evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 12:20:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8
  Изпечатай  
Автор Тема: Севинч Балъкчъ  (Прочетена 27065 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #90 -: Юли 31, 2013, 09:55:05 »

Мисля, че енциклопедия психология е доста надежден източник. Ако вие сте с идеята да сте над него, това си е изцяло за ваша сметка.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
theshadow
Гост
« Отговор #91 -: Юли 31, 2013, 01:24:59 »

Аз мога да си го позволя...
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #92 -: Февруари 28, 2014, 04:03:20 »

Smiley Мислех да копирам нещо, но после се разубедих.
Отново се убедих, че всъщност трябва...
http://psychoplex.wordpress.com/lectures/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

Не разбрах кой знае колко от статията и при условие, че не съм чела Юнг и Ото, само Фройд и то малко... Гледам тук - там някакви холотропни истории, трансперсонални, свръхсъзнание и т.н...... току карти Таро излипсваха.  Grin
Шматки. Буквално шматки.
Слушайте сега:
Когато основните "дъски" в главата ми се закрепиха най - после, съзнанието ми се избистри. От там пък способността ми да разсъждавам ясно, не само, че се възстанови, но и се усилва. Ииии, апропо Grin, такъв заряд за моите си недоразвити способности да творя имам в момента, че просто.... нямам думи да опиша. Но това е друга тема./ето сега чак вече мога да кажа "Няма невъзможни неща  Grin, там, където съм решила да опитам да се развивам/
Исках да ви кажа друго. Когато се създаде доверие между терапевта и пациента, и се даде възможност от страна на терапевта за постоянна писмена комуникация, и ако има време в продължение на няколко месеца лицето да излива себе си в писане, наизскачат всички "блокажи" опа, малко енергийни термини, "подтискания", в следствие на които се появява болестта.
Типичен тъп пример е идиотското ми пубертетско мислене на времето, да не използвам нови научени термини от училище, за да би да каже някой, че съм се надула.  Grin В последствие, трябва да знаете, че мозъкът забравя информация, която не му е нужна. Затова и речника ми си остана сравнително беден на термини, с които да впечатлявам публиката в живота ми... и тук.  Grin
Сега да си поговорим за пророческите сънища и теорията на Юнг, за която четох в блога ти, анонимус. Та... аз поддържам тази теория до някъде. Но изведена от мистиката.
Аз съм имала понякога такива сънища. Това, което вие наричате най - вероятно свръхсъзнание, аз наричам просто..... съзнание, изчистено от "боклуци" - тоест самозаблуждения като тези, които "разчистих" с помощта на Тодоров. Значи, ако имам заблуждения - сънувам/съня е вашето свръхсъзнание/, ако нямам почти липсват сънища. Понякога просто сядам, отпускам се в някаква полумедитация, без да дишам особено, като се поуспокоя развивам в главата си всички възможни варианти за действие и избирам този, който е най - подходящ за всички. И това пак е свръхсъзнание, защото обикновено, когато съм в някакво равновесно положение, гледам така да избера, че никой да не е ощетен, включително аз.
Интересно е да се отбележи, че преди сънувах страшно много, докато сега от шест месеца насам по два три пъти в месеца най - много. Smiley
Та мисълта ми в крайна сметка е, че Тодоров нито ме е карал да дишам особено/холотропното дишане/, нито ме е хипнотизирал, даже и не сме се виждали, но с правилно насочени съобщения/във форума, не телепатично  Grin/, ми помогна да навляза достатъчно на дълбоко в себе си, за да изкристализират всички по - важни моменти от моя живот, довели до заболяването ми.
Не знам какво има още да се изследва съзнанието и мисленето, но.... да се връщам чак в утробата на майка ми?! За какъв х.... ?! И кой ще ми докаже и как, че съм се върнала точно там, а не "набутала се в самозаблудите си, знаейки, че целта на хипнозата е да се завърна в утробата на майка си мислено".
« Последна редакция: Февруари 28, 2014, 10:40:23 от Fantaghiro » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #93 -: Февруари 28, 2014, 09:02:01 »

http://psychoplex.wordpress.com/2014/02/19/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%82/
Е те това мислех да копирам по - рано, но като видях трансперсоналните се позачудих малко....
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
anonymous
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #94 -: Февруари 28, 2014, 11:59:41 »

Smiley Мислех да копирам нещо, но после се разубедих.
Отново се убедих, че всъщност трябва...
http://psychoplex.wordpress.com/lectures/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

Не разбрах кой знае колко от статията и при условие, че не съм чела Юнг и Ото, само Фройд и то малко... Гледам тук - там някакви холотропни истории, трансперсонални, свръхсъзнание и т.н...... току карти Таро излипсваха.  Grin
Шматки. Буквално шматки.
Слушайте сега:
Когато основните "дъски" в главата ми се закрепиха най - после, съзнанието ми се избистри. От там пък способността ми да разсъждавам ясно, не само, че се възстанови, но и се усилва. Ииии, апропо Grin, такъв заряд за моите си недоразвити способности да творя имам в момента, че просто.... нямам думи да опиша. Но това е друга тема./ето сега чак вече мога да кажа "Няма невъзможни неща  Grin, там, където съм решила да опитам да се развивам/
Исках да ви кажа друго. Когато се създаде доверие между терапевта и пациента, и се даде възможност от страна на терапевта за постоянна писмена комуникация, и ако има време в продължение на няколко месеца лицето да излива себе си в писане, наизскачат всички "блокажи" опа, малко енергийни термини, "подтискания", в следствие на които се появява болестта.
Типичен тъп пример е идиотското ми пубертетско мислене на времето, да не използвам нови научени термини от училище, за да би да каже някой, че съм се надула.  Grin В последствие, трябва да знаете, че мозъкът забравя информация, която не му е нужна. Затова и речника ми си остана сравнително беден на термини, с които да впечатлявам публиката в живота ми... и тук.  Grin
Сега да си поговорим за пророческите сънища и теорията на Юнг, за която четох в блога ти, анонимус. Та... аз поддържам тази теория до някъде. Но изведена от мистиката.
Аз съм имала понякога такива сънища. Това, което вие наричате най - вероятно свръхсъзнание, аз наричам просто..... съзнание, изчистено от "боклуци" - тоест самозаблуждения като тези, които "разчистих" с помощта на Тодоров. Значи, ако имам заблуждения - сънувам/съня е вашето свръхсъзнание/, ако нямам почти липсват сънища. Понякога просто сядам, отпускам се в някаква полумедитация, без да дишам особено, като се поуспокоя развивам в главата си всички възможни варианти за действие и избирам този, който е най - подходящ за всички. И това пак е свръхсъзнание, защото обикновено, когато съм в някакво равновесно положение, гледам така да избера, че никой да не е ощетен, включително аз.
Интересно е да се отбележи, че преди сънувах страшно много, докато сега от шест месеца насам по два три пъти в месеца най - много. Smiley
Та мисълта ми в крайна сметка е, че Тодоров нито ме е карал да дишам особено/холотропното дишане/, нито ме е хипнотизирал, даже и не сме се виждали, но с правилно насочени съобщения/във форума, не телепатично  Grin/, ми помогна да навляза достатъчно на дълбоко в себе си, за да изкристализират всички по - важни моменти от моя живот, довели до заболяването ми.
Не знам какво има още да се изследва съзнанието и мисленето, но.... да се връщам чак в утробата на майка ми?! За какъв х.... ?! И кой ще ми докаже и как, че съм се върнала точно там, а не "набутала се в самозаблудите си, знаейки, че целта на хипнозата е да се завърна в утробата на майка си мислено".

Това не е статия, ами е лекция. Ние в блога си качваме и лекциите, които ни предават в университета. Сега имаме тази дисциплина - трансперсонална психология.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #95 -: Март 01, 2014, 12:16:19 »

Мхм. / Grin/
А в какъв контекст учите за трансперсоналната психология - като утвърден метод или просто като някакъв вид псевдоучение?
И... ако се изучава като утвърден метод? или терапия?, то включва ли се в нея холотропното дишане, хипнозата, а също и... как са с миналите животи в тази трансперсонална психология, преражданията и прочие?
 Grin Grin
Въобще, ако се учи като нещо, което в последствие се прилага в практиката, какво включва?
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #96 -: Март 01, 2014, 09:49:13 »

Мхм. / Grin/
А в какъв контекст учите за трансперсоналната психология - като утвърден метод или просто като някакъв вид псевдоучение?
И... ако се изучава като утвърден метод? или терапия?, то включва ли се в нея холотропното дишане, хипнозата, а също и... как са с миналите животи в тази трансперсонална психология, преражданията и прочие?
 Grin Grin
Въобще, ако се учи като нещо, което в последствие се прилага в практиката, какво включва?
 Smiley

Учи се като утвърден метод и включва всички онези неща като холотропното дишане, хипнозата и връщането в минали животи. Идеята там в основата си е същата като в психоанализата - да се осъзнае и отреагира травматичната ситуация от миналото, от детството. Само методите да се постигне това са различни - при анализата е разговор, а тук е чрез всички онези, привнесени от изтока методи - холотропно дишане, медитация, хипноза и тн... Все още не сме я изучили подробно.
Активен

Илф и Петров
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #97 -: Март 01, 2014, 09:57:56 »

Аз пък съм чела, че холотропното дишане е вредно.
Тоест... под минали животи не се има нищо друго предвид, освен завръщането в детството, така ли? Какви минали животи, какво чудо в този случай? Или да не би науката официално да признае миналите животи като истина?
 Smiley
За медитацията, Дъшадоу - потребителят, писал в тази тема, беше казал, че някои от медитациите са вредни. Аз също, от съвсем друго място, от човек, знаещ доста, получих същата информация - че трябва да се внимава с нея, а също и че някои медитации са вредни.
... самият ритуал да останеш на саме със себе си, спокоен, е хубав и полезен. Донякъде бих казала, че помага дори по време на криза, но само ако има кой да ти помогне да си сложиш в ред мислите. Тоест... психотерапевта е водещ в излизането от неприятните състояния, всичко останало е допълнение.
Можеш ли да кажеш в кой университет учиш?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #98 -: Март 01, 2014, 10:07:59 »

Smiley Явно не можеш. Аз ако учех в утвърден университет, нямаше да се притеснявам да споделя къде уча и къде се изучава всичко това.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #99 -: Март 01, 2014, 10:20:38 »

Аз пък съм чела, че холотропното дишане е вредно.
Тоест... под минали животи не се има нищо друго предвид, освен завръщането в детството, така ли? Какви минали животи, какво чудо в този случай? Или да не би науката официално да признае миналите животи като истина?
 Smiley
За медитацията, Дъшадоу - потребителят, писал в тази тема, беше казал, че някои от медитациите са вредни. Аз също, от съвсем друго място, от човек, знаещ доста, получих същата информация - че трябва да се внимава с нея, а също и че някои медитации са вредни.
... самият ритуал да останеш на саме със себе си, спокоен, е хубав и полезен. Донякъде бих казала, че помага дори по време на криза, но само ако има кой да ти помогне да си сложиш в ред мислите. Тоест... психотерапевта е водещ в излизането от неприятните състояния, всичко останало е допълнение.
Можеш ли да кажеш в кой университет учиш?

Във ВТУ.
Активен

Илф и Петров
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #100 -: Март 01, 2014, 10:45:20 »

Smiley Ок. Така, ако не друго, поне ще ти имам доверие..... дотолкова, доколкото, че каквото и да кажеш, поне не се криеш, което пък значи, че и нямаш какво да криеш. Евентуално. Grin
И пак да ми разясниш, може ли? За минали животи в хипнозата, холотропното дишане и т.н., всъщност се приемат отделните етапи от сегашния живот, моя, твоя и на всички останали? Не се има предвид завръщането в ренесанса например? Smiley

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #101 -: Март 01, 2014, 01:46:38 »

В този ред постове, ми хрумна, че е редно да продължа като напиша следното:

Grin Ромуалдо, къде си, Ромуалдо?! Фантагиро съм, не ме ли позна?! Чуваш ли ме как викам, пишейки?! Grin Grin Grin
« Последна редакция: Март 01, 2014, 01:57:32 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #102 -: Март 01, 2014, 01:56:24 »

Изгледайте, за отваряне на очите:

http://www.youtube.com/watch?v=J1YX1JQpOLw

Има и магесници също.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #103 -: Март 01, 2014, 02:02:02 »

Как не си спомняш миналите животи, преражданията, Ромуалдо?! Пфу, не те е срам!
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #104 -: Март 01, 2014, 02:10:51 »

Текста четоха: Всички психично болни... и не толкова болни.
В главните роли:Фантагеро - DG
                        Ромуалдо - t.todorov
                        Горската фея - Лотхен
                        Магесници - ТЕСаджии и всякакви други енергийни същества

Grin
https://www.youtube.com/watch?v=rBrzp5vo_FQ
 Wink
« Последна редакция: Март 01, 2014, 02:30:03 от Fantaghiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА