evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 03, 2024, 10:26:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 8
  Изпечатай  
Автор Тема: Севинч Балъкчъ  (Прочетена 27051 пъти)
Мира
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« -: Април 15, 2010, 06:52:36 »

Севинч е енерготерапевт,спокойна и разумна жена. Често има и изумително точни предсказания.Много силно развита интуиция и висок морал.
Посещавам я често и определено мога да я  препоръчам , особенно за органични здравословни проблеми, травматични преживявания, тревожност и в ситуация на труден избор.
Една почтена, мъдра и можеща жена. http://www.sevinch.eu/

Здраве и успех на всички Ви:)
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #1 -: Април 18, 2010, 10:12:48 »

Здравей Мира.Днес бях при Севинч и наистина останах очаровона от нея.А и не само аз,мъжът ми и дъщеря ми също.Много интелигентна и умна жена.От нея се излъчва спокойствие,което обвзема всеки ,който е близо до нея.Мисля да я посетя пак в най-скоро време,защото това,за което говорихме и с психотерапевт не съм разговаряла така....с две думи страхотен човек!
Активен
Мира
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 23, 2010, 02:12:38 »

Благодаря ти за обратната връзка.
Аз за себе си и семейството си добре зная какъв човек е Севинч и колко способна и добронамерена е. Но ми се иска повече хора да получат помощ и подкрепа и затова публикувах този пост тук.
Психолог съм и работя с хора.Зная колко труден може да бъде живота понякога и каква нужда има от хора като Севинч.
Успех и здраве на всички Ви.
Поздрави.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Април 23, 2010, 07:44:49 »

" ...Често има и изумително точни предсказания.."

Не говорете глупости. Не използвайте сляпото доверие на хората в нужда. Това са пълни глупости, ама пълни. Че и от позицията на психолог. Не излагайте колегията.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #4 -: Април 23, 2010, 10:24:01 »

t.todorov,неискам да влизам в спорове относно дарбата на Севинч.това,което искам да кажа е ,че дъщеря ми ,която е магистър"консултативна и приложна психология"не сметна,че са глупости.Професор Кайков също я оценя като феномен.Може да не е Ванга,но определено има дарба.Не е и като другете "гледачки и лечителки",които говорят само за магии и ти съдират кожата за да ги "развалят".Севинч няма такса......Еми това е повтарям се ,но аз съм очарована.
Активен
Мира
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Април 24, 2010, 02:09:07 »

Здравейте  t.todorov, ако сте запознат с научните търсения в областта на психологията,/цитираната от Вас "колегия"Smiley/, вероятно знаете че една много сериозна част от учените се занимават  с психологията в областта на така наречените феномени...
А понятията енергия,синхронизъм,предсказателни сънища, интуитивно знание,  и много други са класически термини в психологията- примерно К.Г.Юнг
Истинската наука  не отрича догматично ,а напротив приема и изучава реалността такава каквато е в полза на хората и живота........
Съвсем друга тема е какви са критерийте по който се разпознават автентичните възможности  от самозванството и комерса.Огромен въпрос на морал и още сто неща валидни и  във всяка друга област...
А за Севинч- /извън това,че я познавам и обичам/ а именно като професионалист казвам че Севинч притежава морал и чудесна дарба,която трябва да пази и развива в полза на всички ни.
didi, поздравете дъщеря Ви за избора на професия-заниманията с Психология е много вълнуващ и перспективен път на развитие.Успех!
Поздрави и хубав ден на всички.

« Последна редакция: Април 24, 2010, 03:26:20 от Мира » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: Април 24, 2010, 10:15:43 »

Аз много добре съм запознат и нито един сериозен психолог или психолог-психотерапевт не се занимава с феномени. За да няма спекулации ще го подчертая НИКОЙ.
Парапсихологията НЕ Е научен дял на психологията, не е наука, поради факта че не е успяла да докаже някакъв ефект с факти и доказателства. Разбирам, че тук е поредното място за евтина реклама.
Да се използва името на Юнг за да се затвъдри вярване за някакви феномени е неетично, но етиката е присъща на специалисти а не на феномени, така че не съм учуден.  Юнг е бил учен и се е занимавал с наука.
За да може човек да работи с хора не е достатъчно НЯКОЙ да го твърди. Това не е гаранция. А психологията няма нищо, ама нищо общо с подобни "феномени". Нека разграничим нещата. Психолозите, при работа с хора ползват психотерапия. Това е точно определено нещо което дълги години се учи и тренира.
Активен

Мира
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Април 25, 2010, 04:36:33 »

Здравейте отново t.todorov.Очевидно темата за границите в науката  Ви вълнува много,в предвид настойчивостта Ви да обсъждаме професионални теми във форум със съвсем друга задача.
Но темата е за Севинч.Не ми стана съвсем ясно Вие  познавате ли я или говорите по принцип?
 А колкото до сферата на интереси в психологията/ а не парапсихологията/бихме могли  в удобно за двама ни време лично да обсъдим.Може да стане интересен дебат и без да претенцията че говорим от името на цялата наука:)
И накрая ,разбирам загрижеността Ви за хората ,които четат този форума.Но нека да не подценяваме аудиторията. Четат ни интелигентни,самостоятелни личности,който убедена съм, могат да преценят какво и как да изберат.
Успех и съм на разположение ако пожелаете да продължим разговора в друг формат.
А на всички останали, поздрави и се извинявам за отклонението в темата.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: Април 25, 2010, 05:38:40 »

Точно границите ме вълнуват. Рекламирайте, колкото врачки желаете, но не намесвайте нито психологията, нито психолозите, тъй като те нямат нищо общо както със споменатата, така и с останалите врачки и врачове.
Всички психолози практици, или психолози-психотерапевти членуват в определени дружества и спазват етичен кодекс, който гарантира, че няма да има злоупотреба. Приканвам хората, които се насочват към подобна помощ да се пазят както от терапевти "ментета", които гледат на карти, или кафе, така и от подобни "феномени", които напоследък "господари на ефира" добре "изследват".

Нека да ви поясня все пак, какво включва парапсихологията, или в частност
"студеното" гледане - студено накратко означава, когато липсва предишна информация за клиента. "Гадателят" първо изгражда информация за клиента. Техниката включва поставянето на човека в една от седем категории, започвайки със стандартни изявления за категорията и модифициране на коментарите в зависимост от фините насоки, идващи от езика на тялото и лецевото му изражение /невербалната комуникация, която съставя 85% от общуването между хората/. Естествено има и помощен реквизит, който да засили усещането за "феноменални неща" и сугестивното внушение . Това може да са свещи, карти таро и други "магични неща". Този "занаят" се  изучава така, както се учи всеки занаят и се влиза в големи тънкости в типологизацията на хората, които си мислят, че се случва нещо "феноменално".
Това се отнася за всички "феномени" които "гледат" или "предсказват". Има и други, дори и такива които са за съд.

За поканата за дебат - тя просто е невъзможна, тъй като аз застъпвам научна и реална позиция, а вие правите реклама от ролята на психолог на "феномен" и то във форум, където има хора с психологична проблематика. Така че си оставете дипломата  /ако изобщо имате такава в което се съмнявам/ и  рекламирайте колкото и когото искате. Ако говорите като психолог от друга страна, си припомнете, до къде стига психологията и от къде започва шарлатанията.
Активен

нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #9 -: Април 25, 2010, 10:03:16 »

Направо досада
Прощавайте че ви се бъркам в разговора но може ли тези които смятат въпросната жена за феномен да излязат от полемиката  за "науката" и да кажат конкретно на тях как им е помогнала г-жа Балъкчъ, то със съвети и аз мога да давам и е чудесно това че е  - както май беше написано - с висок морал... та.. какво ви помотна на вас Huh???
Активен
Мира
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Април 27, 2010, 11:55:08 »

Здравей нана, в страницата на Севинч има подробна информация за нея и как помага, а също и много разкази на хора, които я посещават.
Ето адреса на страницата www.sevinch.eu Извинявай, нещо не успях да го активирам:)
Поздрави и успех.
« Последна редакция: Април 28, 2010, 12:32:47 от Мира » Активен
орлин баев
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #11 -: Юли 17, 2010, 08:49:01 »

Разгледах страницата на Севинч. Чух гласа и, усетих сърцето и. Хареса ми! Аз винаги съм смятал, че е добре да си здраво стъпил на краката на научната логика, но да имаш отворена вратичка към необятността на непознатото! Не всичко, което малката ни наука не е достигнала, е непременно нужно да бъде отхвърляно! Има една друга наука, науката на живота, пред която съвременната ни наука е като плосък лист хартия пред евкалипт! Имат нещо общо, но евкалиптът има измерения, които плоският лист просто не вижда! Smiley

Както в науката има и обективност, но нерядко и много тромава посредственост, така и всред народните лечители има единици наистина надарени, но и много търговци... Та, нужно е да бъде усетен човекът!

« Последна редакция: Юли 17, 2010, 08:53:15 от орлин баев » Активен

Smiley Smiley Smiley
con-science
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2012, 12:50:49 »

Жалко е наистина колко податливи са хората, особено тези в беда, към действията на всякакви шарлатани. Обикновено се диагностицира проблем, който е извън медицината (чиято макар и доста компрометирана методология е все пак научна) и след това се прилага решение, което също е извън нея. Разбира се, нито диагнозата, нито лечението могат да бъдат доказани или отхвърлени, затова всичко зависи от вярата на субекта или добре документирания в науката пласибо ефект.
Има един относително лесен начин да се проверят "способностите" на даден претендент за "пара" или "екстра" и той е следният:
Избира се група с определено заболяване, като членовете и не трябва да са чували за претендента.
На хората от групата се правят се изследвания, според заболяванет (стадии на заболяване, общо състояние и др.)
Групата попълва анкета
Групата се разделя на 2 - едната се облъчва от претендента, а другата (контролна група) има за цел максимално точно да имитира лечението на претендента.
След експеримента се правят нови изследвания и се попълва нова анкета
Сравняват се показанията.
На сайта на севич се споменава някакво изследване, но фактът, че няма нито публикация, нито каквито и да е подробности ме навежда на мислълта, че или резултатите са слаби или методологията компрометирана. Ако аз бях претендет с такова изследване то щеше да е на първа страница, да не говорим колко интересно щеше да е то за медиците.
Разбира се, за един гадател съмнението, проверката, търсенето на истината не са важни. Защо самият гадател не води статистика на собствените си сеанси, не за да се доказва на околните, а за да разсее собствените си човешки съмнения, както и за да усъвършенства методологията? Защо не се документира за бъдещите поколения нещо, което може да е толкова полезно? Вместо това, подобно на реклама на наколенките на доктор ливайн, чуваме само реплики на доволни хора и се хвърлят думички като "учен", "изследване", чиято единствена цел е да оставят някаква асоциaция в ума на простичките хорица, така, че когато околните ги предизвикат да кажат "учените я изследват".
Моля също да разберете, аз не отричам възможността за лечение по методи, които са извън медицината и науката като цяло, моята критика е към методологията, по която се определя, документира и изследват феномените.
Активен
таня
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #13 -: Юни 05, 2013, 08:11:37 »

не се лъжете да ходите при тази г-жа Севинч.Вчера бях при нея и ми наговори пълни глупости от които няма нищо вярно, но не се отказа от парите.Мъжът и стоеше в другата като охрана, а тази г-жа гледаше да ме изгони по-най бързият начин, защото имаше и други хора, които трябваше да излъже и да им вземе парите.НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ХОБДИТЕ ПРИ НЕЯ
Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #14 -: Юни 06, 2013, 12:15:07 »

Има два начина да бъдеш излъган. Единият е като вярваш в това, което не е вярно (О да, тази дама е феномен!), другият е като отказваш да повярваш на онова, което е истина (Твърденията на Тодоров).

Сьорен Киркегор
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
Страници: [1] 2 3 ... 8
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА