясно с моят емоционален пълнеж. Но ако желаете да се обучавате в регламентирана и научно обоснована школа, ще научите каква е разликата между агресия и откритост, между разграничение и нападение, между наука и пенкилер Wink
Лека вечер.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #588 -: Октомври 24, 2014, 08:57:14 »

Ами... Тодоров, това със задаването на въпроси, всъщност ме стресира по едно време, че като се сетих кой задава въпроси, ми прималя...
Крайно време е да се спре с кървавите грешки и кръвният данък, който плащаме, защото всеки се опитва да заграбва територия, навсякъде.
В интерес на истината, на мен ми трябваха около 6-7 години, за да сплотя това семейство тук... с цената на това, че аз и съпругът ми, децата ми, моето истинско семейство,  страдаме. Все още страдаме заради това, че всеки един от нас поотделно, се е опитал да направи по нещо добро, поне такова, на каквото са успели да ни научат родителите ни и учителите и учителките в училище, и учителя - телевизия.
Успя да ни запазиш като семейство, Тодоров. Моят съпруг е моят Керим/Ромуалдо, а тези натрапливи мисли са били спомените.
Меридианите са невронните връзки, Тодоров.
Миналата година усетих, как се влива в очите ми хормонът на щастието. И така постепенно ми мина долу - горе кривогледството. Това е мястото, което по метода Силва се определя като очите се насочат 45 градуса.... шестата чакра.  Smiley  Но нямаше да разбера всичко това, а щях да се самоубия, ако не беше ти, Тодоров.
Едно време не съм обръщала внимание, но пък винаги съм изглеждала по - красива, когато съм влюбена.
Явно... на изток поставят теориите, на запад доказват чрез математиката на практика.....
И тук явно ви трябва преводач като мен, за да се спре объркването и побъркването на хората.
Ако тесаджии усещат у теб, Тодоров, агресия, аз усещам у тях ирония, малко злобнички са, явно са поклонници на Тодор Първанов, който стои зад всичко това. Уважението към родителите не трябва да се бърка със сляпото следване на съветите им, а и в нашата страна отдавна трябваше да се издаде кратко ръководство за това как да отгледаме децата си така, че като порастат да могат да работят в екип и все пак да не губят индивидуалността си, ние сме общество, смесен тип...
Държавата е тази, която трябва да помогне и да разясни... коя терапия за коя националност, за кой район е, но този път без да страда никой.

Едно време са се появили войните, когато две отделни племена, непознаващи традициите си, са се срещали и едни за други са изглеждали ненормални.
В днешно време е ненормално да има войни, след като имаме гугъл преводач и може да си говорим докато не се изясним напълно.

Едва тоя месец, от непомня от кога... правихме любов със съпруга ми, а не секс, чукане и други там синоними на нещо толкова хубаво, което става грозно, когато някой е насилен да го прави или пък го прави като задължение. За чуждестранните пси или по - скоро псевдопсихолози...
Аз си пожелавам да сме здрави психически и физически, и щастливи всички.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #589 -: Октомври 24, 2014, 09:08:42 »

Въпреки всичко.
Аз имам познати / приятели / близки от най - различна националност и държа на всички.
Не ми пречи да си комуникирам и да харесвам хора от най - различни националности.
етикетът проста, параноидна, вяла шизофрения.... вярно няма. има я само като медицинска диагноза, за да се ориентират психолози и психотерапевти от психиатъра, за какво става въпрос, за да е ясно каква психотерапия да се проведе.
Въвеждането на задължително обучение е, за да няма проста шизофрения.
Параноидната е лечима, когато мъжът/жената получи разбиране и сигурност.
Вялата шизофрения не пречи кой знае колко, защото на всеки е нужно да вярва, че има господ, Господ, бог, Бог, Аллах или... това е едно и също нещо, но на различни езици, не разбрахте ли вече?! Няма никакво значение как ще наречем енергията.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #590 -: Октомври 24, 2014, 09:26:06 »

Моята цел е да се обединим, аз и мъжът ми сме изстрадали достатъчно заради всички. Стига толкова страдание. Любовта/обичта може да се проявява по най - различни начини.
 Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #591 -: Октомври 24, 2014, 10:44:25 »

Доколкото си спомням от историята, белите са поробили черните.
Затова сега се правят машини, за да не робуваме един на друг.
И да имаме повече време и за работа, но и за забавление.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #592 -: Октомври 24, 2014, 12:33:52 »

А постите не са били нищо друго освен съобразяване със сезоните и храната, която се е намирала тогава на територията, на която се е намирало племето...
Тъй като сега си имаме от всичко, трябва индивидуален подход за всичко.
Предполагам, че ТЕС е за китайците.
Магията... и аз не знам чие "произведение" е.
БАП с 5-те, доколкото помня, вида терапия, е подходяща за всички.
Ей, ТЕС, не е зле да кажете на китайците, че не е нужно жената да умира, за да осъзнаят чак тогава колко много обичат и им липсва.
Недейте да орязвате чувства.
Просто направете така, че хората по - малко да се страхуват и повече да са спокойни и щастливи.
А това става с обединение.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #593 -: Октомври 24, 2014, 11:45:11 »

Да, отговора на 4-ия въпрос обяснява всичко. Вижте, много съжалявам...... заблудих се, че сте лекар. То не само, че не сте, но и страдате от психодрама.
Пожелавам ви бързо оправяне.
Ако не успеете скоро можете да опитате ТЕС - при нас има лекари и психолози и ще Ви помогнем. Имаме опит със успешно решени случаи точно като Вашия.

Към Fantagiro : много усилия изискав разбирането на написаното от Вас. По всичко личи че сте главния коментатор на форума, но защо няма други, които да се включват във Вашите дискусии?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #594 -: Октомври 25, 2014, 08:44:24 »

Smiley Ами не е ли очеизвадно защо си пиша сама, предимно?! Пиша си рубрики.  Grin По най - различни теми, които ми щукнат и които дават отговори на някои въпроси. А също и може би защото казах че на по - старите набори им бръмчи също главата за любовни изживявания, но едно време са се правели на гръмнати, че са целомъдрени, а сексът е бил табу... А в главата им всякакви любовни "бръмбари".

Grin

Тодоров ако страда от психодрама, вие сте с вяло или не толкова вяло протичаща шизофрения.

Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #595 -: Октомври 25, 2014, 11:10:48 »

Човек трябва да е много внимателен в ръцете на какви лекари се оставя да го лекуват. В мрежата открих дори и лекар, който поставя диагноза по зодиакален знак срещу 50 лв.Направо скандално излиза, че всеки може да се лекува сам като си чете хороскопа. Какви не шарлатанлийски истории има.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #596 -: Октомври 25, 2014, 03:58:07 »

Това си е трик.
Нещо като на някоя скучна дреха да бучнеш я цвете, я брошка... Тоест потупването е брошката, екзотиката, за по - интересно и мистично.
Всичко останало... зависи от това дали си стигнал само до магистратура психология или си си направил труда да завършиш и психотерапия от общоприетите.
 Smiley
А щом не можеш да разбереш, драги ми тес - представител, какво говоря, имаш проблеми с психиката.
 Smiley
Разсъждавам си, това правя в този форум и... получавам симптоми, после си ги обяснявам и преодолявам, а това може да помогне на някой друг с по - тежка диагноза. Може и да го обърка, не знам, на мене целите ми са добродушни, само че това може би трябва да го напиша в подписа на профила си.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
midnightstar
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #597 -: Октомври 25, 2014, 10:46:17 »

Човек трябва да е много внимателен в ръцете на какви лекари се оставя да го лекуват. В мрежата открих дори и лекар, който поставя диагноза по зодиакален знак срещу 50 лв.Направо скандално излиза, че всеки може да се лекува сам като си чете хороскопа. Какви не шарлатанлийски истории има.

Моля ви се, защо отваряте дума за шарлатаните в този разговор? Шарлатаните се познават по това, че винаги има "ужилени", недоволни.
При нас, тъй като покриваме най-високите международни стандарти в психотерапията, психологията и енергийното лечение не може и дума да става за непрофесионализъм. Доказателство за това са десетките хиляди пациенти, които сме излекували. Друго доказателство е , че при нас ежемесечно са на посещение най-изтъкнатите специалисти в световен мащаб като част от лекциите и семинарите са достъпни за най-широка група заинтересовани а не само за нас като специалисти.
Професионалистите при нас са лекари с дългогодишна практика, членове на лекарския съюз и покриващи всички изисквания за съвременна и адекватна помощ при хора с най-различни проблеми.
Психолозите ни членуват в БАРЕП и в БАП и отговарят на всички европейски и световни изисквания при предоставянето на психологическа помощ.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #598 -: Октомври 25, 2014, 11:21:12 »

Grin И кои са хората, които са членове едновременно на БАП и на БАРЕП?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #599 -: Октомври 25, 2014, 11:39:16 »

Всъщност... все ми е тая кой е и кой не е член едновременно в двете асоциации. Идеята ми е друга.
Ваши колеги... всъщност не, вие ако бяхте колега на Тодоров, нямаше да ми се пишете тук с някакви измислени имена, ами с име и фамилия... Да не би да си индианец, че си с такова име?  Smiley Grin
Идеята на цялата тази работа е друга. БАП преди време се бореха срещу психолози, развалящи магии. Все тая е, аз дотолкова съм навлязла навътре във всякакви науки и псевдонауки, че ми е ясно коя част от "терапията" е "брошката" й.
Ако имах повече доверие в психотерапевтичните институции преди време, нямаше да губя време да ходя по разни шарлатани да ми развалят магия, след като аз имах реални проблеми, които... затлачих - да се изкажа с вашата терминология  Grin, и вместо много отдавна да ги бях разрешила и да си гледах децата съвестно, едва сега подновявам това.
Друг е въпросът, че ако не се справя някъде с отглеждането им, децата ми ще са клиенти на вас или ваши колеги...
моето разумно предложение е да се навъдят повече истински психолози и да се поставят във всяко училище, дори и с цената на това, родителите да плащат някаква такса, като им се обяснява защо е нужен психолог, но така да им се обясни, че дори да не е задължително да са съгласни, по - скоро да се накарат да се осъзнае защо е толкова важен един психолог в училище... че той едва ли не ще им е като "мъдрецът" при който ходят, когато не са сигурни как да постъпват в дадени ситуации с децата си.
Само, че за  това трябва да се обедините заедно с БАП и да се борите за приемането на закон, който да регламентира тези дейности, за да съм сигурна аз, че като ходя на психолог, няма да вкарат мен или детето ми в някаква секта.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА