evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 11:25:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Изпечатай  
Автор Тема: Севинч Балъкчъ  (Прочетена 27309 пъти)
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #45 -: Юли 20, 2013, 06:28:14 »

Цитат
На нейно място в родните университети се учи едно безумие, наречено трансперсонална психология... 

Ти пък кой си и за какво се бориш, приличаш ми на Светослав "парапсихолога", разбира се само ми приличаш може и да не си.

Хм,  наистина ли се учи трансперсонална психология в университетите?

Уж си възмутен от  трансперсоналните глупости на професорицата, а пък в интересите ти влизала трансперсоналната психология.

Уж си против всичко това, а пък искаш да бъде реабилитирана парапсихологията, много объркано нищо неразбирам.

Или може би искаш да кажеш че ти си истински парапсихолог и се бориш срещу мошенниците и лъжците ли?
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #46 -: Юли 20, 2013, 07:30:59 »

Нямам си на идея кой е Светослав "парапсихолога"...

Хм... Представи си- учи се в университетите трансперсонална психология... Като влезеш в сайта "помагало.ком" дори можеш да си свалиш лекции и да се запознаеш лично с това защо я третирам като безумие...

Относно:

"Уж си възмутен от  трансперсоналните глупости на професорицата, а пък в интересите ти влизала трансперсоналната психология."

Къде пиша, че трансперсоналната психология ми влизала в интересите? Не написах ли нещо друго- че парапсихологията влиза в кръга на интересите ми? Случайно и дадох линк към архив с мошеничества... Който би трябвало да ти говори нещо, ако го прегледаш... Например, че с колежката различаваме кои са мошеници... Всъщност, в сайта има много повече информация относно това какво е парапсихологията и защо няма нищо общо нито с магове, нито с лечители, нито с врачки, нито с мошениците, кичещи се произволно с титлата "парапсихолог" и т.н.... Впрочем, в някои държави парапсихологията е призната за наука... И се преподава в университетите на тези държави (примерно - САЩ- университет във Виржиния към факултета по психиатрия, университет в Аризона, университетите в Англия, в Русия- в Петербургския университет и т.н.)...

Пишеш:

"Или може би искаш да кажеш че ти си истински парапсихолог и се бориш срещу мошенниците и лъжците ли?"

Аз не съм парапсихолог, защото нямам завършено такова образование в никоя от държавите, където това е възможно... За мен парапсихологията може да бъде и е само хоби- освен ако под написаното от мен "интереси" не си представяш нещо друго... 

Във връзка с това, което написа:
"Уж си против всичко това, а пък искаш да бъде реабилитирана парапсихологията, много объркано нищо неразбирам."

Знаеш ли- ще спре да ти бъде объркано, ако започнеш да четеш и осмисляш написаното от мен, преди да ми отговаряш и спреш да ме набъркваш с асоциациите си с друг човек... Със сигурност...
« Последна редакция: Юли 20, 2013, 07:45:06 от theshadow » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #47 -: Юли 20, 2013, 08:55:56 »

Е какво лошо има ако ми приличаш на някой и го споделям,  и той с колежки правеше разни неща, както казах приличаш не си него.

Аз не съм много транс и пара и не ги разбирам много тия работи, .....един човек да е против трансперсоналнатга и за парапсихологията?!??

С колежката различавате мошениците, следователно има и истински,  така ли?
« Последна редакция: Юли 20, 2013, 09:26:59 от Мая » Активен
theshadow
Гост
« Отговор #48 -: Юли 20, 2013, 10:03:34 »

Относно:

Цитат
Е какво лошо има ако ми приличаш на някой и го споделям

Явно не го харесваш- който и да е този Светослав "парапсихолога"... И пренасяш някакви свои отрицателни чувства по отношение на този човек и към мен... Дали е лошо? Чакай да помисля... 

Във връзка с това, което написа:

Цитат
Аз не съм много транс и пара и не ги разбирам много тия работи, .....един човек да е против трансперсоналнатга и за парапсихологията?!??

Възприемам те като човек, който не просто не разбира, а който не иска да разбере дори да получи аргументирано обяснение... В такъв случай определено не ме мотивираш да се аргументирам...

И накрая:
Цитат
С колежката различавате мошениците, следователно има и истински,  така ли?

Има истински какво? Ще ми споделиш ли своята представа? 
« Последна редакция: Юли 20, 2013, 10:07:13 от theshadow » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: Юли 20, 2013, 11:12:36 »

Нямам отрицателни чувства към теб, просто не мога да те разбера.
Уж трябвало да ги забранят със закон, ....а пък имало истински.

Е като ги забранят,  истинските как ще практикуват. Ти виждал ли си истински феномен?  Нямам отрицателни чувства просто ми е любопитно.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #50 -: Юли 20, 2013, 11:33:57 »

Добре, Мая... Ще приема, че нямаш отрицателни чувства към мен... Нека така да е...

Написа:

"Е като ги забранят,  истинските как ще практикуват."

Практикуват- ето това е ключовата дума... Докато има отворен път към печелене на пари чрез измами, ще има и измамници, и измамени... Особено там, където суеверието е над здравия разум и там, където болестта тласка към неразумни постъпки...

Работа на държавата е да се справя с измамниците- е, поне на логика... А на практика- поне тук не се получава точно така... Мошенически схеми, в които са замесени цели организирани престъпни групи, позволяващи си да нахлуват в частни имоти, за да подхвърлят "баш магии", а след това "баш магиите" да се намират по указания на "баш мага" и да се "развалят" срещу хиляди левове... Голям театър се разиграва... При такъв систематичен психичен тормоз, съпроводен с влизане с взлом в частен дом, диагнозите за черна магия на осъдената жена-скенер са нищо...

Не виждам основателна причина да съществува тъй нареченото практикуване... По би ме зарадвало, ако държавата се откаже от това да признава право на "дейност" на такива елементи и започне да си гледа работата, като ги залавя и осъжда според престъпленията им...

Но ти не ми описа своята представа за феномен, че да мога да ти дам отговор на въпроса има ли истински такива истински според мен или няма...
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Юли 20, 2013, 11:47:33 »

Ами какво да разбирам, каквото се разбира, - ясновидство, лечителство телепатия, контакти с духове на починали, разните там регресии в минали животи, телепатия и подобни.

Активен
theshadow
Гост
« Отговор #52 -: Юли 21, 2013, 11:25:41 »

Ами какво да разбирам, каквото се разбира, - ясновидство, лечителство телепатия, контакти с духове на починали, разните там регресии в минали животи, телепатия и подобни.

Ааа, не... Всеки си разбира нещо различно и колкото пъти питам, толкова пъти получавам различни отговори. Затова си и питам...

Ясновидство- в архива в мошеничества, за който бе реч по-назад в темата, има постнат материал как познават ясновидците... Мога да добавя и подвеждащите въпроси, които мошениците задават, също и невербалната комуникация, с която човек често сам се издава какъв му е проблемът... Мога да добавя и трикът с подставеното лице на опашката с чакащи хора, което разпитва уж неволно за проблемите, а после ги съобщава вътре на "ясновидеца"...

Ако иска един ясновидец да се докаже пред мен като истински такъв- налучкването и общите приказки, в които човекът, на който се "гледа" да се себеприпознае- те няма да минат при мен... Любим номер на повечето е да "видят" и как имам направена черна магия- или пък имат направена магия семейството ми, рода ми до 253-то коляно... Направо не зная как още живея от толкова черни магии, дето са ми направени... Много са начините за мошеничество само по тази линия...

Но имам причини да приемам, че ясновидство има... Разбира се, не и това, което масово се разбира под ясновидство... И не са и онези ясновидци, които, както сама написа- които практикуват и при които се тълпят хора, готови да приемат за чиста монета каквото и да им се каже...

Лечителство- пак в архива- експериментът на Емили Роса- не за друго, но не ми се иска да го преописвам... Нямам нито едно основание да смятам, че лечителство в този му вид, е възможно. Пиша го категорично в графа- не съществува. Да... А освен мошеници, има и болни хора, на които Исус им говори и които "лекуват"...

http://vbox7.com/play:19205fb9

На толкова много от популярните ясновидци, лечители и прочие все нещо им говори- я бог някой, я някоя висша сила, я ангели, я духовни учители, я извънземни, че логичен е въпросът - колко точно ни е зле родното здравеопазване, защото на такива хора не им трябва трибуна за изява по медиите, каквато получават, а психиатрично лечение... Ако наистина са убедени, че нещо им говори, а не си измислят... А ако си измислят и умишлено лъжат хората, за да им вземат парите- е, а на какво дередже ни е полицията- все пак измамата е престъпление...

Телепатия - Изследвам връзка между телепатия и ясновидство. Но това е само хипотеза... Т.е. непотвърдено е... А дали ще се потвърди или ще го отхвърля категорично- това, когато стъпя на стабилни проверуеми доказателства...

Контакти с духове на починали - доказано невъзможно. Смъртта е окончателният край.

Регресии в минали животи - доказано невъзможно. Смъртта е окончателният край. Няма живот преди и няма живот след... Няма прераждане.

Но мошениците са му хванали цаката... Нарича се хипнотичен транс... Някои хора имат грешната представа, че т.нар. регресивна хипноза е доказателството за съществуването на прераждането.

Но... При регресия дори към по-ранна възраст под хипноза човек понякога може да разказва за един начин как се е развило едно събитие и с какъв край, а след хипнозата - да разкаже същото събитие по друг начин с друг край. Разказът на човека от периода след хипнозата ще е правилно разказаното събитие, ще се потвърди от очевидци.

Е, как тогава да се приеме, че регресивната хипноза е доказателство за прераждане, след като понякога се получава въпросното преплитане между реалност и несъзнавано желание как би трябвало да изглежда реалността и често надделява несъзнаваното желание как би трябвало да изглежда реалността?

А да не забравяме и внушението, като елемент на хипнозата. Чрез внушение в състояние на хипноза могат да се предизвикват с жива образност фантазии с определена тематика. Толкова жива образност, че човек да ги обърка с реалност- по-ярко от сънуването може да е...

Та поради това, "миналият живот", който може да се види под хипноза, ще е точно една предизвикана фантазия, но няма да бъде нищо повече от фантазия.

Няма да описвам колко е вредно за психиката, когато фантазията се възприема като реалност до степен да започне да руши възприятието каква е реалността...

« Последна редакция: Юли 21, 2013, 11:32:46 от theshadow » Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #53 -: Юли 21, 2013, 07:13:58 »

theshadow,
губиш си времето, като говориш с Мая. Тя е объркан човек - не е наясно откъде идва, накъде отива, защо въобще е тук (във форума).
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #54 -: Юли 21, 2013, 07:37:29 »

Много на серизно си се взел хпжоне, психопатните ти черти пак изплуват.

А ти много знаеш за какво си тук. Да лъжеш хората че си се бил оттеглил щото да си видел ще се върнел ли проблема ти, и сега още по сигурен в излекуването ти,  си дошъл пак тук по сигурен и по уверен.

Никъде не си се оттеглял, през времето което те нямаше тук прави бели и консултации по други форуми.
Мисля че два сезона са достатъчни, моля те не ми се намесвай повече в един или друг разговор започнат от мен.

theshadow, незнам защо назоваваш парапсихологията като твой интерес и хоби, аз не наблюдавам такива неща от написаното от теб.

Аз общо взето не се интересувам от теоретични постановки.
цитат: "Но имам причини да приемам, че ясновидство има"- това ме интересуваше най вече....
Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Юли 21, 2013, 08:19:20 »

theshadow,
какво ти казах Smiley Истерясала работа.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Юли 21, 2013, 10:19:47 »

theshadow,
Не те разбирам, какво точно общо имаш с парапсихологията. А и пишеш противоречиви неща. Все едно ..... аз не пуша никога не съм, и да направя някаква кампания за отказване от цигарите да агитирам хората да спрат и те.
И поради този факт да кажа че цигарите ми са интерес и хоби. Но както и да е, няма значение. Мислех че си се докоснал до нещо феноменално, но явно не си....

За протокола на хпжон/реджон обекта му на заяждане психотерапевта Тодоров го няма и се цели на други места. хпжон  е гонен от този форум и от пулс.бг с банване и много предупреждения заради дивашко и арогантно поведение.
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #57 -: Юли 22, 2013, 08:45:30 »

До:
@Мая

А аз не мога да разбера какъв е проблемът... Интересува ме парапсихологията, а изследванията, които споделям, те не са прочетени от някъде- мои са си, правени са от мен, а това, което споделям е изцяло от моя личен опит...

Не агитирам никой за нищо...

Самата парапсихология, там, където е призната за наука, не търси и не цели да търси феномени, нито свръх-хора, нито да преоткрива Хари Потър в реалността... Ръководната хипотеза на парапсихологията е, че пси-явленията са трудно обясними биофизични явления и механизми, пряко или косвено свързани с дейността на човешката или на животинската психика. Съответно и целта на парапсихологията като наука е да снеме от тях мистицизма и ритуалността и да обоснове тяхната материална природа, съответно да ги направи достъпни за хората. Ако търсиш нещо отвъд тази хипотеза, то аз не съм правилния човек...

До
@ хпжон/реджон
Предпочитам да си изграждам мнението за хората без чужда помощ.
« Последна редакция: Юли 22, 2013, 08:48:43 от theshadow » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #58 -: Юли 24, 2013, 02:46:29 »

" ... Самата парапсихология, там, където е призната за наука, ..."

Такова нещо не е имало, няма и как да има. При необходимост бих обяснил защо.
Парапсихологията не е дял от науката психология. Науката не зависи от географското положение на дадена държава. Както теоремата на Питагор важи с еднаква тежест и в България, и в ...Индия, така и парапсихологията НЕ Е дял от науката психология, нито тук, нито някъде другаде.
Що се отнася до изучаването на така наречената "трансперсонална психотерапия" в университетите - много вероятно е това да е в университети, в които специалността "Психология", която е много "модерна" не е акредитирана. В акредитирано висше училище такъв предмет няма как да има, просто защото няма научна основа, а училищата учат на наука по презумция. Все пак бих се радвал, ако дори и на лични съобщения ми съобщите за нещо подобно и в кое учебно заведение се е случвало.
Реших, че е важно да поясня това, за да са ясни необходимите разграничения.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Юли 24, 2013, 02:37:41 »

" ... Самата парапсихология, там, където е призната за наука, ..."

Такова нещо не е имало, няма и как да има. При необходимост бих обяснил защо.
Парапсихологията не е дял от науката психология. Науката не зависи от географското положение на дадена държава. Както теоремата на Питагор важи с еднаква тежест и в България, и в ...Индия, така и парапсихологията НЕ Е дял от науката психология, нито тук, нито някъде другаде.
Що се отнася до изучаването на така наречената "трансперсонална психотерапия" в университетите - много вероятно е това да е в университети, в които специалността "Психология", която е много "модерна" не е акредитирана. В акредитирано висше училище такъв предмет няма как да има, просто защото няма научна основа, а училищата учат на наука по презумция. Все пак бих се радвал, ако дори и на лични съобщения ми съобщите за нещо подобно и в кое учебно заведение се е случвало.
Реших, че е важно да поясня това, за да са ясни необходимите разграничения.

Когато говориш за това, как стоят нещата по университетите, само си спомни какъв студент си бил и точно как си изкласил. Малко не ти отива да се сетиш след толкова години, че имаше шанс да понаучиш нещо, но не го направи. Ти си знаеш за какво става въпрос, да не осветлявам целия форум за твоите години, в които трябваше да учиш.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА