evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 04:56:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88853 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #90 -: Декември 03, 2013, 01:45:01 »

P.S: Разберете ме правилно, няма да имам никакво време да пиша през следващите 5-10 дни. Това не означава, че не чета всички постове в последствие, дори и тези, които са трудни за до-изчитане до края. А те са трудни по същият начин, по който е трудно, една фалшива песен да бъде изслушана до края.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #91 -: Декември 03, 2013, 07:09:04 »

Дари, във всичките тия книги, които съм чела пише да променя отношението си към еди какво си. Някак оставаш с впечатление, че не трябва да се бориш с нищо, да си благ като овца. А защо пък не? Защо пък да не се боря с простотията на другите? Тия книги са ме възпитали по някакъв начин да уважавам свободата на другия, неговите лични граници, дотолкова, доколкото не се преплитат с моите... И т.н. В резултат обаче пропуснах да се науча да пазя своите граници, своята свобода... Някак се оставих на благоволението и добротата на околните. Тоест - овца! Grin Само че чашата преля. Дотолкова не ме интересува дали ще живея вечно или само някоя друга година, че... действам според фразата "Или всичко или нищо". И ако бях действала така и преди, със сигурност щях да съм по - печаливша в живота. Така че всичките тия книги за мир и благоденствие, тесане и т.н щяха да са идеални ако ми се налагаше да живея предимно с хора като тези от форума, които по някакъв начин са ме впечатлили. Да не ги изреждам за безброен път. Вече ги знаете кои са. Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Kvestor
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #92 -: Декември 03, 2013, 10:48:53 »

Физиката на Нютон твърди, че нещата имат обективна реалност, независима от нашата представа за тях. Квантовата физика и по-точно принципът за изменчивост на Хайзенберг разкрива, че докато се променя начинът, по който възприемаме обекта, се променя и самият обект. Ето защо, нашето най-мощно средство да променим света е способността ни да променим мисленето си по отношение на този свят.

А чудото е много просто – следва само да спрем мисленето за онова, което сме могли да направим в миналото или което ще трябва да направим в бъдещето, към това, което сме свободни да направим тук и сега. Нашата способност да бъдем великолепни е равна на способността да забравим миналото и бъдещето. Точно затова малките деца са такива. Те не помнят миналото и не се свързват с бъдещето, а са стопроцентово присъстващи и отдаващи се на момента - тук и сега.

Добре би било да сме като тях, за да може най-после да пораснем, заедно с прекрасния свят около нас. Да се свържем изцяло с момента, да го изиграем с най-любимите си играчки, да се радваме и изненадваме от всичко вътре в него, да го вкусим, да го пипнем, да го помиришем...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #93 -: Декември 03, 2013, 10:57:55 »

Въобще нищо няма да си променям вече, да ти кажа, Квестор.  Smiley Доколкото ми е известно, мислим избирателно. Значи ако изкукаш достатъчно, че да не виждаш просяка по улицата, пренебрегнатите и изоставени на произвола деца, ако щеш наченките на гражданска война в Киев, изнасилените жени в Индия-/за последните две ако не гледаш тв, не четеш вестници и не влизаш в нета, може и да не разбереш, обаче, когато несправедливостта е пред очите ти?/.... можеш да твърдиш, че светът е невероятно, прекрасно, идеално място за живеене, направо Рай на Земята. Във всички останали случаи се заемаш със задачата, доколкото ти е възможно да промениш точно този свят.

Спирам да се шегувам с г-н Тодоров, защото явно тук повечето са оперирани от чувство за хумор от една страна, а от друга не разбират колко много значи за мен направеното от Тодоров без той да има изгода от това. 
« Последна редакция: Декември 03, 2013, 11:02:43 от : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Kvestor
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #94 -: Декември 03, 2013, 11:10:37 »

Когато бях млад, исках да променя света.

Разбрах, че да промениш света е трудно, затова опитах да променя моя народ.

Когато открих, че не мога да променя народа си, се съсредоточих над съгражданите си. Не успях да променя съгражданите си, затова опитах да променя семейството си.

Сега, като възрастен, осъзнах, че единственото нещо, което мога да променя, съм самият аз и че ако много отдавна бях променил себе си, можех да повлияя на семейството си. Аз и семейството ми можехме да повлияем на съгражданите си. Тяхното влияние можеше да промени целия народ, а аз наистина можеше да съм променил света.

А ТЕС е доказан метод за промяна на себе си.
« Последна редакция: Декември 03, 2013, 11:12:36 от Kvestor » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #95 -: Декември 03, 2013, 11:36:03 »

Така вече ми звучиш много по - добре. Smiley
 Едва сега разбирам, защо Тодоров се дразни по принцип на всякакви екземпляри, които посещават форума, че тръбят, че са се излекували, но освен............ името на терапевта или техниката си, нищо по - подробно не споменават - нищо за личния си опит, взаимоотношенията си с околните и т.н. Когато се внесат примери от личния живот една техника или каквото и да било става по - разбираемо и евентуално може да се довериш. Но Евентуално.
Да речем, че имам собствен начин да се изказвам, различен от твоя, Квестор, но долу - горе същото имам предвид. Самият факт, че харесвам себе си изцяло или хайде почти изцяло,означава, че аз съм приключила със собствената си промяна или със собствената си терапия. Без ТЕС. С Тодоров. /и други/
Пак да казвам ли, че определям себе си в миналото като добродушна овца? Без значение как изглеждам, пишейки тук във форума. Аз знам какво ме впечатлява отвътре, от какво ме заболява, от кое ми става мъчно. Само че да вярвам, че само със силата на мисълта мога да променя света е било детска мечта, хайде да променя термина от добродушна овца на непорастнало дете, че звучи по - добре.
Искам да ме разграничите от Тодоров, защото..... ако не ви е ясно под "балама" Тодоров има предвид и мен... поне такава, каквато бях в миналото.  Grin При все, че за мен беше плиткоумен, а сега е човекът, на когото дължа всичките си мънички успехи от около месец насам, тук се наблюдавя това поставяне на пиедестал от страна на пациент към психотерапевта си, което се е наблюдавало при пациентите на Първанов.  Grin

Така че аз и Тодоров не сме един отбор. Просто аз изтрезнях, за да мога да оценя правилно всичко, което има предвид, когато пише. Тоест един от малкото действащи и резултатни терапевти според мен. Независимо, че е член на БАП и привърженик на хапчетата.  Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #96 -: Декември 03, 2013, 11:45:34 »

АА... забравих да питам - къде са доказателствата за ефективността на ТЕС, но такива, които да могат да минат като доказателство не само пред мен и други незапознати с психологията хора, ами и пред такива невярващи люде като Тодоров,  членовете на БАП и всички останали, които се водят на принципа "Око да види, ръка да пипне"? Който, както се оказа е един не лош принцип.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #97 -: Декември 03, 2013, 08:08:54 »

нямам много време, за това за сега:
http://www.youtube.com/watch?v=ePmJCFVMYho
http://www.vbox7.com/play:f41a6533&start=141&r=emb
http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI&feature=player_embedded

http://www.scribd.com/fullscreen/12739051?access_key=key-37jww53q8ny1pnr8jar&allow_share=true&view_mode=scroll

Как се измерва щастието? Как се доказва то? Научните трудове ли го легитимират?......Huh?Huh??
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #98 -: Декември 03, 2013, 08:33:01 »

Дари, не става въпрос за щастието в случая. Става въпрос за това да не се вдъхват напразни надежди на хората. Самият Суперсел беше направил блог за ТЕС, а сега заявява, че вече може би година или две по - късно, все още има някакви проблеми. Ето за това става въпрос. Става въпрос за това, че след първата криза всичко ми беше потръгнало нагоре и смятах, че филма Тайната е истински, че всичко става лесно, че материалното благополучие предстои до няколко месеца и аз самата заблуждавах и себе си и останалите, че съм преодоляла социална фобия, ПР. Че и в наличието на Исус Христос убеждавах всички, убеждавах и себе си благодарение на няколкото щастливи момента в живота ми. /Да ме извиняват всички набожни, но ако целият свят е творение на Исус Христос, бих му лепнала и на него диагноза - садист/ Оказа се, че диагнозата ми е малко по - сериозна от ПР или социална фобия. Оказа се БАР. Сега като разсъждавам над себе си и хапчетата, мога спокойно да заявя, че за БАР няма да са нужни хапчета ако просто се намали темпото и се осигури спокоен живот.
При тези ненормални условия, пак е възможно, но с повече резки скокове в настроението.
Дори бих казала, че БАР е просто период от живота ми. Въобще цялото това психотично съществуване приключи. Smiley Влияела съм се от хора, които не са добре с нервите също и съм възприемала тяхното мнение за "чиста монета". Smiley

Аз спирам с писането. Smiley
« Последна редакция: Декември 03, 2013, 09:34:06 от : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #99 -: Декември 03, 2013, 10:49:39 »

Имах предвид хора от реалния ми живот, не от форума.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Kvestor
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #100 -: Декември 04, 2013, 01:51:18 »

нямам много време, за това за сега:
http://www.youtube.com/watch?v=ePmJCFVMYho
http://www.vbox7.com/play:f41a6533&start=141&r=emb
http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI&feature=player_embedded

http://www.scribd.com/fullscreen/12739051?access_key=key-37jww53q8ny1pnr8jar&allow_share=true&view_mode=scroll

Как се измерва щастието? Как се доказва то? Научните трудове ли го легитимират?......Huh?Huh??

Дари, благодаря!
Истински преобразяващи са тези видеоматериали - не виждам някой да може да обори казаното в тях с "по-научни" аргументи от науката, която се споделя в тях.

Само ще поправя третия линк, защото както е даден не отваря директно видеото: http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI&

Дари, не става въпрос за щастието в случая. Става въпрос за това да не се вдъхват напразни надежди на хората. ........................................... Сега като разсъждавам над себе си и хапчетата, ..........  бих казала, че БАР е просто период от живота ми.

Няколко неща: 1-никога никоя надежда, вдъхната на човек в нужда не е излишна. Вярата, Надеждата и Любовта са ценности и да пишеш километрични постове в стил ``гледай си работата с твоя метод`` е потъпкване на тези ценности. Ценността ``групи, секс, дечица`` коато изразихте заедно с психолога в темата за терапевта не е дип за налагане ама нейсе.

2. бъркаш много като мешаш личните си проблеми с някакви идеи по общи теми и генерални въпроси. Всеки да си решава проблема и ти като не можеш с ТЕС това е твой личен проблем, а не проблем на метода. Къв ти е кяра да го критикуваш не знам. Айде за Тодоров е ясно - той печели от отричането на този метод, защото ако всеки си реши проблема с ТЕС той остава без работа.

То е типично българска черта да вземем да оплюем всяко нещо, което работи. Навремето така капитализъма беше много хулен, защото бил много лош - как така ще имаш частна собственост и свобода на словото. Така че е разбираема атаката срещу метода.
Всеки да си преценява в крайна сметка.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #101 -: Декември 04, 2013, 03:17:04 »

Всеки да си прави изводите сам, както каза Квестор. Дари, вярвам, че си разбрала правилно какво съм искала да кажа. Wink Малко мъже могат да запазят самообладание, когато ги засегнат. Квестор, ти не си от тях.

Засега... да не се заричам, но мисля, че приключих с форума. Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #102 -: Декември 04, 2013, 04:18:30 »

http://www.vbox7.com/play:e99f1c9c50
http://www.vbox7.com/play:6c34d5f175

https://www.youtube.com/watch?v=-1Y9OqSJKCc

« Последна редакция: Декември 04, 2013, 04:21:31 от Dary » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #103 -: Декември 04, 2013, 11:58:10 »

Виждам екипа "хенджоп - Ева", вече е сменен както трябва Smiley
Що продължавате да се хабите просто не разбирам.
Да, надеждата е хубаво нещо, тя е една много добра разменна монета. За хора като вас, това продава ... надеждата.
Така и не разбрах защо натискате ТЕС, след като след много емоционалният ми отговор към едната ползвателка ... никаква реакция няма. Вие мислите, че нещата зависят от това какво ще напишете. В грешка сте, те зависят от това как ще се приобщите, по какви начини, как ще отвърнете на разбиране, емпатия или критика. По това си личи, дали някой е минал през страдание, или прокарва поредният PR. Успех ви пожелавам, предният "дует" успя да изпразни форума. Да видим какво ще измислите вие.

П.С: Я да питам тук старите пушки тая мисъл на кой ви прилича Smiley

" Ето защо, нашето най-мощно средство да променим света е способността ни да променим мисленето си по отношение на този свят."

Голям коз е мисленето, особено ако може да ни отърве от емоциите, с които не можем да се справим Smiley
Тази маневра преди 100г. е кръстена и си има име:
Рационализация - психологичен, защитен механизъм на Аза!
« Последна редакция: Декември 05, 2013, 12:21:21 от t.todorov » Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #104 -: Декември 05, 2013, 12:07:51 »

И така само за закачка, в най-добрият смисъл:

"" Ето защо, нашето най-мощно средство да променим света е способността ни да променим мисленето си по отношение на този свят."

Света ми поднася една реалност - температура - 15 - 20 градуса. Аз замръзвам ... ако започна да си повтарям, че навън всъщност е много топло и че птичките пеят, това ще ме спаси ли от измръзване? Или за да повярвам в това, трябва да отцепя част от реалността, така както прави един шизофреник например? И тръгва гол по улицата, както майка го е родила и наистина не му е студено, докато не падне в някое отделение с тежка плевмония ... Та надежда за какво да е това, да спрем да виждаме това, което виждаме? Да го мислим по друг начин?
Защо използвате нуждата от надежда у хората? Аз знам де, риторичен въпрос. Съвест е прекалено дълбоко понятие за вас. Добре че хората си имат глави  на раменете и горко на тези, които не ги използват.
« Последна редакция: Декември 05, 2013, 12:24:40 от t.todorov » Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА