evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 10:42:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство при бременност  (Прочетена 18804 пъти)
kristiana
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #15 -: Април 12, 2010, 02:05:31 »

Благодаря за подкрепата Нана
Ще направя всичко възможно да си стъпя на крака, макар че в моето състояние е много трудно. Говорих с двама гинеколози и психоложката ми и те са нa едно мнение, че няма нищо опасно да се пият. Имали доста пациетки бременни на антидепресанти.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 10:10:25 от kristiana » Активен
нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #16 -: Април 12, 2010, 03:57:05 »

точно така момиче не се предавай , не знам в кой месец се но в никакъв случй недей да си мислиш за разни вреди от лекарствата, лоши мисли и т.н. щом малкото човече е избрало ти да си му мама значи каквото и да правиш каквото и да изпитваш  Това е най-добро за него на целия свят, затова много много не си губи времето в кофти мисли
Активен
kristiana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Април 13, 2010, 08:12:18 »

Благодаря Нана,
 Твоята подкрепа ми действа доста успокоително, защото много малко хора ме разбират какво ми е...Аз съм в шестия месец. Много е трудно в моето положение, защото трябва повече да лежа и почивам.А точно когато съм сама в нас получавам па.
Активен
нана
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Профил
« Отговор #18 -: Април 13, 2010, 11:42:00 »

ако щеш го приеми това че получаваш ПА дори като нещо полезно, като пускате на ток например, което от време на време си е полезно  - раздвижва кръвта, ускорява сърдечния ритъм - циркулира повече кръв  - повече кислород, сърцето заяква, приеми го като фитнес за органите, Едно време в прастари времена когато хората са били обяда за хишниците - бременните по това време да не мислиш че са били супер спокойни, а като ги подгони някой тигър - не ПА а направо на истребители ако са могли ще се превърнат и какво  - да не би човечеството да е загинало.
опитах някакъв весел пример да дам , но горе долу си е било така
Всичко минава, разсейвай се  с оригами, сериали, аз много гледах и анимация Картун Недуорк, Дисни канала.

Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #19 -: Май 17, 2010, 01:23:39 »

Пила съм антидепресанти през първият месец от бремеността,когато разбрах моментално ги спрях.До края на бременоста взимах ривотрил при нужда,чувсвах се много зле до края.Постоянно ме беше срах детето да няма аномалии след раждането,беше кошмар.Детето ми се роди живо и здраво,а аз все още се упреквам за взимането на лекарства по време на бремеността,но явно не се спрявях без тях.
Активен
kristiana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Май 18, 2010, 04:14:16 »

Здравей Веси
  Ако можеш напиши какви антидепресанти пиеше и по колко ривотрил си позволяваше да пиеш по време на бременноста?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Май 18, 2010, 08:54:08 »

Пила съм серопрам,1\2 ривотрил при нужда,а нужда имаше почти постоянно.
Активен
kristiana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Май 21, 2010, 10:41:29 »

Благодаря ти за отговора Веси, но забравих да те питам след като роди кърмеше ли?
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Май 21, 2010, 08:16:30 »

Кърмих месец и половина,имах много кърма,но за жалост положението не можеше да се контролира без лекарства и отбих детето.Изпитвам вина,че не можах да ударжа още няколко месеца да кърмя,защото по хубаво от майчиното мляко няма.И така до днес детето ми ще навърши 7 годинки,а аз продължавам с антидепресантите.
Активен
raia01
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Септември 13, 2010, 03:54:38 »

Пила съм антидепресанти през първият месец от бремеността,когато разбрах моментално ги спрях.До края на бременоста взимах ривотрил при нужда,чувсвах се много зле до края.Постоянно ме беше срах детето да няма аномалии след раждането,беше кошмар.Детето ми се роди живо и здраво,а аз все още се упреквам за взимането на лекарства по време на бремеността,но явно не се спрявях без тях.
Активен
raia01
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: Септември 13, 2010, 04:02:41 »

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ КОИТО СА БРЕМЕННИ ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ. БИХ ИСКАЛА ДА СПОДЕЛЯ И МОЯТ ПРОБЛЕМ И СТРАХОВЕТЕ СИ. В МОМЕНТА И АЗ СЪМ БРЕМЕННА ВЪВ ВТОРИЯ МЕСЕЦ - ПОВЯРВАЙТЕ МИ УМИРАМ ОТ СТРАХ И НЕ ЗНАМ ОТ КОЕ ТОЧНО МЕ СТРАХ ПОВЕЧЕ ...... ДАЛИ ОТ ЛЕКАРСТВАТА, ДАЛИ ОТ ТОВА ЩЕ МОГА ЛИ ДА СЕ СПРАВЯ С ПОЛОЖЕНИЕТО, ЩЕ РОДЯ ЛИ ЗДРАВО БЕБЕ. ЧАКАМ ГО ОГ СЕДЕМ ГОДИНИ И СЕГА КОГАТО НАЙ-ПОСЛЕ УСПЯХ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ. ГОВОРИХ С ТЕРЕПЕВТ ТОЙ МИ КАЗА ЧЕ ЗА МН Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ ПИЯ ЛЕКАРСТВАТА ПРИ НУЖДА ЗАЩОТО СПИРАЙКИ ГИ АЗ НЯМА ДА ИЗДЪРЖА И ЩЕ НАВРЕДЯ МНОГО ПОВЕЧЕ. НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СЕ СТРАХУВАМ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ ЩЕ СЕ ОБИНИВЯМ ЦЯЛ ЖИВОТ, ДАЛИ НЯМА ДА ПРЕВЪРТЯ НА ЦЯЛО И ДА НЕ МОГА ДА СЕ ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА СИ ОБЪРКАНА СЪМ НЕ ЗНАМ КОЕ Е ВЕРНО И ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ НЕ ЗНАМ НА КОГО ДА СЕ ДАВЕРЯ И НА КОГО НЕ ТОВА Е КРЪГ КОЙТО Е КОШМАРЕН ЧАКАШ НЕЩО ГОДИНИ НАРЕД И В ЕДИН МОМЕНТ НЕ СИ СИГУРЕН КАКВО ДА НАПРАВИШ ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ ИЛИ НАПРАВЯ ЩЕ БЪДА ОБВИНЯВАНА ЦЯЛ ЖИВОТ НА КРЪСТОПЪТ СЪМ ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ ВИ................
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Септември 13, 2010, 08:16:20 »

Бях като теб,мислех постоянно дали бебето ще е здраво,дали няма да му навредя с лекарствата,е здраво е, вече е на седем годинки и ще бъде първи клас.Не се обвинявай,не си виновна за състоянието си,просто бъди силна и мисли положително,всичко ще мине сигурна съм.Това е толкова скъп момент от твоя живот,да носиш в утробата си част от себеси.Сега изкам пак да ми се върнат тези моменти,но все още се колебая.Ще се справиш.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #27 -: Септември 14, 2010, 06:25:53 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:23:52 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
endji83
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: Септември 19, 2010, 05:11:22 »

Здравейте! Аз съм с ПР и съм бременна в 5-та седмица. Атаките се върнаха с пълна сила , мисля ,че няма да мога да издържа нито психически, нито физически. Опитвам се да мисля положително, да излизам, да се разхождам, всички близки са около мен и ме подкрепят, но не мога да се успокоя. Паниката и страха от това , което ми предстои и очаква е огромен. Положението става некотролируемо. Опитвам се да не пия хапчета, но няма да издържа  най-вероятно, а и не знам дали и те ще ми помогнат. След всички надежди да си имаме бебче скоро, сега вече не го искам и не мога и за миг да се зарадвам на новината. Моля ви помогнете ми ако има някой в моето положение Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #29 -: Септември 20, 2010, 03:58:59 »

endji83, нали знаеш, че това "няма да издържа" всъщност е израз на тежкото състояние, в което се намират всички с ПР. Искам да кажа, че ти имаш чувството, че няма да издържиш (каквото и да имаш в предвид с това). Всъщност ти не само, че ще издържиш и психически, и физически, но и ще родиш едно прекрасно здраво бебенце. Моето ПР се отключи по време на бремеността в 5 месец когато лежаш за задържане. Тогава все още не знаех какво се случва с мен и чак след раждането разбрах и започнах да ходя по лекари. Е, излекувах се!
Моят съвет е да отидеш веднага и при психиатър и при психоаналитик. мои приятелки са пили ципралекс по време на бремеността (по предписание на психиатър) и сега гледат живи и здрави бебчета.
Ако мога да ти помогна с нещо само кажи Smiley
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА