evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 01:25:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Знаеш, че имаш тревожно разстройство, когато ...  (Прочетена 28508 пъти)
dolcetopolina
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #15 -: Май 27, 2010, 02:17:55 »

хахаха, това с пулса ми е спорт, хоби и т.н. Заспивала съм дори с ръка на пулса. Но сега вече си казвам, че това няма значение колко ми е пулса, защото това не определя състоянието на сърцето ми. Пулса се мени от всяка крачка и мисъл, която минава през нас. Абе шматка един вид, хахахахахахаха. Обичам да се иронизирам, защото така приемам нещата спокойно.
Активен
forquest
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #16 -: Юли 17, 2010, 12:06:57 »

когато прочетеш всички бг статии и се ровиш из всичко свързано с това .. колко неща изчетох .. Smiley
Активен
tedi_1167
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: Август 13, 2010, 10:29:12 »

Здравейте,аз съм нова във форума,но ветеран в заболяването.Искам да ми пишете ,защото това ще ме успокоява, че не съм сама в борбата.Твърдо съм решена да продължа да се боря със страха,но вече се чувстам доста изморена и бих искала някой да ми помогне
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #18 -: Август 13, 2010, 10:35:31 »

Добре дошла Теди Smiley. Тук ветераните сме много.Ще си помагаме взаимно.

Разкажи повече за теб! Wink
Активен
tedi_1167
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: Август 13, 2010, 10:45:18 »

Ох то вече не е за разказване.Разболях се внезапно след раждането на първото ми дете, а то вече е на 21години.Слава Богу от първото посещение при психиатър попаднах на човек, който много ми помогна и така е и до ден днешен.Пия антидепресанти вече 20 години с малки прекъсвания /втората ми бременност/,но последиците след това бяха катастрофални.Отново потъване, депресия,пристъпи на паника на ден по пет пъти.Сега съм закрепила положението,но не мога без лекарства.Ривотрила го ползувам само при нужда,но не излизам и до магазина, без него.Това най-много ме плаши да не останабез лекарства. Angry
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: Август 13, 2010, 06:42:40 »

Спокойно,и аз съм така с ривотрила.Но за мен това е най-малкия проблем.На фона на всичко друго...
Активен
tedi_1167
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: Август 16, 2010, 03:15:51 »

Може ли някой да ми препоръча добър психотерапевт.Само това не съм опитвала и ми се иска да опитам.Имам няколко имена,но не смея,без препоръка да отида.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #22 -: Август 16, 2010, 03:19:37 »

" Само това не съм опитвала и ми се иска да опитам."

Интересно ми е какво сте опитвала, след като само това е начина за справяне. Успех ви пожелавам. Положете необходимите усилия да се информирате за психотерапията и психотерапевтите в България за да сте сигурна че започвате психотерапия а не нещо друго.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: Август 16, 2010, 04:52:15 »

по какъв начин може да се информираш към кой психотерапевт да се насочиш??.Всичко е късмет да попаднеш на точния човек.Дайте ми пример как да го намеря??
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #24 -: Август 16, 2010, 07:46:16 »

Първо да кажа, че от известно време ми прави впечатление, че се пуска някаква тема, която скоро след това се превръща в говорилня - това не е упрек към никого, аз също допринасям за оффтопика, подвеждайки се по някой от постовете. Не съм администратор, разбира се, просто ми стана малко сложно да се ориентирам къде за какво говорим.
И второ, сега смятам да пиша по темата Grin
И да добавя някои офис-признака на страдащия от ПР и маската пред колегите. Ето някои от тях - Какво стои зад маската на служителя с ПР в офиса:
- Винаги идва пръв и си тръгва последен (всъщност никой не знае кога пристига и как се измъква вечер - а може би дори остава в офиса, защото не може да се прибере? - знам за такива случаи!)
- През повечето време се старае да е седнал, понякога диша учестено и мята нервно крайници напред-назад
- Често ходи до тоалетната
- Бюрото му винаги е подредено и чисто, като в аптека
- Пише красиво, знае много и е услужлив
- Обича да приказва за болести, по които е спец. Винаги е загрижен, когато има болен наоколо и подробно се информира за състоянието му.
- Избягва да излиза в обедна почивка, защото тя е истинско изпитание за него. Докато другите почиват, той се гърчи Grin Undecided
- Винаги има солидно оправдание за неразположението си или за отсъствието от служебното парти
- Понякога е леко непохватен, разлива кафе, събаря вещи, защото тайничко ръцете му треперят...
- Забавен,
 общителен и остроумен е, всички се смеят на шегите му, само той не може, защото вътрешно умира, докато се прави на шут.
- Винаги предава работата си в срок, старае се да се представя в добра светлина, педантичен е, за да компенсира "недостатъка си" - зад това се крие страха да не бъде уволнен, и да не падне в очите на колегите и шефа си.
- Пие много течности - устата му е вечно пресъхнала и той се налива от сутрин до вечер
- Богат е на идеи, силно творческа личност с голям потенциал. И може би е единственият, който не го осъзнава Cheesy
- Не се притеснява да харчи пари за такси, защото това е единственият начин да се прибере. Ако изобщо успее.
- Дава вид, че е енергичен с надеждата адреналинът му да се стопи някъде из офис задълженията, винаги е зает, стреми се да няма и свободна минута, но до вечерта е като изцеден лимон. Разбира се, това го знае само той. Wink
- Тайно посещава форуми за психичноболни, като старателно заличава следите след това
- Носи огромна чанта, пълна с пособия за първа помощ, "за всеки случай"
- Скришом лапва по някое "вълшебно" хапче, за да изтрае до края на работния ден
- Обикновено е любимецът на шефа и колегите си - ако има конкурс за служител на годината, непременно би го спечелил  Cheesy

« Последна редакция: Август 16, 2010, 07:49:19 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #25 -: Август 17, 2010, 05:40:47 »

С изненада установих, че много хора ми завиждат, заради онова, което виждат на пръв поглед - фасадата. Но те не знаят, че:
- се возя с такси не защото съм гъзарка, а защото това е единственият начин да се придвижвам
- се лишавам от обедна почивка не защото съм много работлива, а защото НЕ МОГА да изляза...
- се прибирам по-рано понякога не защото отивам на поредния купон, а защото съм на предела на силите си да се преструвам, че съм ок, когато не съм
- всеки път, когато ставам, не съм сигурна, че краката ще ме слушат, ще отида където поискам и после ще мога да се върна.
- зад пластовете грим крия бледото си лице
- зад тъмните очила скривам ужаса в очите си
- правя секс само за да изпитам с тялото си друго усещане, различно от тресящите ме физически симптоми - всъщност усещанията са приблизително същите, но кой знае защо тогава ги приемам за приятни Wink
- отказвам покани за излизане не защото съм твърде заета с лъскавия си вълнуващ живот, а защото не мога да отида никъде, без да ми прилошее
- каня приятелите си вкъщи не защото съм много гостоприемна, а защото не мога да изляза с тях
- когато казвам, че съм добре, всъщност имам предвид, че съм непоносимо зле
- ми е трудно да отида до магазина, за да си взема неща от първа необходимост
- това в устата ми не е ментова бонбона, а поредният валидол, който единствен успява да ме поддържа на ръба преди да съм паднала
- умирам безброй пъти всеки ден тихо и незабележимо
- сдържам сълзите си всеки път, когато чувам колегите да се уговарят да се видят на по бира след работа, докато аз тичам уплашено към вкъщи
- имам шофьорска книжка и кола, които не мога да използвам, защото ме е страх да шофирам в това състояние
- живея в ад, за който те не са и сънували, но никога няма да им го призная
- избирам самотата не защото не искам човек до себе си, а за да не го въвлека в моето страдание и ограничения - за него ще съм просто безсърдечна кучка, защото и той няма да научи истината
- безброй пъти съм се молила да ми се случи нещо, за да се свърши всичко

Дали ако прочетат това, ще ми завиждат все още?  Undecided

« Последна редакция: Август 17, 2010, 05:44:10 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
dani29
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: Август 17, 2010, 10:42:18 »

те и да го прочетат няма да повярват че всичко това ни е ежедневие.Те дори не могат да си го представят.
Активен
gavan
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #27 -: Август 17, 2010, 11:07:52 »

Бихте ли ми препоръчали добър психотерапевт
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #28 -: Август 20, 2010, 11:20:47 »

За кой град?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #29 -: Август 20, 2010, 01:31:00 »

За София!
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА