evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 08:51:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Ривотрил  (Прочетена 46116 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #45 -: Януари 05, 2011, 06:31:16 »

Цитат
По едно време мислих да пиша до компанията производител.

Много ми е интересно дали ако им пишеш, ще ти отговорят. А мислили ли сте да направите някакво колективно писмо, така, за повече тежест, за да ви обърнат внимание? Ако не сте, помислете си...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
simeon
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

Профил
« Отговор #46 -: Януари 22, 2011, 03:16:49 »

Zdraveite ot tova koeto razbiram ot vashte komentari rivotrila e mn ujasno lekarstvo vapreki 4e i na men mi pomogna iskam da popitam vazmojnolie ? > rivotrila go pieh okolo 4 meseca otna4aloto mn malki dozi koito me dignaha posle postoqnno uvelichavah i se stigna do mn golqma doza i izvednuj go sprqh moje li ve4e 1 2 sedmici da se 4ustvam tka losho nqmam kapka sila razbirate li nemoga ot legloto da stana s ujasni bolki i pulsiraniq plus virus ili nastinka koqto prekarvam . Ta moje li tozi rivotril da me dokara do takova sastoqnie na tqloto i dushata bez da imam kapka sili i s mn bolki ..Molq za otgovor  Undecided
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: Януари 22, 2011, 05:16:04 »

Ривотрила се спира бавно,по схема.Смятам,че е възможно да се чувстваш така от рязкото му спиране.
Аз лично съм го спирала с постепенно намаляне на дозите и не съм имала проблеми.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #48 -: Януари 22, 2011, 05:35:27 »

Цитат
Аз лично съм го спирала с постепенно намаляне на дозите и не съм имала проблеми.

А колко време си го пила?
Активен

reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #49 -: Януари 23, 2011, 12:43:28 »

1 месец редовно(сутрин,обед вечер),после 2-3 седмици спиране
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #50 -: Февруари 21, 2011, 07:43:05 »

Да, ривотрила определено е наркотик. След употреба на по-вече от 3 месеца започва привикване към него и после спирането е много трудно, но не и невъзможно. Понякога реакциите са както при наркоманите - прилошаване, задух, сърцебиене...Но с воля всичко се постига.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Февруари 21, 2011, 05:19:31 »

Добре де, ама ако е приеман в продължение на много години, почти без прекъсване, как тогава се случва това спиране? Как може да става дума за воля, когато има физическо привикване, абстиненция и пр.? Така казано, мн добре звучи, но ако имаш куп задължения, работа, трябва да си в кондиция, как да се решиш да поемеш такъв риск и да се разпаднеш, макар и за известно време, за да се откажеш от зависимостта? И какво става, ако симптомите се върнат? Няма ли поне един психиатър, да отговори?
Активен

Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #52 -: Февруари 21, 2011, 07:36:23 »

Ако е приеман в продължение на години, остава единствено... приемането без спиране, тъй като зависимостта е "непреодолима". Разбира се, че по-важното е да сме в кондиция, отколкото да страдаме. Познавам един човек, който е от 50 год. с ПР и от време на време приема лекарства /когато симптомите му се обострят/. И като се вземев предвид факта, че е започнал от диазепам, сега взема много по-силни успокоителни + АД. И не е умрял...Така, че спокойно, важното е да помагат лекарствата..
Активен
mhumzz
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #53 -: Февруари 29, 2012, 09:06:48 »

ti si razvil zavisimost kam lekarstvoto Rivotril ... az sashto vzimam Rivotril veche poveche ot dve godini i sam na mnenie che nqma izgledi da se otkaja ot nego ... rivotrila za men veche ne e prosto sredstvo da se otpusna a "nachin na jivot"
Активен
maxima
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #54 -: Февруари 29, 2012, 10:21:57 »

леле като изчетох тази тема за ривотрила, мога смело да заявя, че съм голяма щастливка след като 3 год. ежедневно пиех ривотрил, а в един момент просто го изхвърлих и дори и не се сещах, че съм пила такова нещо. При мен просто си дойде от самосебе си. Разделих се с мъжа с когото живеех и който е една от основните причини за появата на ПР при мен. В момента в който му събрах багажа, заедно с него изхвърлих и шишенцето с хапчеца без което преди това не можех. Мотивирах се много, започнах да спортувам всяка сутрин, бързо ходене, бягане и по малко наземна гимнастика. И това като че ли не ми позволи да усетя липсата на ривотрила. Но за мое голямо съжаление след 2,5 год. нормален и спокоен живот, претърпях малка злополука и след измръзване на крайниците направих тромбофлебит и ПР се завърна, вероятно провокиран от паниката която ме обхвана разбирайки за проблема с краката (който всъщност не е кой знае колко сериозен, само дето съм ужасна паника). И здравейте отново ПА. Опитвам се сама да се справя и да не прибягвам (поне за момента) до никакви медикаменти (че и от тях ме е страх) защото съм почти сигурна, че ако се оправят краката ми и аз ще съм много по добре и отново ще се отдам на спорта и любимите разходки Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #55 -: Февруари 29, 2012, 10:32:38 »

В темата някой пита дали няма някой психиатър да отговори... Е, аз не съм психиатър, но отговорът ми е консултиран с психиатър със сериозен опит, така че надявам се да е важно това, което ще споделя.

Цитат
Ако е приеман в продължение на години, остава единствено... приемането без спиране, тъй като зависимостта е "непреодолима".

Цитираното твърдение е в сила само за онези, които се опитват да го спрат сами, без психотерапевтична намеса. Максималният период от време, за който аз знам, че е спрян трайно и без последици е 15 години. Пак, както и в други случаи съм споменавал от ключово значение при решаването на тази задача е мотивацията на човека.

Тази тема има и един друг аспект, който почти не се засяга. И това е информираността. Само по отношение на транквилизаторите може би е уместно да се чете по медицински форуми и да се види трагичния опит на хората. И макар да е изписан от лекари да се преустановява незабавно.

Благодарение на образованието си аз винаги, преди да реша окончателно проблема с ПР, съм приемал бензодиазепинови медикаменти максимум за три седмици или при нужда. Иначе колко "съвестни" лекари са ми предписвали охотно ривотрил не е дума да казвам. Имам дори понякога чувството, че се прави нарочно и се създават умишлено легални наркомани. Дано не съм прав, но наистина смятам за безотговорно от страна на лекарите да не поясняват до каква зависимост може да се стигне.

Да се върна на спирането. В един момент след н-тата година редовен прием така или иначе действието на бензодиазепините е може би 20 % от това, което е било в началото. Т.е. може да се смята, че е развита много по-силна психологическа зависимост, отколкото физиологична.
Спирането би следвало да става под ръководството на опитен терапевт, за да се постигне траен ефект.

Активен
wenddy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 28

Профил
« Отговор #56 -: Февруари 29, 2012, 10:53:05 »

mhumzz , а като пиеш Ривотрила толкова време действа ли ти? Питам, защото моя позната ми каза, че сменя вече няколко транквиланта , тъй като след малко по-дълга употреба спират да и действат?
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 11:04:42 от wenddy » Активен
Cristo
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Victory

Профил
« Отговор #57 -: Март 02, 2012, 07:46:54 »

"Спирането би следвало да става под ръководството на опитен терапевт, за да се постигне траен ефект."
Така е,hpjon но доста хора тук го вземат, защото им помага да преживяват -бих цитирал Скорпи "Добре де, ама ако е приеман в продължение на много години, почти без прекъсване, как тогава се случва това спиране? Как може да става дума за воля, когато има физическо привикване, абстиненция и пр.? Така казано, мн добре звучи, но ако имаш куп задължения, работа, трябва да си в кондиция, как да се решиш да поемеш такъв риск и да се разпаднеш, макар и за известно време, за да се откажеш от зависимостта? И какво става, ако симптомите се върнат?"
Не всеки успява да отиде при точния психиатър - психотерапевт. По-вечето от тях са комерсиални, с ограничени познания /научил 3-4 схеми и само тях предлага/, не се интересува за състоянието на човека когото лекува и т.н.
Ето, аз например преди 1 месец изкарах тежък грип. Последствията бяха единствено в нервната система. Започнаха депресивни мисли, замаяност. Вземах 10-на дни ривотрил по 1/4, помогна ми, спрях го и от 20 дни съм ОК - без лекарства, без тревожност, без ПА.
Приятен ден на всички!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #58 -: Март 02, 2012, 12:14:35 »

Цитат
но ако имаш куп задължения, работа, трябва да си в кондиция, как да се решиш да поемеш такъв риск и да се разпаднеш, макар и за известно време, за да се откажеш от зависимостта? И какво става, ако симптомите се върнат?

Cristo, нима човек като го хване грип, претърпи някакво неблагополучие или се наложи да обърне внимание на други хора не се случва да оставиш т.нар. куп задължения, работа и отговорности? Разликата е, че вслучая ще го направиш съзнателно и ще знаеш, че постигайки резултата си никога повече няма да ти се наложи да мислиш по тази тема.

За симптомите - няма да се върнат, ако отказа е с помоща на терапевт.
Активен
lora
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #59 -: Октомври 22, 2012, 06:56:22 »

Здравейте!
Скоро научих,че в първа псих. клиника" Св.Наум"/по известна като 4-ти километър/,има програма за спиране на Ривотрил.Програмата е за медикаментозно зависими.Споделям го аз тези,който ги интересува.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА