evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 07:56:37 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Ривотрил  (Прочетена 46114 пъти)
vessina
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« -: Април 08, 2009, 10:16:04 »

На всички казвам, здравейте. Вчера бях на лекар и ми изписа ривотрил. Страдам от паническо разстройство вече 3 години, пила съм ривотрил и друг път, чувствам се добре докато го пия след това получавам пак ПА. Знам, че от него се привиква, споделих това с моя лекар, той се изсмя и каза че ако привикна, ще ме излекува. Казах му че това не е смешо, а той ми отвърна че приемам всичко много сериозно и това е причинат ада им паническо разстройство. Трябва да пия ривотрила 1 месец иска ми се да зная дали няма някое лекарство което напълно да премахва паническото разстройство. Нека някой който е пил подобно лекарство да ми сподели.
Активен
localhost
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1 -: Април 13, 2009, 03:52:12 »

Здравей! Преди около 3 години и аз пих Ривотрил. Пристрастяването за 1 месец прием, мисля, че е невъзможно. Ривотрилът на мен ми действаше добре. Приемах го заедно с антидепресант. След около 2 месеца го спрях и останах само на антидепресанта. Пристрастяване към Ривотрила не съм усетил. Разбира се огромно значение има дозата на Ривотрил. За мен той остана само като средство за приемане в краен случай. Въпреки, че ми помага, аз първо проверявам дали мога да се справя без него и на пук на всичко успявам. Приема на лекарства не е единственото, което трябва да се прави в подобни случаи. Преди 3 години и аз имах ПР и успях да го преборя с релаксации, упражнения и не на последно място принципи на действие на организма. Като човек е запознат е по-спокоен.
Активен
vessina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Април 14, 2009, 10:37:34 »

Благодаря,localhost.!!!Това, което казваш е успокояващо. Би ли разказал за релаксиращите техники, които си използвал?
Активен
localhost
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Април 15, 2009, 01:03:12 »

Здравей!
Тези техники можеш да прочетеш във всяка книга за йога. Книгата на Евтим Милушев, например.
Там, а и на много други места, се посочват техники за релаксация. Това, което на мен ми помогна тогава, беше всекидневна, умишлена релаксация на тялото и "изчистване" на мислите, т.е. ако можеш 30 мин да не мислиш за нищо ще е най-добре. Това се постига с времето.
Моята техника беше простичка. Лягах на легло, удобно и се опитвах да не мисля за нищо и да отпускам част по част всеки мускул. Интересното е, че след време чувстваш прилив на енергия, който помага изключително добре за преодоляване на състоянието ПР. Физически, аеробни упражнения също помагат. Задейства се естествения механизъм на тялото за отпускане и почиване. Онова, което за съжаление липсва при повечето от страдащите.
Поздрави
Активен
vessina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Април 16, 2009, 08:54:47 »

Благодаря, ще опитам да потърся книга за йогата, слушала съм за тези релаксационни техники. Ти с тях ли спираш появата на ПА? Кажи ми, моля те, колко горе-долу пъти пиеш ривотрил в месеца? И още нещо, когато усетиш симптоми на ПА и си някъде сред хора, пак ли същите техники на релаксация  използваш?
Активен
localhost
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Април 16, 2009, 10:16:32 »

В момента не ми се налага да пия Ривотрил. Приемал съм го преди около 3 години, когато състоянието ми не беше добро.
Честно казано, тогава се "излекувах". Кавичките са защото според мен това не е болест, ами се превръща просто в навик и от там се създават проблемите. Ако успееш да забравиш, че получаваш ПА всичко ще е наред. А забравянето идва с немисленето.
За съжаление тези техники изискват спокойна среда, каквато не е сред хората. Но определено чувството на спокойствие, което се получава при релаксацията е по-лесно да бъде "извикано", когато го познаваш дори и сред хора.
Активен
kendy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #6 -: Април 17, 2009, 09:17:25 »

Здравей localhost!
Аз съм сравнително от скоро с ПР, моля те сподели откъде да започна с тези упражнения за релаксация? И още нещо - и аз пия ривотрил и мисля скоро да го спирам, ти имаше ли някакви затруднения при спиране на ривотрила, някакви симптоми?
Активен
janet
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #7 -: Април 24, 2009, 10:02:00 »

ot 6 godini sam s pan.razstr.i ot 6 god.sam na rivotril i deanksit vece ne mi pomagat mislj da si smenj psiheatara jivotat mi ead
Активен
vessina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Април 24, 2009, 02:19:59 »

Здравей, Janet! През всичките ли 6 години си пила постоянно Ривотрил?  Имало ли е периоди, през които да го спираш?
Активен
janet
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #9 -: Април 25, 2009, 09:37:44 »

sprjh go kogato zabremenjh togava njmah nikakvi problemi i edin mesec sled kato rodih vsicko zapocna ot nacalo imase periodi kogato bjh na cetvart no ot edna godina na sam sam dosta zle pulsa mi se uskori mnogo mislj ce vece rivotrila ne mi pomaga
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #10 -: Май 03, 2009, 12:00:13 »

МРАЗЯ ГО ТОЯ РИВОТРИЛ!НЯМА ОТКАЧАНЕ ОТ НЕГО!
Активен
Rivotril
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2010, 10:54:48 »

здравейте
Пия ривотрила вече 16 години.Привикнал съм доста към него.По едно време исках да го спирам ,но епилепсията е силна и нервите почват да се образуват.
Приятел ми беше споменал че има наркотици в този ривотрил.Макар и да е смешно до сега не ми е минавало през ум да се интересувам
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2010, 02:35:35 »

Като чуя името на това "лекарство", настръхвам цялата вече... жив наркотик е и никак не е пресилено да се каже, виждала съм не един само да си пати от него и да се гърчи, като наркоман на метадон, отказващ хероина... знам, че тук има хора, които са го спрели, но не говоря за тези, които са го взимали при нужда, а тези, които системно и години наред са се тъпкали с него.
На тези, които сега го започват, искам да кажа: МНОГО ХУБАВО СИ ПОМИСЛЕТЕ! Има мнооого други лекарства, значително по-безобидни. Ривотрилът лекува епилепсия. И дори тогава вредите спрямо ползите са на кантар. Но от ПР никого не е излекувало. Ако бъркам, нека някой, който се е изцелил по този начин, дойде и каже.
Не се лъжете, мили момичета и момчета, да започвате такова "лечение", ще си съсипете живота. Откачането от тая гадост е по-трудно от самото състояние, заради което се пие и скоро ще имате 2 проблема: ПР + зависимост (за страничните действия пък да не говорим).
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #13 -: Октомври 19, 2010, 08:00:18 »

И аз настръхвам като чуя ривотрил,много ми е трудно да го спра.Проклиням мига в който ми го преписаха.Убедих се,че не лекува,а само подтиска симтомите,а и води до зависимост.Хайде сега да го спра,но не мога.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2010, 10:42:16 »

Много ви се моля, който е успял да го спре, да сподели как, колко време го е пил, в каква доза и колко време му е било необходимо, докато успее? Също така ме интересува в периода на спиране как сте се чувствали и как се справихте с неприятните негативни ефекти, за колко време отшумяха те, бяхте ли работоспособни през това време и т. н. подробности. Благодаря!
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Страници: [1] 2 3 ... 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА