evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 17, 2025, 03:40:02 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Increase Your Instagram Poll Votes with Our Services
[Паническо разстройство]
Damonpoums
Февруари 16, 2025, 05:40:15

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 47
  Изпечатай  
Автор Тема: Техника за емоционална свобода (ТЕС)  (Прочетена 88933 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #150 -: Декември 11, 2013, 11:16:04 »

Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Рейтинг: -4
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил
« Отговор #151 -: Декември 12, 2013, 08:26:44 »

Цитат
Нашите права!
1) Аз имам правото да съдя и оценявям собственото си поведение, мисли и емоции и да поемам отговорност за последствията от тях.
Поведението на другите може да има влияние върху мен, но аз определям как да реагирам за справяне с всяка ситуация. Аз имам право да съдя и променям моите мисли, чувства и поведение. Другите могат да повлияят на решението ми, но крайният избор е мой.

2) Аз имам правото да не назовавам нито причина, нито извинение, за оправдание на поведението си.
Аз нямам нужда да оставям на другите да преценяват дали моите действия са правилни или не. Другите може да изявяват несъгласие или неодобрение, но аз имам възможност да пренебрегна предпочитанията им или да намеря компромис. Аз може да избера да зачета техните предпочитания и съответно да променя поведението си. Важното е, че това е моят избор. Другите могат да се опитват да манипулират моето поведение и чувства, като изискват да знаят причините ми и като се опитват да ме убедят, че не съм прав. Но аз знам, че аз съм единственият съдник на собственото си поведение.

3) Аз имам правото да преценя дали съм отговорен за намирането на решения за проблемите на другите.
Аз съм отговорен за собственото си психическо благосъстояние и щастие. Може да чувствам загриженост, състрадание и добра воля към другите, но не съм нито отговорен, нито имам възможността да създавам психична стабилност и щастие за другите. Моите действия може косвено да са причинили проблеми на другите , но това е изцяло тяхна отговорност да се научат да се справят сами. Ако не успея да осъзная това си право, другите могат да изберат да манипулират моите мисли и чувства чрез прехвърляне на вината за проблемите си върху мен.

4) Аз имам правото да променям мнението си.
Като човешко същество, нищо в моя живот не е задължително постоянно или ригидно . Моите интереси и нужди може да се променят с течение на времето. Възможността за промяна на моето мнението е нормална, здравословна и благоприятна за собеизрастването ми.
Другите могат да се опитват да манипулират избора ми като ме принуждават да признавам грешките си или като заявяват, че съм безотговорен, но за мен не е необходимо да оправдавам решенията си.

5) Аз имам правото да кажа " Не зная"

6) Аз имам правото да правя грешки и да поемам отговорността за тях.
Да се правят грешки и е част от човешкото състояние. Другите могат да се опитват да ме манипулират, като ме карат да повярвам, че моите грешки са непростими, че трябва да се реванширам за тях с определен вид поведение. Ако позволя това, моето бъдещо поведение ще бъде повлияно от грешките в миналото и решенията ми ще бъдат контролирани от мнението на другите.

7) Аз имам правото да бъда независим от одобрението на другите.
Би било нереалистично да очаквам другите да одобряват всяко мое действие. Малко вероятно е да се изисква одобрението от страна на другите, за да оцелея. Една връзка не изисква 100 процента съгласие. Неизбежно е другите да бъдат наранени или обидени от поведението ми понякога. Аз съм отговорен само за себе си, и мога да се справя с периодичното неодобрение от другите.

Cool Аз имам правото да бъда нелогичен при вземането на решения.
Понякога се използва логиката като процес при вземането на решения. Но логиката не може да предскаже какво ще се случи във всяка ситуация. Тя не е от полза при справянето с желанията, мотивацията и чувствата. Логиката обикновено се занимава с проблеми като "черно или бяло", "всичко или нищо" и "да или не" . Логиката и разсъжденията не винаги работят добре, когато се занимават с емоционалната част на човешкото състояние.

9) Аз имам правото да кажа " Не разбирам"

10) Аз имам правото да кажа " Не ме е грижа" ( не ми пука )

Bulgarian Institute for Social and Emotional Inteliigence  BISEI
« Последна редакция: Декември 12, 2013, 08:34:21 от Dary » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #152 -: Декември 12, 2013, 10:30:16 »

Много хубав кодекс. Малко, статичен, малко без "полутонове", малко без социален аспект, а чисто егоистичен, в добрият смисъл на това понятие.  Хубаво е да се казва, от къде е цитата все пак. На кого е този "рицарски" кодекс Smiley
И защо са точно 10 нещата, имам различни аналогии. Само, че там са 10 забрани и ето на, сега имаме 10 позволения. Само дето и идея си нямата, че някои човешки забрани, така са закотвени в човек, че и цял живот да се почуквате с подобни "позволения", все тая. Иначе звучи много "надеждно" и насочено точно към хора, които не умеят да правят, ама точно споменатите "разрешения" и изведнъж, някой им ги извел на тепсия, че и име си има, че и оправени, от честите им повторения. И така, понеже много хора страдат от своите забрани, които са изградили, вие им давате свободата - освобождавате ги от оковите. Колко примамливо и зверски манипулативно.
Колкото и да бутате един кораб, който е на котва, колкото и благоприятен вятър да има за това да тръгне, той си остава закотвен и не помръдва. Така че с вятър в платната ... много хора ще подлъжете ненужно и излишно. Насочете се към котвата. Ако махнете нея, няма нужда да надувате платната вие, кораба сам ще се оправи. Ама котвата е зор, не става по учебник, не става с рецепта, става с много труд, пот, учене, работене, пак учене и пак работене ...
Започнахте с вашето осъзнаване на проблема през симптома. Продължете, моля. В подобна дискусия би имало поне малко смисъл. Останалите неща, като "с няколко почуквания ПА отпадат ...." просто са вредни. От моя гледна точка са измамни и за това се ядосвам, но от обща, са просто нереални, илюзорни, измамни, манипулативни, но това се въжда после, след позлването. Дето чужденците имат имат една поговорка ... "Да му имам акъла на българина ... дето му идва после".
Активен

http://ttodorov.alle.bg
anonymous
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #153 -: Декември 13, 2013, 11:09:55 »

Моето мнение е, че най-вредният от всички подобни концепти на самозабрани е именно това, че човек няма право на своите собствени емоции и преживявания. Разбира се той няма право винаги да ги проявява навън, тъй като част от тях са противообществени, неморални и тн... но това не означава, че няма право за знае за тях, да я наясно с това какво изпитва, към кого в точно този момент. В съзнанието си човек има право на всичко.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Kvestor
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #154 -: Декември 13, 2013, 02:56:40 »

Случаи от практиката:

Зоя, на 47г.
Основен проблем:
-нощен сърбеж и парене на краката. Неудобство и притеснение да спи с друг човек, както и сама от 27г.!
Основни рубрики по време на началото на проблема:
-бременност
-пътуване с автобус до работата, който ужасно дрънчи и се тресе
-човек от колектива, който я вбесява по това време
-свекърва, която постоянно и прави забележки.
Започна едно по едно  работа над тези оформящи проблема емоционални и физически усещания и след 2-я сеанс, тя за първи път в живота си СЕ СЪБУДИ НАСПАЛА СЕ !!!!!!!!!!!!!
След това направи положителни утвърждавания за физическото и тяло и най-вече за краката, колко са хубави, как я носят към радостта и щастието, как благодарение на тях тя може да достигне всяка точка на желанията си!
До 5 сесия тя успя да изчисти до "0" негативните си емоционални складове и спеше спокойно вече. Чувстваше се прекрасно. Вече 7 месеца са изминали и е щастлива!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Вики - на 49г.
Основен проблем:влошени семейни отношения, не спи заедно със съпруга си от 5 години, депресия, с 3-те си дъщери не може нормално да говори и това я вбесява, напълняване.
Основни рубрики:
-не харесва къщата, в която са живели и купуват нова по-голяма, но майката на мъжа и идва да живее при тях, от което тя е бясна....и така вече 16 г.
-изходната врата на свекито има излаз на нейната огромна и прекрасна тераса и всяка сутрин Вики има удоволствието да я вижда, когато си пие кафето.Това я вбесява и тя след това прекрасно начало на деня, навързва едни "черни наденички" до края на деня и всичко и е виновно и криво....
-сестрата на мъжа и идва непрекъснато, уж да види майка си, прави и саркастични забележки и следи за чистотата, като и подсказва колко е разхвърляно или е прашно. Всеки път е с нови дрехи.
Започва сесиите с основното меню/Въпреки ,че имам голям гняв в себе си.....,/ за изчистване на негативизма, влизане в ролята на майка от страна на свекървата, отношението и манипулативната роля на сестрата и изоставения съпруг. По време на работата, тя плакала много - тя много го обича. Направи положителни модели за любовта и семийството. Отново много плакала и накрая благослови свекито. Тя отначало много трудно изговори думата, но сега я казва всяка сутрин.
Тя се превърна в една млада, елегантна и усмихната жена!
Веднага след като съм си тръгнала първия път е преместила нещата си в спалнята на съпруга си, любов, секс и т.н.
Вече говори спокойно с дъщерите си и те показват колко много я обичат.
Всяка сутрин благословеше свекърва си и беше отслабнала с 6 кг!!!!!

Катя - на 19г.
Основен проблем-неверояно силни болки до припадък по време на цикъл от самото му начало. Ходене по лекари и болници....лекарства.
Основни рубрики:
-детство, разглеждане на книжка на чиято първа страница е имало акула с голяма уста и много остри, големи зъби.
-майка, която много я обгрижва
-гледане на филма "Спасители на плажа", в който акула захапва крака на една жена, очите и уплашени, силни крясъци, кръв във водата.
ТЕС-а за всичко това, изчистване на негативната драма, травмата от спомена/викане и крещене като жената от филма/. После се пренесе от другата страна на драмата:
колко е важна кръвта за тялото, как тя носи енергията, колко е полезна и ни храни и т.н. От втората сесия започна и зареждане с положителни модели.
От ТЕС, болките са намалели. Влиза във вана началото на цикъла, за да и е по-леко. Не може да повярва как така като се научи да диша правилно/правила и биофийдбек за дишане и релакс/и приеме спомена за акулата и филма нормално, болките и ще изчезнат. Сега е много щастлива, прекрасно младо момиче и с друго самочувствие!!! Вече 7 месеца след терапията болките стават все по-слаби и по-слаби!

Петко 20г
С изкривено лице и болки в главата. Имал и температура. Преди това е бил около две седмици по лекари и във военна болница. Давали са му доста лекарства. Стигнал в спомените си назад до деня, в който е работил в сервиза и един циганин го е изплашил, докато е ремонтирал таблото на колата. Но много го е изплашил и ядосал, като му крещял обидни думи. Вечерта докато се прибере у тях усеща вече изтръпването по езика и се събужда с изкривено лице.
Основни рубрики:
-стрес от колегата
-гняв към него
-изпива много студена кока кола и дори не усеща защо и колко е изпил
-след банята вечерта излиза на терасата да пуши
Емоционален и физически фактор
Много работа с ТЕС за изчистване на стреса и гнева към циганина, там имал и стара вражда и омраза
За три сесии фациалиса намалява много и след две седмици той е със спокойно лице, а и досега.

Лора,28г.
Проблем с щитовидната жлеза,който води до депресия и безсилие.Има нервни изблици и апатия,не иска да общува с хора и да излиза,вътрешно се изяжда от гняв при спомена за някои преживяни преди месеци неща,нервите - сринати.След сесията нещата видимо се променят,изпитва огромно желание да излиза и да общува с хора,гнева и нервните изблици изчезват сякаш с магическа пръчка,като до преди това си мисли 4е е съвсем логичо да ги има като намира логическа връзка за тяхното присъствие.След като изчезват разбира ,че наистина не е била добре и поведението и пред хората не е било нормално...сега вече неща които преди са я карали да избухва вече не могат да я изкарат извън релси.Само от една сесия живота и се променя и тръгва в друга, положителна насока.

И още, и още, и още. На всеки заинтересувал се могат да бъдат предоставени личните адреси на хората, чийто истории са разказани тук.

« Последна редакция: Декември 13, 2013, 02:58:46 от Kvestor » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #155 -: Декември 16, 2013, 12:49:26 »

Ама, напрегнете се малко повече! Това не е реклама за космодиск, моля ви.

"Основен проблем:
-нощен сърбеж и парене на краката. Неудобство и притеснение да спи с друг човек, както и сама от 27г.! "

Тук няма основен проблем, все още, има описана актуална проблематика. Тя е показател, че има някакъв основен проблем. Какъв?
Какво означава притеснения "да спи и сама"? От колко време е проблема? Какви неща е пробвала преди това? Колко време е понасяла проблема, без да потърси помощ и защо? На колко години е била, като е започнал проблема? Как е развила способността "да ходи със собствените си крака, дори и на "иглички"" в живота си? Къде е ударила на "камък"? При какви обстоятелства? Как е преживяла този факт? Как появата на актуалният проблем е повлиял на ритъма на живота и? Какъв е бил ритъма на живота и преди това? Как го е изградила? ....

Говорете с хората, не ги потупвайте ... това е лицемерно! Ако можете и отговорете на въпросите, ако пряко сте работили с тоя случай, като спазвате правилата за конфиденциалност - променяте имена, години и прочие /макар и всички  да сме наясно, че такъв случай няма/ !
И най-вече, един простичък въпрос ... Абе, колеги, какво и "пари под краката " на тая жена? Някой зададе ли си тоя въпрос? Или е въпрос на конфекция при вас?
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 01:04:42 от t.todorov » Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #156 -: Декември 17, 2013, 08:26:23 »

Квесторчо, айде, пиле, за момент забравяме за това, че от време на време влизам в ролята на говорител на Тодоров..........  Grin Да те питам нещо сериозно:
Знаеш ли по какъв начин за първи път е било определено местонахождението на всеки един меридиан по тялото? Според източните масажи, всеки един орган от тялото има съответстваща точка на стъпалото на краката, как е забелязано това?

Иначе, да подчертавам ли, че макар ТЕС да не ми е сред любимите, аз продължавам да вярвам, че акупресурата има ефект, че някои от медитациите са полезни?

Иначе и 100 случая от твоята практика да ми изредиш, когато една практика не подейства на нито един от моите познати, тази практика за мен е некачествена. ТЕС е тествана при трима познати до момента без ефект.

Иначе имам близка, която е ходила при чакракчия - мисля така се казваше. Еми ефекта беше поразителен - позитивен, жената излезе от някаква депресия мисля, а защо не и ПР. Smiley От друга страна обаче, тоя, чакракчията беше шушумига голяма, бих го завела при Тодоров за няколко сеанса.  Grin

Иначе, да не би да решите сега, че ви съветвам да ходите при чакракчия, ако процедурата не се прави от специалист, мисля, че може да доведе до увреждания и то не какви да е, а физически.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #157 -: Декември 27, 2013, 09:53:06 »

Коледен поздрав за t.todorov , който сам си пожела. Как да откажа!?
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/12/26/emotional-freedom-technique.aspx
Наздраве!

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #158 -: Декември 28, 2013, 12:34:05 »

Дари, защо не пробваш да впечатлиш примерно момичето от темата Шум в ушите или пък другото, което пишеше в темата Ривотрил? И не да ги впечатлиш така, че да си купят книга за ТЕС. И не да ги впечатлиш, за да се появят във форума след това като излекувани и препоръчващи ТЕС, а за да препоръчват ТЕС на своите близки?
По принцип аз съм решила да избягвам от тук нататък да натрапвам мнение, че еди кой си ми е помогнал, защото мисля, че май е безмислено. Smiley Но тъй като живеем в смутни времена, във всеки един момент ако разбера, че  някой мой близък има нужда от терапевт, ще го пратя точно при определен човек. Smiley Ето така една терапия, един специалист добива слава най - добре и най - достойно, мисля.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #159 -: Януари 10, 2014, 12:14:49 »

Последното публично демонстриране на ТЕС от Ц. Местанска- психолог.
http://play.novatv.bg/play/344177?autostart=true
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #160 -: Януари 14, 2014, 01:35:13 »

Да, да се чуди човек да се смее ли, или да плаче.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #161 -: Януари 15, 2014, 11:48:14 »

Чудото господне съществува! Каката с лъщящото потниче се усмихва заради новите движения, които може да прави, не защото са й платили...

http://www.youtube.com/watch?v=-U8vNbOmGEY

Амин!

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin /
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dary
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #162 -: Януари 15, 2014, 03:55:22 »

: )))  Разбирам, че имаш проблеми, че ТЕС не те вълнува и че искаш да избиваш простотия. А уж си чела Шахънска, говорила си с t.todorov и си добре.....
"Да, да се чуди човек да се смее ли, или да плаче"!?

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #163 -: Януари 15, 2014, 04:33:30 »

Твоето мнение не ме интересува в нито един случай. Ако искаш може и да редуваш смях с рев, пробвай се, може да ти мине.
 Smiley
Да подчертая, че съм си писала с Тодоров. Не говорила. Има разлика. Ако някъде във времето се беше отдала възможност.... може би още август месец да го посетя, можеше дори всичкото това тук да го няма.

По стечение на обстоятелствата, Дари, аз обаче смятам, че пишейки му на ЛС/или на когото и да било друг/, го задължавам да ми обърне внимание. Тоест, не съм свикнала да търся помощ конкретно от някого, благодарение на изчетените книги, в които пише, че по този начин натоварваш друг. Че трябва да се справяш сам. И т.н. и т.н. Това допълнително ми е казвано и от близък човек. Неколкократно. Дори и наскоро, при все, че се знае за кризите ми. Та бих нарекла това "пълно затапване на възможността да потърсиш помощ навреме".

Ще можеш да ме разбереш, ако можеш да четеш и "между редовете".

От август или може би септември по - точно, аз се издърпвам от депресия /или болест, чието име не ми е известно/, която е около 15 годишна, постепенно задълбаваща. Опс, не сама, Тодоров ми е опората, която ми липсваше и колкото и илюзорно да ти се струва, ако сравня с "минали животи" е някак по - реалистично.

Недей да бъркаш, моля, естествената ми склонност да се забавлявам със собствената си простотия и простотията на хората, с неуравновесено държание. Недей да бъркаш шеговитостта, която проявявам по отношение на Тодоров от известно време насам с липса на уважение.
Дори и да го приемеш като липса на уважение спрямо него, си в грешка. И то доста сериозна.
Ако си малко по - досетлива, ще усетиш, че този пост е отнесен до Тодоров, не до теб.
Извинявай.

« Последна редакция: Януари 15, 2014, 09:47:00 от : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #164 -: Януари 15, 2014, 05:42:07 »

Иначе ТЕС за сериозни случаи/не помня името, К9 ми се "върти" в ума?/, включващ подсвиркване с уста, ми се струва "най - подходящото" за моето моментно състояние. Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 47
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА