evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 24, 2025, 05:13:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88804 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #135 -: Декември 06, 2013, 12:49:21 »

Не знам дали в тази или в друга тема е подходящ следният случай: имам познат, бих казала дори приятел, за който перспективата беше да се превърне в алкохолик, освен че запиваше, ядеше като прасе/тоест едно нормално за страната състояние Grin/... В един момент се случи толкова позитивна промяна с него, че за момент се усъмних, да не е влезнал в някоя секта.  Grin Оказа се, че просто е имал повечко срещи с психолог по стечение на обстоятелствата, не е търсен специално такъв.  Grin Без ТЕС, без медитации, просто с разговори и развиване на различни хобита,  този човек в момента е сред най - стойностните хора, които имам радостта да познавам. Smiley
А западните науки, когато обричат човек на хапчета, да си гледат работата! Grin Промяна на отношението ми към хапчетата няма да има, те са също спомагателно средство за определен период от време, но не за цял живот. Техният смисъл се губи изцяло ако не се работи с личността.  Grin
Ако, само ако можех да правя всичко, което поискам без постоянно да се съобразявам с нещо, нямаше да остане и следа от БАР.  
БАР не е генетично обусловено заболяване. Промените в биохимичния състав или там, както се нарича, се дължат на постоянно вредно въздействие от страна на околните към лицето, в случая аз. Grin
Каквито и доводи да ми се изложат насреща, бих ги контрирала с:- целта на фармацевтичните компании да обвържат всичко и всички с хапчета, минималното количество хронични заболявания преди и увеличаващото се количество хронични заболявания сега, БАР преди е нямало, защото е нямало толкова техника, толкова излишна информация за всичко, шизофрения е имало поради непознаването на природните закони, сега има пак поради факта, че въпреки че се познават много повече от преди, хората не могат да се разделят с остарелите вярвания, не мога да съм сигурна дали всичките изследвания по отношение на БАР не са платени или с други думи фалшиви, а освен всичко друго за разлика от други хора, имам доста спомени от детството и то са все интересни за анализ от страна на психолог...Smiley
Според мен трябва да има часове в училище, специално разясняващи всички изследвания на Фройд за човешката психика. Дори в неквалифицирано училище.
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 01:57:32 от : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #136 -: Декември 07, 2013, 01:36:38 »

Уважаеми : ))), anonymous , t.todorov, ..... това е подфорум ЗА ТЕС- всичко останало във форума на "evropea" е по вашата част. Аз не ходя във вашата част, да ви доказвам ТЕС, нали? Щом сте толкова удовлетворени и убедени в стойността на психотерапията, защо това толкова мъничко ТЕС- пространство ви смущава толкова много? Нямам нищо против да ни погостувате, да поразгледате, да се убедите колко много сте прави в своето,... ама къде ви е увереността, щом не можете да се стърпите да изригнете всичките си призраци, просто защото съществуваме- хора с различно мислене от вашето и търсене на начин да се справят с живота сами, различен от вашия?
Какъв ви е проблема?
1. Нямате проблем- тогава защо се държите агресивно? 
2. Имате проблем- ми решете си го с вашите способи във вашата 99% част на форума! 

Аз съм тук заради себе си, любопитството ми към ТЕС и тези, които са на същата вълна!  Ако не ви изнася- 

Активен
anonymous
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #137 -: Декември 07, 2013, 03:52:29 »

Уважаеми : ))), anonymous , t.todorov, ..... това е подфорум ЗА ТЕС- всичко останало във форума на "evropea" е по вашата част. Аз не ходя във вашата част, да ви доказвам ТЕС, нали? Щом сте толкова удовлетворени и убедени в стойността на психотерапията, защо това толкова мъничко ТЕС- пространство ви смущава толкова много? Нямам нищо против да ни погостувате, да поразгледате, да се убедите колко много сте прави в своето,... ама къде ви е увереността, щом не можете да се стърпите да изригнете всичките си призраци, просто защото съществуваме- хора с различно мислене от вашето и търсене на начин да се справят с живота сами, различен от вашия?
Какъв ви е проблема?
1. Нямате проблем- тогава защо се държите агресивно? 
2. Имате проблем- ми решете си го с вашите способи във вашата 99% част на форума! 

Аз съм тук заради себе си, любопитството ми към ТЕС и тези, които са на същата вълна!  Ако не ви изнася- 

Dary, това е форум в него няма "моя част" и "твоя част" всеки е свободен да пише каквото си иска и където си иска. "Това мъничко ТЕС пространство" изобщо не смущава никого, аз просто изказвам мнението си. Нито пък нападам или се държа агресивно. Не знам, защо зад думите ми от предходните постове ти съзираш гняв - такова нещо няма. Има единствено добронамерено изказване на мнение  Smiley.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #138 -: Декември 07, 2013, 05:51:28 »

Аз съм гневна, г-н Тодоров ми изглежда отегчен по - скоро вече. Smiley
Дари, на мене ми е интересна частта с миналите животи - каква беше целта на завръщането ти, тоест каква "книга" затвори със завръщането си там?
Какъв е животът ти сега - можеш ли да ми го опишеш, дори без подробности, но все пак  - какво е обкръжението ти, каква е сферата на работата ти?
За мен е важно да разбера тези две неща как стоят при теб. Smiley
Евентуално можеш да игнорираш предишните ми постове, защото те са акт на моето възмущение, моят начин да избягам от реалността и моят начин да създам една нова малка виртуална реалност, в която да се забавлявам. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #139 -: Декември 08, 2013, 05:08:30 »

" з не ходя във вашата част, да ви доказвам ТЕС, нали? Щом сте толкова удовлетворени и убедени в стойността на психотерапията, защо това толкова мъничко ТЕС- пространство ви смущава толкова много? "

Веднага ще ви отговоря. Като цяло ми се повдига от такива като вас. Нали вие бяхте излекувана? Какво стана, пространство за кого и какво ви трябва. На първият ваш пост аз отговорих с емпатия, с чувство, което означаваше, "браво че сте успяла". Вие даже не реагирахте. Просто защото в нищо не сте успяла. Вие нямате идея един изсстрадал човек, как би отговорил на подобно послание.
И понеже в този форум ние имаме много опит с подобни "изключения", както и понеже съм работил с много хора, които вече са били прилежно "изтесани", "хипнотизирани", "НЛП-изиранИ..." се чудя, дали имате някакви граници? Такива, общочовешки... Нямате. И за това че нямате, ние специалистите, трябва да работим два пъти повече, и в ситуация, която е много по-трудна, отколкото, ако ви нямаше и човек с проблем просто потърси правилното място. Второ, много ме е яд, не за мен а по принцип, че всички си лепвате етикета "психотерапевт" и от името на такива "помагате". По този начин вредите на тези, които са наистина психотерапевти. И те в България не са малко. Някои не си купуват ново яке, за да могат да отидат на поредният семинар .... да кажем в Испания. И тук се появява ТЕС. Емоционална свобода. Даже името е цинично. Емоциите се контролират от автономна нервна система! Контрол няма, свобода също! Емоциите са тези, които ако вие самата попаднете в катастрофа, не дай боже, ще ви изведат до оцеляването, без да мислите. Емоциите, драги, не са артикул, или стока, или "глина", която в нечии ръце да става по-някаква си. И понеже, всеки студент 3-ти курс знае това, се чудя, до къде можете да стигнете, защо, за какво, за пари ли? За власт имаща позиция ли? Наистина се чудя... Чудех се за хпджон, за вас също се чудя. Ми нали след няколко тесания, хората ще ви псуват най-чистосърдечно, и го правят! Ежедневно го правят. И не спирам да се чудя кому е необходимо това. На кой помага - на вас със сигурност не помага, все пак вас псуват. На тях също. Защо тогава е цялата патардия? Отговорете ми?
Няма ТЕС, такова явление е просто заблуда, както да кажем прословутия "закон за привличане". И понеже не знаете, аз ще ви обясня. Тийнейджърка, която безпрекословно е повярвана в закона на причличането и разбира се е била крайно разочарована, прави опит за самоубийство. Е, не е успяла. Разубедили са я, имало е кой да я разубеди. После се изтесва едно хубаво така, и прави втори опит за самоубийство. Та ние я поемаме след спешното. И така като се замислите, дали си струва ... усилията, времето, чувството за вина, ако изобщо се формира нещо подобно у хора като вас. Не че това ще ви спре, както казахме и преди, състраданието е чужда дума за вас. Но аз така, чат-пат, ще се включвам дори и само за това, да ви обяснявам на дълго и широко, как действа емоционалният психичен свят, нагледно и с примери, за да не помислите че някаква емоционална свобода е възможна, дори и с потупвания на точните места. Нищо лично, просто или вярвате съвсем искрено в една глупост, или сте поредните шарлатани. И в двата случая вредите на хората, така че за мен е без значение. Всяко нещо, което би навредило на някой, ще бъде стопирано, колкото и както може от мен. Та, заповядайте във форума.
« Последна редакция: Декември 08, 2013, 05:44:49 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #140 -: Декември 08, 2013, 08:52:53 »

Г-н Тодоров, изхождайки от своя личен опит, почти не е имало професия, която да съм мечтала да работя и да не съм я работила. Smiley Ако изключим факта, че като малка мечтаех да стана космонавт. Grin Теоретично, ако приемем, че със смъртта отлитаме някъде и това ще се изпълни след време. Grin
Исках да ви кажа, че лично аз вярвам, че когато човек мечтае за нещо и освен това работи усърдно за постигането на своята мечта, няма как в някакъв аспект да не я постигне. Тоест, за мен законът за привличането работи, ако освен да мислиш и действаш. Самият филм, двете му части, точно това най - кратко обясняват.
Ако във филмът липсваше частта с парите, щеше да е много хубав поучителен филм, подтикващ да преследваш мечтите си. Само че... нали трябва всичко да се комерсионализира, да има печалба на всяка цена... Няма нещо, което да притегли като зрители повече хора, отколкото възможността да спечелят пари. Smiley Иначе хубав, оптимистичен филм.
Нали ви казвах май, за мене е по - изгодно да вярвам в закона за привличането, отколкото в която и да е известна ни религия. Даже по - ми изглежда реалистично ако ще се кланям на нещо да е на слънцето, водата, въздуха, земята, отколкото на каквото и да било друго, защото без тези четири неща, животът е немислим. И то не по един изкривен религиозен начин, а осъзнато. Че колкото и да ги обясняваме научно, природата е чудо. Smiley  Да се надяваме, че това ми е последния пост, тъй като се чувствам повече от всякога на земята, трябва вече да се изстрелвам от тоя форум. Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #141 -: Декември 08, 2013, 12:45:55 »

Еми няма да е последен пост, разубедих се. Измислих нов метод ТЕС - ТЕС с чук за мигновени резултати. Grin /шега/
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Kvestor
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #142 -: Декември 08, 2013, 03:12:19 »

Дари добре е отговорила на Тодором - очевидно се касае за тежки емоционални проблеми и пълен отказ от желание за овладяването им всичко това на фона на неприкрита враждебност и откровено незачитане на чуждо мнение. Притеснителното в случая е, че се касае за личност която претендира да е психолог. Още по-притеснително е следното твърдение, когато е изказано от претендиращ психолог:

Цитат
Даже името е цинично. Емоциите се контролират от автономна нервна система! Контрол няма, свобода също!

Темата за ТЕС е най-малко мястото, където може да се дискутира този проблем затова ще постна само един научен цитат - за да демонстрирам заблудата (или може би незнанието) на Тодоров (ако има желание за дискусия, нека това стане в отделна тема):

With the two-factor theory now incorporating cognition, several theories began to argue that cognitive activity in the form of judgments, evaluations, or thoughts were entirely necessary for an emotion to occur. One of the main proponents of this view was Richard Lazarus who argued that emotions must have some cognitive intentionality. The cognitive activity involved in the interpretation of an emotional context may be conscious or unconscious and may or may not take the form of conceptual processing.

Lazarus' theory is very influential; emotion is a disturbance that occurs in the following order:

Cognitive appraisal—The individual assesses the event cognitively, which cues the emotion.
    Physiological changes—The cognitive reaction starts biological changes such as increased heart rate or pituitary adrenal response.
    Action—The individual feels the emotion and chooses how to react.

For example: Jenny sees a snake.

Jenny cognitively assesses the snake in her presence. Cognition allows her to understand it as a danger.
    Her brain activates Adrenaline gland which pumps Adrenaline through her blood stream resulting in increased heartbeat.
    Jenny screams and runs away.

Lazarus stressed that the quality and intensity of emotions are controlled through cognitive processes.These processes underline coping strategies that form the emotional reaction by altering the relationship between the person and the environment.

George Mandler provided an extensive theoretical and empirical discussion of emotion as influenced by cognition, consciousness, and the autonomic nervous system in two books (Mind and Emotion, 1975, and Mind and Body: Psychology of Emotion and Stress, 1984).

Активен
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #143 -: Декември 08, 2013, 03:29:36 »

" з не ходя във вашата част, да ви доказвам ТЕС, нали? Щом сте толкова удовлетворени и убедени в стойността на психотерапията, защо това толкова мъничко ТЕС- пространство ви смущава толкова много? "

Веднага ще ви отговоря. Като цяло ми се повдига от такива като вас. Нали вие бяхте излекувана? Какво стана, пространство за кого и какво ви трябва. На първият ваш пост аз отговорих с емпатия, с чувство, което означаваше, "браво че сте успяла". Вие даже не реагирахте. Просто защото в нищо не сте успяла. Вие нямате идея един изсстрадал човек, как би отговорил на подобно послание.
И понеже в този форум ние имаме много опит с подобни "изключения", както и понеже съм работил с много хора, които вече са били прилежно "изтесани", "хипнотизирани", "НЛП-изиранИ..." се чудя, дали имате някакви граници? Такива, общочовешки... Нямате. И за това че нямате, ние специалистите, трябва да работим два пъти повече, и в ситуация, която е много по-трудна, отколкото, ако ви нямаше и човек с проблем просто потърси правилното място. Второ, много ме е яд, не за мен а по принцип, че всички си лепвате етикета "психотерапевт" и от името на такива "помагате". По този начин вредите на тези, които са наистина психотерапевти. И те в България не са малко. Някои не си купуват ново яке, за да могат да отидат на поредният семинар .... да кажем в Испания. И тук се появява ТЕС. Емоционална свобода. Даже името е цинично. Емоциите се контролират от автономна нервна система! Контрол няма, свобода също! Емоциите са тези, които ако вие самата попаднете в катастрофа, не дай боже, ще ви изведат до оцеляването, без да мислите. Емоциите, драги, не са артикул, или стока, или "глина", която в нечии ръце да става по-някаква си. И понеже, всеки студент 3-ти курс знае това, се чудя, до къде можете да стигнете, защо, за какво, за пари ли? За власт имаща позиция ли? Наистина се чудя... Чудех се за хпджон, за вас също се чудя. Ми нали след няколко тесания, хората ще ви псуват най-чистосърдечно, и го правят! Ежедневно го правят. И не спирам да се чудя кому е необходимо това. На кой помага - на вас със сигурност не помага, все пак вас псуват. На тях също. Защо тогава е цялата патардия? Отговорете ми?
Няма ТЕС, такова явление е просто заблуда, както да кажем прословутия "закон за привличане". И понеже не знаете, аз ще ви обясня. Тийнейджърка, която безпрекословно е повярвана в закона на причличането и разбира се е била крайно разочарована, прави опит за самоубийство. Е, не е успяла. Разубедили са я, имало е кой да я разубеди. После се изтесва едно хубаво така, и прави втори опит за самоубийство. Та ние я поемаме след спешното. И така като се замислите, дали си струва ... усилията, времето, чувството за вина, ако изобщо се формира нещо подобно у хора като вас. Не че това ще ви спре, както казахме и преди, състраданието е чужда дума за вас. Но аз така, чат-пат, ще се включвам дори и само за това, да ви обяснявам на дълго и широко, как действа емоционалният психичен свят, нагледно и с примери, за да не помислите че някаква емоционална свобода е възможна, дори и с потупвания на точните места. Нищо лично, просто или вярвате съвсем искрено в една глупост, или сте поредните шарлатани. И в двата случая вредите на хората, така че за мен е без значение. Всяко нещо, което би навредило на някой, ще бъде стопирано, колкото и както може от мен. Та, заповядайте във форума.
Най- доброто доказателство, дали нещо работи, са резултатите проявяващи се в реалността. В такъв смисъл, много съм благодарна за този пример, защото е видно от ясно по- ясно, какъв е t.todorov след дълги години изнурителна работа с психотерапия! Бих могла да ви съчувствам, ако не бях убедена, че сте мазохист. За това мога само да се радвам заедно с вас, за постижението ви да си доставяте точно такъв тип удоволствие! Надявам се това да задоволява егото ви, нуждите ви, и да ви доведе до още по- големи лични постижения в мазохистичната ви житейска проява!
На останалите да припомня, че ТЕС, при желание, може да им е в полза, ако решат да изпита здрав вид удоволствие от живота си, да се освободят от това егото да ги води, а не светлата им същност, да се освободят от незадоволените си нужди, от зачатието им та до ден днешен,  и да получат истинско удовлетворение и щастие, чисти и здрави емоции на базата на осъзнатост за това, колко са съвършени, ценни и достойни за обич, сами по себе си, точно такива каквито са!

« Последна редакция: Декември 08, 2013, 03:34:59 от Dary » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #144 -: Декември 08, 2013, 03:55:37 »

Как пък го видя мазохист, не знам?! Smiley

Честно ти казвам, само някаква цензура ме спира, да не ти кажа в прав текст какво си мисля за всичко божествено и всичките тия набожни в моя реален живот, не тук във форума, към хората във форума, каквото и да кажа няма да е пълната истина, защото не познавам наяве.
Моля те не призовавай Тодоров към ТЕС, защото ме е страх, че ще загубя единствения трезвомислещ човек, който съм срещала в живота си, пък макар и само виртуално да го познавам, доколкото мога да кажа, че го познавам по постовете му. Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #145 -: Декември 09, 2013, 03:01:20 »

В крайна сметка, аз бях открит, не агресивен, за да ви изкарам от бърлогата. Вие не сте излекували се от нещо. Вие сте поредната пиар групичка. За съжаление случаите, които споделих са истински. С тея закони и тесове, страдат много млади хора, до крайности. Във време, в което не се знае, кое е норма и кое е извън нея... най добре се ловят шарани.
Няма научна статия, която да подкрепя методологията на ТЕС - напротив, цялата наука отдавна работи с много по- ... неща, които са нагоре да го кажем. Учения като вашето от Фройд, преди 100г.са били наречени "Отричане-психологичен защитен механизъм на Аз-а". И когато те се прилагат от недоучили "спецове", последствията може да са много големи. Не, че измамата ще спре, със сигурност при нас тя ще процъфтява.
Но пак избягвате основният въпрос- какъв е вашият интерес да си имате свое пространство във форума? ТЕС терапевти ли сте, терапевти на преражданията ли сте ... изобщо, какво сте вие? Видно е че не сте страдали и излекували се от нещо. Та, какво сте. Питам защото вие сте опасни хора, добре е да си давате сметка за това.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #146 -: Декември 09, 2013, 09:06:00 »

Теоретично погледнато ако целият свят изкука, това ще е новото "нормално". Grin Казвам ви, дешифрирах Библията. Grin
Там пише"докато не се обърнете и не станете всички на деца" /или нещо подобно/, няма да дойде раят/или няма да отиде в небесното царство. Тоест, перефразирано с мои думи "докато не ви хване всички шизофренията, няма да се оправят нещата"!/ако се има предвид, че периодът при децата от 0-7 години се определя от специалистите като шизофренен, доколкото помня от четеното из нета/
Вие си мислите най - вероятно, че се бъзикам, но всъщност не се. Grin
Сега, докато си мислех над написаното, това би следвало да значи, че има възможност да се възнеса някой слънчев ден из царството небесно. Grin

Я бегайте от тука с тия минали животи, бъдещи прераждания и т.н. и т.н. Ако на хората беше нужно да помнят, каквото и да било минало, щяха да го помнят. Дари, завръщането някъде си на тебе може да е изиграло положителна роля, но някои може да вкара в гроба. Как ще се чувстваш ти ако някой вземе, че се самоубие, просто, защото има ПО - психологически обрат и не го е изтесал докрай?! Няма ли да ти дотежи на съвестта мъничко?! Имаш ли идея, че давайки съвети ей така, при все, че не е сигурно и колко си се излекувала всъщност, ти носиш отговорност?!
Аз съм благодарна на момичето, което ми вдъхна първо кураж, че мога да се излекувам и без хапчета. Благодарна съм и на себе си, че все пак успях. Момичето се казва Елена Шахънска, а в книгата й всичко е написано така, че да няма за какво да се хванеш да я обвиняваш. Макар че имаше период, в който се усъмних в нея, сега смятам, че не съм грешала в нищо по отношение на нея и на тези индивиди от форума, с които си пиша по - често.
Но, Дари, ако преди всичко бях една идея атеист някъде в миналото, ако въобще не си блъсках главата как да развия способности, за да лекувам хората и себе си, тъй като смятах, че като набожно чадо това е най - хубавото нещо, което мога да правя - да лекувам, та ако просто бях наблегнала над това да уча това, което знаех и преди, че е моята страст, сега щях във всички случаи да съм преуспяла. Нямаше да живея на ръба на мизерията, само аз си знам какъв капацитет имах и как го... осрах с глупости.

« Последна редакция: Декември 09, 2013, 10:09:36 от : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #147 -: Декември 09, 2013, 10:44:00 »

Ако се обявиш за чудо господне, можещо да се завърне в миналото и да отлита, когато си поиска в бъдещето, ти знаеш ли какво ще трябва да си готова да направиш? Трябва да си готова да работиш и за без пари със същото старание, с което работиш и за тези, които си плащат. Ето това за мене значи чудо на природата. Grin
В този ред на мисли, в такъв случай аз съм едно малко чудо, защото не само, че не съм получила пари за всичко изписано до тук, ами съм и назад, защото за някои от мислите, за да ги сформирам, пуша цигари като комин, а това дава "-" в портфейла ми и то доста сериозен. Grin
Г-н Тодоров, аз съм тотално объркана по отношение на форума, защото от една страна много от идеите, заложени в книги, подобни на тази на Елена Шахънска, са чудесни и ако повече хора се водеха по тях, може би света щеше да е хубаво място.
В същото време, такива книги, попаднали в ръцете на човек, закърмен с кой знае какви суеверия, може сериозно да му навредят, защото просто ще са надграждане на вярванията му и резултатът може да е плачевен.
В този случай аз не мога да преценя чия е отговорността - дали на четящия или на пишещия.
Защото сега, сравнително поизчистила мозъка си от травмите, нанесени ми в детството, можеща да съм долу - горе експерт по себе си, както се изразявате вие, смятам, че ако така ми беше обяснена вярата в божественото още на времето между 7-12 години/че просто трябва да вярваш, че има нещо, но това не значи да се уповаваш на него, че трябва да обичаш първо себе си ит.н и т.н и т.н/, когато обикновено детето започва да си задава подобни въпроси, въобще нямаше да се лутам в каквото и да било.
Също така, без вашето адекватно присъствие в последните месеци, аз не знам дали нямаше вече да гледам през някое прозорче на лудницата. 
Тези дни си мислех за историята на Елена, която беше публикувала в началото преди три години. Сега, разнищила своята собствена история, тя много се доближава до нейната.  Smiley
Аз искрено се надявам да нямам нужда повече да пиша тук. Догажда ми се вече при мисълта, че има хора, които се възползват от наивността на други хора.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #148 -: Декември 11, 2013, 02:30:13 »

" Теоретично погледнато ако целият свят изкука, това ще е новото "нормално". Grin Казвам ви, дешифрирах Библията. Grin"

Това е точно така. Нормата се определя от общото и никога от частният случай. В очите на частният случай, нормата може да изглежда като патология. Ако не беше така, нямаше да се обяви за патология. Ама тук въпроса е друг. Кой ли бизнес пак се побутва по толкова ... и отново неадекватен начин, през форума, и на гърба на кой. Ама няма смисъл, то от предната история хората се отвратиха, което е обеца, че дори и с подобни маневри, пак може да се прокламира. Докато и мен не ме баннат, защото и аз усещам, как се надигам заради подобни гадости, за мен ще има едно правило - да не се вреди на хората с най-различни илюзии, просто защото на гърба си знам, какво е човек да е имал, поне малко надежда и благодарение на такива ...."неща" да я е изгубил. Е, подобни неща вредят и то много. Ако хората повярват, че с почуквания някъде, ще си решат личните, семейните, или други проблеми, значи много сме я закъсали. Имайте предвид че от студенти във "Фройд институт" във Виена има написани дипломни работи и изследвания "защо българският народ е суеверен" и вярва в подобни неща. Положението е трагично.
« Последна редакция: Декември 11, 2013, 02:39:27 от t.todorov » Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #149 -: Декември 11, 2013, 09:18:24 »

Имайте предвид че от студенти във "Фройд институт" във Виена има написани дипломни работи и изследвания "защо българският народ е суеверен" и вярва в подобни неща. Положението е трагично.

Grin Според мен, ако взема и напиша есе на същата тема и го предам в някой институт, поне тройка ще ми пишат, само благодарение на натрупания личен опит и известна наблюдателност. Grin

"В същото време, такива книги, попаднали в ръцете на човек, закърмен с кой знае какви суеверия, може сериозно да му навредят, защото просто ще са надграждане на вярванията му и резултатът може да е плачевен." Като поразмислих, по - скоро не е надграждане на вярванията, а конфликт между християнската вяра, която според мен е вяра, основана на страха и малко неопределеното, но във всички случаи много по - неангажиращо "божествено" на Шахънска и въобще всички позитивни книги, призоваващи да обичаме себе си. Като се връщам назад, основният проблем, който срещнах беше и е, че ми е невъзможно да заобичам някой, тъпкал ме като личност достатъчно дълго време, за да стигна до момент да правя криза след криза. Smiley

Г-н Тодоров, това беше опит за литературен анализ Cheesy
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА