evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 12:45:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Знаеш, че имаш тревожно разстройство, когато ...  (Прочетена 28507 пъти)
fata_morgana
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« -: Април 17, 2010, 09:33:57 »

... Носиш gsm-а си със себе си навсякъде и през цялото време, дори когато ходиш до тоалетната. Може да се наложи да се обадиш за помощ.

... Проучваш местоположението на всички налични изходи когато влизаш в някоя сграда. Все пак, никога не се знае какво може да се случи.

... Прекарваш часове наред проверявайки симптомите си в google. Откриваш "нови" симптоми, които изведнъж осъзнаваш, че също имаш. И целият процес започва отначало.

... Посещаваш трима различни лекари в един и същи ден, защото първите двама не са ти казали това, което искаш да чуеш.

... Когато споменат някоя болест по телевизията, в следващите няколко дни си болен от нея.

... Искаш да се ожениш за лекар, но не по обичайните причини като пари и т.н. А за да не се налага да обикаляш по съмнителни специалисти и да се чудиш за правилните диагнози.

... Ако някой закъснее за срещата ви с 10 минути / или не си вдига телефона, когато би трябвало да е на линия / си убеден, че нещо ужасно трябва да му се е случило.

... Ако телефонът ти звънне след 10 вечерта настръхваш, защото си сигурен, че ще ти поднесат някакви ужасни новини.

... Изпокарваш се с близките си ако някой от тях получи главоболие, и не иска веднага да отиде на лекар.

... Когато твой близък спи, периодично проверяваш дали все още диша. Просто за всеки случай.

... Мислиш, че би било страхотно ако можеше да си изкараш разрешително за пилот. В случай, че нещо се случи и с двамата пилоти в самолета.

... Ако снощи не си успял да спиш, това разбира се значи, че никога повече няма да можеш да се наспиш. Което от своя страна неминуемо ще доведе до тотално и безвъзвратно полудяване.

... Когато готвиш се притесняваш, че не си сготвил достатъчно добре храната и можеш да получиш хранително натравяне. Въпреки това я ядеш. След това започваш да се чувстваш зле, въпреки че всички останали се чувстват отлично.

... Ако в небето се чува самолет и бученето му се усилва, решаваш, че астероид приближава с бясна скорост към земята и краят на човечеството ще настъпи всеки момент.

Добавяйте още, кой за каквото се сеща Smiley
« Последна редакция: Април 17, 2010, 09:36:42 от fata_morgana » Активен
нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #1 -: Април 17, 2010, 11:23:25 »

такааа да видим...
....когато някой от близките ти се отдалечи на разстояние повече от 1 час път с кола  - не смееш да ядеш, спиш, да се усмихнеш дори, да се изкъпеш, за да не му се случи нещо, Undecided

......когато някой от близките ти трябва да отиде на работа или някъде с приспиване - отнемаш от времето му близо 1 час да му обясняваш колко ти е зле и как непременно трябва да ви се обади след 15 мин. ако не - ти ще му звъннеш след малко ....и така на всеки 2 часа

.....въбще...постоянно напомняш на близките си как трябва на всеки час да си проверяват мобилките  дали са в пълна изправност Huh?

.....всяка вечер проверяваш ключа от входната врата дали е на мястото си, да не би да не можеш да отключиш, защото по никакъв начин неможе да убедиш близките си колко е опасна желязната врата и трябва да стои отключена, в смисъл че ако стане заметресение касата на вратата се размества и ако си заключил си оставаш като в капан, казаха го по новините веднъж Shocked

......когато спиш у приятеля си който е през два блока, молиш ваште да не оставят ключа на вратата че може да не може да си отключиш ако решиш посред нощ да се прибереш и неим вярваш - ходиш по нощите да проверяваш дали верно можеш да пъхнеш ключа в ключалката... Embarrassed

......знаеш че имаш тревожно разстройство , когато всеки път някой от близките ти трябва да излезе и те хваща паника..... Cry 
Активен
нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Април 17, 2010, 11:32:41 »

......питаш на касата на киното дали вратите в киното се заключват, дали може да излезеш когато поискаш

.....кандидадстваш за фармацефт за да работиш в аптека за да са ти под ръка спасителни лекарства като валидол без който не излизаш никъде а пък той бързо изветрява

......настройваш звъненето на телефона си с индийската мантра -  ом - за да не подскачаш до небесата като звънне, а така лееееекичко да ти напява омммммм

всичко друго бих го цитирала от Фата моргана  - без храната - имам и още ..ама после
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #3 -: Април 17, 2010, 11:55:41 »

...седмица преди да останеш сама за един ден, защото на някой му се налага да ходи на път, започваш да се панираш как ще умреш или ще ти се случи нещо
...седмица преди полет със самолет, започваш да се панирваш как в самолета ще ти стане лошо и ще умреш
...отивате всички на море и ти се панирваш как някой ще се удави във водата
...оставаш самичка у вас след като си изпратила детето и мъжа на работа, и чакаш да ти се случи нещо и то наистина се случва
...търсиш в гугле симптоми на това, което те боли и веднага започваш да си препосваш болести, и дори започваш да изпитваш нови болежки, които до сега не си си представял, че има
...когато се разболееш дори от дребна настинка се панирваш, че е най-тежкото и ще умреш
...ако има някой болен от нещо ти веднага чакаш да се разболееш в близките дни
...постоянно имаш мисли как всеки момент ще ти стане нещо дори да си спокоен в дадената ситуация
...постоянно се самонаблюдаваш ако нещо те заболи какво ще излезе
...хоби да си мериш пулса нон стоп и да слухтиш как бие
------------------------------------ ...  това е за сега от мен
« Последна редакция: Април 17, 2010, 11:57:12 от dolcetopolina » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #4 -: Април 18, 2010, 11:17:59 »

... ходиш като подплашен заек, докато хората си вървят съвсем спокойно по улицата.
... ти се струва, че всички знаят за проблема ти и ти се смеят.
... изпитваш ужас от всичко, което нормалните хора харесват.
... предпочиташ да се скриеш в миша дупка, вместо да се излагаш на показ.
... слухтиш за всяка болест, която е покосила твой познат, и ако случайно му е прилошало и след това е оцелял, го обявяваш за голям герой!
... на всеки 5 минути се питаш дали не си толкова зле, че всеки момент ще се срутиш...
... се събуждаш с мисълта какво ще те боли днес и как ще избуташ...
... докато гледаш филм, се възхищаваш на всички герои, които не припадат ей така без причина  Wink
... сърцето ти бие лудо и от най-малкото вълнение
... обмисляш 100 пъти всяка ситуация и се тревожиш предварително за всичко лошо, което може (и непременно) ще се случи
... Баба Яга и Дядо Торбалан за децата са нищо в сравнение с ужасиите в твоята глава
... поне по няколко пъти на ден се виждаш просната на земята, заобиколена от хора и медицински персонал
... знаеш наизуст листовките на всички антидепресанти, и разбира се, проявяваш всичките им странични действия, при това в същия ред, в който са описани.
... си убедена, че всички те смятат за луда, пък това си е и самата истина Undecided
... се чудиш на акъла на всички, които поемат ненужни рискове, като например да излязат сам сами - ами ако им прилошеее?!!!
... завиждаш на всеки, който може да ходи под права линия повече от 5 минути
... знаеш повече за състоянието си от който и да било лекар
... не проумяваш как така другите не се вълнуват от тези въпроси, които ти превърташ в съзнанието си вече толкова време
... спокойствието и идилията не само са ти непонятни, но и те изнервят до краен предел
... докато другите се забавляват, ти следиш строго дали някой няма да пребледнее и да се озове на пода. Ако случайно това стане, си казваш: "Знаех си аз!" и се втурваш да помагаш. Ако се случи на теб, със сигурност няма да стъпиш повече на въпросното място. А само от мисълта за това ще ти призлява.
... предпочиташ да висиш по форумите и да измъдряш "умни" теми, вместо да излезеш на слънце  Smiley
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
bebe
Гост
« Отговор #5 -: Април 18, 2010, 11:32:34 »

Ама много станахме,аз си мислех,че само аз имам тези натрапчиви мисли,а то какво Shocked Cheesy ;)Не мисля,че е редно,но нямаме сили да се засмеем дори! Нека ни мислят за луди,аз съм така 10 години и невиждамправилния път :)Искам,искаме но не става,а на вас как ви се пише толкова много,чак се чудя Немамнерви и за това Huh?
Активен
naivnata83
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 15

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Април 20, 2010, 11:05:00 »

Браво наистина е така.И е много добре описано!Дано обаче да не ги мислиме цял живот тея неща пък и май не всеки може да се ожени за лекар. Roll Eyes
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #7 -: Април 21, 2010, 01:47:10 »

И шофьор на линейка става Grin Grin Grin
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #8 -: Април 25, 2010, 06:07:50 »

Хахахахаах, смях се със сълзи:) Така като чета отсрани, доста от нещата са били така и за мен, а сега когато вече ПР си отиде ми звучи толкова различно.
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
lora
Гост
« Отговор #9 -: Април 26, 2010, 05:10:49 »

Поздравления!
Fata Morgana страхотна идея.
Описанията са много точни,за съжаление. Cry
Предлагам,модераторите да заковат тази тема,така ще спестят време на всички които посетят този форум и имат съмнения за състоянието си.
Активен
lora
Гост
« Отговор #10 -: Април 27, 2010, 08:22:57 »

Благодаря на модераторите!
...спиш на отворета врата,защото на някой може да му стане лошо и ти няма да го чуеш
...ако някъде в друга стая се чуе тропот,тичаш на там,защото си убеден,че някой е паднал
...вървиш и палиш всички лампи,защото в сумрак не се чувстваш комфортно
Активен
fata_morgana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #11 -: Април 28, 2010, 02:53:01 »

Идеята на темата беше да бъде хумористична, да се посмеем малко на самите себе си, да се опитаме да се погледнем отстрани Smiley
Не да се използва за самодиагностициране - това е работа на специалистите.
Активен
lora
Гост
« Отговор #12 -: Април 29, 2010, 05:07:22 »

Схванах хумора,но това не ми попречи и да открия няколко неща,които смятах,че са само при мен и...това ме успокои Grin
Ако не ти харесва "лепенката",обърни се към модераторите.
Извинявай,ако нещо съм те засегнала,не това ми беше целта с горните постове. Lips Sealed
Активен
нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Април 30, 2010, 11:29:37 »

Споко гърллсс, вижте какво намерих и ако някой ми каже че всичко е наред с тази леля Grin   http://vbox7.com/play:400e917e
Активен
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #14 -: Май 16, 2010, 08:00:41 »

хахахаха,  Grin и аз се размях, нищо, че душата ми се е свила.

А и да добавя и моите – непрекъснато си меря пулса, апарата за кръвно налягане е винаги около мен.

Охххх, луда работа сме амаааааа  Sad
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА