evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 28, 2025, 12:56:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet online
[Паническо разстройство]
GregoryGex
Април 26, 2025, 02:49:10

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 89480 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #180 -: Януари 26, 2014, 12:05:57 »

Дари, насред четенето на разни неща из форума, които ме интересуват ми хрумна и нещо друго... Ти хубаво казваш, че съм неуравновесена почитателка на Тодоров, но.... иде ли ти на ум, че има милиони хора, които се кланят на разни певци, че даже и живота биха си дали за някой, който въобще не познават лично?!

В моя случай, освен, че опознавам малко или много Тодоров по това, което поднася като инфо в постове, аз получавам от него подкрепа, с помощта на която преодолявам сериозен проблем.
Кое му е неуравновесеното за известно време да изпитвам някакви чувства, от каквото и да било естество към него?!
 Grin
Ти сякаш не забелязваш, но аз си позволявам и да се шегувам с "моя идол"?!
Това какво ти говори на теб?
Г-н Тодоров, стана ми традиция да се изразявам в три поста, един сутрин, един около обед, и един късно вечер.  Grin
« Последна редакция: Януари 26, 2014, 12:11:16 от DG : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #181 -: Януари 26, 2014, 10:31:40 »

Аз не зная как точно керванът върви и за кого върви. За ползвателите на ТЕС със сигурност върви назад, а когато нечий керван върви назад, карванът на някой друг получава силен тласък напред. И това е простата логика на всяка една периодична атака на тоя форум.
Що се отнася за науката, не забравяйте, че благодарение на нея пишете в този форум, както и редица други неща. Същите принципи, които са довели науката до това, вие да можете да цъкнете едно копче и да стане светло, движат и науките за човешката психика. Разбира се от време оно, покрай това има и друга тенденция - много хора да се възползват от слабостите на човешката психика, просто за да се облагодетелстват. Има и такива които се чувстват по-добре ако поставят реалността под въпрос и повярват в някакви нейни допълнения, в които някой вярва и те след него. Така се чувстват по-спокойни и по-малко притиснати от истинската реалност, която може да се види, пипне усети с познатите ни сетива, които не включват чудесният човешки феномен фантазия, който наистина може да ни доведе до баланс макар и вярвайки в нереалното. Може би за това казват че света е пъстър. Това е чудесно. Само че в случая да се подтикват други хора към подобно нещо е съвсем друга работа.
И накрая да ви кажа каква е разликата, че да стане ясно, между това кой е получил действителна помощ и кой не. Единия казва че нещо е много ефективно, но никога не казва как му е помогнало, липсва съдържанието. Има просто едно, ама наистина много просто рекламно послание и толкова. То винаги съдържа елемент на крайност и винаги е насочено към най-голямата човешка слабост, в случая - надеждата. Подобно рекламно послание играе по тънката струна на тази човешка способност да се надява, която принципно заслепява сетивата за обективното. И ето на пазарна ниша.
В другият случай на излевкувал се, или просто на получил адекватна помощ винаги има споделяне какво точно и как му е било от помощ. Давам за пример само ДЖ как и е подействало безоценъчното поведение на един специалист и факта на границите които е усетила дори в някакво си форумно общуване. Конкретни неща.
Колкото и да си повтарям че ми е топло когато умирам от студ, това няма да ме стопли. От друга страна ако ми ампутира усещането за студ, ще умра от измръзване, но с чувство че ми е топло. Самата идеология, ако може да се говори за такава е в грешна посока - да се заличи сигналът който дава някакъв проблем, или симптом. Това заличаване може да доведе единствено до задълбочаване на проблема, който ще произведе още по-мощни сигнали, или симптоми. Но на всеки му е приятно да има вариант лампата за бензина на колата да угасне, без да зарежда. Но без тази лампа просто няма да знаем кога ще спре колата, а това ще ни създаде по-голям проблем, но после. Та, да се потупваме ли, или да си решаваме действителните проблеми? Как мислите?
Та и на вас казвам - сменете си ПР стратегията.

ДЖ, благодаря за споделената обратна връзка, но по-скоро трябва да хвалиш себе си, а не мен. Аргумента е, че преди аз бях същият, а ти не споделяше подобни ползи за себе си. Сега аз пак съм, същият, но ти ги споделяш. Ще рече че отговорността за промяната, както наградата от нея е за теб самата.
« Последна редакция: Януари 26, 2014, 10:49:51 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #182 -: Януари 27, 2014, 12:18:00 »

Знам, че ролята ми за собственото стабилизиране никак не е малка. На мене ми е още пресен споменът, колко страх изпитвах, докато се борех с налудностите, които ми идваха на ум, точно тези, които обсъждах с вас публично във форума /и които май изтрих в последствие/ и които сега ми изглеждат смешни, и въпреки че сега са ми смешни, знам, че преодоляването им по принцип си е май малко чудо.

И все пак, и все пак, г-н Тодоров, аз ви казвам честно, не съм срещала човек сред познатите си, на който нещо в логиката да не му куца. То донякъде е разбираемо, все пак нямам познати психотерапевти.
Доколкото аз съм наблюдавала, всеки един човек в изграждането на характера си като дете малко или много винаги търси човек, на който да подражава, докато "нацели" модела, който му пасва най - добре и с който жъне най - много ползи за себе си, и после в последствие дообогатява самостоятелно? Всъщност, точно заради това ми се струва, че досега все съм подскачала от вярване във вярване, и в различни крайности в държанието, защото просто съм нямала хубав личен пример, последователност в думите и действията като модел за подражание и постигане на хубави реални резултати в живота.
Също така, на никой друг не му "дойде на ум" през тези месеци, че аз така или иначе се самокритикувам постоянно, постоянно си търся кусурите и точно по време на кризисни състояния нямам нужда и някой друг да ми ги търси, а имах нужда от това някой да ми припомни и добрите ми страни, да ме подкрепи, даже подкрепи не е точната дума, ами просто някой да ме изслуша без да ме осъжда. То даже май и не е ясно за никой не - терапевт, че подобни заболявания включват голяма самокритичност, откъдето следват и високите изисквания към околните.? Та, г-н Тодоров затова сте ми "златен" в момента. Smiley Аз буквално щях да забравя, че имам и други качества, освен такива, отразяващи болестно състояние.
Тази проекция, за която говорите г-н Тодоров, че терапевтът трябва да може да даде възможност на пациента да проектира върху него каквито и да било чувства и емоции, май, май се получи на 100%. Grin
Така че, Дари, аз като пробвала ТЕС, медитации, източни учения, даже и на Дънов някои материали чела, Ошо също и какво ли още не, мога да ти препоръчам ако имаш някакви притеснения относно себе си, да посетиш Тодоров или дори само да си поговориш с него, но като се стремиш да го разбереш какво се опитва да ти каже, пишейки, не директно да го отхвърляш.... след това ще видиш, че вместо да си губиш времето с подобна литература от сорта на ТЕС, ще се насочиш към доста по - практични неща.
 Smiley

« Последна редакция: Януари 27, 2014, 12:44:41 от DG : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #183 -: Януари 27, 2014, 05:43:54 »

DG : ))) , май още не си разбрала основното: не аз или ти имаме нужда от нещо като  t.todorov, а то от нас! И понеже на мен ми личи, то това нещо не си намира място и за това се натиска за внимание, само и само да го забележат, да се нахрани от каква да е реакция, че иначе го няма!!!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #184 -: Януари 27, 2014, 06:24:14 »

На тебе нищо нямаше да ти личи, ако не беше споменала миналите животи. Искам да ти кажа, че по - скоро, когато се приема "минал живот", "магия", "енергийно вмешателство", " черна магия" , "енергиен вампиризъм и целенасочено източване на енергия" и др. за нещо нормално, нещо, което съществува в разните му книги, форуми, ето точно подобни неща увеличават неимоверно работата на психиатри и психотерапевти. Ако липсваха, щяха да си имат работа предимно ми се струва с ПР-та, семейна терапия и съвети как да се отглежда едно дете правилно.
Така че, точно с миналите животи, ако някое по неуравновесено ПР вземе и ти повярва и тръгне и то по твоя път, в зависимост от това какво му се случва и в реалния живот, може да си докара доста сериозно психично заболяване.
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 06:28:19 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #185 -: Януари 29, 2014, 10:21:03 »

"не аз или ти имаме нужда от нещо като  t.todorov, а то от нас!"

Това предполагам важи и за сърдечяният хирург, който има нужда от свойте инфарктни пациенти. Не че има голямо сходство, но все пак ... понеже при нас всеки разбира от коли, компютри, както и вече актуално от психология и "помагане".
Има една съществена разлика, никой дипломиран терапевт никога няма да каже "това ще те оправи", на който и да било. Терапевта и терапията по принцип са добавена реалност, те не са "нещото" което оправя каквото и да било. Това са фактори, които подсилват силите на самият страдащ, той сам да се справи. Не носят нито абсолютна истина за живота, нито вълшебно хапче. Те са помощен инструмент в нечия борба.
От вашите, пак повтарям, много прости послания, единственото което  лъха е "имаш късмет, че откри този чудодеен метод, който ще те оправи ...". Като ония костюмари, които чукат на вратата ти и ти казват че "ще запомниш този ден, защото ...". Блудкава работа.
В интерес на истината аз наистина си мислех че само книги по ТЕС имаше, както на Хорхе Букай. Сега разбирам че вече и "специалисти" по това има. Та, разбирам изцяло маневрите. Бих се радвал отново да споменете нечии имена на специалисти. Това явно ви успокоява.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #186 -: Януари 30, 2014, 01:18:57 »

Активен
Science
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 31

Профил
« Отговор #187 -: Януари 30, 2014, 09:58:14 »

Здравейте уважаеми читатели и писатели във форума за паническо разстройство!
От известно време разучавам богатството на темите тук и с неудовлетворение отбелязвам, че важни дискусии и разговори са преминали границата на добрия тон, в резултат на което истинската картина остава не дотам обрисувана добре. Това се отнася и за моя бивш пациент и ученик, който пише тук под името Квестор и по чиято молба се включвам активно с мнение.
Другото, което ми прави впечатление е факта, че редица други талантливи и знаещи участници във форума по някаква причина вече не пишат, а са останали крайни активисти и отчаяни и запълващи си времето писачи. Ето защо имам едно конкретно предложение към всички вас - оставете всяка емоция, всяка лична облага и реклама и подайте на интересуващите се обективна и безпристрастна информация. Става въпрос за научна информация. И за да не се получи спекулация с това що е то научна информация, нека обрисуваме набързо критериите - една информация е научна, когато изпълнява следните условия: 1. почерпена е от достоверен научен източник - най-добрите такива са сборниците за първична научна информация или т.нар. научни журнали или списания. Те също трябва да отговарят на няколко изисквания, най-важните от които е списанието да е реферирано в призната база данни и всяка статия в него да е рецензирана от поне двама научни независими рецензенти. Ако има и импакт фактор (фактор на тежест в научния свят), толкова по-добре; 2. посочен е източника с пълна референция (за пример вижте по-долу); 3. въздържане от лично съждение и оценка - това може да го направи всеки четящ за себе си.

Всичко това го правя по повод дългогодишния ми успешен стаж в областта на ТЕС (излекувани над 1000 пациенти и с рекламата, макар че няма да си кажа името и центъра, в който лекувам, спирам завинаги дотук). Не това е важното - важен е бекграунда на този успех, а именно науката. Точно спекулацията с научността в тази тема бе един от аргументите на Квестор, който натежа и ме убеди да взема по-активно отношение и да опитам да канализирам спора в ред, в който на въоражение ще влизат кохортни медицински проучвания, рандомизирани и статистически достоверни изследвания и прочее. Само тогава една истина тежи. Уверявам ви, че така наистина всеки изписан ред ще е в помощ. Останалото е просто един брътвеж, който задоволява нечие его, но в по-широк публичен план седи като едно засъхнало леке в старата дреха в гардероба - т.е. без никаква практическа стойност и тежест.

И така, преминавам към 2 конкретни научни изследвания, които предавам с няколко думи, а подробности може всеки да разбере като потърси източника на публикацията, за които за удобство освен референция давам и линк.

1. ТЕС може да намали специфичната симптоматика при фобии от малки животни. Изследването е проведено в контролирани условия, като групи от участници са изложени на обекта на тяхната фобия за 30 минути. Статистическата обработка на резултатите показва, че ТЕС води до значително по-голямо подобрение в сравнение с практикуването на диафрагменото дишане (мощен метод за бързо успокояване на принципа на активиране на дейността на парасимпатикусовата нервна система). Подобрението от приложението на ТЕС е проследено между 6 и 9 месеца като е отбелязано, че резултатите са устойчиви. В заключение учените посочват, че една сесия лечение с ТЕС допринася за изявата на адаптивни поведенчески ефекти, т.е. фобията намалява или изчезва. В статията са отбелязани и някои ограничения на изследването (б.р. които в 10 годишния период след издаването и са решени в редица последващи изследвания).
Публикувано в: Journal of Clinical Psychology, Volume 59, Issue 9, pages 943–966, September 2003: Evaluation of a meridian-based intervention, Emotional Freedom Techniques (EFT), for reducing specific phobias of small animals   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jclp.10189/abstract

2. Ето и едно образцово проучване: В това проучване се изследват равнищата на хормона на стреса - кортизола и симптомите в резултат на психологически стрес при неклинични доброволци. Пациентите са разпределени на случаен принцип в три групи, съответно група, лекувана с ТЕС, група лекувана с психотерапия и третата, контролна група, която не е лекувана с нищо. Извършени са биохимични анализи на слюнката за концентрацията на кортизола (показател на равнището на стреса) непосрествено преди лечебната сесия и 30 минути след приключването и. Резултатите са следните: Групата, лекувана с ТЕС показва статистически значими резултати на подобряване на равнището на стреса, изразяващо се в понижаване на хормона кортизол в изследваните проби. Подобрението е в значително по-голяма степен в сравнение с групата, подложена на психотерапия и контролната група, която не получава помощ. Понижаването на равнището на кортизола се отразява и в усещането за психологически стрес, тревожност и депресия (като обща тежест на симптомите), което за групата на ТЕС е отчетено като намалено в най-голяма степен.
Публикувано в: Journal of Nervous & Mental Disease: October 2012 - Volume 200 - Issue 10 - p 891–896, doi: 10.1097/NMD.0b013e31826b9fc1, The Effect of Emotional Freedom Techniques on Stress Biochemistry: A Randomized Controlled Trial - http://journals.lww.com/jonmd/Abstract/2012/10000/The_Effect_of_Emotional_Freedom_Techniques_on.12.aspx

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #188 -: Януари 30, 2014, 10:27:24 »

Понеже си запълвам времето с четене на литература за лечение на психични разстройства, та достатъчно съм чела за ТЕС и поне две, три клипчета съм изгледала.
Имам конкретни въпроси:
- Защо след като ТЕС - специалисти претендират за сериозен метод, съществува клипче, в което ТЕС се ползва за... забогатяване. Пробвала съм го клипчето и не защото съм алчна, просто, защото наистина ми трябват пари за конкретен проблем и не става въпрос за малко количество, но не е и толкова голямо. Е, не проработи.
- Смятате ли, че някой говорещ свободно за минал живот, се е излекувал? След като аз дори и в най - големите си налудности, паранои и страх, и за миг не съм преживяла нещо, което да ми изглежда като минал живот? А състоянието, макар да не съм го описала никъде в най - дребни детайли, е свързано с доста, доста голяма фантазия... и все пак няма такъв момент.
- Според вас ТЕС може да се ползва за лечение, както на главоболие, така и като средство за поникване на нови зъби - нови, след постоянните. Що така не ми се получи?
- Петърнишки ТЕС-ал жена си за нормално раждане, раждала и във вода, защото така било по - естествено, природно. Защо родила накрая секцио? Нали ТЕС е чудодейна? Цели дванадесет часа, ако не ме лъже паметта, са се ТЕС-али двамата. Без резултат. Айде, ако аз примерно не съм се ТЕС-ала достатъчно, нямала съм Учител, то... що така се случи с жената на Петърнишки? Че си има две опции, хем тя се теса, хем той й прилага ПРОКСИ ли беше? А Петърнишки, който не знае от четящите форума е  ТЕС - специалист.
- За ТЕС ми е известно, че не е помогнал на един човек, книгата беше дадена от мен на втори, пак без положителна обратна връзка... Да не говорим, че аз самата нямам кой знае какви положителни впечатления от тази техника, даже да не казвам никакви. Да не говорим, че общо взето пооплескахте мнението ми за източната медицина, към която иначе бях много благонастроена. И към медитацията бях. Вече ми е ясно, че Тодоров е бил прав, че специално последната може да се ползва, но както всеки един спорт, не като основно лечение на разстройство. Към момента на още двама съм препоръчала ТЕС, с рак - последен стадий, поне болката евентуално да облекчи, ще пиша специално на Тодоров, ако видиш ли проработи поне за това.

И все пак... Тодоров се оказа прав. За почти всичко./Още съм 1:0 за мен в предположението му, че моето състояние изисква продължителна, ако не доживотна  употреба на хапчета/
Знаете ли кое му е най - хубавото на Тодоров? Не дава напразни надежди. Неговата терапия не обещава да усетиш божественото, да се потопиш в него, да привлечеш нови невероятно позитивни приятели... Тодоров не казва, че лекува нещо на 100%, че е чудодейно и след ползването му ще се позлатиш едва ли не, че може да го ползваш ако те заболи зъба или... друго, сещате се.
И все пак, Тодоров се оказа моето най - точно хапче до момента.
Независимо какво ще се случва с мен занапред, ни медитация, ни Шахънска, ни Хпджон - едно друго знаещо иначе момче от форума успяха да ми помогнат така, че да премина през криза без хапчета.
По време на миналата криза си кореспондирах и с Шахънска, и с Хпджон. Еми... резултата беше - хапчета.
Шахънска не ми обърна май внимание или.... де да знам, но ако е имало обратно съобщение, то то не беше нещо запомнящо се.
Хпджон... къде му дойде на ум, да го питам, да ми говори по време на криза за Вселената и неограничените възможности?! Cheesy
От август насам си пиша с Тодоров.... Еми още не съм на хапчета, бе мушмуроци такива! Минах през всички симптоми на една криза от отслабването, трудността да заспиш, хиляда глупави мисли......
Няма ги вече.

А за Тодоров, освен моите собствени позитивни отзиви от известно време насам, разполагам с още едно такова. Не съм накарала човека да пише тук, просто, защото не ми се иска да заприлича цялата работа на вашата.

« Последна редакция: Януари 30, 2014, 10:53:42 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #189 -: Януари 30, 2014, 11:13:28 »

2. Ето и едно образцово проучване: В това проучване се изследват равнищата на хормона на стреса - кортизола и симптомите в резултат на психологически стрес при неклинични доброволци. Пациентите са разпределени на случаен принцип в три групи, съответно група, лекувана с ТЕС, група лекувана с психотерапия и третата, контролна група, която не е лекувана с нищо. Извършени са биохимични анализи на слюнката за концентрацията на кортизола (показател на равнището на стреса) непосрествено преди лечебната сесия и 30 минути след приключването и. Резултатите са следните: Групата, лекувана с ТЕС показва статистически значими резултати на подобряване на равнището на стреса, изразяващо се в понижаване на хормона кортизол в изследваните проби. Подобрението е в значително по-голяма степен в сравнение с групата, подложена на психотерапия и контролната група, която не получава помощ. Понижаването на равнището на кортизола се отразява и в усещането за психологически стрес, тревожност и депресия (като обща тежест на симптомите), което за групата на ТЕС е отчетено като намалено в най-голяма степен.
Публикувано в: Journal of Nervous & Mental Disease: October 2012 - Volume 200 - Issue 10 - p 891–896, doi: 10.1097/NMD.0b013e31826b9fc1, The Effect of Emotional Freedom Techniques on Stress Biochemistry: A Randomized Controlled Trial - http://journals.lww.com/jonmd/Abstract/2012/10000/The_Effect_of_Emotional_Freedom_Techniques_on.12.aspx

Веднага те оборвам, душицо. Съвсем нормално е след ТЕС, което като  техника донякъде наподобява медитация, стресът да е намален след това. Такова ще е положението и след изкарването на едночасово посещение на калайнетика. За мое щастие, в продължение на около две години съм ходила от време на време на калайнетика и след това може би в продължение на 1-2 часа, може и повече/но тогава си бях необвързана по никакъв начин/ съм била голям свежар.
Съвсем нормално е след психотерапия да имаш повишени нива на стрес, защото ако е проведена правилно, би следвало след това да има "домашни", това е моето знание за психотерапията според казаното от Тодоров и това, което ми е споделено от няколко човека, ходили на терапия при други специалисти. А тези домашни включват, доколкото знам описване на различни спомени, проследяване на часовото време, в което се появяват симптомите и т.н. Би трябвало ако сте малко по - навътре в нещата, да знаете по - добре и от мен за какво става въпрос.
Отделно самата психотерапия е свързана с "разбутването" на стари и най - често не много приятни спомени, обмислянето им, осъзнаването им, промяна на мисленето спрямо тях и т.н. Това е достатъчно стресова ситуация, ефектите/стресът/, от която да те държат нищо чудно и през целия ден.

Така че това образцово изследване...... няма да продължавам, че пак ми дойде не много етична и приемлива за една целомъдрена жена на моята възраст, мисъл какво да направите с него.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 11:25:07 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #190 -: Януари 30, 2014, 11:50:56 »

1. ТЕС може да намали специфичната симптоматика при фобии от малки животни. Изследването е проведено в контролирани условия, като групи от участници са изложени на обекта на тяхната фобия за 30 минути. Статистическата обработка на резултатите показва, че ТЕС води до значително по-голямо подобрение в сравнение с практикуването на диафрагменото дишане (мощен метод за бързо успокояване на принципа на активиране на дейността на парасимпатикусовата нервна система). Подобрението от приложението на ТЕС е проследено между 6 и 9 месеца като е отбелязано, че резултатите са устойчиви. В заключение учените посочват, че една сесия лечение с ТЕС допринася за изявата на адаптивни поведенчески ефекти, т.е. фобията намалява или изчезва. В статията са отбелязани и някои ограничения на изследването (б.р. които в 10 годишния период след издаването и са решени в редица последващи изследвания).
Публикувано в: Journal of Clinical Psychology, Volume 59, Issue 9, pages 943–966, September 2003: Evaluation of a meridian-based intervention, Emotional Freedom Techniques (EFT), for reducing specific phobias of small animals   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jclp.10189/abstract

Хайде, като попомислих още малко... Ако допусна, че ТЕС терапията е водена от някой, изучил предварително психология плюс някакъв вид стандартна психотерапия, то този човек, със самото насочване на пациента в неговите изживявания, водейки се от наученото по психология и психотерапия, съвсем естествено може да доведе човек до подобрение, а защо не и до абсолютно преодоляване на фобията, но не поради чудотворните свойства на ТЕС, ами поради знанието и прилагането на научно издържаните и тествани методи или там подходи ли са, на психотерапията и психологията.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 11:54:20 от DG : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Science
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #191 -: Януари 31, 2014, 12:17:40 »

Бих ви помолил да се придържате към насоката на разговора, която предполага цитиране на научни данни, статистика, изследвания, проучвания.

Личните интерпретации, колкото и да се струват уместни на пишещият ги си остават лични, субективни и... за съжаление, от гледна точка на науката и статистиката неверни.

Това е и причината, поради която няма да отговоря на вашите тълкувания - тълкуванията и фактите са несъпоставими като аргументи в разговор, в който има 2 ясно обособени и до известна степен противоречащи си мнения.

Моля, приведете данни, които да са съпоставими с така изложените от мен, и при които ще има база за търсене на пропуски и съответно плюсове в конструирането и провеждането на експериментите, довели до съответните резултати.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #192 -: Януари 31, 2014, 12:26:45 »

Първо, къде си противореча? Макар че и да си противореча..... стандартно е. Cheesy
Второ, за мен няма нищо по - достоверно от моя личен опит и опитът на близки познати.
Трето, защо поне не ми отговори на въпроса:За теб ще съм излекувана ли ако ти кажа, че се завърнах в миналите животи?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #193 -: Януари 31, 2014, 12:29:12 »

И двата ми поста, свързани с оборването на тезата, че ТЕС държи успехи, са издържани логически, което е достатъчно.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Science
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #194 -: Януари 31, 2014, 12:42:40 »

Уважаема госпожо,
вашите думи "Второ, за мен няма нищо по - достоверно от моя личен опит и опитът на близки познати." недвусмислено показват, че разговорът ни, при положение, че продължи - би бил напълно безплоден.

Ние говорим на различни езици.
За съжаление, типично българска черта е да се взима под внимание собственото мнение като най-меродавно и да се изключват абсолютно обективни мнения, тенденции и истини, които са резултат на системно проучване, математическа обработка и ред други научни прийоми.

Това е и причината оттук насетне да не взимам под внимание вашите мнения - въпроси от сорта на "има ли извънземни" и "минали животи" просто свалят нивото на разговора и обезсмислят писането ни като акт на отделяне на време и енергия в полза на популяризиране на истината.

Жалкото е, че вашият глас ще се чува повече от всеки дръзнал да ви обори със системност и научна истина, просто защото такива гласове са по-упорити и гръмогласни. Поради туй и биват понякога погрешно възприемани като най-верни, логически, както сама сте убедена, и прочее.

Очаквам някой от останалите участници да успее да се включи адекватно и обективно в един разговор, чийто дух ще е далече от "я това като го не разбирам, не е верно".

Благодаря за вниманието все пак и затова, че увеличихте текстуалното съдържание на посочените от мен научни данни с по още един път във вашите цитати. Уверявам ви - то в ерата на интернет е безмислено - веднъж написана някоя фраза тежи точно толкова, колкото и сто пъти, за разлика от мегдана, където повтарянето е равнозначно на затвърждаване на криво разбрана истинност. Все пак, вие не сте знаела какво вършите, затова е обяснимо получилото се.

Бъдете здрава и ще се радвам, ако съумеем да намерим общ език в името на плодотворното пребиваване тук.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА