evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 13, 2024, 05:38:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5]
  Изпечатай  
Автор Тема: Ривотрил  (Прочетена 46158 пъти)
katqq
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #60 -: Декември 24, 2013, 09:36:54 »

Здравейте! Искам да ви споделя моя опит с Ривотрил, който съм пила около 16 години, всеки ден. Когато реших да забременея, трябваше да го спра, така си бях решила исках здраво дете. Общо взето спрях го от раз: треперене,още 10 нови фобии, силни аритмии, усещане че ще получа инфаркт или инсулт доста време. Стоях си вкъщи през бременността, която се случи 6-месеца след спирането му. НО!!! Първо си мислех, че е от упойката при секциото, но не би. Започнах да куцам, походката ми стана абсурдна, мускулите ме боляха навсякъде, на един-два метра от мен нищо не виждах, буквално всичко ми беше размазано, И почнах да забравям думи, т.е. визуализирах какво искам да кажа, но думата не идваше в ума ми. Консултация при психиатър, разясни нещата: Както и при дълготрайната употреба на диазепам например, година след спирането, се случва точно това, ако сте станали зависими, като мен. След като започнах да ги пия отново, постепенно възвърнах походката си и преодолях куцането, започнах отново да виждам добре/никога не съм имала проблеми със зрението/, само интелекта не напълно си върнах, но вече рядко се замислям или забавям, когато трябва да говоря. Това е абсурдно!!! Това е да си станал зависим, каза психиатъра, чието име умишлено няма да споменавам.... не съм и предполагала и никой като ми го е изписвал, не ме е предупреждавал. Имам социална фобия. Но след спирането му развих и страх от високо, от ВСИЧКО....след като го започнах пак, всичко постепенно се оправи, въпреки че много исках да се оттърва от ривотрила, се оказва, че ще съм куцащ,полусляп,малоумен инвалид без него. Антидепресантите не ми понасят. Всеки сам да си направи сметка, ако иска и да пробва да го остави след толкова дълъг прием. А за тези, който се колебаят дали да го започват- НЕ!
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 09:47:32 от katqq » Активен
popo
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил Ел. поща
« Отговор #61 -: Януари 31, 2015, 03:32:22 »

Здравейте от 6 месеца пия ривотрил по четвъртинка от2,0мг сутрин и вечер,понягока съм го взимала или сутринта или само вечерта,имала съм и моменти на 4-5 дни да не го пия,пиша тук защото моля за съвет как мога да го спра,пих го досега да депресия и натрапливи мисли който се състоят от натрапване на някоя мелодия в главата и да е търся ако не знам на кого е,но вече ме е страх да не съм станала зависима от ривотрила и искам да го спра моята психиатърка казва една седмица сама вечер и край но мен ме е страх толкова рязко да го спра,,защото опитах от раз да го спра но беше кошмар -треперих страхувах се от всичко отслабнах много,гадеше ми се от храна не се храних,затова много ви моля за съвет ако някой знае някаква схема за спиране на ривотрил за да избегна поне малко нежеланите реакции нека пише много ви моля искаам да махна това лекарство от живота си,Благодаря ви предварително
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #62 -: Февруари 01, 2015, 01:20:53 »

Popo, отиди на психиатър да ти изпише друг бензодиазепин за кратко време, за да намалеят неприятните симптоми. Това напрежение, което го чувстваш може и да не е от привикване към ривотрила, а просто да са симптомите на тревожност.
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #63 -: Февруари 01, 2015, 01:43:50 »

Здравей karindar,ходих но тя ми каза да го пия само вечер една седмица по четвъртинка от 2,0мг ида го спирам но аз се страхувам да го спра толкова рязко макар че през тези 6 месеца съм имала моменти да се заинатя и да не го пия 4-5 дни,от раз и се чудя после защо пак съм го почвала,така че много моля ако някой знае някаква схема за спиране,а не като моето пси както казва една седмица и стоп,нека ми пише знам че имаше нещо като първата седмица сутрин през ден и вечер всеки ден,втората седмица само вечер всеки ден,третата седмица през ден само вечер и четвъртата вече само 1 -2 пъти седмично,затова много ви моля ако някой знае за тази схема или някоя друга нека ми пише,и да кажа че все още даже по малко парченце от четвъртинка на 2,0мг ми помага дали съм станала зависима за 6 месеца много се страхувам дали ще мога да го спра,макар че преди 6 години 4 месеца ме тъпкаха с транксен -сутрин обед и вечер,след това 1 месец ксанакс след това 2 месеца ривотрил от 2,0мг по четвъртинка сутрин обед и вечер и това беше шест месеца тъпкане с тези лекарства и тогава психито ми пак ми каза-ривотрил само вечер за една седмица и край и така и направих малко треперих първите дни обливаха ме студени вълни изпитвах чуство на страх но това мина за една седмица,много се отвлякох от темата че въпроса ми е по горе написах една схема дали с нея ще мого да го спра или някой да предложи някоя схема защото както казах психито ми казва една седмица само вечер и край,затова моля ви помагайте ако някой знае някаква схема за по бавно спиране и след 6 месеца прием някой знае ли акоо се опитам да го спра от веднъж има ли много гадни странични ефекти и опасно ли е
Активен
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #64 -: Февруари 01, 2015, 01:50:37 »

не разбрах по колко от ривотрила пиеш в момента? Ако пиеш само "трохи" от четвъртинката значи вече си настроила организма за спиране. Друго лекарство освен ривотрила пиеш ли в момента?
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #65 -: Февруари 01, 2015, 08:10:18 »

Здравей пия четвъртинка от 2,0мг сутрин и вечер тоест по 0,5 мг сутрин и вечер но не редовно понякога вечер или сутрин не съм го взимала имам и периоди 2-4 дни да не го вземам това е от 6 месеца насам,пия и Пароксат от 20мг на ден по едно и флуаанксол от 0,5 мг едно на ден,а за ривотрила както казах четвъртинка от 2,0 мг сутрин и вечер но понякога не го вземам сутрин или вечер като се чуствам добре и в тези 6 месеца съм имала поне два три пъти по 3-4 дена да не го вземам
Активен
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #66 -: Февруари 02, 2015, 12:24:46 »

Не трябва да имаш проблем със спирането му. Според мен трябва да послушаш психиатърката да го взимаш седмица по едно и след това да се опиташ да го спреш, ако се чувстваш добре. Когато го спираш гледай да няма магнитни бури, защото тогава нервната система е по-изострена и ще си по-чувствителна.
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #67 -: Февруари 02, 2015, 12:54:17 »

Благодаря ти надявам се да успея
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА