evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 10:22:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 8
  Изпечатай  
Автор Тема: Севинч Балъкчъ  (Прочетена 27297 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Юни 06, 2013, 12:53:27 »

Проблемът е, че в този промеждутък, от първият пост за подобна шарлатания, до опровержението му, минава много време, през което, примамените хора, лесно внушаеми, се опарват.  За хпджон, също беше така, за жалост, нещо което всячески се опитах да не позволя да "поникне". Но и това се случва, както разбирам в последствие, много след неговите изяви тук и където и да било. Но всичко, което се случва си има логика. Много често пътя на хората до намирането на реалната помощ, се налага да премине през илюзорната. А шарлатани е имало, има и ще има винаги. Такъв е урока от историята Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #16 -: Юни 06, 2013, 09:14:23 »

Г-н Тодоров, хпджон е много свестен човек. И досега винаги, когато си пиша с него, все едно си пиша с психотерапевт. Нацелвал е произхода на проблема и винаги е давал начини за решението му. Между него и тази Севинч има разлика от небето до земята.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #17 -: Юни 06, 2013, 11:06:10 »

Трудно вярвам на хора, които използват разни "техники", за да "лекуват" другите. Лошото е, че дори има и лекари, които вярват на баячки и врачки. Животът е логика и всяко нещо има своето обяснение, дори и  фокусите, колкото и мистични да изглеждат на пръв поглед, са реална измама. Човек не трябва да се доверява сляпо на хора, които използват "вълшебства", за да влияят на другите. вярвам най-вече на науката.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Юни 06, 2013, 11:13:23 »

Аз не знам дали да вярвам или не на "вълшебства" относно лечение, защото не съм имала досег с такива хора. Иначе съм човек, който не отрича нищо, докато не се убеди, че не действа. Което е вредно. Изгубих много време в лутане - има ли Господ или не.
Относно екстрасенсите - вярвам, че може да има хора, които са с по - силно биополе и благодарение на него могат да повлияват върху здравето. Но дали наистина е така идея си нямам. Имам приятелка, на която екстрасенс й оправи зрението като малка - имаше кривогледство.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #19 -: Юни 06, 2013, 11:55:37 »

Възможно е да има феномени като Баба Ванга, да речем, но те са малко, поне така си мисля. Може би имат силно биополе, но  дали то е приложимо за при всички хора? Дали само помага , а не вреди по някакъв начин на моменти? По скоро съм склонна да вярвам на интелигентни и добреподготвени лекари, психотерапевти, изследователи, които ползват знания, научен опит, комбиниран с житейски. Някъде там може би е истината. Сигурно има значение и това дали човек е силно внушаем или не.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Юни 06, 2013, 04:52:46 »

Ами не знам, приятелката ми, тогава, когато я лекуваха беше под 10 години мисля. Така че има хора, които лекуват, само, че както сама казваш, са много малко. Жалко е, че жената - екстрасенс на приятелката ми, не се знае къде се намира в момента. Иначе бих отишла при нея.
Относно вредата от едни такива сеанси..... нямаш си представа какви отрицателни ефекти имат пък хапчетата.
Със сигурност има хора, на които не може да се въздейства, най - вероятно, когато нещо им е увредено прекомерно.
За Баба Ванга пък аз все се чудя дали е била чак такъв феномен. Като съм чела предсказанията й... аз такива предсказания можех да ви пусна по време на нервната криза и щях да се окажа и права на това отгоре, ама съм шубелия да споделям такива неща, особено пък по време на криза. Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Юни 06, 2013, 05:45:04 »

Повечето от предсказващите говорят със символи, които са двузначни. Ако пък прочетете библията... там има места, на които направо си пише:"И еди кой си направи еди какво си, за да се сбъдне предсказанието", което ще рече направо са си натаманили историята. Така ми звучи на мене. Има много шарлатания из целия свят. И всичко се свежда до пари и власт, и контрол над хората по един или друг начин.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #22 -: Юни 06, 2013, 11:07:32 »

За съжаление много често виртуалната и другата реалност се разминават.  Скоро се убедих окончателно в това и относно един от психотерапевтите който се обсъждаше тук, като за пореден път прочетох отзив за грубо отношение и не само това, за разлика от виртуалното му поведение - меко, светло, любовно,  свободно и всеобхвано. А го харесвах поне виртуално иначе не го познавам, харесвах го заради всеобхватния му широк поглед върху всичко, но явно е бил само виртуален.

Относно енерголозите(екстрасенсите) нали аз не съм важна, оправданието ще е ами като невярваш как искаш да ти подейства или познае. Задълбавала съм се преди време много сериозно в една обширна и безкрайна тема за врачки и лечители която продължава и до днес. Ей нито един човек не открих на който някой да му е познал нещо или излекувал енергийно въпреки вярата им. И въпреки това продължават да ходят и да си дават парите на вятъра, на повечето им е станало като зависимост начин на живот.

Повечето лечебни ?успешни? енергийни намеси са относно психични разстройства, ама аз това не го признавам, ами тогава и психотерапевта трябва да е екстрасенс.
А повечето познавания са от рода дето има един виц, всъщност точно не го помня как беше, но нещо от сорта. Седял циганина в кръчмата е се похвалил, абе знаете ли моите циганчета винаги познават кога ще вали. Е как така бе. Ами едното казва че ще вали, пък другото че няма да вали.
Ей от такъв характер им е познаването.

Дори и да има някъде някой който може нещо, не си заслужава той ще е един на 100 дори и по рядко, трябва да изпотроши сумати и пари човек. Наскоро четох историята на Гого от Тоника, доста пари са хвърлили и по разни шамани включително и тибетски и резултат никакъв.
« Последна редакция: Юни 06, 2013, 11:11:34 от Мая » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Юни 06, 2013, 11:38:01 »

Иначе за вярата в науката, днес е поредният пример колко може да и се вярва и на нея, колкото и на всичко останало.
Днес е блокирано изтеглено масово използваното лекарство фервекс, заради някакви бактерии не помня точно какви.

Опасностите дебнат от всякъде!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Юни 07, 2013, 08:20:21 »

Дам, аз съм на същото мнение. Аз не съм обикаляла по врачки, като изключим едновремешните забежки - да видя ще се омъжа ли, ще имам ли деца, че ми беше голяма тревога  Grin О глупост, моя! Плюс ходене да ми леят куршум покрай двете кризи.
Леенето на куршум не ми помогна кой знае колко, но човека беше много умен, жалко, че всеки път при него е голяма навалица и не може човек да си говори с него на дълго и на широко.
Ако седна и разправям на психиатърката си примерно за един мой сън с икона, която висеше на стената..... Сънувам, че има някаква движеща се сянка под нея. На другия ден отиваме след работа при шамана да ми лее куршум и аз го питам дали може да ми разтълкува съня. В същото време мъжа ми заявява, че точно тази икона е паднала от стената през деня. Аз опулих очи. Оказа се, че иконата била подарена на семейството от бивша приятелка на мъжа ми и не се знаеше дали била осветена.
Та психиатърката ще ми отговори - съвпадение или ще ми лепне диагноза. Докато човека просто каза да я осветим иконата.
Така и не я сложих на мястото й повече.
Относно хапчетата, Мая, бях на хапчета доскоро, потече ми кърма от гърдите - ефект на хапчетата.
При мен психозите и двете се появиха от прекалено вярване в такива свръхестествени неща, плюс други работи де, но основно заради това. Затова и не вярвам в Бог, да му се невиди. Ако имаше такъв, щях да прескоча кризата без хапчета.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #25 -: Юни 07, 2013, 10:15:53 »

Повечето шамани са артисти и добри психолози, това мога да кажа.
В старите векове, когато не е  имало психолози те са играели тая роля.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Юни 07, 2013, 10:32:22 »

Знам, че са добри психолози, нали това ми трябва. Става въпрос за това, че точно този, при който ходих е от тези, които нямат точна такса, всеки оставя, каквото реши. Което е хубаво. Той ми беше казал, че на него му е казано от този, който го е обучавал, да не връща никой - ни циганин, ни българин, никой. Хубав човек. Жалко, че не му подейства леенето на куршум.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Юни 07, 2013, 12:17:31 »

Цитат
Та психиатърката ще ми отговори - съвпадение или ще ми лепне диагноза. Докато човека просто каза да я осветим иконата.
Така и не я сложих на мястото й повече.
Относно хапчетата, Мая, бях на хапчета доскоро, потече ми кърма от гърдите - ефект на хапчетата.
При мен психозите и двете се появиха от прекалено вярване в такива свръхестествени неща, плюс други работи де, но основно заради това. Затова и не вярвам в Бог, да му се невиди. Ако имаше такъв, щях да прескоча кризата без хапчета.

Да на повечето психитри им е такава схемата на мислене, но това с иконата ако го разкажеш на психолог/психотерапевт мисля че по друг начин ще го изтълкува, интерпретира без етикиране и "диагностициране". Колкото до парите, нали имам предвид че психиатъра също струва пари.

Хапчетата!? За съжаление научното тестване, изпитване, проконтролиране и т.н не дава никаква гаранция.

Баба ми лееше куршуми на хората на село, и разбира се искам не искам, вярвам не вярвам и на мен доста пъти ми е ляла. Незнам колко е помогнало това на хората, ама на на мен изобщо. Относно заекването ми. Нали това е в миналото, изобщо не ме занимава в момента такъв проблем, но е преодолян по друг начин доста по късно.

Около големия духовно-вселенски шум преди 21.12.2012 и заобиколена от много хора занимашащи се с енергийни работи посетих двама енерголози уж сериозни и можещи хора дори и в книги включени и изследвани от незнам си какви учени. Общо взето от любопитство де, но не за клюкарско врачуване него не го разбирам, ами да видя какво ще ми кажат по едни здравословни проблеми с травми на гръбнака при които медицинското лечение е рисково. Разбира се не им казах какъв ми е проблема.  
Всичко изброиха и всичко казаха само не и това което е в действителност. Единия излезе човек, сам се самооцени че с нищо не ми е помогнал и прецени че не иска никакви пари от мен, въпреки че е изследван наред с Вера Кочовска в Шуменския университет преди време и е с ?доказани? способности.
Другия взимаше всеки който колкото му остави, е и след като нищо не направи за здравословния ми проблем нито диагносично нито лечебно му оставих сравнително малко, усети се как се разгневи вътрешно. И аз много въпроси задавах и не спирах да търся диалог а не да го оставям да си води монолога.
Заради многото ми питане и бърборене въпросния феномен реши,  че съм журналист под прикритие и се изплаши и ме изпрати с касов бон за сумата която му дадох, не вярвам това с касовите бонове да му е практика.
Не феноменални способности, ами ако имаше най елементарна  интуиция, би трябвало да прецени че целта ми  не е да го натопявам пред медии или пред данъчни, ами просто лично любопитство.
« Последна редакция: Юни 07, 2013, 12:38:45 от Мая » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Юни 07, 2013, 05:58:46 »

Шашава работа. Ти пък и имаш пари да ги наобикаляш такива.  Grin Ако имах повече, бих си правила експерименти и бих обиколила всякакви такива щураци. По - интересно от това, да ходя при психиатърката и тя всеки път да ме пита и да пита и мъжа ми дали съм започнала отново да си върша задълженията, дали се карам на децата.............................. Неразбирайки, че еднообразието ме влудява. Всякаш трябва да съм доволна от това всеки ден едно и също да правя и да се събирам с едни и същи хора. Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Юни 07, 2013, 06:33:58 »

Определено нямам пари да ги наобикалям и не го правя, а и имам няколко такива около мен в обкръжението ми рейкисти, пранисти, чакролози на които и безплатно им регистрирам липсата на способности!
Посетила съм ги тези двама описани по горе от любопитство и експериментално, изследователски да видя как изобщо действат и подхождат към човека и какво правят, ..... и те не са случайни, а наблюдавани и изследвани от учени редом с Вера Кочовска, като съм платила сравнително малка сума на единия и той се разсърди както писах по горе.

Посетих ги от същото любопитсво, от което посетих и преди много, много  години невролог да опитам лично какво им е толкова вълшебно и чудно действието на транквилантите, да усетя лично ......но така и не разбрах.

На някой може да му е чудно че приравнявам едното с другото, нооооооо.......

Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 8
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА