evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 11:34:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 89475 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #195 -: Януари 31, 2014, 12:58:57 »

Г-не, щом искате да си говорим на Вие, случаите, в които ТЕС се е оказала безполезно губене на време, са ми достатъчни. Ако с ТЕС беше подходено по по - друг начин:
- проведени изследвания с доброволци за точно определени оплаквания
- отчетат се, приведат се в някакви цифри за успеваемост
И едва след това се разгласи, че има нов метод в психотерапията, всичко щеше да е ок.
В случая обаче, ТЕС, по времето, по което аз научих за това нещо, се прилагаше, както ви казах, за всичко, което може да ти дойде на ум.
Така, че фръцкайте се, с каквито си искате изследвания, но да придаваш чудодейност на нещо, то да не проработи и после да търсиш престиж, е малко късничко, ми се струва.

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #196 -: Януари 31, 2014, 01:02:11 »

И пак избягахте от конкретни отговори на конкретни мои въпроси, така че това означава едното от тези две неща:
- или не знаете как да отговорите на тях и ви е притеснено, че ТЕС не работи дори при ваш "човек"
- или имате ментални проблеми... и на мене ми се случва понякога, да ми зададат въпрос, а аз да бягам несъзнателно от конкретен отговор и да се отплесна в други разсъждения.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #197 -: Януари 31, 2014, 09:34:47 »

Немам думи за постовете на "научния"
Свършиха се!Айде наздраве за панацеята!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #198 -: Януари 31, 2014, 09:57:37 »

Еми...  и аз така, бе, Лотхен! Гледай, гледай как се запълва време:
"За съжаление, типично българска черта е да се взима под внимание собственото мнение като най-меродавно и да се изключват абсолютно обективни мнения, тенденции и истини, които са резултат на системно проучване, математическа обработка и ред други научни прийоми."
В грешка сте, пич! До преди шест-осем месеца/не си водя точна статистика кое кога с точност/ някъде вярвах в абсолютно всичко - то не беше бог, то не бяха енергии, вселени, медитации, трансове, ТЕс-ове..... Абсолютна буба бях. Cheesy Или явно съм нямала типично български черти, сега се заформят.Смятах, че всичко е възможно, също и умът, мислите имат неограничена възможност да променят и настоящето и ако щете да се материализират с правилната им паранормална употреба. И в задгробния живот вярвах, в какво ли не вярвах.
Сега ми е все тая какво е, радвам се, че този живот свършва някога, защото пропилях най - хубавите си години да намеря отговори на въпроси, чиито отговори е можело да намеря, още докато съм си учела историята на България и света...  И поразмишлявам малко повече над причините, породили нуждата от приемането на християнството в страната.
"Очаквам някой от останалите участници да успее да се включи адекватно и обективно в един разговор, чийто дух ще е далече от "я това като го не разбирам, не е верно"."
- Надявайте се! Или са се изцерили или са сметнали, че тоя форум е обсебен, или има конспирация и те са следени. Това е и причината, Лотхен, да сме единствените бар-овци ми се струва. Grin
И последно, въпреки че тая шашмалогия тук не ми подейства, пак я препоръчвам на хора, на които нищо не може да помогне вече, поне ако не друго да експериментират, пък знае ли човек?!

ПР-тата да си ходят на терапевт, който в терапията си не включва никакви екзотики, да си походят известно време, да се пооправят, после ако искат може и медитация, и ТЕс и кючек ако щат да се запишат да тренират, ще им действа добре на дупарата и килограмите, първото и последното, средното - ако искат може да си подсвиркват в огледалото и да се забавляват с лудостта си.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 10:20:01 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Science
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 31

Профил
« Отговор #199 -: Януари 31, 2014, 02:25:52 »

Ще си позволя един коментар, преди да поднеса на вниманието на аудиторията резюме от още едно научно изследване, покрило всички изисквания за достоверност.

Става въпрос за това, че е удивителна енергията, с която веднага ми беше отговорено, но още по-удивително е, че тази енергия е разпиляна в аргументиране с личностни размишления, които в популационен и по-общ мащаб са просто невалидни. Дали си давате сметка за това, че вашият личен опит не е опита на научните изследвания, в които се работи с хиляди индивиди като вас самата?

Някои наричат това тесногърдие, мироглед с капаци и прочее.

Възможно е тези определения да са верни, но все таки - при положение, че имате енергия за спор, не бихте ли я насочили към едно по-обстойно проучване на наличната литература, от което да намерите достатъчно обективни аргументи, така че да не е необходимо да почерняте абзаците си, а четимостта им и тежестта като научна истина да е неоспорима?

Но, както казах, това са общи приказки, характерни за неплодотворна загуба на време. Ето нещо, което е измеримо като данни, факти и информация:

Във връзка с участието на хиляди войници в опасни и тежки мисии зад граница, най-често съпроводени с голям стрес, изследователи търсят ефективни протоколи и разработват процедури, които да дават ефект при възможно най-кратко време за лечение. В едно проучване извадка от ветерани и членове на семействата им са били тествани за посттравматично стресово разстройство (ПТСР) по стандартизирани тестове. Диагнозата ПТСР е поставена след двукратно извършване на тестовете - 30 дни и ден непосредствено преди прилагането на лечението. Доброволците са били подложени на нов и обещаващ тип терапия - ТЕС (техника за емоционална свобода) в продължение на 5 дни. След терапията е извършено оценяване по същите тестове и е открита статистически значима промяна в посока подобряване на състоянието на лекуваните ветерани. В рамките на 30, 90 дни и 1 година след терапията са проведени отново тестове за установяване на устойчивостта на напредъка от лечението - подобрението в състоянието (общо усещане за тревожност и редица симптоми) е налице, измерено по същите стандартизирани тестове, които са били предпоставка за диагностицирането с ПТСР преди терапията  с ТЕС. В заключение учените посочват, че тежестта на психическия стрес намалява значително след лечение с ТЕС и методът се препоръчва като ефективен след приключването на военни мисии при войници с повишена тревожност.

Публикувано в: Traumatology, March 2010, vol. 16, no. 1, 55-65. The Treatment of Combat Trauma in Veterans Using EFT (Emotional Freedom Techniques): A Pilot Protocol.
http://tmt.sagepub.com/content/16/1/55.short
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #200 -: Януари 31, 2014, 02:40:55 »

Grin Господине, Вие не разбрахте ли, че просто нямам друга работа?! в момента и вместо да гледам сериали, пиша в този форум и разказвам злополучния си опит с всякакви чудодейни техники?
На мене ще ми е интересно да видя дали в научните среди е правен експеримент да се прилага психотерапия от най - обикновен вид върху военни? и какъв е ефектът след това? Чакам г-н Тодоров да се включи. Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #201 -: Януари 31, 2014, 02:46:32 »

А моето тесногръдие, както вие го нарекохте, се дължи на факта, че при всяко едно изследване, може да се ползва различна логика, чрез която едно и също нещо да се отрече или докаже. Както моето мнение е различно от вашето, и все пак всяко има някаква логика.
Моята обаче ми се струва малко по - силна. Не за друго, а защото ТЕС се е прилагала от хора, които преди това са завършили психология и психотерапия.
С тези знания, дори самата аз бих могла да измисля нов метод, за да изглеждам по - оригинално пред конкуренцията. А хорицата си падат по екзотични методи, особено в нашата страна.
Малко смешно ми е за самата мен, че приемах мнение от шаман, леещ куршум, а Тодоров зор зааман за четири години най - после му повярвах напълно. Grin
Така че с ТЕС или без ТЕС, когато една терапия се проведе на ниво, ефектите ще са положителни. И все пак, преди един човек да стане военен, той преминава през не знам колко броя тестове за психическа издръжливост. Тоест, каквото и ПТСР да премине, човекът има воля по - силна от тази на повечето хора и го има условието в терапията, самият пациент да има волята и желанието да се излекува.
В моя живот, от тук нататък, аз ще се стремя да пресявам информацията, изцяло на база натрупания жизнен опит, който никак не е малко. Изхождайки от собствения си опит, Тодоров ще бъде препоръчван от мен на всеки един познат, за който разбера, че има нужда от професионална помощ от този вид. А ТЕС просто забравете да препоръчвам за психологичен проблем. Просто се бави излекуването с ТЕС.

« Последна редакция: Януари 31, 2014, 03:14:59 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #202 -: Януари 31, 2014, 02:49:19 »

И на въпросите не ми отговорихте ясно и категорично, ами се ляхте, ляхте и вие в дълга реч.... точно като мен.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Science
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #203 -: Януари 31, 2014, 03:41:48 »

Благодаря ви за признанието, че нямате работа - това обяснява всичко. И проблемите ви, и начинът им на решение, и динамиката на взаимоотношенията с човек, който очевидно не отговаря на тях по желания от вас начин. За момента приемам, че вашето мнение е по-скоро с цел да привлече нечие внимание, отколкото плодотворно да допринася за развитието на темата.

Апропо, не мерете логиката си с моята - безмислено е, а и аз не привеждам собствена логика тук, а логиката на науката, фактите, статистиката и добрата медицинска практика.

Независимо дали вие признавате съществуването на гравитацията, то тя си съществува. Същото е и с научните данни. Те и затова явно ви подразниха толкова, защото истината винаги се приема трудно. Имате огромен вътрешен конфликт, видно е, но при добро желание бихте могла да го разрешите и да превърнете енергията му в нещо, което е градивно или най-малкото да вършите нещо, да не седите без работа.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 03:44:13 от Science » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #204 -: Януари 31, 2014, 04:14:49 »

Голям смях, честно казано! Ако всичките ми вътрешни конфликти са като този, който чувствам в момента, ще съм голяма щастливка!
 Smiley
Вие откъде знаете кой е точно желаният от мен начин да ми отговаря някой? Grin
Апропо, да не заприличате на едно момченце, на което камерите му източвали енергията, качила съм клипче с него.
Сега да ви кажа, откъде идва това суеверие от клипчето. Индианците на времето, незапознати със свойствата на фотоапарата, смятали, че снимката откраждала духа им или нещо подобно. Тъй като в последствие се оказва, че индианците са били една много интелигентна нация, въпреки примитивния на пръв поглед начин на живот, някои хора са повярвали и на това им вярване, че със снимката губим част от себе си или нещо от този сорт. Защо Ви казвам това:макар индианците да са били невероятни в правенето на... да речем точни календари,  те са сгрешили по отношение на снимките и влиянието над човешкия дух.
Макар да ми казвате, че еди кои си учени стояли зад това изследване, след като проверя техниката и видя че не действа, и още 1000 учени да ми изброите, няма да промените мнението ми.
Психично разстройство се лекува с разговори с обучен човек. Дали ще ме потупва или няма, ако си знае как да води един сеанс и ако аз самата съдействам, резултати ще има.
Ако има излекувани с ТЕС, то те са излекувани за мен благодарение на това, че сеансът е воден от човек, завършил психотерапия, а не защото ми активира 12-те точки.
Моите факти са, че това ТЕС не работи.
Добрата медицинска практика е разговор с психотерапевт, моят факт.
Ох, все още ми е трудно да се изказвам по - концентрирано. Накратко исках да кажа следното: досега в живота си, срещна ли някой, който е по - интелигентен от мен, по - успял, хареса ли ми като личност, приемам инстинктивно всяко негово мнение за достоверно, така, както едно дете вярва безрезервно по принцип на родителите си, когато е много малко. А както знаете, никой не е съвършен. За да не правя тази грешка повече, се стремя да преработвам всичко занапред през собствения поглед, през собствения житейски опит.
В този случай, учените най - вероятно са се заблудили като са отдали положителните резултати от изследването на ТЕС, а те по всяка вероятност се дължат на качествата на терапевтите като такива, не като тесаджии. ТЕС е като рамката, поставена за красота в моята диплома, която може да сочи и три и шест, но като цяло книжката ми изглежда красиво. И ако оценките са показател за някаква моя интелигентност, то рамката само радва окото, докато четеш. Иначе е чисто и просто загуба на мастило.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 05:13:33 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #205 -: Януари 31, 2014, 05:11:17 »

И все пак... не ми отговорихте на един основен въпрос:защо на Петърнишки жена му родила секцио, като водното раждане преди това е основателна причина да реша, че се е целяло нормално раждане?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Science
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #206 -: Януари 31, 2014, 05:34:25 »

Цитат
учените най - вероятно са се заблудили

Вие наистина сте на незавидно ниво в света на знанието... Приличате точно на индианеца във вашата приказка.

Не очаквайте от мен тепърва да ви обяснявам от какво са изградени темелите на научното знание. Вие пишете, което означава, че сте най-малко в 3-ти клас. Прекалено късно е за такова обяснение, да не говорим,ако сте по-голяма...

Просто пропускайте моите резюмета на научните данни и продължете разговора си с някого, който ви импонира. Не се чувствайте длъжна да ми отговаряте - губим си взаимно времето, а и се излагате. Аз поне мисля да процедирам точно така.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #207 -: Януари 31, 2014, 06:00:20 »

Простете, но аз нямам нищо против индианците.  Grin Просто някъде са били по - интелигентни от европейците, но в друга област пък, европейците са ги превъзхождали.
Напротив, най - съм се изложила тогава, когато съм вярвала в ТЕС и всичко останало шарлатанско. Ако я нямаше тази вяра, щяхме евентуално да се срещнем с Тодоров за лечение на социална фобия или ПР, но не за това, заради което си пиша с него в момента.
И нищо няма да пропускам Ваше, защото има вероятност и други да се подхлъзнат като мен, а аз ценя човешкия живот.
Просто ще предложа моето мнение, а посещаващите форума сами ще си правят изводите.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 06:02:07 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #208 -: Януари 31, 2014, 09:53:58 »

1. ТЕС може да намали специфичната симптоматика при фобии от малки животни.
 Изследването е проведено в контролирани условия, като групи от участници са изложени на обекта на тяхната фобия за 30 минути. Статистическата обработка на резултатите показва, че ТЕС води до значително по-голямо подобрение в сравнение с практикуването на диафрагменото дишане (мощен метод за бързо успокояване на принципа на активиране на дейността на парасимпатикусовата нервна система).
- според кои точно изследвания диафрагменото дишане е мощен метод за бързо успокояване?
- защо като критерий за сравнение в този случай не се е ползвал резултат от проведена психотерапия, а точно диафрагмено дишане?
Общо взето, хората не се интересуват от краткосрочни положителни ефекти, а от дълготрайни.

Подобрението от приложението на ТЕС е проследено между 6 и 9 месеца като е отбелязано, че резултатите са устойчиви. В заключение учените посочват, че една сесия лечение с ТЕС допринася за изявата на адаптивни поведенчески ефекти, т.е. фобията намалява или изчезва.

Защо не се сравнят резултатите от ТЕС с резултатите, постигнати от общоприета психотерапия, като участниците отговарят на едни и същи критерии - диагноза, семейно положение,пол, финасово състояние....?

2. Ето и едно образцово проучване: В това проучване се изследват равнищата на хормона на стреса - кортизола и симптомите в резултат на психологически стрес при неклинични доброволци. Пациентите са разпределени на случаен принцип в три групи, съответно група, лекувана с ТЕС, група лекувана с психотерапия и третата, контролна група, която не е лекувана с нищо. Извършени са биохимични анализи на слюнката за концентрацията на кортизола (показател на равнището на стреса) непосрествено преди лечебната сесия и 30 минути след приключването и. Резултатите са следните: Групата, лекувана с ТЕС показва статистически значими резултати на подобряване на равнището на стреса, изразяващо се в понижаване на хормона кортизол в изследваните проби. Подобрението е в значително по-голяма степен в сравнение с групата, подложена на психотерапия и контролната група, която не получава помощ. Понижаването на равнището на кортизола се отразява и в усещането за психологически стрес, тревожност и депресия (като обща тежест на симптомите), което за групата на ТЕС е отчетено като намалено в най-голяма степен.
- За това изследване, вече изказах мнение. Защо не са проследени резултатите от ТЕС терапия и психотерапия в дългосрочен план, а изследването е ограничено само до сравняването на резултати, тридесет минути след завършването на сеанса?

Драги господине, пиленце, образованието ми е малко над трети клас, поради което ще Ви кажа, че едни статистически резултати много лесно могат да бъдат манипулирани в зависимост от това какви критерии за оценка и сравнение ще се поставят в изследването.
Във второто изследване липсва допълнителна информация за това какво се случва след изследването с пациентите. Какъв е процентът на успеваемост с ТЕС в този случай и какъв с психотерапия? Няма такива данни.
В това изследване не е отчетен фактът, че по време на ТЕС терапията може да не се  е работило по никакъв конкретен проблем, а просто са потупвани хората тук и там, един вид медитираш и може и да си пред заспиване - хипнотизиране.
Докато в психотерапията има реални разговори, ровене в проблеми, а след такъв разговор нивото на стрес със сигурност е повишено.
Но най - важното е, че в това изследване липсва информация за това какво се случва с пациентите по - нататък.

За да ви е що годе валидно едно изследване, то трябва да съдържа следното:
Примерно 100 човека се тесат самостоятелно, учещи се от книжлетата, 100 човека ходят на психотерапия и 100 човека се тесат от професионални тесаджии, може и още групи да се добавят. В последната група важен момент ще е ако тесаджиите същевременно са изучили стандартните методи при психотерапия. АКо във втората и третата група % разликата е нищожна, този резултат може да се разглежда по два начина - 1. ТЕС е успешна, колкото обикновена психотерапия 2. Всички положителни резултати при ТЕС се дължат на факта, че специалистите имат задълбочени познания в областта на общоприетата психотерапия.

За такива изследвания трябва да се вземат предвид и различни фактори като:възраст, пол, семейно положение, финансово състояние и други... защото ако се подберат правилните пациенти и резултатите ще са 100%-ви.

« Последна редакция: Януари 31, 2014, 11:09:15 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #209 -: Януари 31, 2014, 10:06:00 »

"Във връзка с участието на хиляди войници в опасни и тежки мисии зад граница, най-често съпроводени с голям стрес, изследователи търсят ефективни протоколи и разработват процедури, които да дават ефект при възможно най-кратко време за лечение. В едно проучване извадка от ветерани и членове на семействата им са били тествани за посттравматично стресово разстройство (ПТСР) по стандартизирани тестове. Диагнозата ПТСР е поставена след двукратно извършване на тестовете - 30 дни и ден непосредствено преди прилагането на лечението. Доброволците са били подложени на нов и обещаващ тип терапия - ТЕС (техника за емоционална свобода) в продължение на 5 дни. След терапията е извършено оценяване по същите тестове и е открита статистически значима промяна в посока подобряване на състоянието на лекуваните ветерани. В рамките на 30, 90 дни и 1 година след терапията са проведени отново тестове за установяване на устойчивостта на напредъка от лечението - подобрението в състоянието (общо усещане за тревожност и редица симптоми) е налице, измерено по същите стандартизирани тестове, които са били предпоставка за диагностицирането с ПТСР преди терапията  с ТЕС. В заключение учените посочват, че тежестта на психическия стрес намалява значително след лечение с ТЕС и методът се препоръчва като ефективен след приключването на военни мисии при войници с повишена тревожност."

Пак неиздържано. 100 тесани, 100 нетесани, 100 терапевтирани ви трябват за това изследване/цифрата ей така съм я сложила и тук, и в предишния пост/. И пак отговарят на едни и същи критерии - семеен статус, финансово положение в рамките на изследвания период, пол, естествено заболяването да е едно и също, и други евентуално, които сега не се сещам. В рамките на една или няколко години как ще се развият според това дали са прилагали техника и каква.
И пак, и пак, ако резултатите между тесани и терапевтирани са нищожни като разлика, може да говорим за успехи като терапевт, не като тесаджия.
Ще е любопитно ако в самостоятелно тесане се постигнат резултати, равни или близки по стойност на тесаните професионално и терапевтираните.
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 10:25:53 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА