evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 19, 2025, 09:41:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88797 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #60 -: Ноември 27, 2013, 02:50:21 »

Друго заключение, до което стигнах е, че ако съм заобиколена предимно от хора, на които може да се постави диагноза БАР в някаква степен, но в същото време тези хора и аз сме успели в живота по някакъв начин, чувстваме се добре, а промените в настроението приемаме като нещо нормално, и когато не пречим на никой "нормален" да си живее живота, от тук може да се заключи, че ние, БАР-овците също сме си нормални. Grin
С други думи, Дари, ако намериш хора, които като теб са постигнали подобрение/излекуване благодарение на ТЕС и завръщането в минали животи, ако живеете в някаква хармония помежду си, то мнението на някакви непознати, които евентуално могат да заключат, че стоиш неестествено свежа, усмихната и т.н. на фона на мрачноизглеждащите, си е техен проблем, не твой. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Primer
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #61 -: Ноември 27, 2013, 04:05:51 »

==Едни избират хапчета, други медитация, трети ТЕС, четвърти психотерапия с хапчета или без, пети друго... важното е да се чувстваш добре. Smiley==

Да-като гледам всички съдействат за това да се почувства добре Дари.
Вместо и психолози и всички други да кажете браво бе успяла си-пиши тука да се знае как и защо се почват критики ма емоция ли било или разум било. Както всичко в България и тука се гледа тоя дето е добре да бъде прецакан.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #62 -: Ноември 27, 2013, 04:23:41 »

Моля, моля, лично аз по никакъв начин не се стремя да омаловажа това, което е постигнала Дари. Просто гледайки себе си и плачевните резултати от факта,че споделих на няколко човека, че имам неврологични проблеми без да уточнявам точно от какво естество, счетох, че е добре да я предупредя, че много от хората не са добронамерени, просто, защото "не им е дошло подобно нещо на главата". И тя трябва да е "имунизирана" срещу подобно поведение, ако иска да запази ведрината и усмивката си. Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #63 -: Ноември 28, 2013, 12:49:09 »

Брей, какво оживление настъпило тук!
Добре дошли в ТЕС- темата!
По моята част е да обърна внимание на това:

: )))
Цитат
Аз съм я пробвала тази техника за малко, долу - горе за себе си изясних целта й, все си мисля, че се разчита на плацебо ефекта Оспорвам: ТЕС не залага на това ни най- малко! Самият съставител на техниката казва, че се иска не да се вярва в техниката, а просто да се опита! плюс това, че чрез потупване на точки на енергийно ниво евентуално се балансира организма.Да, балансира се енергията, като се освободят енергийните блокажи случващи се при силен емоционален шок, независимо положителен или негативен. Тези точки в ТЕС са част от точките по тялото, върху които се работи при акупресура и акупунктура. Да, точките са от енергийната мрежа на тялото, наречени меридиани. Има главни и техни разклонения. В ТЕС се използват главни меридиани, минаващи през най- важните в човешкото тяло органи, които са част от основните системи–храносмилателна, дихателна...Началото и края на всеки меридиан започва от дадена точка- това са и точките, които се тупкат, като по този начин се стимулират, а така и движението на енергията в меридиана. Евентуално бих казала, че може да е успешна ако се провежда под наблюдението и с напътствието на специалист. Това ще е така, ако човек много се страхува да опита сам и още не е разбрал, че съществува т.н. ПО психологически обрат. Това е съпротива, поради неосъзнат страх. Например- ако се реши даден проблем, да не би да се изгуби някаква полза от това, че го има- да речем внимание, грижи. Нали се сещате как малките деца рязко ги заболява коремчето, като трябва да идат на училище и им минава веднага, щом мама ги настани в леглото и почне да се суети наоколо? Или убеждение, че ако си реша даден проблем, това може да е опасно за мен или няко друг, защото...така се е случило в накакъв момент в детството, когато, например, като съм изтървала чаша, сям се порязала и съм изпитала много силна болка
Мислейки за ТЕС, в мен изникна спомен, че бях гледала някакъв филм, в който се предупреждаваше, че след ТЕС терапия част от спомените могат да бъдат заличени и лицето, примерно свидетел по дело, може да не може да бъде ефективно като свидетел. Така е, но да вземем положителната страна- някой е изнасилен и подтиска спомените си,дълбоко в подсъзнанието. В следствие на това живота му е низ от кошмари, страхове, случвания на автопилот( събитие- реакция, т.е. няма избор!!!) ... изчиства случката, което значи, че я вади от подсъзнанието си, и премахва емоциите, убежденията, образите и физическите усещания които са негативно заредени, според него, което тотално променя случката или я изтрива, сякаш не е биле или не се отнася до човека. Следва облекчен живот, различни и свободни действия, свободни избори диктувани от новото самоосъзнаване, вече не са просто реакции, като при натискане на копче(някой те назове с определена дума и хоп- сърдиш се, викаш, обиждаш се, плачеш...) Ако има страх да се пристъпи към подобно изчистване на спомен, то това също е ПО и с него се работи като с отделен проблем естествено пак с ТЕС! Cheesy
Дари, гледала ли си подобен филм? Знам историята, но не съм я гледала. Чистила съм спомени и повярвай много е хубаво след това, защото ние търсим да изчистим спомени от случки, които хич не харесваме и явно или тайно ни спъват "нормалното" живеене!

Cheesy
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 12:51:55 от Dary » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #64 -: Ноември 28, 2013, 08:54:56 »

Пример, ето това се нарича градивна дискусия.

Smiley Мене ме притеснява точно психологическият обрат. Аз съм прилагала ТЕС за болен зъб. Успявала съм да пренеса болката от едно място до друго... Но не съм сигурна дали точно след ТЕС за един зъб, не възпалих парадонтит на останалите три зъба, което доведе до момент да ми се работят общо 3-4 зъба. Болката се местеше от болен на здрав зъб. Не знам дали не възпалих останалите зъби точно с ТЕС и необръщането на внимание, че трябва да се завърши техниката до край. Като се има предвид, че развалените ми зъби са такива благодарение на нездравословно хранене, много нерви, подтискане на най - различни чувства, за много голям период от време, аз трябваше да тесам месец-два наред, ако не и повече, за да изчистя всичко. А в онзи момент нямах време за това и бях на косъм да загубя два зъба. Когато става въпрос за физически проблем, който се теса, тесането трябва да се прилага внимателно. Защото какво се случва да речем, ако имаш рак, тесаш, местиш огнището на болката на друго място и възпаляваш нова зона? Поне така виждам нещата аз.
Когато става въпрос само за психологичен проблем, може би не е толкова опасно.
На мене малко ми изглежда като замазване на очите за миналото, но... В крайна сметка, ако се стигне до момент да си живееш живота добре, може да се пренебрегне фактът, че чрез ТЕС според мен се създава илюзия за миналото. Макар че възприятията на всеки един човек са индивидуални и т.н...
Аз съм заложила на друга техника - разговори  Grin
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 08:56:29 от : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #65 -: Ноември 28, 2013, 08:56:51 »

Добро утро,не съм спала,да прочета Примера!
Дари е новия гуру/нищо лично против нея,просто пример,я използва,за да изтъкне ,абсолютната задръстеност на Тодоров-къде ли пък,кога ли,той се опълчи против,ТЕС,или уринотерапия,или срещу "цръкване на кърма в очите"/
  Всеки нормален,действащ,практикуващ,намиращ се тук и сега- психолог,психиатър и всякакви лечители,има мнение,нормално е да се изказва,и дали е положително или отрицателно, е право на всеки,както е право на всеки да е умен,тъп,безотговорен,отворен,емоционален или балансиран!
 Джунгла/природа/ колеги хахо,психо,шашмолози!
  Нещо разбрахте ли?Аз лично НЕ!
Хайде хубав ден,и не мързелувайте,по-добре ТЕС,отколкото нищо!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #66 -: Ноември 28, 2013, 09:01:18 »

Grin Ако наистина не си спала, лягай да спиш, да не откараш някоя криза и ти! Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #67 -: Ноември 28, 2013, 08:23:07 »

Smiley Мене ме притеснява точно психологическият обрат.- 1. Аз съм прилагала ТЕС за болен зъб. Успявала съм да пренеса болката от едно място до друго... Ако това е била целта, то браво! Wink Но не съм сигурна дали точно след ТЕС за един зъб, не възпалих парадонтит на останалите три зъба, което доведе до момент да ми се работят общо 3-4 зъба.-2. Болката се местеше от болен на здрав зъб. Не знам дали не възпалих останалите зъби точно с ТЕС и необръщането на внимание, че трябва да се завърши техниката до край.-3. Като се има предвид, че развалените ми зъби са такива благодарение на нездравословно хранене, много нерви, подтискане на най - различни чувства, чудесно заключение! за много голям период от време, аз трябваше да тесам месец-два наред, ако не и повече, за да изчистя всичко. - 4в онзи момент нямах време за това-5. и бях на косъм да загубя два зъба.-6. Когато става въпрос за физически проблем, който се теса, тесането трябва да се прилага внимателно. Защото какво се случва да речем, ако имаш рак, тесаш, местиш огнището на болката на друго място и възпаляваш нова зона? Поне така виждам нещата аз.-8.
Когато става въпрос само за психологичен проблем, може би не е толкова опасно. А! Е това вече е приказка!
На мене малко ми изглежда като замазване на очите за миналото, но... за ТЕС! В крайна сметка, ако се стигне до момент да си живееш живота добре, може да се пренебрегне фактът, че чрез ТЕС според мен се създава илюзия за миналото.-9. Макар че възприятията на всеки един човек са индивидуални и т.н...
Аз съм заложила на друга техника - разговори Grin Къде, с кого, колко, как? Grin Grin Grin

Време за разбор!  Grin
1. "Мене ме притеснява точно психологическият обрат"- това също е ПО! Та това си е просто страх от страха! Чистиш го с наколко тупкания и го нямаш!
2. "Но не съм сигурна дали точно след ТЕС за един зъб, не възпалих парадонтит на останалите три зъба, което доведе до момент да ми се работят общо 3-4 зъба" Всичко е възможно! Ако ти смяташ че е така, много е вероятно да е така! Тук има СЪМНЕНИЕ можеш да го ТЕСаш и ще разбереш е или не е така!
3. "трябва да се завърши техниката до край"- кой е казал това, къде!? В живота няма трябва има случване на възможното към даден момент с наличните ресурси и то винаги е оптималното. Иначе, това е УБЕЖДЕНИЕ и подлежи на ТЕСане, също е в категорията ПО.
4. "трябваше да тесам месец-два наред, ако не и повече, за да изчистя всичко." Ъ-ъъъ! Cheesy ПО!
5. "в онзи момент нямах време за това"- ПО!
6. "бях на косъм да загубя два зъба"- страх подлежащ на ТЕС елиминация
7. предните две точки са ярка илюстрация на "ела зло, че без теб по- зло"- или страх от страха или огромно ПО! Ами ако не те беше страх да ТЕСаш ПО-то, щеше да го махнеш, тогава  щеше да махнеш мигриращата болка и така нямаше да ти се налага да ходиш на зъболекар, защото щеше да си извадила подтиснатите емоции, а като си ги извадила, нямаше да имаш нужда от "вредна" храна и...да си пълно 6!  :-D
8. "Когато става въпрос за физически проблем, който се теса, тесането трябва да се прилага внимателно. Защото какво се случва да речем, ако имаш рак, тесаш, местиш огнището на болката на друго място и възпаляваш нова зона? Поне така виждам нещата аз." ПО,ПО,ПО! "трябва"... Ми прочете ли че съм имала "рак" е и!? Трънки! ТЕСай!
9. " чрез ТЕС според мен се създава илюзия за миналото"- в твоя случай е ПО! Оправдание да не ТЕСаш. Иначе в съчетание с "Макар че възприятията на всеки един човек са индивидуални " се получава приближаване към разбирането ми за свобода и избор! Но второто изречение ми звучи като някаква форма на оправдание на теб самата пред себе си поради някаква конкретна причина!!! Не твърдя, че съм права, така го усещам!

" чрез ТЕС според мен се създава илюзия за миналото"- тук ми се иска да кажа, че това по- скоро е "преди" ТЕС! Създадена е нагласа за минало, настояще и бъдеще, във връзка с илюзията време, която ума използва за да облекчи съзнанието. Тази илюзия се подсилва от необходимостите на индивидуалната психика, да оцелее. При ТЕС, тази илюзия също върши работа, докато се подреди картинката и отпаднат пречкащите се натрупвания. Остава, при желание, да се освободи необходимостта от минало и бъдеще, за да сме по- пълноценно в настоящето с цялата ни осъзнатост и отговорност и съответните облаги от това- цялостност на същността ни.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #68 -: Ноември 28, 2013, 09:44:54 »

Честно да ти кажа, ТЕС не е моята терапия.
Моята терапия е много индивидуална, а под разговори имам предвид комуникацията тук във форума  с Тодоров, с Хпджон на мейл, с Лотхен повече по телефона, още едно момче с проблем както моя и една приятелка, която е невероятен психолог без да е завършила психология.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #69 -: Ноември 29, 2013, 02:31:36 »

" Аз съм прилагала ТЕС за болен зъб. Успявала съм да пренеса болката от едно място до друго... "
Ама това сериозно ли е? Защото ако е, това е много трагично явление.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
Kvestor
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #70 -: Ноември 29, 2013, 09:41:55 »

" Аз съм прилагала ТЕС за болен зъб. Успявала съм да пренеса болката от едно място до друго... "
Ама това сериозно ли е? Защото ако е, това е много трагично явление.

И това са думи на психолог???
Пази Боже!!!
Че точно факта, изказан от госпожа усмивка идва да покаже, че човешкият мозък, човекът въобще, е способен на невероятни подвизи. Че има огромен неизползван потенциал, който може да се развие и прояви!!! Ако може да преместиш болката значи тя не е там, значи може да я елиминираш напълно. След което спокойно да седнеш на зъболекарския стол и без да те тровят с химията на упойката да си оправиш кариеса без да си увредиш аналния сфинктер от стискане. А, и като междувременно не куцаш до кабинета, щото нали имаше една такава приказка - боли го зъб, та куца.

Трагично е не явлението, а ограничеността на форумните плъхове, класирани на първо място по мнения.
Всичко останало е свят, пълен с възможности.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #71 -: Ноември 29, 2013, 09:56:15 »

Съвсем сериозно. Явно сте забравил, че писах и за ТЕС на времето. Жалко, че си изтрих постовете, щеше да е интересно за бъдещите да видят обратите в мисленето ми. Smiley Толкова много исках ТЕС да е моята техника, че не бях честна със себе си относно резултатите.
Също така,известно време четях във форума на Иван Петърнишки, практикуващ ТЕС като специалист. Сега е интересно да отбележа, че беше прилагал ТЕС на жена си с идеята да роди нормално, но в крайна сметка роди със секцио. Това по спомени. Доколкото си спомням и водно раждане май бяха пробвали, та милата жена се е тормозила всякак, и пак по спомени, лекарите са казвали и преди това, че тазът й е тесен.
Дари, техниката може и да ефективна, но четейки текстовете,  така са написани, че човек започва да си мисли, че могат да ти порастат нови зъби, нищо че млечните отдавна са ти паднали и са се появили постоянните и са се развалили.
 Имаше и статия за излекувани кариеси.
Имаше ТЕС за пари - е няма ефект от ТЕС за пари, все съм си на прага на бедността.
Абсурдно е, г-н Тодоров, но досега никога не съм подлагала под съмнение такива техники. Вярвала съм на 100%. Май само вас съм подлагала на съмнение... Grin
Иначе г-н Тодоров, вярвате ли в целебните свойства на акупресурата и акупунктурата? Аз да, когато се прилагат от специалист.
При индивидуална работа с такива да ги нарека "енергийни" техники, трябва да се внимава, така мисля аз, а също и хора, с които съм разговаряла на тази тема.
От друга страна, имаше доста хора, които бяха доволни от ТЕС във форума на Петърнишки... Така че аз може да съм сред изключенията.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #72 -: Ноември 29, 2013, 10:02:12 »

Добре де, само да питам, преди известно време ми беше толкова скучно тук, що никой не се включи да си побъбрим, а сега изведнъж - бам трима нови човека?!
Защо не се включихте, когато бях в пика на кризата, да си поговорим тогава за ТЕС?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #73 -: Ноември 29, 2013, 10:08:36 »

Защо поставяш етикети, Квестор?  Когато съм в криза, да дойдеш при мен, ще видиш тогава неограничените възможности на моя интелект. Grin Не ТЕС, теслата решава всички проблеми мигновено. Grin
Самият факт, че бързо, бързо обяви Тодоров за ограничен форумен плъх, говори за собствената ти ограниченост или може би... още си в процес на излекуване.
Според мен, човек, който е имал някакво психично разстройство или ПР, за да твърди, че е излекуван, трябва да звучи уравновесено във всички случаи. Излекуването от едно разстройство, предполага да помъдрееш малко повечко от всички околни, а когато засягаш някого да имаш основание за това.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 10:23:55 от : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #74 -: Ноември 30, 2013, 01:04:49 »

Дари, моят апел към теб е ако имаш желание, да продължиш да пишеш тук. Независимо какво ти казвам аз или Тодоров, или който и да е друг. Това е твоят опит. На някого може да е полезен.
Аз съм малко огорчена, че на техники като ТЕС, филма Тайната и др., се придават вълшебни свойства, които след като провериш и видиш, че не са чак толкова вълшебни, може да се разочароваш напълно, а всъщност някои от идеите, заложени в подобни неща да си струват всъщност.
Аз ти казвам открито, ТЕС не ми допада. Голяма работа обаче. Нали?  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА